- Felkészült a Redmi 15C
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
A digitális nyomtató voltaképp olyan, mint egy hatalmas asztali nyomtató.
A különbség, hogy gyorsan, olcsón és relatíve jó minőségben lehet vele nyomtatni, szemben a hagyományos nyomdai eljárásokkal.
Itt egy példa: [link]Én egy ilyen gépen dolgozom ebben a pillanatban is
Képes merev anyagokra, táblákra, és tekercsekre is nyomtatni közvetlenül! Mindezt bagóért, olyan 1500-2000 forintos m2- áron önköltségbe.A nyomdával az a gond, hogy nem éri meg kis példányszámot nyomtatni. Mivel ott minden nyomatról készítenek egy klisét, egy mintát, ami alapján nyomják a többszáz több ezer darabot. És ennek az árát kell megfizetni. Meg a levilágítás meg egyéb szakmai dolgokat.
Tehát a lényeg, hogy hagyományos nyomdában mondjuk 50 darab A/4-es szórólapot kinyomtatni nagyjából ugyan annyiba kerül, mint 5000-et! Most csak hasra ütöttem, a nagyságrend a lényeg.Ezzel szemben a digitális nyomtatógépek, amikről a cikk szól, képesek 1-1 darabot is ugyan olyan olcsón kinyomni, mint 100-at. Mivel a nyomtatandó anyagot digitális formában legtöbbször tömörítetlen *.tif-ekben küldjük rá a nyomtatóra. Hasonlóan egy asztali géphez.
Plusz előnye, hogy villámgyors. A linkkelt képen látható géppel én képes vagyok akár napi 150m2-t megnyomtatni "jó" minőségben.
Aztán, hogy ez miben segíti előre a gazdaságot nemtudom. Talán annyiban, hogy jóval olcsóbb technológia, mint a nyomdai. Ez a gép (amit linkeltem) cirka 25 millióba kerül. Egy nyomdagép pedig ~ 100-150-200 millió forint.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- ÁRCSÖKKENTÉS TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma! 2x16Gb DDR 5
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest