Hirdetés
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kapcsolja ki, kapcsolja be!
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- iPhone topik
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Új hozzászólás Aktív témák
-
DraXoN
addikt
válasz
John Marston #230 üzenetére
Azért a hetvenes évek kb közepéig "bóvli" másolatokat csináltak csak (szó szerint, másoltak mindent) a japánok (másik történet, hogy tanultak a másolatok készítése folyamán és később már a saját "továbbfejlesztett" dolgaikat gyártották)..
de az is sokat segített, hogy a világháború után aktívan segített a helyreállításban amerika is (olcsó munkaerőnek szánták a japánokat).és bár kína a 90es évek óta sokat fejlődött (brutálisan), de csak egyes régiói, de a nyugati területei máig kb. hasonló szinten van... esetleg egyik-másik körzetben nyílt munkatábor ahol "napi élelemért" dolgoznak 14-16 órákat (míg egyes keleti régióban jobbak az átlag bérek mint nálunk)... a kínaiak nem tisztelik a külföldieket, de a saját népüket se nagyon... de ez egy olyan ország ami hivatalosan 1 nyelvet beszél, gyakorlatilag van benne több mint 1000 számon tartott nyelvjárás amik között vannak olyanok, hogy nem képes megérteni az egyik a másikat (valójában külön nyelv már, de hivatalosan csak nyelvjárás)..
mentalitásban nagyon mások a kínaiak a japánokhoz és koreaiakhoz képest. de ez nagyon nem egyszerű, régiónként változhatnak a társadalmi normák... -
John Marston
csendes tag
válasz
TheBikerider #226 üzenetére
Sony, Panasonic, Hitachi, Sharp, Casio, Nissan, Toyota, Mitshubitsi, Subaru, Suzuki, Hona, Yamaha, Kawasaki, TDK, 3M, Nikon, Canon, Minolta, stb. Technológia fejlesztések, ipari felemelkedés, elektronika, műszaki cikkek, gépjárműgyártás, robotika.
-
-
válasz
John Marston #199 üzenetére
“...emlékezzünk csak vissza, hogyan lett erős Japán a második világháború után-....”
Na hogyan?
-
-
DraXoN
addikt
tényleg elfelejtitek, az android nyílt változatához hozzáférnek majd ... kicsit később persze mint a többiek, de tudnak főverziót is váltani.. csak google szolgáltatások nem lesznek (hivatalosan).. de sok ilyen "gyárilag nincs" készülékre rakható utólag eléggé könnyen...
az arm kirúgás alóluk a keményebb dió... -
mackoman
tag
válasz
AttilaNokia #12 üzenetére
Saját megoldásra átállni?...Milyen megoldásra ?Sajat oprendszert fejlesztenek?Nem valószínű ....
-
atike
nagyúr
válasz
Hopkins95 #215 üzenetére
"Már az asztal alá rakott mikrofon is egy abszurdum"
Nem a srácra rakták, a látványt meg nem akarták elrontani egy asztalra rakott vagy épp "belógatott" mikrofonnal...
Gagyi megoldás az a ragasztás - főleg látva / tudva, hogy milyen technikai szinten állnak - de ezzel szerintem nem volt baj.
A fényűzés részével egyetértek viszont...
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Juhaszatti #195 üzenetére
Na tessék..
[link] -
S e t h
nagyúr
Én tutira vennék telefont ha a törökök, észak-koreaiak vagy az oroszok csinálnák, a bizalmam feltétlen és egyben töretlen feléjük.
-
judas13
addikt
válasz
John Marston #199 üzenetére
Egy kína ellenesnek - ahogy írtad akkor ezt egész estig magyarázhatod majd rendesen. Vannak itt még páran. 🙂
-
Inside The Chinese Telecom Giant That Trump Banned (HBO)
Ajánlom mindenkinek ezt a riportot, akit érdekel a téma. Aztán mindenki levonhatja belőle a következtetéseket.Nekem az az érzésem az interjú alapján, hogy nem őszinték a Huaweinél. Már az asztal alá rakott mikrofon is egy abszurdum. A nagy fényűzésük meg arra szolgál, hogy elfedjék vele a turpisságukat, kvázi egy szemfényvesztés. Én valahogy nem hiszek nekik, engem nem győztek meg. Kifelé mutatják a szépet meg a nagyot, de az az érzésem van, hogy belül más dolgok mennek, amiről nyilván nem szabad az alkalmazottaknak beszélni. Az meg már csak hab a tortán, hogy az alapítója a kommunista párt tagja - ez elég beszédes.
-
gproject
aktív tag
mirol beszelsz? semmilyen bizonyitek nincs, ezt amerikai it szakemberek is elismertek
barki hozzaferhet, feltorheti a huawei telefonokat, mert a huawei szandekosan megteremtette a lehetoseget erre? ekkora baromsagot, hogy irhatsz le? hany ember telefonjat tortek fel? folyamatosan az amerikai oldalak, tech cegek szivarogtatatnak es jonnek a hirek, hogy ettol, meg attol kikerultek tobb10millio felhasznalo adatai. persze ezek veletlenek, hat hogyne -
csongi
veterán
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
#88470784 #206 üzenetére
A telco céget Huawei Technologies Co.Ltd-nek hívják. Ez egy teljesen másik cég.
Huawei Culture Co., Ltd., formerly HUAWEI TECHNOLOGY CO., LTD, is a China-based company, principally engaged in the manufacture of film and television plays, and the design, development, production and distribution of kinds of toys and game products.
-
Ez így van,sajnos igazad van.
Erről nem a Kínai Népköztársaság tehet, hogy mindenki más oda viszi a gyártást. A kapitalista rendszer, mely a kommunizmus ellen van, Kínában gyártat, mert olcsó. Kicsit önmagának ellentmond...
(Az egyik példa erre, ami eszembe jutott, amikor MICHAEL MOORE beszélgetésre invitálja a NIKE tulajdonosát...na abban minden benne van.) -
joey04
titán
Itt k_rvára nem az a lényeg, hogy te vagy az én szaros adataim kinek lesznek kiszivárogtatva. Kicsit nagyobb dolgokról van szó.
Magánszemélynél maradva: Mellesleg egy Google-nek vagy Facebook-nak te magad adod meg az adatokat, de ez más, itt a rendszerben direkt hagytak hibákat, hogy azon keresztül lopjanak adatokat. ezt hibát jóval könnyebben kihasználja BÁRKI, nem csak a kínai állam. ezért vicc, amikor azt mondják, hogy nincs bizonyíték a huawei elen. a rengeteg backdoor akkor mi? azokat megtalálták? vagy ilyen szarul végzik a dolgukat, hogy ilyen sebezhető szoftverre képesek csak? akkor is mehetnek a levesbe nyugodtan.
Kínából meg hidd el nem lapátol haza adatot az iOS.
Apple meg már eddig is b_asztatva volt kínában, ráadásul akármivel próbálkozik az alma, minden negyedéves jelentés azzal van tele, hogy nem jók a kínai számok. magyarul eddig szarok voltak, mostantól fos lesz. -
koko52
nagyúr
Aki utálja a kínai termékeket embargót vessen ki rá! Ne vegyetek meg olyan terméket ami Made in China vagy PRC. Sőt dobjátok ki amit már megvetettek! Azt is amiben van kínai alkatrész (igen a komplett PC-t is, meg a telót is mert tuti van benne kínai termék). Most nézzetek körül a lakásban. Üres ugye? És venni sem tudtok semmit. Hát így állunk.
-
rolandrepasi
tag
[link]
Ennyit amerikáról.... -
csongi
veterán
Naa, szerintem ne legyunk alszentek. :).
Itt nem kell egyik oldalra sem allni. Egyik kutya a masik eb.
Ha kina tud lopni adatot egy amerikai programmal amerikabol, akkor egy amerikai program nehogy ne tudjon mar lopni adatot kinabol.
:). de nem csak onnan, hanem barhonnan.
Miota a terrorizmus intezmenyt letrehoztak, eleg durvan sikerult a szemelyes jogokat elferditeni.
A jatszam folyatatodik, csak az atlag ember elfelejti mi tortent 12-18 honappal korabban.
Eddig azt kerestek, hogyan lehet gatat vetni az internetnek, mert veszelyes.
Most megtalatak a megoldast. Had mennyen az informacio az emberek fele. Es az minel gyorsabban minel tobb.
Ergo egy temakorbe nincs ido benne maradni, mert rovid idon belul jon egy ujabb ami feledteti a regit. Vagyis rajottek, hogy az emberi agy kapacitasat tul kell terhelni. Megoldva a problema.
Az atlag allampolgar, ugyse tud mit kezdeni vele.
Vihar a bilibe minden hetre jut belole.
Egy honap mulva erre is mar alig emlekszunk.
Ha van mindig aktualis amin lehet csamcsogni. -
John Marston
csendes tag
Erősen Kína ellenes vagy és eléggé szűk látókörű. Az ázsiai emberek hosszú távú terveket szőnek, lásd pld. Hong Kong esetét. Néhány éve még sehol nem voltak kínai gyártók, most meg nézd meg, hogy hol tartanak. Az meg, hogy az a bohóc Washingtonban mit művel, az tiszta beteg dolog. Nem véletlenül hagyta ott már néhány minisztere is.
Szóval nem hagyta magát kizsákmányolni, hanem nyitott a nyugat felé. Az egyik utolsó kommunista országként csak apró lépésekkel lehetett haladni ezen az úton. Olcsó munkaerőt adott? Igen. De ez a kínai átlagkeresetekhez képest nem volt annyira rossz. (ld. nálunk Audi.) Az oda telepített üzemek, amik dollármilliárdokba kerültek, valószínűleg nem költöznek el olyan könnyen, és ha már elég mélyek a gyökerek, akkor lehet elkezdeni óvatosan adót emelni, támogatni a béremeléseket, stb. Ismétlem, hosszú távú gondolkodás, - az elektronikai ipar választása a kétezres években teljesen magától értetődő volt, emlékezzünk csak vissza, hogyan lett erős Japán a második világháború után-.
A politikát inkább hagyjuk, a lényeg a közel kétmilliárd ember. Akik nem csak jelentős munkaerőt képeznek, hanem óriási fogyasztói piacot is.
-
-
-
válasz
Depression #188 üzenetére
Kina 90%-a nyomorban él hozzánk képest, az ország úgy lett "erős", hogy hagyta kizsákmányolni a nyugat számára a saját lakosságát (persze ez még mindig jobb volt nekik, mint éhen halni), és ennek farvizén egy nagyon kis réteg meggazdagodott. Nálunk, minden szempontból, ezerszer jobb, és akkor még nem is beszéltem a politikai helyzetről, meg a rengeteg ásványkincsről, ami ugye nálunk nincs.
De amúgy Magyarország valami hasonlít próbál követni, hiszen ugyancsak próbálja ide csábítani a multikat, hogy azok fillérekért dolgoztassanak minket (csak úgy éri meg nekik, mint ahogy pont ezért mentek Kínába), csak ugye a magyar már nem akár fillérekért dolgozni. Szóval ez az a gazdaságpolitika.
Az egyetlen dolog, ami miatt számít Kína gazdaságilag az az , hogy hatalmas ország, e miatt rengeteg erőforrása van, és odatelepültek a multik az olcsó munkaerő miatt.
-
Juhaszatti
addikt
Egyébként az is érdekes lehet a történetben, hogy az USA legnagyobb szövetségese, Anglia mit lép. Ha ők is úgy döntenének hogy teljes embargót vezetnek be és licenceket sem adnak el nekik, a Huawei kb le is húzhatná a rolót. Vagy legalábbis a telefonos üzletáguk.
Mert akkor ugrana a Kirin processzor is, ami az angol ARM licencére épül. Azt meg elég nehezen tudnák pótolni, Snapdragont, Mediateket, Exynost, és a Xiaomi processzorát sem használhatnák, mert mind ARM alapú.
Kezdhetnék nulláról a fejlesztést, licencek nélkül.Persze ez valószerűtlen, ha minden igaz Anglia már bevezette a maga szankcióit a Huawei ellen. Az ő 5G hálózatukba csak passzív elemeket szállíthatnak (mint pl egy antenna), az aktív rendszereket az Ericsson fogja kiépíteni nekik. Okosabb megoldásnak tűnik mint az USA teljes embargója, aztán persze majd kiderül hosszútávon.
-
válasz
Depression #188 üzenetére
Mire gondolsz,hogy olyan gazdaságpolitikát?
-
-
Dévacsen
senior tag
Kiderült, hogy mire válthatja le az Androidot a Huawei... [link]
-
csongi
veterán
Hagyjuk mar ezt az adatszivarogtatasos hulyeseget.
Minden szoftver szivarogtat.
A Google legutobb eleg markans buntit fizetett az unionak.
Mit csinalnak az adataimmal, felhasznaloi szokasaimmal?
Google maps, drive, gmail...stb.Mindegyik kormany az adatokra hajt.
Vajon a csodas IOS mennyi adatot lapatol kinabol az USAba?
A kovetkezo lepes az Apple korlatozasa Kinaba lesz.
Es ez igy megy. Most nem fegyveres, hanem gazdasagi haboru folyik.
Az nagyhatalom akarja megorizni a demokraciat, aki maga is iranyitani akar az egesz vilagon. Mert hat Amerika a vilag kozepe. Mikozben egy eroszakos europai migrans fajta.Nem lesz snapi a telefonba? Majd lesz kirin. Vagy lesz Mediatek. Van az a penz, hogy felhozzak.
Nem lesz droid szolgaltatas... majd licencelik kozvetve, vagy lesz sajat szoftver.
Kb ennyi. -
Dévacsen
senior tag
A haladék ellenére.. Kihúzta a Google a Huawei Mate 20 Prót egy fontos androidos listáról ... [link]
-
Depression
veterán
válasz
TheBikerider #184 üzenetére
20 évvel ezelőtt arra vágytam, hogy Magyarország a kínainak megfelelő gazdaságpolitikát végezzen. De a mi politikusaink fordítva ültek a lovon. A legszembetűnőbb artijus. Azok pampognak adókiesésről, miközben 2 lapatáttal tolják külföldre milliomosoknak a pénzt. Közben Kína meg igyekezett minden pénzt megtartani, sz. rtak az amerikai szabadalmakra, minden tudást begyűjtöttek, és nagyhatalommá váltak. A dél-kóreai samsung is másolással kezdte.
Most, hogy az EU-ban vagyunk, persze ez már nem lehetséges. -
-
törölt tag
válasz
TheBikerider #184 üzenetére
Pont most írtál le egy sztereotipíát
-
válasz
#88470784 #182 üzenetére
Szerintem senki nem gondolja,hogy“elmaradott”ország Kína.Ezt csak Te látod bele. Amiről korábban többször beszéltem,pont az ellenkezőjét mutatja,hogy gazdaságilag fejlett, erős nagyhatalom.
Viszont:
Általános sztereotípia a Kínaiakról a másolás,lopás,gagyi. Ezt hiába is magyarázza bárki félre,ez így van.Ez a kialakult kép.Aminek oka van.Szóval ezt levetkőzni nem tudják soha.Ez nem azt jelenti,hogy gazdagok,vagy szegények,hanem hogy milyen a gondolkodásmódjuk,életvitelük,èletszemléletük.Érted?
...és VOILÀ! hogyhogynem, minden népcsoportról,országról van egy àltalános megítélés. -
törölt tag
válasz
kakuk.tamas #179 üzenetére
Milyen Huawei részvények nőttek? Csak mert a cég nincs a tőzsdén
-
törölt tag
A Huawei oppo Xiaomi stb úgy lettek nagy cégek hogy az indiai kínai ázsiai piacon jöttek fel.
Nem hiszem hogy nagyon visszavették őket ez korlátozás.Máreszt örülök ha lesz alternatív appstore mert lehetőség lesz olyan alkalmazásoknak is megjelleniük amelyek eddig nem tudtak, vagy kínai alkalmazások is el terjedhetnek Európa felé kicsit jobban.
Mindig lenézik az itteniek kinát de ez a Kína már rég nem olyan mint mondjuk 10 éve
Érdemes megnézni ezt a videót erről az elmaradott országról.
[link] -
-
kakuk.tamas
addikt
A vicc az, hogy a saját piacuknak kell felkészülni.
A tiltás bejelentés után az Alphabet (Google), Apple, MS részvények elkezdtek zuhanni, a Huaweié pedig nőni.
A felfüggesztés bejelentésével nőni kezdtek a részvények.
A saját piaca nem akarja a tiltást, csak ezt Trumliék nem gondolták volna...
Hiába, tanult ember az elnökük...Az USA jelenleg ugyanazt csinálja, mint 50 évvel ezelőtt... Csak modernebb eszközökkel, és kicsit nagyobb kétségbe esve.
-
Stabi83
senior tag
válasz
TheBikerider #174 üzenetére
Szerintem nem egyről beszélünk, elbeszéltünk egymás mellett...
-
Na most álljunk meg egy szóra,Tanár Úr kérem!
Ezt csak arra reagálásképpen írtam,osztottam meg veled egy kis olvasnivalót,amit Te írtál a hozzászólásodban.Méghozzá,hogy... "...Afrikában nincsen semmi,tehát minek menne oda az USA"...
Erre adtam neked linkeket, hogy Kína hogy áll most abban a térségben.Érdekes olvasnivaló.Ennyi.Szóval az,hogy nincs ott semmi,az nem igaz.Szamárságokat ne beszéljünk kérem
A másik meg,hogy Kína hogy áll a dél-amerikai térségben,Közép-Amerikában...de ez már másik téma
-
Stabi83
senior tag
válasz
TheBikerider #171 üzenetére
Nem látom hogy ez miben lenne más mint amikor az USA nyomta a tőkét nyugat európába a háború után vagy tette a közelkeleten nem is olyan régen.
A háborúnál csak az építés nagyobb üzlet....
És az utánna ott maradó gazdasági befolyás... -
Stabi83
senior tag
válasz
Albigator #167 üzenetére
Az a baj hogy nem tudni mi áll a szerződésben a google és a huawei között. Ha a google vállalta annó a 2 főverziófrisítést akkor jönni fog ha nem akkor nem. A tilalom nem visszamenőleges ezzel mindenki egyetért. Az eddigi vállalásokat mind a két félnek be kell tartania, csupán új megállapodást/szerződést nem köthetnek.
-
Albigator
őstag
Tudom azt is olvastam. De ez a cikk említi azt, h a Google mást mond:
"miközben több száz millió Huawei felhasználónak nagyjából fogalma sem volt arról, hogy mi lesz a telefonjával, meddig fog működni és kap-e frissítéseket. A Huawei közleménye ezt elvileg tisztázta, de főverzió update kapcsán ellentmond a Google kommunikációjának, mindenesetre annyi biztos, hogy a közel 470 millió darab, már leszállított és aktivált, az ügyfeleknél levő telefonok továbbra is úgy fognak működni, ahogyan eddig." -
Stabi83
senior tag
válasz
Albigator #152 üzenetére
A Huawei hivatalos közleménye:
“A Huawei Technologies összes eddig megjelent, felhasználók által már megvásárolt, valamint kereskedelmi forgalomban elérhető okoseszközén most és a jövőben is változatlanul elérhetők lesznek a legújabb Google és Android frissítések.”
Szóval a válasz röviden, tömören az hogy Igen lesz főverziós frissítés is a jelenleg piacon levő keszülékekre!
-
Stabi83
senior tag
válasz
TheBikerider #160 üzenetére
Emberbaráti szeretetből???
Kína mindenhol ott van már gazdaságilag. Katonailag az USA szokott menni. Ezért is mondtam hogy egyiket sem kell félteni...Én arra gondoltam hogy nem hallottam arról a híreket hogy amerikai csapatok érkeztek afrikai bizonyos részeira abból a célból hogy megfékezzék a tömeg gyilkosságokat , etnikai tisztogatásokat és véreskezű hadurakat... Ja nincsen ott sem olaj sem.pedig más... Akkor a demokrácia és az emberek védelme már nem is édekes...
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Depression #161 üzenetére
Most is olyan van.
-
Depression
veterán
válasz
Motion_Blur #158 üzenetére
Teljes mértékben tojok a huawei saját rendszerére, amíg Kínában még nálunk is nagyobb cenzúra van.
Lesz olyan facebookom, ami megszűri majd, hogy mit posztolhatok? Kösz, de pénzt ezért nem adok. -
-
Nem kell ebbe nagy dolgot belegondolni. Ez is EMUI lesz, csak a google szolgáltatások és appok nélkül, mint ahogy most is van az EMUI a kínai, belpiacos telefonjaikon. Esetleg kicsit reszelnek majd az UI-n meg átnevezik, hogy jelezzék, új korszak kezdődött. A google play store helyett meg felteszik a saját store-jukat, ami már évek óta létezik.
-
Motion_Blur
félisten
update:
"Specifically, it's reported that Huawei's homegrown operating system, known internally as 'Project Z,' is far from ready, thus contradicting earlier reports. Also, according to people familiar with the matter, the goal has only ever been to power Huawei's Chinese devices once the switch over to 5G has been completed because the company never expected to lose access to Android internationally"
-
nozs23
addikt
-
Albigator
őstag
Most akkor főverziós frissítés lesz vagy nem lesz? A havi biztonsági uppdate csak egy dolog... De aki pl most vesz/vett egy P30-at az gyakorlatilag 2 évre főverzió frissítést is vásárol a 3 év biztonsági mellett... De ebből csak az utobbi a tuti.
-
janos1988
addikt
Nem tartott sokáig a júeszéj keménykedése. Rájöttek közben, hogy már rég nem a világ közepe...
-
Stabi83
senior tag
válasz
TheBikerider #147 üzenetére
Erre céloztam én is...
Nem a.szabadságunkat és a demokráciát féltik hanem a befolyásukat és a hatalmukat.
Afrikába miért nem védik a demokráciát és az emberi jogokat? Mert semmi hasznuk belőle.
A huaweit is basztatják mert fenyegetés nekik. Régen nagy Szoviet démon volt most pedig sok kicsi lopós kínai az ellenségképben.U.i.: Az USA és a Facebook sosem hazudik ezt megmondta a Twitter is...
-
Látom belendültél
Azért azt hozzátenném,hogy Irakba nem a diktatúra megszüntetése miatt vonult be az USA,hanem az olajért. Hírszerzés,tömegpusztító fegyverek,blablabla...Ugye tudod,hogy mást kommunikálnak ki a világnak,mint amit tesznek?
Ne higgyj el mindent,amit a híradóban látsz.
-
Kamikaze75
tag
El lehet gondolkodni az amerakiak félnek a Huawei 5g hálózatától nehogy már világuralomra törjenek.....
Na de mi földi halandók lássuk csak....
Google,android.........made in usa
Microsoft.......made in usa
Apple........made in usa
Cisco,AT&T, IBM,Dell,Hewlett-Packard,Intel,AMD,Qualcomm,nvidia......made in usa...lehetne sorolni...
Mindenütt ott vannak szerete a világban,főleg az első kettőtől nem kicsi függőség van.....
Amerika félti monopol helyzetét.....erről szól az egész.
Lenne a huawei amely önerőből képes lenne felvenni a versenyt.....drukkolok nekik ha lesz saját operációs rendszerük váljon be hogy ne legyen függőségünk ezektől a cégektől.....legyen verseny.
Árulja el valaki a felsorolt cégekből biztos vagyok benne hogy ott duruzsol mindenkinek legalább egy terméke valamelyik ketyerében..... -
Weeman1
veterán
válasz
TheBikerider #78 üzenetére
Pedig sokan vannak.
-
-
Zoona
aktív tag
Kicsit vicces, hogy amerika be van tojva kína és a Huawei 5G fejlesztése miatt, már most köröket vernek amerikára. Az ahogy a Huawei növekedett az elmúlt 4-5 év során példaértékű. Több lábon álló sikeres cég lettek, nagyon remélem, hogy visszanyal a fagyi amerikának és lemennek koldusba.
-
Stabi83
senior tag
válasz
TestamentDNR #132 üzenetére
Már nem az a világ van hogy a klasszikus haderő mérete bármit is jelentene. Azt tudja az USA is hogy hiába erősebb katonailag mint Kína vagy az Oroszok egy katonai konfligtus a világ végét jelentené.
Ez csak farok méregetés.Hidd el nagyon vigyáznak rá minden oldalon hogy ne vigyék túlzásba az ilyen " beintéseket".
-
Stabi83
senior tag
Megmondta a Trump hogy lesznek áldozatok saját oldalon is de ezt el kell fogadni...
Nem jó az ha egy ilyen ember kezében ekkora hatalom van.
Kellett neki pár nap amire felfogta hogy ha szopatja a kínaiakat akkor vissza vághatnak? Hány amerikai állam távközlését is vághatnák haza a kínaiak egyik pillanatról a másikra? Na ez egy jó indítás lenne az újraválasztásához.
Játsza a ki a fasza gyereket, közben a gazdaságuknak jelentős gégektől elveszik a legnagyobb megrendelőiket de legalább megmutatta hogy ezt is megteheti. Nem egy okos politika főleg ha azt nézzük hogy még egy hétig sem tudta mutogatni a keménységét és máris viszakozik... -
B-Clone
aktív tag
Ebbe a húzásba maga az USA mint állam is elég szépen beleszaladhat. Ha nem tudják bizonyítani a személyes adatok kiszivárogtatását, akkor nem csak a Huawei-t sikerült megkárosítaniuk hasra ütéses indokokkal több 10 miliárd dollárral, hanem a jóég tudja hány amerikai céget is. Aztán majd azt veszik csak észre, hogy ezek a cégek a szart is kiperlik majd állambácsiból amit az meg majd újabb kínai hitelekből tud majd kiköhögni. Totál WIN... jah nem
-
Stabi83
senior tag
válasz
TestamentDNR #113 üzenetére
Az egyik ellopja a másik erővel elveszi...
Na most akkor ki a jobb?
A kínai lopásból eddig kevesebb kára származott a világnak mint az amerikai erőpolitikából.
Addig csinálják ezt a politikát amíg egyszer valaki a tökükre nem lép.
Annó irakot is lerohanták mert nekik 1000%-ig biztos hírszerzési adataik vannak a tömegpusztító fegyverekre ( a slepp meg bólogatott hozzá ). A demokrácia nagy védelmezőjeként bementek szétvertek mindent aztán otthagyták a szart. Persze amikor kiderült hogy semmi okuk nem vot ezt tenni mert nem voltak tömegpusztító fegyverek megvonták a válukat.Jó lenne látni azokat a bizonyítékokat a Huawei ellen...
-
-
-
koko52
nagyúr
válasz
#95561216 #119 üzenetére
Abba ne menjünk bele kinek a tulajdona a Federal Reserve, illetve melyik családé, mert bannolnak innen. Trump is egy bábu, valaki (tudjuk kik) kitaláltak valamit és ezt kellett tennie. Lehet pajzsosék akarnak olcsó kínai részvényeket venni, hogy ott is megtelepedjenek, hamár amcsiban nincs mit megvenni, az ország meg igában.
-
törölt tag
Nem vesznek ezen semmit, nem döntenek be semmit, mert ez a Kínai devizatartalék. Ebből avatkoznak be, ha megint esni kezd a jüan, mint arra volt is példa a közelmúltban. Ha meg dömpingáron ki akarják szórni mindet, azon ők is hatalmasat buknak.
Btw nem ők az USA legnagyobb hitelezői, csak a legnagyobb külföldi hitelező. De sokkal nagyobb (2-3-szoros szorzó) hitelezője saját maga (pl a társadalombiztosítás), illetve a Federal Reserve. Amíg ilyen erős a dollár, addig annyi pénzt nyomtatnak, amennyit csak akarnak. -
koko52
nagyúr
Személy szerint miután kiforrta magát ez a hiszti behúzok egyet a középkategóriából mikor (ha) beesik az ára. Én úgyis addig használom amíg lehet vele telefonálni, meg felismerni még a kijelzőt nálam nincs elavulás (bizonyos értelemben) . Pl hagyományos Nokia után volt samu S3 aztán P10 lite. Szép kis lépcsők.
-
Fabianus
tag
"Kurvára tesznek a világra csak nekik legyen jó."
Így működik a világ. Nem csak Amerika, meg Kína, meg Oroszország, hanem a többi állam is.
Mikor együttműködnek, nem azért teszik, hogy a másiknak jó legyen, hanem azért, hogy maguknak.
Mikor meg egymást fingatják akkor sem az a cél, hogy a másiknak rossz legyen, hanem az, hogy maguknak jó.
Van mikor egyezik az érdek, van mikor nem. Bizonyos értelemben millió szálon egymáshoz kötődő, bizonyos értelemben erősen különböző, ellenérdekelt hatalmakról van szó. -
koko52
nagyúr
válasz
#95561216 #112 üzenetére
Hogy mit tesznek azt ők tudják, de pl a tőzsdét, dollárt lehet vele befolyásolni rendesen. De abban biztos lehetsz, hogy Kínát sehonnan nem fogják kirakni. Mindenre találnak megoldást. Majd vesznek pár céget és már meg is van a bejáró. Pont így vannak bent az oroszok a nagy embargó után az EU-ban. Vettek egy Dunaferrt és az acéljuk már ömlik is az eu-ba, nekünk meg a nyakunkon maradt a mezőgazdasági termék amit eddig megvettek, mert ugye ők is embargóznak csak okosabban. Mit is mondot dakota vezérünk? Jól lábon lőttük magunkat. Az egyetlen őszinte mondata az elmúlt 10 évben.
-
ErAron
csendes tag
Valaki segítsen a T, voda, telenor által forgamazott(még ott van a boltban, bontatlan) Huawei készülékekre lesz még támogatás vagy sem?
A hócihő ellenére én még mindig szívesen vennék egy jó kis P20 lite-ot, mert ahogy nézegettem a mostani árakra(50-60k) ilyen speci mellet nem nagyon tud ráverni semmi más ebben a kategóriában (2 éve gyűrök egy xioaomit és nem jött be annyira sajnos)
-
TestamentDNR
aktív tag
Demokrácia? Haha... hol? Sehol sincs már! Max névleges...
"Kurvára tesznek a világra csak nekik legyen jó. Ezzel nem sok barátot találnak a világban és nem a Huawei miatt hanem mert álszenten, önérdekből taposnak másokon."Így szokásuk... pl. így szereznek olajat is! Semmi meglepő nincs a viselkedésükben.
Kína meg mindent (is) ellop... -
koko52
nagyúr
válasz
Motion_Blur #110 üzenetére
És minden Kínában készül. Még sokszor az is ami made in akármi. Saját tapasztalat. A made in Germany cnc megmunkáló gépek amiket ajánlott nekünk egy nagy cég sosem jártak németben.
És ez millió egy termékkel így van.
Persze én ennek egyáltalán nem örülök. Lásd a magyar textilipar tönkremenetelét és sok minden mást. -
Motion_Blur
félisten
Én is tökéletesen elégedett vagyok a Mate 10 PRO-val, amit újonnan vettem 130k-ért, ez ma már egy középkategóriás telefon kezdőára. Vagy annak is az alja inkább...
Ha megborulna a Huawei (nem fog), a Samsung és az Apple simán ráverhetne még 20%-ot az árakra a megnövekedett kereslet miatt...
-
koko52
nagyúr
válasz
Motion_Blur #105 üzenetére
Nekem az az érzésem, hogy lesz itt kiskapu. És ez a mi -vásárlók- érdekünk. Én pl tökéletesen meg vagyok elégedve a p10 lite-ommal. Egyik J-s samu sem ér a közelébe, ahogy alma sem azonos árkategóriában.
Aki meg örül a hírnek, maj ugráljon örömében ha a 200 ezres középkategóriás almája 3-400 lesz. A csúcs meg 6-800 -
koko52
nagyúr
Eközben: [link]
-
törölt tag
Kötelezhetik, de nem úgy, hogy biccentenek kettőt, hogy ide vele. Van ennek jogi útja (feljelentés, bírósági végzés, stb). A kínaiaknál nincs jogorvoslat ilyesmire, főleg nem külföldiként. Ráadásul az ottani telekom törvény nem azt mondja ki, hogy a kína területén tárolt adatokat kötelesek kiadni, hanem a kínában bejegyzett cégek kötelesek adatot szolgáltatni. Ez viszont úgy is értelmezhető, hogy akárhol levő adatot, amit az adott cég kezel, ami elég para azért.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Ennyi időre felfüggesztette az amerikai kormányzat az embargós intézkedéseket, hogy a piacok fel tudjanak készülni a változásokra.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest