- Íme az új Android Auto!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobilhasználat külföldön
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
Új hozzászólás Aktív témák
-
(#71) pilu85: röviden nem tudom elmondani, hosszan meg ott a google
jelenleg vszleg nincs rájuk szükséged, de eladáskor ki tudja...
(#74) ZollR: az ilyen mutatóknál célszerű az emberi percepcióhoz igazodni, ami ebben az esetben "több = jobb". valójában tök mindegy, hogy melyiket osztod melyikkel, mert ha ismered a logikát, akkor ugyanaz jön ki, viszont a "magasabb mutató = jobban járok" megközelítés intuitívabb, ezért használom ezt.
(#76) zone: az angol grafikonok azért vannak, mert időnként külföldi fórumokon is belinkelem őket vmi vita kapcsán. azt pedig tudom, hogy a k az ezer angolul, de ahogy lentebb is írtam, az utolsó grafikonok csinálásakor már erősen fáradt voltam, és becsúszott a bug. mindenesetre örülök, hogy ez a legnagyobb gond a cikkel
(#78) cskamacska: az jó, hogy Neked nuff, nekem abszolút nem nuff, mert fogalmam sincs, mit akarsz mondani vele
-
OK, javítottam a mellet
(#65) Kiki18: az i3-2100 majdnem pont ugyanazt hozza, mint a tesztbeli 3225 2.9GHz-en. az i3-2120 a 2100 és a 3225 között van félúton.
(#66) zone: egyetlen angol nyelvű táblázat sincs a cikkben
az "e" pedig ezret jelent, a sokadik grafikon után már angolul is...
(#69) pilu85: a 3330-ban le van tiltva a vPro és a Trusted Execution, valamint az órajeltartománya is szűkebb, mint a többi i5-nek. inkább 3470, ha 2-3e FT-nál nem több a differencia.
-
@all, még egyszer, köszi az elismerő szavakat
(#36) cyberwarfare: azért ilyen hosszú ez a cikk (meg általában a cikkeim), mert igyekszem úgy bemutatni a cikk tárgyát, hogy az mindenki számára hasznos legyen. a többségnek jó az i3, de van több olyan igény is, akinek nem. nekem pl. fontos a fix 60 FPS - az más kérdés, hogy az utóbbi időben az egyetlen olyan játék, amivel játszom, és ahol ezt a G2020 nem hozza, az a Bioshock Infinite, és amiatt nem biztos, hogy visszaupgrade-elek (bár ez a cikk enngem is elbizonytalanított
)
(#38) For357y: ezek a CPU-k akár 20-30%-kal lassabbak játékban az i3-3220-nál, úgyhogy lesznek olyan esetek, amikor a 7850 mellett a CPU lesz kevés (ha fullHD a felbontás)
(#41) mcloud76: attól függ, mi az elvárás. ha dupla sebességre számítasz, akkor nyilván messze lesz ettől a játék (bár az Anno 2070 nem is annyira), de a legtöbb játékban elért +40-50% szerintem becsületes.
(#45) thomasa: dehogynem. néhány extrémebb esetet kivéve a Pentiumnál is határozottan lassabbak a C2D-k.
(#49) terratech: IPC-ben az Ivy Bridge 30-50%-kkal van a Penryn előtt, ráadásul az órajelek is magasabbak. szóval jelentős.
(#50) thomasa: így van, nem azért nem tesztelek Q6600-at, mert nem tudom, honnan a fenéből szereznék alaplappal meg esetleg DDR2-vel együtt, hanem a gazdaságot tartom szem előtt
-
köszi mindenkinek - jó sok meló volt vele
egyébként engem is meglepett, mennyire hatékony játékban az i3, én is rosszabbra számítottam.
a frametime felvetésekhez: meghagyom másnak, hogy ezzel foglalkozzon, mert kb. duplaannyi munka lenne egy játékkal, és én nem nagyon látom a hozzáadott értékét. egyes anomálikat megmutat, de nem mindent - mérjetek egyet Far Cry 3-mal 45 fps körül, a frametime chart szép egyenletes lesz, a képernyőn a játék meg úgy fog ugrálni, mint egy idegbeteg hegyi kecske. a tesztben a minimum FPS-ek a 98%-os vonalra vannak ráhelyezve, ez kb. ugyanazokat az anomáliákat fogja meg, mint az átfogó frametime analízis.
(#8) LordX: nem teljesen értem. olyasmire gondolsz, hogy miközben az egyik szál az integer ALU-kat dolgoztatja, a másik mozgathatja a SIMD-eket?
(#10) Milka 78: a Bioshock még a G2020-szal is teljesen jól megy (40 FPS alatt még nem láttam), azon nemigen van mit mérni. a BF3-ra lehet, hogy ránézek - a 4-re egy darabig aligha...
(#16) cyberwarfare: attól függ, kinek mi a fontos. ha fix 60 FPS-t (vagy ahhoz minél közelebb) akarsz, akkor nem elég az i3, és egyre kevésbé lesz az. erős VGA-hoz sem elég. de a nagy átlagnak vszleg megfelel.
(#18) [CsuCsu]: sajnos, a jövőben megjelenő játékokkal nem tudok tesztelni... azt pedig nem fogom senkinek javasolni, hogy a "háthaegyszer" miatt költsön +18e pénzt CPU-ra - különösen annak tükrében, hogy az i3-ak elég jól tartják az árukat.
(#22) GerykO: mi a csalóka az árazásban? azok az árak vannak benne, amiken a konklúzió írásakor vagy három webshopból meg tudtam volna venni a CPU-kat, ennél már hogy legyek kevésbé csalóka?
a C2D régen volt - a sandy bridge-től kezdve a mellécsomagolt hűtő erölködés nélkül lehűti a CPU-t, max. hangos lesz egy kicsit. a 3470 minden további nélkül fog menni folyamatosan 3.3GHz-en.
többit ld. az előző válaszban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nintendo Switch 2
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple MacBook
- Milyen légkondit a lakásba?
- Goddess of Victory:Nikke
- További aktív témák...
- Corsair vengeance RGB 2x8 GB 3200Mhz
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- MSI B450 TOMAHAWK eladó
- 8TB WD Red NAS 100/100/ garancia/ ingyen foxpost
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest