Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

jut eszembe, én csak azt nem értem, h ha pl. az autómat lopja el valaki és szarrátöri (sőt, ez esetben csak jogosulatlan használat vagy mifene), vagy satöbbi bűncselekménnyel okozott kárt, annak miért nem dobják rá kapásból a jelzálogot a házára, vagyonkájára? miért kell egy mezei büntetőügy után még polgári perre menni az állampolgárnak, aminek a végén semmi eredmény nem lesz, és miért nem kellett jelen esetben a BSA-nak? miért nyalt be csontig meleg nyállal az ügyész egy szervezetnek és miért nem ad még minimális segítséget sem ha józsi néni pár 10e forintos értékeiről van szó???
    ezt magyarázza már el nekem valaki. ne csak ez az agyhalotti szintű geciwarez pusztuljatok menjen már...

törölt tag

válasz Erasmus #22 üzenetére

ahhoz meg, hogy a gépét elvigyék, házkutatási parancsuk kellett hogy legyen
    amerikában. itt nem. a jog az intézkedő rendőr saját hatáskörébe is utalta, amennyiben a bizonyítékok eltüntetése, stb. állhat fent. illetve utólagosan ezt az ügyészségnek szentesítenie kell, de nem igazán szoktak belekötni, mivel a jogot pont azért kapta, h bizonyítékot találjon. ha pedig ugye talál, akkor jogos volt a parancs nélküli házkutatás.
    szerk.: egyébként meg simán elképzelhető, mivel a nyomozó rendőrt a felderítési statisztikáján kívül semmi nem érdekli (ugyanis erre van kényszerítve), azt meg jól meg lehet dobni ilyen kacsavadászattal.

Új hozzászólás Aktív témák