- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
Igaz, de kisebb mennyiségben.
A kisebb mennyiség vitatható, az AUO most kijött 2008Q1-es jelentésében például 22 millió nagy méretű (ha jól rémlik ez 32" és felette) panel eladásáról beszélnek. Idén csak a Sony-nak ~6 millió 32" és 65" közötti LCD panelt szállítanak (a legtöbb nyílván 32" és 37" ebből). A Samsung nem gyárt 40"-osnál nagyobb HD felbontású panelt, csak FullHD-t már, tehát az összes 40" feletti HD Samsung TV-ben (A430, A450 széria) például AUO vagy CMO panel figyel.
PVA
PVA (patterned vertical alignment) and S-PVA (super patterned vertical alignment) are alternative versions...Nekem úgy rémlik, hogy az S-PVA panelekben duplázva lettek a subpixel szegmensek, így növelve a betekintési szöget és a kontrasztot. Sajnos csak egy Sony PR anyagban találtam erre vonatkozó forrást:
"The S Series models and the KDL-V26XBR1 use a PVA (Patterned Vertical Alignment) LCD panel, which offers an excellent balance of contrast and brightness at all angles, while the KDL-V32XBR1 and KDL-V40XBR1 televisions use an advanced version called S-PVA (Super Patterned Vertical Alignment). This special panel further divides each sub-pixel into two segments per color for a more refined consistency in colors and contrast at wide viewing angles." (Forrás)
-
válasz
Hedgehanter #164 üzenetére
Na igen, csak a Sony LCD TV gondolom egy HD ready (1366x768)-as felbontású volt, a 24" meg 1680x1050 pixeles, bár már 1000 euró könyékén FullHD (1920x1080) LCD TV-ket is lehet kapni 40" méretben.
Én sem véletlenül tértem át az LCD TV-kre monitorként használva. ^^
-
Hedgehanter:
Most jottem el egy Sony bolt elott es lattam hogy a Hd ready 40" S-PVA paneles..??
A Sony a Sharp-al és Samsungal közösen is gyárt LCD paneleket, egyes Sony TV-kben tehát a Samsungal közösen gyártott S-PVA panelek kerülnek.
dezz:
A sima IPS és az S-IPS elég nagy különbség van. Itt az S előtag nem az overdrive-ot jelöli (ha S-PVA-nél tényleg csak az).Az S-PVA nem az Overdrive-ot takarja, hanem egy panel típus, amely a Samsung saját fejlesztése, a sub-pixelek fektetett V alakban vannak elhelyezve, és jó betekintési szöget, valamint jobb kontrasztot nyújt. Közelről egy S-PVA panel.
A nagyobb LCD-tévék részben S-IPS-esek, részben S-PVA-sok. (Sötétben való tévézéshez inkább az utóbbi a jobb, átlagosabb viszonyokhoz meg az első.)
Az AUO is gyárt AMVA, a CMO pedig Premium MVA paneleket nagy méretben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Androidos fejegységek
- sziku69: Szólánc.
- Filmvilág
- Autós topik
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Raspberry Pi
- További aktív témák...
- SAMSUNG (LS49CG954EUXEN ) 49" 240HZ NEO-QLED DUAL QHD GAMER ! AKCIÓ!!
- ASUS ROG Swift PG27UCDM OLED gamer Monitor! 3840x2160 / 240Hz / 0.03ms / G-Sync! BeszámítOK
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- AOC CQ27G2S Monitor (2K/VA/165hz)
- Aoc monitor
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest