- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ukornel
aktív tag
"csúcs power 8 jóval nagyobb teljesítménnyel 22nmen 190W"
Egyelőre fogalmam sincs, hogy mennyivel nagyobb a teljesítménye, mert az Applied Micro egyedi ARMv8 magjairól volt szó. Eddig igencsak az volt a tapasztalat, hogy a legfejlettebb ARMv8 magok azonos órajelen pariban vannak az Intel magokkal. Az Anand tesztje szerint kb ugyanez a Power8 magok szintje is.
Ahol az IBM csipje nagyon odaver, az a multithreading. A nagy kérdés szerintem az, hogy skálázódik a feladat arra a sok szálra, és hogy olcsóbb-e 3x32 ARM mag, mint egy 96 szálat kezelő Power8. Ha igen, akkor ez mehet a szegény ember szerverébe.
3 ilyen csip simán felérhet egy Power8 teljesítményével, hiszen órajele nagyon hasonló a 12 magoséhoz; a Power8 TDP-nél pedig vedd figyelembe, hogy ha nem akarsz megmaradni a 3,1 GHz-es alap órajelen, akkor máris 247 W-ról beszélünk.Én összességében tehát látok ebben fantáziát, de csak egy egységsugarú laikus vagyok, aki néhány szám felületes összehasonlításából von le messzemenő következtetéseket
Jöjjön ki a csip, és eresszenek rá egy SAP bencsmárkot, oszt máris tisztul a kép.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus ROG Flow Z13 WUXGA 120Hz 2in1 Touch i9-12900H 14mag 16GB 512GB Nvidia RTX 3050Ti W11 Garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- HP 15S FHD LED Matt Ryzen5 5500U 4.0Ghz 8GB RAM 256GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550 Vision D B550 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest