- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Témákat hoz a Google a Pixelekre
- One mobilszolgáltatások
- Garmin topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Úgy tűnik, végleg kiszervezte telefongyártását a Sony
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Az is egy lehetséges megoldás, de viccen kívül mondom, abba ugyanúgy bele lehetne kötni, hiszen igazándiból hardveres gomb már nincs a mobiltelefonon, még a kikapcsológomb és a hangerőszabályzó is szoftvert hoz működésbe, tehát valójában nem is hardveres gomb (legfeljebb fizikai
)... Úgyhogy valószínűleg nem előzné meg a vitákat, bár ki tudja.
Mindazonáltal a fizikai gomb kifejezés közhasznú, bevezetett, és egyértelmű a jelentése annak, aki nem akarja megváltoztatni a szokásilag és logikailag kialakult jelentését. -
törölt tag
válasz
kolosanyi #31 üzenetére
Az érintőgomb ugyanolyan elven működik, mint a kijelző, mondhatni, az érintőgomb is egy kijelző. Nem érdemes fizikai gombnak nevezni, hiszen a fizikai gomb kifejezés éppen azért keletkezett, hogy a fizikai nyomásra (és nem érintésre) reagáló gombot jelezze. Gadgetfun pedig jól láthatóan ilyen értelemben használta, tehát kár volt RaveForce-nak belekötni azzal, hogy az érintőgomb is fizikai. Függetlenül attól, hogy az érintőgombot is fizikainak nevezzük-e (értelmetlen annak nevezni), Gadgetfun jól láthatóan és bárki számára érthetően nem értette bele a fizikai gomb fogalmába az érintőgombot, amikor ki akarta fejezni, hogy ő szereti a fizikai gombot bizonyos funkciókhoz. Tehát belekötött RaveForce.
(#28) RaveForce: Idézlek: "attol,h nem mechanikus az érzékelése, attól az még fizikai, a sw-eres gomb a sw-be van építve, mint a honeycomb-ban és valszeg az ICS-ben is, remélem mostmár világos a különbség"
Hát, nekem ez elég zavaros... A dedikált érintőgomb ugyanúgy működik, mint a kijelzőn lévő érintőgomb. -
Integra
titán
mindenről kiszivárog minden előre. jelenleg ez a bevett marketing startégia. bocsánat, helyesen irom: "kiszivárog"
legalább annyira utálom már ezt a szót, mint ha meghallom, hogy like...
arra is kiváncsi lennék, hogy miért választották szét a két os-t, mikor pontosan tudták, hogy mobil és tábla is ugyanazzal az os-sel fog működni hosszú távon.. számomra ez csak extra workload
-
Pantal
senior tag
válasz
RaveForce #28 üzenetére
Szerintem ezzel azért lehetne vitázni, u.ugy sík felületen van, és u.ugy érintésre reagál, az más dolog h egyiknek ott van fizikailag az ikonja, a másiknak meg a kijelzöre van rajzolva. Ja és a legfontosabb, tisztán lejött, hogy a srác mire gondol, szvsz feleslegesen kötöttél bele.
-
Gadgetfun
tag
válasz
Depression #17 üzenetére
Nekem sokszor okozott gondot, hogy nem volt fizikai "felvevő" gomb, pl. autóvezetés közben ha csörög, és a forgalomban tapicskolni (van kihangosítóm, de néha elfelejtem bekapcsolni), vagy mikor szerlem a motoromat, gépzsíros kézzel hívást fogadni érintőképernyőn, zuhany alól kiszállva vizes kézzel stb... és persze ilyen szituációkban jönnek a fontos hívások, Murphy törvénye szerint. Sokszor átkoztam már anno az Arénat és manapság is az iPhone-mat (majd Siri
) emiatt. Mikor Nokiám vagy BB-m volt csak vakon kitapintottam a felvevő gombot és mát beszéltem is.
(#18) CHIPman Erre találták ki a billentyűzárat. én még sose fogadtam hívást zsebben.
-
opr
nagyúr
válasz
Gadgetfun #15 üzenetére
Nyugodtan beleugorhatsz felsőkateóriás droidba is
Nekem is volt LG Arenam, mérges is voltam a Mobilarena-ra, mert arra a telefonra azt írni hogy gyors, hát enyhén szólva túlzás. Az a telefon egy nagy raklap fos volt. Bár a kamerája megfelelő fényviszonyok között nagyon fasza képeket/videókat tudott lőni.De lényeg a lényeg: most htc dhd-m van, és egy teljesen más világ. Az Lg után én is azt mondtam, hogy nekem teljes érintőkijelzős telefonom többet az kurvaélet, hogy nem lesz. Aztán kipróbáltam egy desire-t, megingottam. Aztán a dhd-t. Meg is vettem
-
n6230i
tag
Feleségemnek fizikai gomb nélküli telefonja van de összességében már két kezemen nem tudom megszámolni, hogy hány alkalommal vette fel akaratlanul amikor hívtam (táskában ill. zsebben tartva). Ezzel ellentétben nekem wave-em van és még ilyen "baleset" nem volt. Tehát pro és kontra is.
-
b4zsi-
őstag
Kedden sütött a nap elolvadt volna a droid....
-
kolosanyi
veterán
Tetszik a szobor...
-
-
Gadgetfun
tag
Tényleg nem flémelni akarok, de akkor baromságnak tartom ezt a fizikai gombok teljes kiiktatását! Persze szépnek baromi szép, egy csak kijelzőből álló telefon, de! Volt LG arénám amin nem voltak fizikai gombok (jó tudom, ez azért nem ugyanaz!), de akkorákat szoptam vele néha, hogy sokszor legszívesebben kivágtam volna az ablakon. 2 hónap múlva meg is szabadultam tőle. Bár valószínű soha nem lesz androidos telefonom, de aggasztónak találom a tendenciát, hogy talán mások is átveszik ezt az irányvonalat. Én inkább "visszalépnék" egy kicsit, és ahogy a Nokia is pár telefonján, visszahoznám a fizikai híváskezelő gombokat a telefonokra. Persze ez magánvélemény!
-
Solten
őstag
YAY!
-
tadam99
csendes tag
Már nagyon várom. ja és: Defy+ teszt mikorra várható?
-
Lord Zero
addikt
jó az a sárga furgon... stílszerűen amolyan familyfrostos : )))
egyébként a hír címének olvasatán totál olyasmire asszociáltam, hogy a Google szétszedette a Samsunggal a Prime-ot, mert valami nem stimmelt, vagy mert valamit (ki)cseréltetett, vagy mert valamit még beleraknak, vagy mert utolsó pillanatban rájöttek, hogy.. etc. etc.
erre ecce, bohó szoboravatás
-
netpeti98
addikt
Lehet vmit tudni a hardverigényéről?
Üdv netpeti98
-
forintuser
őstag
válasz
Depression #6 üzenetére
Hàt èn igazàn kìvàncsi vagyok.
-
AS
félisten
Csak kár hogy már szinte minden kiszivárgott....
-
A fizikai hivaskezelo gombok azert kellenenek...
-
Maxentius
addikt
A menetrend szerint előétel megérkezett, jöhet a desszert!
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi A3 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest