A Huawei szerint 4 GB RAM mindenre elég

Az első 6 GB rendszermemóriával szerelt készülék bemutatásával elindult a verseny egyrészt a Vivo Xplay 5 Elite szintjének eléréséért és megtartásáért, másrészt a 6 GB-ot is meghaladó rendszermemória integrálásáért. Az első, 8 GB RAM-mal felszerelt készülék elvileg az ASUS ZenFone AR lesz, míg 6 GB rendszermemóriával azért már akadnak eszközök a piacon, például a roppant kedvező árfekvésű OnePlus 3T, a roppant magas árfekvésű Gionee M2017, az Asus ZenFone 3 Deluxe, vagy a Xiaomi Mi Mix vastagabb kiszerelése. De lényegében a legtöbb gyártó előállt már nagy számítási kapacitású csúcskészülékkel.


[+]

A Huawei munkatársa szerint viszont a RAM növeléséért folytatott kvázi háború leginkább a hidegháború alatt az Egyesült Államok és a Szovjetunió között folyó fegyverkezési versenyre hasonlít, és aránylag felesleges. A plusz 2 vagy 4 GB memória integrálása aránytalanul megdrágítja a készüléket, viszont megfelelő optimalizáció és rendszerchip megléte esetén nem ad annyi pluszt, mint amennyivel megdobja az előállítás költségeit. Azzal együtt a Huawei és a Honor is piacra dobott több készüléket (Huawei Mate 9 Pro, Porsche Design Huawei Mate 9, Honor 8 Pro), amiben megnövelt rendszermemória dolgozik, ezt a poszt is megemlíti, nagy, nevető szmájlik kíséretében.

Előzmények

  • Asus Zenfone AR bemutató

    Csak nyáron lehet majd kapni az Asus csúcstelefonját, ami a világ első olyan készüléke, amely egyszerre Daydream és Tango kompatibilitással is bír. De mik ezek és mire jók?

  • A Honor V9 Európába Honor 8 Pro néven érkezhet

    Az MWC előtt befutó Honor V9 eddig kizárólag Kínába volt várható, azonban nemzetközi forgalomban is felbukkanhat.

  • Xiaomi Mi Mix - szép-szép, de otthonra nem kéne

    A kínai gyártó koncepciókészüléke papíron minden tekintetben lenyűgöző, a gyakorlatban azonban korántsem kompromisszummentes. De mutathatja az utat.

Hirdetés