Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lirion
addikt
Most így hasra ütve mindenféle számítás nélkül kb 200 centis tévé kéne, azt is kb 2 méterről nézve ahhoz, hogy legyen tényleges értelme a 4K-nak...
Egy 20/20-as látással rendelkező ember esetében (ami egy meglett középkorú ember látása, vagyis a 40-60 éveseké) egy 200 centis tv-nél 3m távolságból lenne érzékelhető a különbség a 4k és fullhd között, míg 1,6m-ről jönne ki a 4k felbontás teljes előnye.
Egy kb. 100 centis tv-nél ugyanezek a számok 1,5m, illetve 0,8m lenne, de hangsúlyozom, hogy ez egy ~50 éves ember szemével mért adat, a fiatalabb korosztály szeme sokkal élesebb és jobb, így nyilván közelebbről is érzékeli a különbséget... -
Dany007
veterán
válasz
Parallaxis
üzenetére
"Az optimális távolság nem felbontásfüggő, hanem képátlófüggő, de mindegy."
Csak egy kis kiegészítés.
Felbontás és(!) képátlófüggő.
A 100cm-es tévén is lehet 640x480-as adásokat nézni és ha elég távol ülsz a tévétől már nem is látszik olyan csúnyának.
Ez egy igen fontos dolog, mert a felbontás és a képátló illetve ebből adódóan a képterület adja a képpontsűrűséget. Amit nektek iPhone-osoknak nagyon kellene ismerni.

Nem véletlenül növeli az Apple a kijelző felbontását is a kijelző méretével párhuzamosan. Mivel a telefonok nézőtávolsága nem igazán változik a kijelzőméret növekedésével, ezért érdemes a felbontást is növeli, hogy megmaradhasson a Retina élmény.A tévénél is ugyanígy van. Csak sajnos senki nem nézi olyan közelről a tévét, hogy észrevehető legyen a különbség.
Egy 105-110cm-es 1080p-s tévé esetében az ideális nézőtávolság 130cm! Ez az a pont, ahol tökéletesen kijön a 1080p előnye. Ennél közelebbről már láthatók a pixelek és kezd "szétesni" a kép. Ennél távolabbról meg már kisebb felbontás is elegendő lenne.
Tehát aki 3 méterről nézi a 110-es tévét annak kb mindegy, hogy 720p-t néz vagy 1080p-t.Ezért sincs ma még értelme a 4K-s tévéknek, mert ember nincs aki olyan közelről nézné... Vagy ember nincs, aki megtudná fizetni az olyan brutál méretű tévét, ahol az átlagos nézőtáv esetén is van már értelme a 4K-nak.
Most így hasra ütve mindenféle számítás nélkül kb 200 centis tévé kéne, azt is kb 2 méterről nézve ahhoz, hogy legyen tényleges értelme a 4K-nak... Na de vajon hány embernek lesz ilyenre pénze?A projector az egy jó ötlet. Azokból is horror áron vannak a jobbak + a vászon se mindegy milyen stb... De ott már bizony lenne értelme a 4K-nak. 2-3 méteres vásznat telibe vetíteni 4K-s anyaggal... Hmmm!
-
Parallaxis
addikt
válasz
Csapoati
üzenetére
Teljesen igazad van
Ajjaj, igazat adsz valamiben? Tartok tőle, valamit elszúrtam

Jó lesz ez majd, persze, haladjon a technika - csak idővel, amikor már ésszerű szintre csökken az ár és normális adások lesznek rá.
Én is így gondolom, bár nekem majd ha lesz elterjedt tartalom, akkor inkább egy 4k-s projector fogja piszkálni a csőrömet

Az egy megfelelő hangrendszerrel egész jó mozis élményt tud majd itthon is nyújtani.Mondjuk addig még a háttértáraknak is fejlődni kell sokat, mert egy ilyen felbontású egész estés film nem éppen vinyóbarát méretű.
-
ZooLee
senior tag
De a szkeptikusok és a haladást ellenzők ezt úgyse fogják megérteni soha, mert nekik csak az számít, hogy a 64 gigájukra csak 5 perc anyag fér el...
Senki nem mondta, hogy ne lenne értelme a 4K-nak, csak azt, hogy nem ebben a szegmensben. Egy telefonban sokkal jobb, egy jó FHD felbontás, mint egy éppenhogy felvett 4K. Azok az eszközök meg, amik jó 4K-t rögzítenek, azok "kicsit" más (ár) kategóriában mozognak...
(#107) B1T3: De a 4K is hasznos, hiszen nem csak maga a felbontás növelésével járó élesebb kép az előnye, hanem a videót utólag szabadabban lehet szerkeszteni, belezoomolva egy részbe még mindig éles képet kapunk stb. Továbbá egyetlen egy képkockát kivágva kapunk egy olyan 8 megapixeles fotót, amelyet egy nem is olyan régi telefon még megirigyelt volna; ráadásul ebből rögzít a készülék másodpercenként 30-at.
Ezzel teljesen egyet tudok érteni, abban az esetben, ha a felvétel _valóban_ jó a forrásvideó, amiből dolgozol. De ahogy fent is írtam, nem vagyok meggyőződve róla egy telefon esetében, ahol a videózás egy kiegészítő képesség. Nem volt dolgom még 4K-val, de pár FHD-vel igen, és még azok sem voltak teljesen jól használhatók, én ebből indulok ki.
-
Csapoati
nagyúr
válasz
Parallaxis
üzenetére
Teljesen igazad van (hihetetlenül hangzik, mi?
). Egyrészt nem igazán van még mit nézni 4K-ban, családi videókhoz meg azért kicsit drága mulatság egy ilyen tévé (főleg egy normálisabb). Ráadásul tényleg, egy 100-150 centis tévénél fél méteren belül láttam csak a különbséget, és az sem volt épp valami sokkoló. Jó lesz ez majd, persze, haladjon a technika - csak idővel, amikor már ésszerű szintre csökken az ár és normális adások lesznek rá. -
TheCif
tag
válasz
Parallaxis
üzenetére
Igazad van. 8x-os lassításként játsza le (mintha 240fps lenne) de csak 15fps-el, tehát csak 120fps-t rögzít.
-
Parallaxis
addikt
Azért mert felétek nincs normális adás, azért máshol még lehet.
Ugyan már, mond meg, hol nézel te 4k-s adást?
Normál tv nézési távolság??? Az mi? Nyilván mindegyik felbontásnak megvan a megfelelő/ideális nézési távolsága.
Az optimális távolság nem felbontásfüggő, hanem képátlófüggő, de mindegy.
Nem mellesleg 200 ezer HUF felett nem sokkal már lehet venni ilyen felbontású tévéket...
Sok szerencsét hozzájuk, bár egy jó tanács, hogy inkább válassz egy minőségibb 1080p-st, azzal jobban jársz
(igaz ebben az ársávban a jobb minőséget ott is keresni kell). -
ctvagyok
őstag
Mondjuk annyiből nem értek egyett, hogy megéri-e a felárat a 4K a 250-300k kategóriában. Inkább jobban jár az ember egy nagyobb képátlójú full HD tévével. A full HD is jól néz ki, elérhető 4K tartalom meg ellég kevés van. Inkább pár év múlva lesz érdemes 4K-ra válltani szerintem.
-
válasz
Parallaxis
üzenetére
Hát te meg mi a szarról beszélsz?

Azért mert felétek nincs normális adás, azért máshol még lehet.
Normál tv nézési távolság??? Az mi? Nyilván mindegyik felbontásnak megvan a megfelelő/ideális nézési távolsága.
"A szkeptikusok azok, akik kipróbálták"...te tényleg nyilvánosan hirdeted Mo. legnagyobb tech témájú oldalán, hogy a 4K parasztvakítás meg marketingmaszlag?
Hahahaha...te aztán érdekes egy ember vagy.
Nem mellesleg 200 ezer HUF felett nem sokkal már lehet venni ilyen felbontású tévéket....én cserélek is, nem azért mert a telefonom úgy vesz fel, hanem mert érdekel a dolog.
Persze tudom, bevettem a marketingmaszlagot, konzumidióta vagyok, a fogyasztói társadalom áldozata...és mindenki aki 4k tévét vesz....mondod ezt te, aki ódákat zeng minden Apple termékről, egy Samsunggal a zsebébe....
Ne fárasszuk már egymást. -
Parallaxis
addikt
Gondolom személyes tapasztalatod van 4k-s TV-ről és tartalomról és nem csak hallomásból írsz, mert tudod a szkeptikusok azért azok, mert kipróbálták és az ég adta világon semmi különbséget nem láttak normál TV-nézési távolságból a két felbontás között. Ennyi.
Ha meg megetted a marketingmaszlagot, azt nem kell azért tovább adni, mint valami hittérítő dumát a fejlődés mellett. A 4k-nak még annyi haszna sincs az átlagos TV méreteknél, mint a 3D-nek, ahol meg haszna lenne (1,5-2 m-es képátló), ott olyan árakról beszélünk, hogy egyelőre nincs jelentősége a normál konzumer piacon.
Vagy szerinted teljesen életszerű dolog, hogy majd az emberek lecserélik a jelenlegi 1080p-s TV-jüket heroin áron, csak azért, hogy a mobiljukkal rögzített 5 perces home videókat legyen min megnézni?

Szállj már le a földre, még az elfogadható minőségű digitális HD adások is most kezdenek errefelé elterjedni, a 4k-s adásra még várhatsz legalább 8-10 évet, addigra meg már rég elavult lesz minden, amivel ma ilyen videót rögzíthetsz, vagy tárolsz.
-
Touch-ko
őstag
""-mar sima 3G-n van lehetoseg, hogy fileokat mozgass.."
Töltsél fel nekem 7gb videót/képet felhőbe 3G-n keresztül..
"
Azt hittem, hogy mar reg 4G-s adatatvitelt adtak az 5S-hez.. 3G-n valoban sokaig tartott volna.Az Apple iCloud mar megoldja azt a problemat, hogu tul nagy a meret, iOS8 ota.gondolom akkor meg nem volt elerheto amikor kellett..
OTG-t az Apple nem fog tamogatni. Olyan mint a BT. Ez valoszinuleg az illegalis tartalmak megfekezesere szolgal.
Am azert ez nem egy mindennapos problema amivel szembesult a baratod. Hala Istennek ilyen meg nem fordult el velem.
Amugy ha iCloudba automatikusan toltotte volna a kepet, akkor a keszitsset kovetoen automatikusan feltoltotte volna... Bar az emlitett arakat (nem tudom milyen arak vannak) te mar korabban irtad..
-
Lirion
addikt
válasz
kchris78
üzenetére
Az emberek zöme meg tudja különböztetni a hd-fullhd-4k képminőséget egy 47"-os tv-n 1.5-2m-ről, de ehhez az kell, hogy az adott felvétel/kép meg legyen az említett felbontásokban is. Ha egy hd filmet/képet hasonlítasz hd és fullhd tv között, nyilván nem fogsz látni különbséget, viszont ha egy 4k-s filmet/képet nézel, akkor érezhetően "csúnyább" lesz ugyanaz a kép egy full hd tv-n, mint egy 4k tv-n.
Az a baj, hogy az emberek nem látnak tovább annál, hogy a jelenlegi, full hd tartalmak nem lesznek szebbek a 4k tv-n. Ez teljes mértékben igaz. Viszont a 4k felvétel látványosan szebb lesz, pláne egy százsok centis tv-n, mint egy fullhd felvétel. A titok nyitja az, hogy minél nagyobb a képsűrűség, annál valóságosabb lesz a kép, ezáltal kellemesebb látvány a szemnek. De a szkeptikusok és a haladást ellenzők ezt úgyse fogják megérteni soha, mert nekik csak az számít, hogy a 64 gigájukra csak 5 perc anyag fér el...
-
Hobbbyt
őstag
"-Az iPhoneok nagy reszet szolgaltatok adjak el, elofizetessel, amibe internet kapcsolat is van."
Én itt a térerőre gondoltam."-mar sima 3G-n van lehetoseg, hogy fileokat mozgass.."
Töltsél fel nekem 7gb videót/képet felhőbe 3G-n keresztül..
"-A maradek 7 embernek el tudom kuldeni email-ben. Ma mar nem nagyon van olyan okostelefon amihez elofizetesben nincs internet elerhetoseg.."
Még mindig adatokról beszélünk, és a feltöltési sebesség korlátairól .. nem 1-2 képről. Egy pár perces FHD videót meg egyik email fiók se kezel szívesen. Na meg ott van a adatforgalmi díj is.. ami Magyarországon (is) undorítóan drága."-mennyivel egyszerubb lett volna ha csak fellovi az iCloudba

Aztan a kulso HDD-hez kellett egy computer is. Ergo egy szamitogep, kabel, meg egy kulso adathordozo kelletha jol ertem. Ahelyett, hogy iCloudba lotte volna fel a kepeket.."Külső 2,5"-os HDD-hez nem kellett számítógép. Csak egy OTG kábel és egy Samsung S4 (a márka és a típus lényegtelen.. egy tucat Androidos telefon támogatja az OTG-t)
Elégtelen internet sebesség és/vagy adatforgalmi költségek miatt senki se szívesen tölt fel mobilnettről tizen gigákat.Ott van a wifi mint gyors adatátviteli forma.. az iOS is tudja az Android is. Miért nem lehet a AirDrop kompatibilis a Wifi-Direct szabvánnyal?

Szomorú, de a Hajógyári szigeteknek van olyan pontja ahol konkrétan nincs mobilnet. Nehezen hittem el, de igaz.
-
kchris78
veterán
haha
.Nekem 47" tvm van (csak hogy nem a levegobe beszelek) de 2-3mrol azt lehet megkulonboztetni hogy SD vagy HD a film... FullHD/HD kb 1.5-2m ig megkulonboztetheto. Es ez 117cm-es. FullHD. 100cm-en 4k TVnek abszolut nincs ertelme kar erte a penzt kiadni - hacsak nem tunerrel ellatott monitornak hasznalja az ember es 50 cm-rol nezi... -
B1T3
addikt
A Full HD valóban egy remek felbontás, mert tolerálható méretben lehet egész jó minőségű felvételeket készíteni.
De a 4K is hasznos, hiszen nem csak maga a felbontás növelésével járó élesebb kép az előnye, hanem a videót utólag szabadabban lehet szerkeszteni, belezoomolva egy részbe még mindig éles képet kapunk stb. Továbbá egyetlen egy képkockát kivágva kapunk egy olyan 8 megapixeles fotót, amelyet egy nem is olyan régi telefon még megirigyelt volna; ráadásul ebből rögzít a készülék másodpercenként 30-at.Mondom mindezt úgy, hogy én az 1080p@60fps-t preferálom, de nem kell ennyire elvetni sem a 4K videózás lehetőségét. Főleg, hogy úgy gondolom, eléggé esélyes, hogy a jövőre érkező iPhone(-ok) is képes(ek) lesz(nek) rá.
-
Dany007
veterán
válasz
Parallaxis
üzenetére
Természetesen a Cloud is egy jó megoldás, bár én azt csak arra használom, hogy szigorúan a fotókat is kisebb videókat tároljak és osszak meg a szűk családdal.
De összességében szvsz kevés lenne.Jelenleg 22GB-nyi fotó és videó van a családról, pedig még csak 3 éves a gyerek...
Persze ennek a nagyrészét a 1080p-s videók jelentik. Olyan 17-18Mbit/s-os átlaggal rögzít a telefonom így olyan 140MB / perc-be kerül a 1080p rögzítés.
Szóval ezt Cloud-ban tárolni szerintem nem kifizetődő, bár nem néztem utána igazán, tehát csak egy sejtés. Van most 50GB ingyenes tárhelyem a box-ban... Azt használom amíg van. -
ZooLee
senior tag
Akkor miert vegyek fel mar most gyenge felbontasban? Facebookra meg mit tudom en mikre? Az ember a csaladja eletenek fontosabb pillanatait rogziti, es azt meg evek utan (sok sok evek utan) is szeretne megnezni.
A FullHD már gyenge felbontás lenne? Valamiről lemaradtam. Amit most szépen, élesen látsz azt 20 év múlva homályosnak fogod látni? Az akkori videókhoz lehet (tehát relatíve gyengébb lesz), de bőven használható minőség (vagyis abszolút értékben teljesen jó), ugyanúgy meg fogod tudni nézni. Jelenleg még nem áll arányban a FHD-4K minőségkülönbsége az igényelt hardverrel Főleg nem egy telefonban.
-
Jó hogy ezt is tudja, de engem egy jó darabig nem fog érinteni.

-
ctvagyok
őstag
válasz
Parallaxis
üzenetére
Csak nehogy kilopják a mezítelen képeidet
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Dany007
veterán
válasz
Parallaxis
üzenetére
"egy mai HDD-t 8-10 év múlva már nem biztos, hogy egy akkori konfigurációhoz tudsz illeszteni."
Te, és az senkinek nem jut eszébe, hogy egy régi HDD-ről átlehet menteni az adatokat egy újra, majd a régit eladni? :S
Vagy komolyan azt hiszi bárki is, hogy ez a fajta digitális adattárolás úgy működik hogy kimentem a cuccaimat HDD-re majd berakom a fiókba?
Vagy itt mindenki 15 éves 6gigás quantum fireball-t használ még mindig?Én pár évente rendszeresen cserélek HDD-ket, pont azért, hogy minimalizáljam a meghibásodásból adódó károk esélyét. Egyúttal követem az aktuális fejlődést és tárhelynövekedést is ilyen téren. Az IDE-s SATA-s korszakból is így léptem át. Adatvesztés nélkül. Pedig a jelenlegi konfigomon már nincs IDE csatlakozó...
Rengeteg olyan adatom van (képek kisprogramok) amiket pl 15 évvel ezelőtt mentettem el (lásd az AcdSee-nek egy nagyon korai 3.0-s verziója). Na ebből pl ugyanazt használom most is, mint amit 99'-ben használtam. Pedig akkor még csak egy 3,2-es vinyóm volt... -
laci_csk
senior tag
válasz
Parallaxis
üzenetére
Milyen butasagot irtal. Hat a lejatszon ta'rolod a dolgokat vagy a ta'rolokon? HDD, DVD vagy akarmi. A digitalis formatum az megmarad a jovoben is, es akarmivel le tudod jatszani.
Arra lennek kivancsi hogy lehet az iCloudba "felloni egyszeruen" vagy 10-20 giga adatot ha nincs wifi?
-
Touch-ko
őstag
"1, Nincs mindig internet."
-Az iPhoneok nagy reszet szolgaltatok adjak el, elofizetessel, amibe internet kapcsolat is van."2, Ha van is, nem mindig elegendő a sebessége arra ,hogy file-okat mozgass."
-mar sima 3G-n van lehetoseg, hogy fileokat mozgass.."3, Az AirDrop szép és jó dolog egészen addig amég a tízből csak azzal a hárommal akarsz megosztani valamit akinek iPhoneja van. A "maradék" 7 embernek meg csak mesélni fogod tudni.."
-A maradek 7 embernek el tudom kuldeni email-ben. Ma mar nem nagyon van olyan okostelefon amihez elofizetesben nincs internet elerhetoseg.."Másik példa erre: Egyik rokonom, iPhone 5s 16gb. Szigetfesztivál, fényképek videók.. első 2 nap megtelt a memória és ennyi. Míg én vittem, otg kábelt és 500gb-s HDD-t.. Nyugodtan átmenthette volna hozzám, akkor az egész hetet végig bohóckodhatta volna. De nem.. Az AirDrop egy félig hasztalan dolog így."
-mennyivel egyszerubb lett volna ha csak fellovi az iCloudba
Aztan a kulso HDD-hez kellett egy computer is. Ergo egy szamitogep, kabel, meg egy kulso adathordozo kelletha jol ertem. Ahelyett, hogy iCloudba lotte volna fel a kepeket.. -
Parallaxis
addikt
nincsenek emlekek es nem erdekli a jovo.
Ismerősöm is így gondolta, mindent felvett videóra, aztán most mikor végleg megdöglött a lejátszója már sehol nem talál normálisat, mert rég nem gyártják

Videónál meg nincs olyan, hogy időtálló megoldás, mert egyetlen digitális adathordozó sem hosszú életre lett tervezve.
-
Parallaxis
addikt
válasz
dilajoska1
üzenetére
Akkor kérdezz rá a Note 3 fórumba és megmondják!
Mit, amit amúgy is tudok, meg a Samsung sem tart titokban, max pár szemellenzős jóember tagad egy-egy fórumban? Ne nevettess.
-
Touch-ko
őstag
64-128Gb-n elferne. Viszont mire atment oda egy 3-4GB meretu videot idobe tellik.
Egyenlore tobb szivassal jar, mint pozitivummal. Majd ha lesznek nagyobb kapacitasu belso memoriak, akkor nem kell szivni a mem karikkal. Nem melesleg a lejatszasrol. Min akarsz lejatszani 4K-s videot?
-
laci_csk
senior tag
Minden telommal a legnagyobb felbontasban vettem fel videot eppen azert hogy a jovoben ugyis gyenge felvetel lesz. Akkor miert vegyek fel mar most gyenge felbontasban? Facebookra meg mit tudom en mikre? Az ember a csaladja eletenek fontosabb pillanatait rogziti, es azt meg evek utan (sok sok evek utan) is szeretne megnezni. Persze egy suhanc gyerek ezt nem tudja megerteni, neki csak a MA van, nincsenek emlekek es nem erdekli a jovo.
-
dilajoska1
őstag
válasz
Parallaxis
üzenetére
Akkor kérdezz rá a Note 3 fórumba és megmondják! De én azt nem értem ha ennyire iphone rajongó vagy akkor miért nem vettél már inkább iphonet, én nem értelek!!!
A másik meg várd meg akkor az MTK6595 SOC-os telefonokat az 480fps-t tud és nem "felskálázva"

Vegyél egy Meizu MX4-et
Bár se a 240-nek se a 480-nak nem sok értelme van. 1000fps-től lenne értelme a dolognak.
-
Csapoati
nagyúr
Teljesen igazad van.

#89 süti5: Az se olcsó, de 100 cm körül mi értelme a 4K-nak? Múltkor néztem tévéket a Media Marktban, a 4K-s meg a 2K-s között nem látszott a különbség, csak közvetlen közelről - márpedig ki néz egy ekkora tévét 2-3 méternél közelebbről?
#90 Hobbbyt: Te szúrtad el, mert nem iPhone-t vettél.
-
Hobbbyt
őstag
1, Nincs mindig internet.
2, Ha van is, nem mindig elegendő a sebessége arra ,hogy file-okat mozgass.
3, Az AirDrop szép és jó dolog egészen addig amég a tízből csak azzal a hárommal akarsz megosztani valamit akinek iPhoneja van. A "maradék" 7 embernek meg csak mesélni fogod tudni..Másik példa erre: Egyik rokonom, iPhone 5s 16gb. Szigetfesztivál, fényképek videók.. első 2 nap megtelt a memória és ennyi. Míg én vittem, otg kábelt és 500gb-s HDD-t.. Nyugodtan átmenthette volna hozzám, akkor az egész hetet végig bohóckodhatta volna. De nem.. Az AirDrop egy félig hasztalan dolog így.
-
süti5
őstag
"a 4K-s tévék meg monitorok még a csillagászati kategóriába tartoznak ár tekintetében."
Manapság sorra jelennek meg a 300 ezer alatti, 100 cm körüli 4k-s tv-k (van pl. 250-ért is). Ez még mindig sok, szerintem is, de azért nem nevezném csillagászatinak.... fél év és 200e alatt lesznek jóval, ennyit azért előre lehet gondolkodni.
-
ctvagyok
őstag
válasz
Parallaxis
üzenetére
Remélem ezt fogjátok mondani akkor is, ha beleteszik a következő iPhoneba a 4K-t, hogy értelmetlen hülyeség...
Amúgy bocsánat, hogy szavakat adtam a szádba az előbb, nem szép dolog.
Nekem a slowmo akkor is ugyannanyira értelmetlen, mint a a 4k. Főleg azért, mert több kéne, mint 240 fps, hogy igazán jól nézzen ki, meg valami értelme is legyen. de ez magányvélemény. Lehet valakinek nagyon kell, akkor vegyen iPhone 6 ot.
Elvileg 4k értelme ezért is lenne, hogy jobban bele lehessen nagyítani. Persze csak akkor ha jó a felvétel minősége. -
ZooLee
senior tag
De olyat nem nagyon hallottam még, hogy valaki azért nem vett mondjuk Note 3-at, mert szarabb volt a lassított felvétele, mint az iPhone 5S-nek. A művészek nem érnek.[/I
És megfordítva, hogy valaki azért venne X készüléket, mert az tud 4k-t, a másik meg nem, mint killer feature? Ez megint - mondhatnánk szokás szerint - fel van fújva iszonyatosan, hogy b@szogatni lehessen az egyik vagy másik oldalt. Az az indoklás pedig, hogy "egyszer talán majd csak jó lesz valamire" szerintem egy orbitális marhaság egy customer készüléknél. Ahol (I)tényleg(/I) fontos a 4k, ott meg úgysem egy telefonnal veszik fel, hanem rendes kamerával, rendes optikával, az viszont kicsit más kategória. Szóval egy max jópofa, de inkább techndemo feature megint úgy van eladva, mint valami nélkülözhetetlen dolog.
És ebben elsősorban a gyártók a bűnösek, ahelyett, hogy megcsinálnák a készülékeiket csak a "jó" szinten, ahelyett tolják ki a határokat ész nélkül, anélkül, hogy bármi valós szüksége lenne rá. Egy jó FHD felvételre sokkal nagyobb szükség van szerintem, mint egy éppenhogy felvett 4K-ra. 1-2mm-rel vastagabb, de nagyobb akksival - és üzemidével - rendelkező készülékre sokkal nagyobb szükség lenne, mint egy "legvékonyabb" telefonra (vagy ugyanez vízállóban). Egy jó FHD megjelenítő (szép, gyors, stb.) sokkal fontosabb szerintem, mint egy QHD-s vakítás. És lehetne sorolni. De sajnos rendszerint csak egymás értelmetlen túllicitálása megy minden téren, nem pedig értelmes fejlesztések...
-
Csapoati
nagyúr
válasz
Parallaxis
üzenetére
5 perc bőven elég a legtöbb kisvideóhoz, amihez meg nem, ahhoz jó eséllyel a 10 perc sem lesz. Viszont az egésznek addig nagyjából 0 értelme van, míg nem igazán van min visszajátszani. A telefonon még 6 collon is alig látható a különbség egy FHD-hez képest, a 4K-s tévék meg monitorok még a csillagászati kategóriába tartoznak ár tekintetében.

A lassított videónak valamivel több értelme van, bár én a fényképezőmmel is egyszer próbáltam csak ki. De olyat nem nagyon hallottam még, hogy valaki azért nem vett mondjuk Note 3-at, mert szarabb volt a lassított felvétele, mint az iPhone 5S-nek. A művészek nem érnek.
-
Parallaxis
addikt
válasz
dilajoska1
üzenetére
Szerintem ezt ne nagyon terjesszétek hogy felskálázza a videókat mert csak mégjobban kinevettetitek magatokat!!!
Miért, mert igaz?
Itt a kezemben a készülék és nem kitalálom, hanem látom, hogy felskálázza, pixeles szar az egész.Egyvalaki kitalálta hogy felskállázza aztán a többi iphonos meg tovább folytatja ezt a hülyeséget!!!
No itt tévedsz, ugyanis nem vagyok iPhone-os.
---
ctvagyok:
de ha alma tud mondjuk 240 fps-t 720p-n az meg világmegváltó feature. Komolyan nézz már magadba. Az sem hasznosabb mint az 5 perc 4K...
Note 3-mam van, soha nem használom a 4k-s felvételt, mert baromság, nincs mivel lejátszanom, de slow motion videót szerettem volna többször is készíteni, de sajnos itt csak egy pixeles hulladék a végeredmény. Igen, rohadtul szeretném, ha lenne rendes 720p-s 240 fps-es felvételi lehetőség a készülékemben, mert hasznos és jó feature, de sajnos a droidos gyártók által eddig használt SOC-ok ehhez kevesek.
---
Zjunior:
128gb-64gb -n nem elfér???:/
Elférne, ha az SD kártya elég gyors lenne, de nem az.
Class10-es kártya esetén sem engedi a készülék direktben oda készíteni a videót, a belső tárba dolgozik és jobb esetben a végén átmozgatja a kártyára. Sok értelme nincs, mert egyrészt maximum 5 percet enged rögzíteni, utána meg 2 percig szenved a feldolgozással, másrészt konkrétan nincs min lejátszani. Így ennek konkrétan semmi értelme. -
Burt1793
veterán
A képernyőmérettel kapcsolatban igazad lehet. Én is tabletet használok, telefonálni most a régi s2met.volt már minden note3tól s5ön keresztül sony z1 compactig. Mostanság tablet napi kijelzőhasználatom 3-9 óra, s2 kijelzőhasználat 20-30 perc, csak telefonálni használom.
Szerk.: csak sajnos a tabletet nem mindenki tudja magával vinni, egy i6p-t vagy note4-et viszont igen (ha egy kicsit megerölteti magát adott esetben).
-
dilajoska1
őstag
Szerintem ezt ne nagyon terjesszétek hogy felskálázza a videókat mert csak mégjobban kinevettetitek magatokat!!! Egyvalaki kitalálta hogy felskállázza aztán a többi iphonos meg tovább folytatja ezt a hülyeséget!!! Azért ezt nem kéne!!!
-
ctvagyok
őstag
válasz
Parallaxis
üzenetére
Ezaz, bármi van droidba és az alma nem úgy tudja, az felesleges szar, de ha alma tud mondjuk 240 fps-t 720p-n az meg világmegváltó feature. Komolyan nézz már magadba. Az sem hasznosabb mint az 5 perc 4K... Legalábbis egyszer elhülyéskednék vele, aztán soha többé nem használnám valószínűleg.
De ha kijön a következő iPhone és az tudni fog 6 percet felvenni 4K-ban, itt fog mindenki menőzni mekkora király, hogy ez 6 percet tud nem 5 öt. Mert a droid, hogy idézzelek vacak ugyebár...
Elhiszem , hogy hardverileg nem képes 4k-ra, azt is belátom, hogy valószínűleg a legjobb full HD videót csinálja az IPhone 6. De ne meséld be már magadnak, hogy a 4K felesleges... -
Touch-ko
őstag
Most, hogy van benne NFC meg mindig feleslegesnek tartom. Valoszinuleg a kovetkezo par even nem fogom hasznalni. A bank kartyam NFC-s, ha lehet hasznalom, mert gyorsabb es nem kell PIN-t.
Telefonon nem latom ertelme egyenlore.. File Sharingre meg ott az AirDrop. Sokkal gyorsabb mint az NFC.Hatlap: eloszor volt aluminium, mad Muanyag, mad uveg es most ismet aluminium. Az uveg egyertelmuen nemesebb anyag mint a Muanyag. Az aluminium szinten.
Kijelzo: Az iPhone6-om kijelzoje 4.7".. Neha nagy es sokszor kell hasznalnom a one hand feature-t am sokszor 2 kezzel kell hasznalnom, pont ugy mint az iPad-em. Emiatt veszit a mobilitasabol szamomra... A 6 Plus meg oriasi, hidd el, fogtam mar, szamomra az hasznalhatatlan lenne a meretebol adodoan.
Evek ota azt mondom, hogy egy mobiltelefon legyen mobil. Egy nagy keszulekhez 2 kez kell, hogy normalisan lehessen hasznalni, zsebbe nem fer bele, foleg ha leulok. Ettol nagyban veszit mobilitasabol. Szerintem ez nem jo irany. Nem kell 5-6-7inches kijelzo egy telefonba. Tartalom fogyasztasara ott vannak a tabletek.
Szerintem az idei iPhone sokkal jobb lett mint a ketto evvel ezelotti iPhone5. Sokkal nagyobb elorelepesek tortentek, HW es SW is...
Memoriakartya sosem lesz benne, mert az utkozne az Apple elkepzeleseivel es megszegne a szerzodest az iTunes Store es a kiadok kozotti megallapodast, miszerint mindent megtesznek, hogy visszaszoritsak az illegalis tartalmak terjedeset a termekeiken. Emiatt nem lesz BT file kuldese, mem. kari lehetoseg sem. Elobbire ott az AirDrop, ami meg az NFC-nel is gyorsabb.
Tehettek volna bele elobb is mem. kartyat, megsem teszik.. Adat hordozasahoz, tarolasahoz ott az iCloud. Ott tudod tarolni az adataidat es egyeb biztonsagi mentesedet.
-
moleculez
veterán
Ki beszélt itt új szabványról? Nem "hivatalos" iOS8 feature, csak lelkes fejlesztők kinyitották a kamera lelkét, ez lett belőle. Még jobb mint ha felskálázná kamu-4K-ba
-
Burt1793
veterán
Igen, ezt meg lehetett szokni az ájfon fanoktól. Tavaly még nem kellett az nfc, most nagy feature és kell, nem kellett a nagy kijelző, most kell, dicsérték az előző iphone üzemidejét, a következő kiadásakor meg leszarozták, legjobb az üveg hátlap, utána, na végre itt az aluhátlap.
Ha lehet majd microsd-vel bővíteni a következőt, az lesz a nagy feature. stb-stb
És tudom, hogy az iphone mindig is a legjobb telefon volt (kb. 2014ig) és ezt el is kell ismerni (jó persze sokszor kétszeres áron), de ezt a mindig a legújabb az Istencsászár és az összes többi szar duma nekem nem tetszik.
-
dilajoska1
őstag
válasz
buvartacsko
üzenetére
Akkor is így van még ha fáj is és ez nem érvelés ha tudja okos tojás
és olvasd el amit utánna írtam -
buvartacsko
addikt
válasz
dilajoska1
üzenetére
nem használom de tudja! fantasztikus érvelés.

-
B1T3
addikt
A 4K videó felvételének képessége összességében pozitív, de az is túl van lihegve, hogy az iPhone nem képes rá. Szerintem már a következő generáció is tudni fogja, ha meg nem, akkor az azutáni. Ebből kiindulva meg az is vicces, hogy a sok iPhone felhasználó mondja, hogy minek az, felesleges. (59. hozzászólás: „a 4K véleményem szerint egyenlőre parasztvakítás”; majd nem lesz az jövőre vagy azután.
) Lehet, hogy sokak számára az, de azért nem árt, ha a lehetőség megvan arra, hogy ilyen felbontásban videózzanak.
A RAM-ból sem árt, ha minél több van, viszont a QHD kijelzős résszel egyetértek. Nagyon sajnálom, hogy pl. a Note 4-be beleerőszakolták, így amennyi plusz jött volna a teljesítményben a Snapdragon 800-hoz és a Note 3-hoz képest, annyit vissza is fog ez az irreálisan magas felbontású kijelző. De egyik gyártó elindította ezt a hullámot, és nehogy már ne kövesse pont az egyik legnagyobb a trendet, mert akkor nem mutat a lehető legjobban papíron a csúcskészüléke… Agyrém. -
Touch-ko
őstag
válasz
dilajoska1
üzenetére
Igen tudjak. Mekkora ertelme van 10 percnyi felvett anyagnak, ha 2.5-3GB helyet foglal! Mar is megvaltotta a vilagot.
-
irgum
addikt
Ezt a 4K-t is csak azért találták mind TV-telefon terén, mert már nem tudott hova fejlődni a technológia. Semmi értelme szerintem a 4K-nak (kivéve monitor, ott örülnék egynek) csak a pénzüket akarják azoknak akik bedőlnek ennek. Dobd ki a 60" HD tv-t, itt a 4K! A frászt!
-
dilajoska1
őstag
válasz
Parallaxis
üzenetére
Legalább a droidos "vackok" tudják nem úgy mint az iphone VACKOK úgyhogy psssszt

-
joey04
titán
Lesz 4k-s tv-m ahogy QHD-s telefonom is, ahogy a mostani tv-m is bír kezdetleges smart funkciókkal. Más kérdés hogy ezt a piac erőlteti rám. Akinek akkora méretű 4k-s tv-je lesz amin látja is a különbséget az nem egy szaros telefonnal fog rá tartalmat gyártani.
Azt hozzátenném hogy ezzel pont nem az iphone-t védem mert droidon a note-on pl sokkal jobb volt számomra hogy tudtam alacsonyabb felbontást is választani.
-
Hobbbyt
őstag
A Fan az akkor is csak egy Fan. Legyen az Apple vagy Samsung, Android vagy iOS.. egyik szava se ér semmit mert nem lát ki a fejéből..
De öröm nézni, ahogy minduntalan mondogatják a hülyeségeket egymásnak. NINCS legjobb telefon, mindegyik tele van hibával. Aki ezt nem látja, annak kár erőlködnie.Már rég egyik telefon se hasonlítható Szauron gyűrűjéhez..
(#66) joey20 : De ugye azért tudod, hogy a te felfogásod nagyon... "egyedi". Jellemzően az emberek bíznak abban, hogy később jobb lesz, és később talán tudják majd élvezni azt amit ma még nem feltétlen. Ki akarna megragadni egy szinten?
-
joey04
titán
Ezek pont olyan tesztek, amiknél mindegy.
Btw pont teszek rá, de eddig mindig az volt a vesszőparipa, hogy az iphone ezeken a teszteken szarabb hiába volt meg a videón látható valós előnye már korábban is. 2-3 generáció óta már ezekben a tesztekben is az élen van, most már hirtelen nem számít.64: attól függ. Én a fullhd-nak sem örülök mert elég lenne a 720p is (50" plazmám van de még arra kiküldve sem látni a különbséget mert 3 méterről nézem, és a jövőben sem hiszem hogy akkora méretű 4k tv-m lesz ami 3 méterről nézve ki adja a különbséget a 4k és a full hd között) viszont ios-ben sajnos nem tudom alacsonyabbra állítani a beépített alkalmazásban a felbontást, így kénytelen vagyok fullhd videókat rögzíteni

Szóval nekem már a fullhd is hátrány, a 4k még inkább az lenne. -
Touch-ko
őstag
Nem 1 oramba tellett. Az oldal keresoje joval okosabb mint gondolnad.
Gondolom a "te beteg vagy" kifejezest azert irtad, mert bebizonyosodott, hogy tevedtel."Keress tovább...de ilyen pitiáner eszközökhöz ne folyamodj többet, mivel ez több mint szánalmas.
"-jah, meg En vagyok a szanalmas, csak mert kellemetlen az igazsag...
Megszoktam mar, hogy ha megcafolok 1-2 kijelentest, akkor jon a szemelyeskedes, most sem volt maskepp. Latvanyosan elfogytak az erveid...
Gondolom szamodra az nem szanalmas, hogy toled pozitiv hangvetelu kommentet Apple topicban meg nem lattam. Se itt, se a hater magnes iPhone6 Plus forumban...
Letjogosultsagod pedig akkor van, ha betartasz bizonyos irott es iratlan szabalyokat.. Az irott szabalyokat megtalalod az oldalon, az iratlanokon egy picit gondolkodnod kell...
-
Armi1P
csendes tag
Történelem megismétli önmagát, nem valami ilyesmit játszott el a Apple a iPhone 3G-nél?
csak ott a semmi helyett lehetett saláta minőségben felvenni -
Blyan
félisten
e-peen növelésre jó, amire a szifon felhasználóknak szüksége van..

Jesszusom, azt is megértük, hogy egy szifon szimpatizánsnak írják ezt.
Tipikusan ájfónonos hozzáállás az epenis méregetés. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De leszűrhető egy dolog. Ha iPhone bármiben jobb bencsmárkokban, az epenis, ha szarabb, akkor pfej középszer hárdver.És igen, bezzeg 4K-ban videót rögzíteni az nem epenis növelés, QHD screen, 8 core, 3 gig RAM szintén nem. De középszer szifon dual core, FHD, 1 gig RAM az viszont az. BFE (Big Fucking Epenis)
-
Lirion
addikt
A benchmarkoknak majd akkor lesz értelme, ha ugyanolyan rendszeren hasonlítják őket. Két különböző rendszerre nem lehet teljesen azonos benchmarkot írni, így az összehasonlítás sem teljesen objektív... De mindegy, e-peen növelésre jó, amire a szifon felhasználóknak szüksége van..

-
Técsiúr
csendes tag
A 4K véleményem szerint egyenlőre parasztvakítás. Egyébként így van az iPhone kamerája a pixelszámháborúba való belépés nélkül is nagyon jó.
-
Blyan
félisten
A legnagyobb probléma az emberekkel, hogy nem veszik figyelembe, hogy legyen szó Androidról, iOS-ról vagy bármilyen más rendszerről, a felhasználói szokás nem egy egzakt dolog.
1000 meg 1 tapasztalat van, mind különbözhet és rohadtul nem lehet ráhúzni egyik rendszerre, hogy ez vagy az azért szar vagy jó, mert "NEKEM hű de zsír és sose volt vele problémám" vagy ellenkezőleg "Nekem mindig lefagy, kilép, újraindul stb"
Arról nem is beszélve, hogy mindenkinek más jön be, legyen szó widgetről, értesítéről, háttérképekről, vagy bármiről.
De mindegy, az ember tömegben egy buta állat és csinálja a fesztivált - ez úgy tűnik évezderek óta így van és sosem lesz másként. -
Scoobyka
addikt
válasz
buvartacsko
üzenetére
Jaja...ezt nem ertem en is...kajak kepesek az emberek leulni a gep ele levadaszni egy cikket ahol majd jol odamondjak a masiknak,hogy ocsem ez meg ez a tuti. Ha meg talalnak valakit akivel vitatkozni lehet agyatlanul na az a kincsesbanya nekik. Mosolyogtato az egesz,egyszer szivesen beletekintenek ezeknek az embereknek a maganeletebe,hogy mi valtja ki ezt.

-
Ste
addikt
'Az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus hivatalosan legfeljebb Full HD-ban képes videót rögzíteni, azonban a MoviePro nevű app új verziójának hála már az iOS 8-as felhasználók számára is elérhető nagyobb videófelbontás, amennyiben az Apple valamelyik új készülékével rendelkeznek' - èrdekes a megfogalmazàs: akkor ez az App nem hivatalos? Mert 'hivatalosan' a telefon erre nem kèpes, holott mègis. Vagy a hivatalos termèkspecifikàciòt egy App felültud ìrni? (Ezek utàn tènyleg elhiszem hogy vannak emberek akik egy App letöltèse utàn elhiszik, hogy a telefonjuk vìzàllò lesz
) -
Scoobyka
addikt
Mi a kenkoves reteknek vedik a szifonosok a telefonjukat? Apple reszvenyesek vagytok vagy mi? Fizetett apple alkalmazokkat,pr emberkek?
Nekem iphone 5 es iphone 6 is van most a kezem ugyeben. Megis elolvastam a cikket,nyugtaztam ok van ilyen app...nekem mondjuk ennyit nem er,mert csak fullhd kijelzom van es csokolom. Andorid tud 4k-t felvenni az meg kiraly,majd az apple is megcsinalja es kesz. Kajak levisztek az eletrol ami forumokon megy,semmi erdekes olvasni valo,csak a frocsoges,ket tabor az andorid meg ios egymasnak megy,holott nem tokmindegy melyik a jobb? Egyik jobb majd a masik felzarkozik,helyet cserelnek majd vissza... Nekunk felhasznaloknak meg csak jo,mert egyre tobb klassz cucot kapunk meg. Pont.
Kicsit olyan minden ilyen forum,mint a dedoba...bebebe nekem 4k-t vesz fel a telefonom,neked meg csak 3k-t...most komolyan emiatt fogsz telefont valtani?
Forditva is igaz...nekunk ujjlenyomat olvasonk van ami sokkal pontosabb bibibib...
hajam leteszem,de tenyleg.
-
alkatraz3000
őstag
Nekem a testveremrol az utolsó videó 128x128-ás, es kifejezetten örülök, hogy van. Es fel tudom ismerni rajta, meg ha 8 éves felvétel is. Es simán meg lehet nézni egy régi VHS-t is, semmi baj vele. Mármint azzal a felbontással, ugye a kazetta megöregszik.
-
buvartacsko
addikt
vicces hogy sokan dlc-znek itt. androidra nincsen olyan fizetős (tudom sokatok számára ez idegen fogalom, mert ncore storet használtok, 1-2 álszent ember életében nem adott még pénzt szoftverért.
persze lehet az ilyeneknek is véleménye, csak senkit nem érdekel.) app amivel esetleg többet hozhatsz ki a telefonodból? ugyan már. úgy csinál itt egy két ember mintha fogyatékos lenne, ezt az appot nem az apple adta ki... és nem is ő döntötte el hogy ennyibe kerüljön. vagy a google play storeban minden appot a google ad ki és árazza be? ja nem. akkor mire fel ez a sok dlc hozzászólás?majd ha viszi 60 fps-el a 4k videót belerakja az apple. de az dobja már rám az első követ akik szerint a full hd videók szar minőségűek és csak a 4k-ban kamerázik.
a családi videókat ha VHS-en nézed vissza is mosolyogsz a kedves emléken, teljesen mind1 hogy 4k vagy 8k felbontás. akkor ezt tudta a technika, és akkor mi van? nem pont ezen van a hangsúly. ha meg annyira kurvára számít a minőség, akkor vegyél canon eos-t többszáz ezerért, hozzá optikát (DLC!!!!!) és akkor olyan videókat csinálsz hogy 90 évesen (LOL!) is eldobod az agyad majd. de lehet addigra már holografikus videókat nézünk majd.
nagymamám a régi nem túl jó minőségű képeken is elmosolyodik, felidézi az emléket, és nem azon rágódik hogy de szar minősége van.
ha szar az ájfón amiért alapból nincsen benne 4k videó rögzítés akkor szar a többi telefon is, mert nincsen bennük 16k felvétel, hogy nézem majd vissza így 80 évesen a buli videókat, meg ahogy a kutyák dugnak a parkban?
-
Dr.FantastiK
őstag
nyilván , nélkulozhetetlen Feature !!!
-
Hahahahahhaaaa....és erre ment rá 1 órád, hogy keress egy hozzászólást tőlem, amiben szerepel a szar szó...pofám leszakad.

Mellesleg itt a teljes hozzászólás, amiben általánosságban beszéltem arról, hogy nem érdemes beleőszülnöd abba, hogy véded a terméket.
Erre te kiragadsz két szót, és büszkén belököd, hogy -tessék, azt mondtad az ájfónra, hogy szar.
Te beteg vagy.
Akkor megkérdem még egyszer: HOL mondtam az ájfónra, hogy szar?
Keress tovább...de ilyen pitiáner eszközökhöz ne folyamodj többet, mivel ez több mint szánalmas.
Sok sikert a kereséshez, majd visszanézek, de csak read only, mivel nekem nincs létjogosultságom itt lenni, ahogy írtad.
-
Touch-ko
őstag
Igen lehet, hogy hasznos lesz, de a mostani peldadat alapul veve egy 320x240-es felbontast 4K-s TV-n nezni orom lehet

Archivalas celjabol megertem (gondolom erre gondoltal az elejen mar) de az sem lesz elvezheto minosegu. Viszont megvan valami gyenge formatumban.
Szerintem a fullHD egy ideig maradni fog. 30 ev mulva meg mi lesz, passz. Ha addigra az emberiseg nem irtja ki sajat magat, akkor majd visszaterunk erre 30 ev mulva.
-
Touch-ko
őstag
"Na, már csak te hiányoztál.
"
-bocs, en iPhone felhasznalokent jottem ide, te pedig leirni, hogy az LG jobb es leirni, hogy az iPhone-nal van sokkal jobb telefon harmad annyiert!
Szoval megkerdeznem, hogy kinek van tobb letjogosultsaga itt lenni. Nekem, vagy esetleg neked aki minden iPhone hirhez negativ kommenteket ir.. Ezert felesleges volt idejonnod.Soha, sehol nem írtam, hogy szar az ájfón...de ha találsz ilyet akkor belinkelhetnéd.

Oke:
"Figyelj, szedd már össze magad.
Még csak nem is neked írtam....de te kötelességednek érzed, hogy beleszólj.... "
Aztan elerkezunk az emlitett szohoz:
".. egy szar telefon...majd ha idősebb leszel megtudod...
Néhány fotó: https://www.flickr.com/photos/86396338@N05" 349."Igaz, eddig most merészkedtem a legtovább e téren azzal, hogy leírtam, nem ez a legjobb kamerás telefon a piacon."
-Itt nem ezzel van a gond. En szemely szerint toled meg egyetlen pozitiv kommentet sem hallottam iPhone topicban.. Ez a baj. Leirjatok (nem csak te) minden forumban, tobbszor, hogy ez sz.r az sz.r ez ennel jobb.. -
Blyan
félisten
Elég szélsőséges a VGA-t felhozni FHD ellenében mint példa arra, hogy milyen elavult fos felbontásban marad meg az utókorra a jelen videóklippje.

De lehet igazad van, nyilván 20K felbontású megjelenítő lesz a tuti 20 év múlva, sakkor a FHD tényleg elég szar minőség lesz.
-
modeller
aktív tag
"VHS-t HD-ban? Gondolom tudod, hogy a VHS mennyire nem digitalis adathordozo, szoval a peldad mar itt elveszett.."
Szemmel láthatóan nem értetted meg a probléma lényegét, de nem tudom jobban elmagyarázni, olvasd el mégegyszer az egészet. (köze nincs az analog-digitális különbséghez, csak ahhoz, hogy attól, hogy ma még nem tudod tökéletesen megjeleniteni, a jövőben még meg fogod tudni és hasznos lesz, ha már ma úgy rögzitesz)
"Tovabbi kerdes, hogy lesz-e olyan eszkoz 30 ev mulva, amivel 4K-t le tudsz jatszani, mert manapsag mar nem lehet VHS olvasot venni "
Kár, hogy nem ezzel kapcsolatban jutott eszedbe az analog-digitális különbség, mert itt még értelme is lett volna. Ma akármelyik ősrégi, leggagyibb digitális formátumot le tudod játszani (pl. 320x240-es mpeg, avi), nincs rá reális ok, hogy ne tudj lejátszani egy 4K-t 30 év múlva. Az adathordozót érdemes lesz 10 évente, az aktuális tipusra cserélni, de maga az adatformátum nyugodtan megmaradhat. De ha hirtelen akkora változás állna be, hogy mégsem érdemes megtartani a formátumot, akkor meg átkonvertálod, arra nyilván lesz lehetőség. De felőlem nyugodtan rögzitsd akár 640x480-ba is életed legfontosabb eseményeit.
-
Halo
senior tag
az a "baj", hogy kamera terén most kifejezetten előremutató a szifon6.
legalábbis az a folyamatos fókusz... nagyon látnám a Moto X-emben
ahogy nézegettem, fotók terén - szo-szo. nem mondom, hogy űberjó, se nem azt, hogy űber rossz. mindenképpen felsőkategóriás, ezt el kell ismerni. De a fókusz - azért le a kalappal!

-
galaxys80
veterán
Hehe. Én még a 1080-as felbontást is levettem minden telefonomon 720-ra.
Néhány perces home videóra bőven megteszi az is. Főleg, hogy a HD és a FHD közötti különbség kb 1-1.5 méter távolságból látszódik. Kíváncsi vagyok hányan nézik innen.
Nyaralásra meg ott a kamera. -
Na, már csak te hiányoztál.

Soha, sehol nem írtam, hogy szar az ájfón...de ha találsz ilyet akkor belinkelhetnéd.
Igaz, eddig most merészkedtem a legtovább e téren azzal, hogy leírtam, nem ez a legjobb kamerás telefon a piacon.
Persze nyilván neked ez egy arculcsapás...nyugodj meg, senki nem bántja a telefonodat.
Amúgy a telefonos fotók topikban sok 6+ képet láttam már...teljesen jó, de nem jobb mint az elődje."Mert az LG jobb telefonokat gyart, mi? LOL"
Nem tudom, én nem vagyok úgy belebuzulva egy szaros használati tárgyba, mint te meg még néhányan itt.
De én 2 ájfónra sem cserélném el a telefonomat.
-
Touch-ko
őstag
`Miért fáj nektek az, hogy fele-harmada áron lehet jobb telefont is venni, mint egy iPhone?`
Multkor azt irtad, (iPhone6 hajlitasos topicban) hogy nem jarsz at Apple forumokba bizonygatni, hogy az iPhone sz.r...
Most eleg durvan megcafoltad magad..
Mert az LG jobb telefonokat gyart, mi? LOL
-
válasz
Parallaxis
üzenetére
-
Touch-ko
őstag
`Érdemes megnézni a 10-20-30 éves home videókat, vhs vagy annál is rosszabb minőségben, milyen jó lett volna már akkor full-hd-ben rögziteni, még ha nem is tudtad volna akkor élvezni a plusz minőséget, ma már értékelnéd, hogy mondjuk a kamerától 5 méterre lévő gyereked nem csak egy szines paca.`
VHS-t HD-ban? Gondolom tudod, hogy a VHS mennyire nem digitalis adathordozo, szoval a peldad mar itt elveszett..
Van tarhelyem az iPhone 6-om 64GB tarhely van, de eszembe sem jutna 4K-ban rogziteni..
A 4K-nak pedig meg evek kellenek az elterjedeshez, es jo par ev mire annyira elterjedt lesz, mint most a 1080HD..
Tovabbi kerdes, hogy lesz-e olyan eszkoz 30 ev mulva, amivel 4K-t le tudsz jatszani, mert manapsag mar nem lehet VHS olvasot venni
-
tzsolesz
nagyúr
Akinek telik ilyen telóra, annak ez az 5 dollár filléres kiadás.
Mondjuk én sem értem hogy ha tudja a készülék ezt a malőrt akkor miért nincs benne a gyári kamera alkalmazásban? Nem azért de még vonzóbb is lenne ezzel a fícsőrrel a készülék, ezért sem értem.
-
válasz
alkatraz3000
üzenetére
Nem, 120 fps-t tudok 720p-ben. 130 ezerért...de ha lenne még ugyanennyim, akkor biztos váltanék ájfónra, hogy meglegyen a 240 fps, 480p-ben.

-
Parallaxis
addikt
válasz
szili.tamas1
üzenetére
Amibe tehetsz ott sem érsz vele semmit, mert a kártya írási sebessége ehhez kevés.
A Note 3 is a belső memóriába dolgozik és max 5 percet enged 4k-ba. -
szili.tamas1
senior tag
Beleteszel egy 64 gbos kartyat, es 10 perc videot fel is vehetsz. Ja, nem lehet kartyat tenni bele. Bocsi. Ujabb ertelmes ficsor.

-
Halo
senior tag
tipikus szifonosok lehúzása... végy egy x ezer huf-os telót, s költs még rá pár ezrest...
anno volt az asszonynak egy 3gs - ha nem volt JB-zve (márpedig kb egy évig nem tudták... ósztrál készülék volt, fogalmam sincs, miért nem sikerült a hozzáértőknek, de nem boldogultak vele...), akkor gyakorlatilag telefonálásra, sms küldésre lehetett csak használni - HA: nem vásárolok még kb 40-50 dollárért cumót hozzá...
pl. a naptárába nem tudtam több user naptárát szinkelni, a saját sima levelező programjába több emailcímet kezelni, hosszabb videót felvenni...ezek full alap dolgok lettek volna akkor...
jöhetnek a mínuszok...

-
modeller
aktív tag
"Nem latom ertelmet 4K-nak. Foleg ugy, hogy nincs 4K-s TV-m, monitorom, "
De valószinű 2-5-10-20-50 év múlva lesz olyan (sőt, sokkal jobb) tv-d, monitorod, igy akkor majd lesz értelme. De akkor már nem fogod tudni rögziteni, azt amit ma tudsz, igy van értelme ma is igy rögziteni, ha birod tárhellyel.
Érdemes megnézni a 10-20-30 éves home videókat, vhs vagy annál is rosszabb minőségben, milyen jó lett volna már akkor full-hd-ben rögziteni, még ha nem is tudtad volna akkor élvezni a plusz minőséget, ma már értékelnéd, hogy mondjuk a kamerától 5 méterre lévő gyereked nem csak egy szines paca.
Persze mindez akkor igaz, ha valóban 3K és jó minőség, nem csak a szokásos iphone átverés, mint a 720p-re felkálázott 240fps video.
-
M@trixfan
addikt
A felbontás önmagában ugyanannyit ér mint a megapixel háborúzás. A képminőség nagyon sok más dologtól függ még ami fontosabb mint önmagában a felbontás. Én még egy Android telefon fényképeitől nem voltam még elhalva, nemhogy videótól. Most az ilyen kompakt gép hátára csapott Galaxy-t hagyjuk
A felvett 4K videók minőségét nem is kommentálom műszakilag. Egy ilyen kis ügyes programmal lehet még jobb 1080p felvételeket lehet készíteni. -
halkow
őstag
Nagyszerű dolog a 4k ha 64,128gb a belső tárhely
-
Touch-ko
őstag
Nem latom ertelmet 4K-nak. Foleg ugy, hogy nincs 4K-s TV-m, monitorom, valamint most olvastam, hogy 1 percnyi 4K video 250-300MB helyet foglal...
-
Reinkz
senior tag
válasz
Tesztelo.hu
üzenetére
Én nem így tudom, a 4k az 4096x2160 (lehet h nem pont 4096 nem tudom fejből de 4xxx) de ugye ez nem 16:9 es keparany ezert megcsinaltak belőle a 3840x2160 ami az UHD nevet kapta ezt a ket fogalmat a média azóta össze mosta és egy es ugyanaz holott a szabvány az UHD
-
TheCif
tag
válasz
alkatraz3000
üzenetére
Az S5 tudja a 240fps/720p-t.
-
Bilux
veterán
válasz
alkatraz3000
üzenetére
Milyen felbontásban is lesheted a lassított felvételed?
-
UFC
aktív tag
válasz
alkatraz3000
üzenetére
Az sose fontos amiben jó/jobb az iPhone. Csak az a fontos amiben rosszabb
legalábbis mások szerint rosszabb -
-
kdennis
aktív tag
Arról beszéljetek hogy hány FPS-el veszi fel!!!!
GoPRO is tudja a 4K 15 FPS-el ami gyakorlatba kb 10. Magyarul szart sem ér.
-
Agyzuzo
addikt
Ez vicces. 5 dolcsiért kapunk valamit egy csúcskészüléktől ami még mindig rosszabb mint ami gyári alap egy hasonló árkategóriás másik gyártó készülékében. Tényleg nem értem ha erre képes az eszköz akkor miért kell erre külön fizetős alkalmazás? Vagy csak valami szoftveres trükk az egész?
-
big-J
őstag
5 dodó a progi, hát DLC lett a videó vetetés egy 1000 dodós telón, berosálok.

-
razzorr
őstag
válasz
Fritz Teufel
üzenetére

Vagy elég vga felbontásban, akkor tud több órát is rögzíteni, na arra emlékezhet az asszony, amikor már csak 5perc megy
-
Steve1207
veterán
Ez így is van rendjén ahogy mondod (én is azt mondom, csak az elterjedést és szabványt lestem, úgy meg kicsit fura volt olvasni
). A 4K amúgy is terjed, standard, erre kijön egy kisebb, de fölösleges "szabvány"...
Régebben láttam az almában az innovációt, a tök egyszerű emberekre is figyelne, de technikai vonalon úgy húzzák-halasztják a dolgokat, kb azért, hogy a következő évben, mikor elterjedne valami újabb, ők eladhassák a régit... Persze előnye is van, kiforrott technikát alkalmaznak, kis hibalehetőség, de ez akkor is fájó másik szemszögből.
-
süti5
őstag
Nyilván viszonyításként hoztam, viszont szeretem, ha "passzolnak" egymáshoz a cuccaim, ha a telóm fullhd-ban tud felvenni, és fullhd tv-m van, király, így se rossz, hogy mondjuk 3k-ban vesz fel és 4k-s tv-je van valakinek, de még jobban tetszene, ha 4k-ban venne fel a mobilom ha már 4k-s tv-m van. Lehet mánia, de szerintem többen vannak ezzel így.
Nyilván ilyen felbontás csak bazi nagy tv-n, vagy közelről nézve jön ki, de pl. nekem ciki, hogy az alma csak moddal tudja és akkor is csak 3k-t, míg az s5 alapból nyomja 4k-t és nem tegnap jött a piacra. Az ára miatt most egyiket se vennék, de ha kellene választani és jövőre is terveznék, egy pont a samu mellett az tuti...
-
Fritz Teufel
addikt
Ha az az 5 perces home video 70 éves korodra történelmi bizonyíték lesz arra, hogy fénykorodban erre vagy arra is képes voltál, akkor nyilván nem mindegy a minősége. Már, ha a mama kíváncsiságát is szeretnéd újra felkorbácsolni. Csak ne az Apple felhőjében tárold, mert torrent lehet belőle...

-
razzorr
őstag
Fantasztikus és hiánypótló újítás.
Egy 5 perces home video telenyomja a memóriát. -
süti5
őstag
Én ultra hd, meg 4k tv-ről hallottam már, a kettő elvileg ugyanaz, és igen, ebből van már tv, most van elterjedőben.
Ellenben 3k tv-t még nem láttam, életemben nem találkoztam vele, ez a "kiváltság" az almásoké
Ez pont olyan, mint a fullhd, meg a hd ready, utóbbi jobb mint egy kb. 640x480-as tv, de szarabb, mint a full hd. Hogy ennek mi értelme van... -
Az Almás készülék mindent tud...

-
süti5
őstag
Még jó, hogy nem a szabvány 4k-t használják

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 27% - MSI RTX 5080 SHADOW 3X OC 16GB GDDR7 Videokártya! BeszámítOK
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost/PostaPont!
- LG UltraGear 34GS95QE-W OLED Monitor! / 3440x1440 / 0.03ms / 240Hz / FreeSync / G-Sync! BeszámítOK!
- SzoftverPremium.hu
- GAMING PC! i5-12400F / RTX 5060 / 32GB DDR5 / 512GB NVMe / 600w! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Amúgy is tervben van már a FHD-ra csere..

"

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

"
csak ott a semmi helyett lehetett saláta minőségben felvenni