- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
És az átszűrődő fény melyiken egyenletesebb? (mármint inkább legyen egy picit egyenletesen szürke a fekete minthogy középen fekete, a sarkok meg ki-ki szürkülgetnek...) Amúgy kösz a tippet.
Szerintem akkor majd megfontolom a felbontást és ha úgy tűnik mehet full-HD akkor S-PVA-s Lenovo, ha nem akkor a nagysláger S-IPS-es Dell...Szerk: Khmmm. Akkor inkább S-IPS-t ajánlasz?
-
janos666
nagyúr
Na én meg nagy FSAA fan vagyok. Na nem úgy hogy 16x MSAA vagy 4:4 supersampling, de akkora amekkorát elbír miután minden mást maxra toltam natív felbontásban, legalább egy 2X MSAA, vagy most geforceoknál ez a 8X CSAA tök jó, mert kb. 4X sebességet visz el amit mai játékokban el is bír a kártya és relatíve nagy DPI mellett (monitor méretéhez képest nagy felbontás...) elég is.
-
-
janos666
nagyúr
Szóval ikább 800:1-es 8ms-es P-MVA mint magas dinamikus kontrasztú legújabb generációs TN?
Azon a linken ami alább szerepel S-PVA-t írnak rá, emitt meg TN-nt, lehet kétféle van...
Hát megvárom az első teszteket hogy viszonyul pl. egy 1GB-os 4870-es a felbontás növekedéséhez, mert tetszene 80k körül egy fullHD-s S-PVA-s monitor ha bezerezhető (akár használtan is ha már csak TN-el árulják) -
janos666
nagyúr
válasz
John Fowler #113 üzenetére
Kösz, bár 400 dolcsi körül találtam 22"-os lenovot ami 1920x1200-as, S-PVA úgyhogy kontraszt és válaszidő is egész jó, ez kurva jó lenne ilyen áron csak nem lenne elég mellé egy GPU ha natívban akarok játszani, ilyenekre meg azért nem futja hogy 2 highend kari SLI-be, főleg monitorcserével egyszerre.
Vagy egyetlen más nem TN-es 400 alatt egy 332 dolcsis 1680x1050-es 20"-os, P-MVA-s ASUS amin kissebb a fényerő, fele kontraszt, nagyobb a válaszidő mint előbbin.
Vagy még 360$ A-MVA paneles Philips 20"-os 1680x1050-es, ugyanazokkal az adatokkal mint az ASUS.
Ebből a 3-ból melyik hogy hangzik egy avatottabb szemnek?
Mert nem is tudom jobb-e egy 800:1-es kontrasztú 8ms-es x-MVA panel mint egy 8000:1-ez DFC-s kontrasztú 2ms-es TN panel kicsit olcsóbban. Mintha a jobb pnelek felylődése leált volna a TN meg egyre jobb magához képest. -
janos666
nagyúr
válasz
John Fowler #111 üzenetére
Olyasmit szeretnél mint mobilokon, hogy fényerő függvéyében állítgatja magát? Mert ezt szerintem azért nem játszotta még meg senki, mert egyrészt legvilágosabb órákban elhúzod a függönyt, sötétben meg villanyt kapcsolt (legalább is én, vagy a feltételezett átlagember) így nincsenek túl nagy különségek, másrészt megzavarodhatna (vagy bonyolultabban lenne megoldható) a dinamikus kontrasztszabályzás.
-
janos666
nagyúr
válasz
John Fowler #109 üzenetére
Van tipped egy 20"-os 16:9-es 1680x1050-es TFT-re 100k alatt ami nem TN paneles?
-
janos666
nagyúr
Nekem is TN panel van és pont a közepéhez esik a szemmagasságom ezért utánna is kellett döntenem egy kicsit lefelé. Szerintem ez pont úgy van kialakítva hogy enyhény felülről nézve legyen jó a képe és tovább felfelé haladva se romoljon annyit mint a közepétől picit lefelé. De így a fotel is kényelmes, meg 2 CD-tokot a talpa alá vágtam (mert lefelé nem lehetne forgatni) és pont jó a szög...
-
janos666
nagyúr
Juteszembe, azzal a GretagMacbeth Eye Ocne Display 2-vel teszteltétek az MSI GX700-as notesz FTF-jét is, de ott nem linkeltetek ICC-t. Nincs még meg véletlenül? (mert van egy ilyen noteszem)
-
janos666
nagyúr
válasz
Hikvision #77 üzenetére
Én a gyárilag mellékelt ICC profilt egy helyen látom csak működni. Mikor elindítom a photoshopot szól hogy nem tetszik neki és ha azt mondom mégis használja akkor elsárgítja a képeket. (pedig eleve túl sok a sárga a monitorban, kézzel vettem lentebb...)
Talán lődd be kézileg a monitor menüjében azokat az értékeket ami az ICC fileban vannak. -
janos666
nagyúr
válasz
ImpersonatoR #69 üzenetére
Ezt olvastam annakidelyén, de értelem szerint nem veszek itthonra egyszeri használatra. Az érdekelne foglalkozik-e valaki ilyennel hogy vett egy ilyen gépet és pénzért kalibrálgat monitorokat...
-
janos666
nagyúr
válasz
ImpersonatoR #55 üzenetére
Ezt már én is akartam kérdezni, hogy van-e olyan szervízféleség ahol párezerért megcsinálgatják az embernek ezt a mérőműszeres kalibrálgatást?
Mert nekem csak egy kis 19"-os ws LG monitorom van (júniusban vettem, ahogy néztem akkor a TN-es 20"-osk közt ezt hozták ki valahol legjobbnak egy tesztben...), de az olyan durván sárga volt alapon hogy szemre belőttem 20x jobbra, képzelem miket mérne egy ilyen cucc még most is...Most gondolkodom én is hogy a következő videókártám mellé kéne egy 20"-os nagyobb felbontású (1440-ről 1680-ra) és korrektebb szín- és kontrasztvilágú monitor.
Full-HD-set még nem mernék venni, mert egyrészt sávszél is iszonyat ha mindent 1080p-ben töltenék le, főleg hogy aztán 3-4 DVD5-re kéne szétírkálni vagy méregdrága blueray írót venni. A nagyobb gond meg ott lenne hogy játékokhoz ott már minimum lenne a 2 GPU gigányi vrammal...
Valami tipp 20" 1680x1050 és 100k alatt ami tűrhető képet ad?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- EAFC 25
- Futás, futópályák
- OLED TV topic
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HP notebook topic
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- SAMSUNG (LS34DG850SU) 34 "WQHD 175HZ OLED GAMER MONITOR UJ MODELL!
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Samsung Odyssey 49" Ívelt Gaming VA Monitor! 5120x1440 / 120Hz / 4ms
- NEC MultiSync EA275WMi 27" képátló/ AH-IPS panel/2560x1440 (WQHD)/ A- kategória nagyon apró hibával!
- Samsung C27RG50FQU 27 Ívelt Gaming Monitor
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Bomba ár! HP Elitebook 8570W - i7-QM I 16GB I 750GB I 15,6" HD+/FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest