- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
1. Már úgy érted, az összes 40" feletti nem FullHD-sba tesznek külsős panelt, nem? Nos ilyenből ma már nem sokat lehet eladni...
Tényleg nem kevés az összesen 22 millió panel, de azért megnéznék egy Samsung paneleladási adatot is.
2. Szerintem keverte a marketinges az S-IPS-t és az S-PVA-t... Az S-IPS újdonsága volt a szubpixelek kétfelé osztása, mely részekben eltérő irányba állnak a folyadékkristály-molekulák. [link] a PVA eleve ilyen volt. De tényleg van egy másik újdonsága S-PVA-nak az overdrive mellett (egyszer már írta nekem valaki, de valahogy kiment a fejemből): a domainek (az elektródákkal határolt részek) tovább lettek osztve 4-ről 8-ra. [link]
-
dezz
nagyúr
"PVA
PVA (patterned vertical alignment) and S-PVA (super patterned vertical alignment) are alternative versions of MVA technology offered by Samsung. Developed independently, they offer similar features to MVA, but with higher contrast ratios of up to 3000:1. Less expensive PVA panels often use dithering and FRC, while S-PVA panels all use at least 8-bit color and do not use any color simulation methods. Some newer S-PVA panels offered by Eizo offer 10-bit color internally, which enables gamma and other corrections with reduced banding. PVA and S-PVA offer good black depth and wide viewing angles and S-PVA also offers fast response times using modern RTC technologies." [link]Amit az előzőben említettem, ez lehet:
"CPA
CPA (Continuous Pinwheel Alignment) was developed by Sharp." -
Hedgehanter
őstag
persze en csak ugy lattam egyet a belvarosban es a panel type miatt ragadott meg... En is egybol arra gondoltam hogy hajra veszek egy tv-t es megoldva a monitor problema.... Csak ugy akkor a csajom min fog tv-t nezni?????
Halkan megjegyzem a haverom phillips 40" egy eves lcd-je nagyon gaz volt, megneztem a hattervilagitast (sotet kepernyo) es ilyesztoen szar olyan foltos volt mint egy dalmata es olyan kontraszttal is.... Aztan meg a masik haverom 40" sony es az tokeletes volt, 1 eves az is....
-
dezz
nagyúr
"Az S-PVA nem az Overdrive-ot takarja, hanem egy panel típus, amely a Samsung saját fejlesztése, a sub-pixelek fektetett V alakban vannak elhelyezve, és jó betekintési szöget, valamint jobb kontrasztot nyújt. Közelről egy S-PVA panel."
Eleve a "sima" PVA is a Samsung fejlesztése. És már annál is olyan V alakban voltak a (S-IPS-hez hasonlóan duplázott) szubpixelek.
Én nem látok más változást a sima és az S-es között PVA esetén, mint az overdrive-ot. (Ami egyébként alapvetően az Eizo fejlesztése, ők vérteztek fel legelőször egy sima PVA panelt ezzel. Majd a Samsung átvette, és ettől kezdve S-PVA-nak hívta a paneljeit.)
"Az AUO is gyárt AMVA, a CMO pedig Premium MVA paneleket nagy méretben."
Igaz, de kisebb mennyiségben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED monitor topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Futás, futópályák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Mesterséges intelligencia topik
- Házimozi belépő szinten
- Elemlámpa, zseblámpa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- SAMSUNG (LS49CG954EUXEN ) 49" 240HZ NEO-QLED DUAL QHD GAMER ! AKCIÓ!!
- SAMSUNG (LS32D800UAUXEN) 4K GAMER MONITOR AKCIÓ!! UJ MODELL!
- NEC MultiSync EA275WMi 27" képátló/ AH-IPS panel/2560x1440 (WQHD)/ A- kategória nagyon apró hibával!
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- SAMSUNG (LS27DG600SUXEN ) QD -OLED GAMER MONITOR ! UJ MODEL!
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest