- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jokeph
nagyúr
válasz
Laraxior #12328 üzenetére
Kétségtelen, és értem is, de itthon ez elképzelhetetlen pénzkidobásnak számit többségünknek.
Én megkeresem az arany középutat, azaz a minél erősebb cucc, megbizható eladótól korrekt (itthoni fizetéshez szabott) áron.
Alja cucc nem érdekel, akármilyen ritka is, mert azt nem tudom érdemben semmire használni, amit megveszek azt használom is.
Lásd, aláirásomban lévő x38-as konfig (lap+c2d cpu + zalmann OC hűtő 22e), azon még az SC2 multit is tolom, elfogadhatóan megy rajta, vagy x58-as konfig (lap+cpu+gyári hűtő 40e), ezt napi szinten használom, ezen még jobban megy a game.
A P5Q-t meg a műhelyben hasznositom, teszter-alaplapnak, az 8e volt, annyit szerintem maximálisan megért, és hibátlan állapot, persze doboz meg kacat nem volt hozzá, de én meg nem vagyok gyűjtő.
Ugyanezen célból behúztam még egy P35-ös Gigát 2e-ért, hibásként jött, de megoldottam, használható, meg 5e-ért egy P43-as Gigát, egy USB port nem használható, ettől függetlenül teljesen jó, 16 GB DDR3-at lehet bele dobni, USB 3 is van.... én az ilyen cuccokat szeressem, baráti árakon.
-
-
Martin97
aktív tag
válasz
Laraxior #12210 üzenetére
Első sorban a meglévő cuccaimból hoznám ki a maximumot.
4 magos procikon kívül van néhány 1 és 2 magos procim amik érdekesek lehetnek.
Némelyikkel már játszottam korábban:E8200 Q807: 1,26V környékén futotta az 500-as fsb-t. A wolfok egyik legjobb sorozata, gyakorlatilag fsb=végtelen. Erre vagyok a legkiváncsibb, hogy mit tud a lapommal. 520-as fsb-ig már elkűzdöttem légen.
Celeron D336: 5G+ ha van egy jó lap amivel meg lehet küldeni 2V-al. Mondjuk egy pencilmodos commando vagy ilyesmi. A p35-ös lapomban annyira nem szakítana nagyot de jól hűtött vrm esetén azért érdekes lehet. Elvileg a lapomon tudok állítani 1,8-2-2,2V feszt is.
Van egy E7200-as procim is, amit hirtelen nem találtam meg. De biztos megvan valahol.
Illetve van még celeron 420, 1400 Ezek nem tuningos procik emlékeim szerint. Néhány kísérlet erejéig, tapasztalat gyanánt azért jók lesznek.
-
Alpi.
addikt
válasz
Laraxior #12090 üzenetére
Quad procikkal nem lehet megütni a Gigabyte Ud3-as sorozatot, ez tény. Ettől függetlenül azért nem szórnám ki az Asus-okat.
Hiába láttam már rengetegszer, még mindig elképesztő ahogy ezek a P45-ös Giga lapok mennek a 45nm-es quadokkal. Olyan feszekkel stabil 24/7-re, hogy a hihetőség határán van. -
envagyok
veterán
válasz
Laraxior #12004 üzenetére
Eddig sikerült eljutni. Nem vagyok teljes mértékben elégedett
A 4GHz-re és az 50 körüli gigflopra számítottam a P45-el.Van még a biosban valami olyan menü, ahol valami skew értékeket lehet belőni.
A VTT felemeltem, de sokat az sem segített.
Ha jól emlékszem anno aventyr írt valami okosságot, hogy a megfelelő gtl és skew értékekkel lejjebb lehet vinni a feszt, vagy tovább lehet húzni a procit. -
jokeph
nagyúr
válasz
Laraxior #11956 üzenetére
Többet eszik a GT220 kihajtva mint az egész konfig.
Ha nagyon nem jön össze az IGP-vel, akkor dobnák bele egy GT 710/20/30/40-et, amelyik olcsóbban szembejön.
GT 710 pl. újonnan is van 13e körül.
nyélre hajtva se hiszem hogy zabálna, kis aranyos passziv VGA, D-SUB, DVI és HDMI kimenetekkel.
Persze a legjobb lenne egy RX550/GTX 1030 lenne, de az 30e körül van újonnan, kb. az egész konfig nem ér annyit egerestül, mindenestül.
-
Razermazer
őstag
válasz
Laraxior #11885 üzenetére
Meg ne vedd próbálom óvni a pénztárcád
430-nál járok a p5q-proval
CPU: 1.29375, PLL1.54, FSB: 1.30, DRAM: 1.86, NB: 1.30, a többi alapon szerintem a 460 esélyes 1.4 alatt éppen, hogy oda kell e az 1.40 volt a NB-nek és az FSB-nek meglátjuk szerintem biztos. Most úgyis hidegebb az idő. Jó ez az L5408 gyors is, már csak egy ssd kell a vinyó helyett.
-
lamiki
senior tag
válasz
Laraxior #11848 üzenetére
Nem olyan régen még így is, ilyen alapossággal is akadt egy problémám. Vett egy srác tőlem, innen a Hardverapróról egy E5440-es procit. Meg érkezett nála, és rögtön úgy kezdte, hogy átvertem, magyarázatot követel, mert a processzor sérült és hibás. Mondom neki álljon meg a menet, én a processzort ismételtem teszteltem feladás előtt, működéséről teszt képeket küldtem, az kizárt, hogy nem működik, és hogy küldjön a sérülésekről fotót, mert ahogy be szoktam csomagolni, maximum az úthenger okozhat neki sérülést.. De ha ennek ellenére mégis tényleg sérült, akkor kicserélem neki. Na ekkor már a sérülésről kiderült, hogy pár apróbb hajszál karc a processzor kupakján, a működésképtelenséget, meg az ő saját ramja okozta, nem érintkezett rendesen. Kivette, vissza rakta és indult a rendszer hibátlanul. De egyszerűbb volt vádaskodni
-
lamiki
senior tag
válasz
Laraxior #11822 üzenetére
Néha csak a szent lélek
. Kaptam már úgy gépet, hogy 2 csavarral volt befogatva az alaplap, és még az sem volt meghúzva. Ha a pattintós körmöt kiváltja 4-es csavar+ szigetelt alátét+ szárnyas anya kombóval, akkor azt csak úgy tudja meghúzni, és meglazítani is, (mivel ellent kell tartani a másik oldalról) ha kiszereli az alaplapot. Ez rengeteg időpocsékolás minden processzor cserekor.
-
tlac
nagyúr
válasz
Laraxior #11809 üzenetére
Azért is jobb a backplate-es mert nem deformálódik annyira az alaplap. Én is az ilyet preferálom.
kérdés, hogy a műanyag backplate segít-e
meg rugós vagy szimpla csavarral lenne-e jobb rögzíteniEgyébként teljesen normális, hogy nem egyforma a processzor magok hőmérséklete.
ok, de felrakom még egyszer elvileg ugyanúgy a hűtőt, és más magok között lesz az eltérés
-
envagyok
veterán
válasz
Laraxior #11803 üzenetére
Miért nem inkább a procit adod el?
Szerintem ennél feljebb nem lesz az ára.
És akkor ingyen marad a Ram és a lap hűtővel, aztán párezerért beledobsz egy E5450-et @4+ghz.
És a vitrinben nézegetni egy szaros procit vs használni és szórakozni egy ütős konfigban....
A P4 extreme procik ára is már lement, 10-20 körül lehet fogni, a leggyorsabb p3 is 5-10 körül van.
Amúgy az összes 4 magos 12m cache-es prociban ugyanaz a szilícium van, csak más van a tetejére gravírozva, ezért a vitrinbe tenni -
-
Mike8212
tag
válasz
Laraxior #11752 üzenetére
Na ja a másik fő érv a normális PSU felé. A védelmek sokasága, de ez már más fórumtéma.
B.Pistyke
Az a baj félünk a tápodtól.
Félünk olyat mondani, hogy húzzad csak blablabla. Elsőnek szerezz egy majdnem jó tápot. Speed R jól mondta Seasonic 85 + hatásfok tökéletes, és nem is olyan drága.
Nekem is 5440 E0 stepping CPU-m van. Jelenleg stabil 3953 Mhz-en fut mind a 4 magocska. Minden ismétlem minden újj gamma vígan (jó nem annyira
) de elmegy vele. Mostanában szerzek még egy 7850 VGA-t sorba lesznek ketten a lapomban. Na arra leszek kíváncsi mennyire tekeri ki a kettőt a procim.
-
envagyok
veterán
válasz
Laraxior #11739 üzenetére
Azt pont te mondtad
Egyébként tökre lap függő.
775-nél 2 Ram foglalatos lap 3k-ért adható, semmi extra P45 lap egy vga foglalattal valóban van 5-7k között, arról meg én nem tehetek, ha a ritka drága cuccokat itt a világpiaci ár töredékéért szeretnének az emberkék venni.
Egy ritka régi hangkártyánál most ért véget a licit, 64000 forintnyi euróért kelt el ebay-en, itthon elég érdekes a szórás az árajánlatokban. Legkevesebb 2000, legtöbb 16000 forint volt rá, mert feltettem egy ugyanolyat ajánlatot kérek rá felkiáltással.Ramot 1GB-os ddr2-667-et 300ft-ért sem lehet eladni, menőbb 2GB 1066 jó időzítésű modulokért simán megadják az 5k-t
-
Mike8212
tag
válasz
Laraxior #11716 üzenetére
Igen persze elolvasom , (írtad , hogy várod az SSD-t) csak a mai napom kicsit zűrös - ezért szétszórt vagyok. Köszi a tesztet.
37 ezer pont
nem kevés, és még lehetséges feljebb is tornázható. Írtad, hogy nincs jó állapotban az UDP3 lapod , miből lehet ezt tudni ?
envagyok
Igen ezek várhatóak a közeljövőben. Egyre mélyebben kutakodnak I / 0 rendszerekben. Fejlődés nem áll meg. Kíváncsi leszek mikor lesz , sima otthoni júzernak kvantum gépe.
Mert ugye azok elviekben feltörhetetlennek reklámozott gépek.
-
Alpi.
addikt
válasz
Laraxior #11688 üzenetére
Grat a laphoz !
(tudtad, hogy állítólag ez nem is ROG lap... csak hülyülök
)
Én az enyémen egy kézzel történő hőmérséklet vizsgálat után kivettem a hőcsövet az nb és a vrm borda közül, mivel a vrm egyértelműen melegebb volt. Utána mondjuk az nb bordáját én csavarokkal rögzítettem nem a gyári "pöckökkel". Nb chip hőfoka nagyon nagy befolyással van a működésre, sőt egyik kulcspontnak mondanám. -
kalidor55
tag
válasz
Laraxior #11688 üzenetére
upsz! kellene szerezni iylen deszkát!, ami a gyereknek, van, az valami l-es kivitel, amire azt mondtátok, hogy lightos, ezért nem is kerestük elő, de a giga p35 ds-4-ben, nem nagyon senderkedik az fps, legalábbis alapfeszeken, jo, ha stabilan megy a 411 fps. ram, pont 4 giga van, ami jól húzható és éppen nekem elég is, amikre kell.
-
kalidor55
tag
válasz
Laraxior #11686 üzenetére
eztet a q9650-et így meg lehet cibálni?? állam csattog a fődön! bár én ovatos oc-és vagyok, minden szinte alapon, de a vadabb teszteknél xeonnal, nem nagyon, ment az 460 fsb sem! bár, mondom nem vagyok oc bajnok, odabaszatm 1,4 voltot és, 6-7-8 szorzóval próbálkoztam, 460 feletti fsb-re. a rajaim 1200 at is bírnak, gyárilag, vagy mégtöbbet, ez nem lehetett korlát talán, bár azoknak is csak 2 volt van adva, nem több. csak lesek, mint Mari néni a köthintán, hogy milyen értékekről beszéltek oylkor...
-
Laraxior
titán
válasz
Laraxior #11684 üzenetére
Na még egy ilyen, bár lehet, hogy visszaosztott, kisebb időzítésű rammal jobb lenne, de most az másodlagos.
(#11685) SP4C3: Jó ez a rendszer, csak nem winchesterre.
Plusz SSD meg mindig jól jön, ha nem kell tesztelni, betehetem a másik gépbe a többi mellé.
Elvileg jó vétel volt, 120GB 840EVO ~1,5TB írással.Látszik, hogy akkoriban nem igazán voltak a helyzet magaslatán a tervezők, mert egy 3 slotos, pl egy ASUS GTX580, eltakarja az összes sata csatlakozót.
Nem ismerem az előéletét, de nyilván nem alapon járt benne a cucc, ez kiderült az első indításnál is. Az enyémben 540FSB volt a vég, Q9550-el anno. Megtaláltam a York topikban. -
Razermazer
őstag
-
Speed®
titán
válasz
Laraxior #11606 üzenetére
Milyen VGAt vágtál gallyra CLUval? Nálam semmi gond a 290el pl., sőt. Eddig üvöltözött OC mellett, most meg simán tudom használni, 80°C alatt marad halkan..
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
Laraxior #11572 üzenetére
Speed(R) ez mondjuk nem hasonló kategória (saját termék reklámozása) mint amiért itt párunkat lecsesztél
Nem kötekedésböl,csak nem értem hogy az eggyiknek mehet a másiknak nem?
Nem kötekedés, csak nem jó helyen. Ha ilyen van, modker, nem vagyunk 24/7 itt.
[ Módosította: Speed® ]
-
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
Laraxior #11534 üzenetére
Ezt a 4/8-as 45nm-es Gainestown E5540-et mindenképpen le fogom cserélni egy 6/12-es 32 nm-es Westmere valamire.
Tudom, hogy jobb, csak hát a kisördög...
Asus párti vagyok alapvetően. P5N32 SLI PREMIUM - nForce 590 SLI+DDR2, P5E3 - X38+DDR3, P5Q - P45+DDR2 és P6T Deluxe+DDR3 - X58.
Jól mutatna még az a P5Q3 - P45+DDR3.
Kivétel, mert a szabályt erősiteni is kell néha: Gigabyte GA-EP43T-USB3
-
envagyok
veterán
válasz
Laraxior #11503 üzenetére
Mert ettől csak olcsóbb lesz később, nem drágább.
50k-ért i5 8600k 6 magos szorzózármentes procit kapni, szóval a mekkora teljesítményt kapok a pénzemet listának a végén kullog, és ha megnézed a régebbi csúcsprocik árait, azért masszívan esnek idővel.
P4 EE 10-15k P3 1.4S 10k
Szóval mint ritkaságnak gyűjtésre befektetésnek sincs értelme megvenni, 7000Ft-ért meg tudod venni a xeon megfelelőjét, vagy ha egy 2700Ft-os e5430-al csak annyit teszel,hogy leragasztod a lábait 1600-asra, vagy a lapod biosában a 333 fsb-t átírod 400-ra, ugyanazt a teljesítményt kapod. Túlértékelt.
Volt qx6800-ám retró gépbe, csalódás volt, el is adtam. Az unlock szorzónak sincs értelme, mert a magasabb fsb több előnyt ad. Egy Q6700 procit 4k-ért és egy Xeon x3220 procit 2k-ért sokkal jobban meg tudtam húzni, mint a QX6800-át. Ami szintén csak kb 12k-ért megy, pedig sztem ritkább mint a qx9770. Most olyan hypeolt megőrzött ára van. -
-
kalidor55
tag
válasz
Laraxior #11407 üzenetére
hátt, már annyira nem gyenge a vga szerintem? gtx 960-as? most, hogy vettem ezt a karit, mondták a kölkök, hogy "fater rakjá fel 64 bites win7-et!" felraktam, mi baj lehet, alapon és láss csodát, kb 30%-al erősebb és gyorsabb a gép! meg is tetszett és marad is!!!
de, azért még kényszerből xp-ézek is néha..
az érzékletesség kedvéért, gyenge karival, gt220, 32bites win7, 4k családi video, kb 50% prociterheléssel, izomból lejátszva, most meg ugyanaz a video, 64 bites win7 és gtx 960 kártya rásegítéssel, 10%, körűli procihazsnálat. de tudom, hogy ez csak a hardveres rásegítés miatt ilyen kevés, mármint a procihasználat, de 3d arkok is, kb 30%-al nagyobb pontokat hoztak, 64 bittel, mint 32vel
-
jokeph
nagyúr
válasz
Laraxior #11407 üzenetére
Ez már mekkora.... "egy patika dobozos, nagypapitól vásárolt darab.
"
A Striker II Extreme-t áruló jóember utolérhetetlen..... akkor ez nem lesz, pedig beértem volna vele a P5Q3 helyett.
Kis oFF: Sebaj, úgy néz ki házhoz áll egy Asus P6T Deluxe + Xeon E5540 páros... később, ha beválik, keresek bele egy általad javsolt 6 magost.
-
SP4C3
veterán
válasz
Laraxior #11400 üzenetére
Nem pálya, mert sajnos nekem az külföld (mármint az apró) és szállítás, meg mire ideér, meg milyen állapotban lenne addigra... Nekem csak egy másik lap kellene, mert amúgy van minden. Már nagyon bánom, hogy elajándékoztam a G41-es giga lapom, az legalább ddr3 volt. Igaz, hogy no-tuning, de az nem is vonz annyira.
-
SP4C3
veterán
válasz
Laraxior #11385 üzenetére
Szerinted megér 12.69€ + postát egy G41-M7 V7.0? Ajándék proci, hogy ne sérüljön a foglalat, jó lesz kulcstartónak.
Mert van egy Asus P5B-m ami instabil és furcsaságokat produkál, benne egy e8400 új hűtővel, meg még lenne bele egy GT 630 vagy GTX 650.
Kicsit gyanús, hogy ennyiért elpasszolná, de a leírás alapján nincs baja, amit még sajnálok, hogy DDR2-es, olyan ramom, meg már nemigen van, csak 2x1GB abból is az egyik 667MHz-es, viszont DDR3-ból van vagy 22GB asszem valamelyik fiókban.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Laraxior #11322 üzenetére
Az oszt igen.
(#11321) Speed(R):
Tudom, hogy tuning szempontjából legalja pont com a HKC. Codegen +0,5, kb.
De nem volt más, X3360-ig megfelelt azért.
Az X5450 és az X5482 az viszont odavert neki (majdnem).
(#11320) Mike8212:
Igen, folyamatosan figyeltem, Speed(R) és Laraxior fórumtárs is figyelmeztetett még az elején, hogy szeretik a hasukat az X5xx-es XEON-ok.
-
envagyok
veterán
válasz
Laraxior #11308 üzenetére
Nekem meg végre meghozta a jézuska az x48 lapomat. Egy osztrák ismerősöm panaszkodott, hogy nem indul a netezős gépe, meg gondok vannak vele, mikor belelestem megdobbant a szívem, egy GIGABYTE X48T DQ6 figyelt benne, E8600 procival, artic freezer pro v2 hűtővel!! Soha nem tuningolt, antec táppal, és egy antec házban egy ATI 1950pro
vga-val. "bagóért odaadta", egyébként érdekes, a vga okozta az anomáliákat, viszont más lapban azzal sincs gond.
Én mindenesetre megkóstoltattam vele egy x3363 e0-át 3.8GHz-en (ment többet is, de nem akarom szétfeszelni, ez szinte alapfeszen elszalad ennyin), beleraktam egy ATI 3870X2-őt, és felraktam rá mivel retró gépnek használom a windows vistátEgyébként a hozzá adott E8600 is röhögve megy 4GHz-en 1.2v alatt
Itt a gyönyörűség:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Konzol Screenshot
- Mesterséges intelligencia topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged