Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Bemutatta a Pixel 9a-t a Google, ennyibe kerül itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Netfone
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
carl18
addikt
Hát a mai hangszórókból ki indulva nagyon kíváncsi vagyok az egész kivitelezésre.
Arra kíváncsi vagyok ez hány év múlva lesz kész termék, és milyen hangerőn mennyit fog menni. Na meg hogy fényforrástól függően milyen töltési sebbeség lesz elérhető.
De az energia tárolásra is kíváncsi vagyok, a Litium nem szereti a meleget szóval tűző napon alapból se volna ez jó ki indulási alap.
Talán jó írány amit ez a cég meglép, de lehet 10 év múlva lesz ebből kész termék vagy több.
Telefonból is demoztak már olyan ami a jövőben vízzel fog menni, de a kész termék és ami tömeggyártásban elő állítható más dolog.
Hát majd meglátjuk, én nem hiszem a csodákban. -
Bog
HÁZIGAZDA
Ez az Urbanista headset viszont most került csak az érdeklődésem homlokterébe, megpróbáljuk a gyártóval felvenni a kapcsolatot, hogy küldjenek tesztdarabot, mert engem is érdekel, hogy mit nyújt a gyakorlatban. Elvileg van hozzá app, ami mutatja a töltöttséget, ha tudjuk az akku méretét, akkor már lehet valamit számolgatni a gyakorlati tapasztalatok alapján.
-
ROBOTER
addikt
Én alapvetően a "mindig töltődik" elvre reagáltam.
Az emberi szem az adaptáció révén becsap minket. A direkt napfény és egy mesterséges megvilágítás, vagy egy szórt fényű beltér között (pl. egy kellemesen megvilágított nappaliban) nem 3..4-szeres, hanem sok százszoros a különbség a sugárzott teljesítményben.
A hatásfokban olyan nagy csodák nincsenek, az NREL laborban tartanak valami 47% körül, a kereskedelmi fogalomban ettől jóval kisebb hatásfokúak vannak, ami ugye biztosan jobb hatásfokú, mint ez az anyag. A 20%-kal biztosan túlbecsültem.
Szóval lehet, hogy évente 2-szer kell tölteni, de akkor kap fényt bőven, és szolidan van használva.
-
Bog
HÁZIGAZDA
Az a baj, hogy az Exeger nem kommunikálja a hatékonyságot, így csak találgatunk.
Viszont az Urbanista headset már piacon, számos teszt született és azt írják, hogy tényleg nemigen kell neked töltögetni (itt például az a verdikt, hogy évente egyszer-kétszer).
-
ROBOTER
addikt
500 lux egy mesterségesen világított iroda, az kb. 4 watt/m2 sugárzott teljesítmény
Legyen a felület 2 dm2 azaz 0,02 m2
Az 0.08 watt.
A hatásfoka nagyon jóindulattal legyen 20%, az 0.016 watt
Ez arra sem elég, hogy készenlétben tarts egy modern IT eszközt, töltésként meg értelmezhetetlen.
És ez egy jól világított iroda, a kriptától kicsit messze. A napfény ennek kb. 250-szerese, viszont nem szórt, és csak az egyik oldlalon fog értelmes teljesítnényt adni. -
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
Schuler888 #5 üzenetére
Ennek nem kell direkt napfény, tehát tényleg mindig töltődik valamelyest, kivéve, ha egy kriptában laksz.
-
Akár villanyautók tetejét is lehetne fedni vele.
-
Nekem volt napelemes powerbank-om. Egyszer sem töltötte fel nyáron a napon és 35 fokban. Valami powerzilla volt a neve. Amúgy már vezetékesen sem.
-
Janika(1982)
senior tag
No ez jó ötlet,elterjedhetne,több területen is.
-
Plug Life
senior tag
Hány Wattot ad le a napelem?
-
Ricardo
titán
Ez ígéretes. Tetszik az irány.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Mert a burkolatra olyan anyagot vittek fel, ami a fényt árammá tudja alakítani.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7900 XT 20GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R7 3700X / RTX 2070S / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest