- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bermi
aktív tag
válasz
Bluegene #210 üzenetére
sziasztok,
remélem jó topikba írok a kérdésemmel (úgy látom igen):
gondolkodom, hogy lecseréljem a tescóban vásárolt 60W-os izzóimat philips energiatakarékos izzókra, mert most a xy-ban akciósan kapható.
szerintetek megéri? vagy esetleg ezt a vitát itt kellene folytatni?azt hiszem 10 hszel ezelött is, elsőre megértette mindenki, hogy miről beszélsz, csak Te nem, hogy nem erről folyik a vita.
megközelítem más szemszögből:
ott az nvidia/ati topikok hegye, teljesen mindegy, hogy 78 vagy 82 fps van egy adott játékban, de mégis vérre menő viták alakulnak ki és a nagy átlag egyszer biztos megnézi frapsal, hogy az ővé mit produkál.
tudjuk, hogy nem számít, de mégis ha egy tesztben fals eredményeket látunk, akkor szóvá tesszük.vagyis akinek számít, hogy a cucca mennyit fogyaszt (van aki csak a tesztet olvassa és ezt szűri le belőle, hogy amd+x watt), az nem a pénzen akar elsősorban spórolni, hanem egyszerűen, ezt tartja fontosnak és így vásárol.
amit mérni lehet, abban mindig menni fog a versengés minden fórumon és minden országban, semmi köze a tűzhely és melegszendvics esetéhez, de itt én is félreinformálást (nem szándékost vagy részhajlás miattit) látok a tesztben, olvasva az általam megbízható helykről linkelt és észérvekkel alátámasztott hozzászólások után.
sztem itt ezt próbálták megvitatni, semmi mást -
Digitalis
senior tag
válasz
Bluegene #210 üzenetére
Azért akadnak hátrányok a ledes lámpával szemben is, pl. már az ára. Normál izzó kb.50Ft, egy spot halogén kb.800-1000 Ft, egy spot ledes csoda kb. 10000-15000Ft. (kínai gagyit nemtom) Viszonylag jó fényerejű, viszont inkább szúrófényt ad, kis szögben világit de azt mondjuk tisztességgel. LED-ek fénye nem folyamatos spektrumú és színvisszaadás is gyatra. Sokak panaszkodnak a természetellenes fényére.
De ettől függetlenül én is ebben látom a jövőt, illetve a többsávos elektronikus előtétes fénycsövek, körfénycsövek fejlesztésében. -
Hequila
őstag
válasz
Bluegene #210 üzenetére
Egyrészt igazad van, hogy az a 20W fogyasztás pénzben nem sok. Viszont van egy másik oldala is a dolognak; ha 20W-tal kevesebbet fogyaszt a proci, kisebb hűtőteljesítményt igényel, így halkabban lehet hűteni. Sokaknál (nálam is) ez a fő indok az alacsonyabb fogyasztású eszközök előnyben részesítésére.
mod: jah, és a LED élettartama közel sem végtelen...
-
törölt tag
válasz
Bluegene #206 üzenetére
"ezt nyugodtan 6-tal lehet osztani, kábé egy dolgozó/iskolába járó ember napi 4 órát gépezik"
Te... és mi van azokkal akiknek a gépei éjjel-nappal mennek? ( Pl. én ilyen vagyok. )
Persze lehet általánosítani, de akkor az vonatkozzon mindenkire:
- a legtöbb ember kínai
- a legtöbb kínai földműves
- a legtöbb kínai földművesnek nincs számítógépe
- akinek nincs, annak nem fogyaszt, ergo minek gyártani? -
Oliverda
titán
"de ez semmit se változtat a lényegen: a phenom 2 rendszer szőröstől, bőröstül többet fogyaszt a hasonló képességű yorkfieldhez képest"
A teszben szereplő Phenom II rendszer többet fogyaszt annál ami mellette a tesztben szerepel. Kb. így helyes.
Ez sem releváns mert van egy tucat féle alaplap AMD alá és mindegyiknek más a fogyasztása. Nem is kell túl messzire menni a példáért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged