Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Daywalker

addikt

válasz Daywalker #57 üzenetére

lacei=lacie és maradt még benne pár hiba, de kifutottam a szerkesztés időből. A lényeg benne van ;]

• Daywalker

addikt

Nos, úgy gondolom, hogy ez a teszt...hát elég felületes.

Az Acerben pl. van RGB beállítás, csak meg kellett volna jobban nézni (200%). Ugyanakkor nem tudom, hogy sikerült ilyen DeltaE értékeket mérni, de valami nem kóser. Konkrétan ezek az értékek nem hihetők. Az Acert én is lemértem (ugyanilyen kalibrátorral, ezekkel a progikkal), és DeltaE 1 körül volt. A Samsungét is sokallom, utóbbi időben nem volt nálam Samsung kijelző, ami ennyire rosszul teljesített volna. Ttalán a BX pont nem volt, de volt E, EX, PX stb) és mindegyik 1 körüli értéket adott (0,6-ot is mértem). Érdemes lett volna végigmérni a gyári profilokat, mert "a nekünk mi tetszett" tök relatív és mindent meg lehet szokni.

Plusz tök jó, hogy le van írva a kontraszt mérése, csak épp a mérés nem jó, mert két tizedesjegyig kell mérni a fekete fényerőt (erre sem az i1, sem a lacei nem képes), egy tizedessel mérve nem jó eredmény jön ki -- felesleges is volt leírni, hogy mennyit mértetek. A fogyasztást is meg lehetett volna mérni, mondjuk kalibrált módban.

A 80cd/m2-rel sem értek egyet, habár erősen egyéntől függ, de egy a 120cd egy nagyon világos helyen is jól használható, éjjel pedig egyáltalán nem bántó, de persze mindenki oda kalibrálja, ahol kényelmes.

Ja, és sok a rizsa, ami miatt az embernek nincs kedve végigolvasni (a székmagasság állítás pl. röhej és logikátlan, mivel a monitort lehet dölteni). Kevesebb rizsa és több konkrétum. Sorry...

Új hozzászólás Aktív témák