Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Beats Powerbeats Pro 2 - az Apple termék, ami jobb Androiddal
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Ultrásodik a Redmi K80 Pro
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
RyanGiggs
őstag
Pont erről beszélek! Még a középkategória is tökéletesen kiszolgálja az átlag igényeket. Nekem jelenleg egy Doogee DG800-am van! Na akkor egy Z1 Compakt?
(#71) Csapoati : "A 2 giga vs 3 minden, csak nem lényegtelen."
Mire gondolsz? Nekem 1 Gb-os telóm van, de még nem találkoztam a programjaim közül olyannal, amelyiknek ne lett volna elég. Próbából megnyitottam 4 progit (viber, face, igo, számológép), és van még így is 480mb szabad Ram-om. -
Aron1988
tag
"Egyébként ha csak az elmúlt 2 évet
ha megnézzük,a középkategóriás telefonok
is jelentős fejlődésen mentek keresztül."Akkor ajánlom figyelmedbe hogy az elmúlt két év bármelyik, ismétlem bármelyik 60-110ezer FT közötti HTC, LG, vagy Sony telefon mobilarena cikke alatti topikba olvass bele. A reakciók 90%-a sírógörcs, illetve a dühroham közti átmenet spektrumán található, ahol a kénköves pokol legbugyrába kívánják a gyártókat. Tehát ennyit az elmúlt két évben megjelent márkás középkategóriásokról. (Ahogy sokaknál, nálam se játszik ez a "rendelj eustockból áfa mentesen Le-Ming pro 2 Mi telefont 250 euroért" )
-
Csapoati
nagyúr
válasz
RyanGiggs #69 üzenetére
Te Z1-ről beszéltél korábban, szó sem volt Compactról. A 2 giga vs 3 minden, csak nem lényegtelen. A Helio X10 meg ritka lenne? Jelenleg 7 ismertebb telefonban van benne (ezek többsége milliós nagyságrendben kelt el eddig), ráadásul nem értem, hogy miért számít a ritkaság?
zozzo72: Így van, tavaly ilyenkor a közép még a Snapdragon 400/410, 1 GB RAM, 8 GB tárhelyet jelentette, most meg ennek gyakorlatilag minden része duplázódott. A két-három évvel korábbihoz képest meg négyszereződött.
-
-
Csapoati
nagyúr
válasz
RyanGiggs #66 üzenetére
Ez így ebben a formában már nem igaz, pl. a Xiaomi Redmi Note 3-ban lévő MTK Helio X10 hozza Snapdragon 800 teljesítményét. Persze újabb 2 évvel, de akkor is. Na meg aztán már a memória is több benne (2 vs.3 GB), szóval azért most már nem biztos, hogy megvenném a Z1-et, a régi Droidról ami rajta van, nem is beszélve.
-
Aron1988
tag
válasz
RyanGiggs #66 üzenetére
2013-ra jutottak el a csúcsmodellek szoftveresen és hardveresen is arra a pontra, hogy kompromisszum mentesen kiszolgálnak minden átlagigényt, akár 5-8 évig is. Tehát ez nem csak a Sony készülékére igaz, hanem az összes nagy gyártóéra. Amíg nem jön ki valami törésálló pillekönnyű anyag, vagy hajlítható kijelző, vagy titánmagnéziumoxid akkumulátor, addig csak egyhelyben toporgó e-peen szüttyögés fogja a 2013-2020-as időintervallumot jellemezni.
-
RyanGiggs
őstag
"Z1 már lassan három éves... "
ÉS??
Olyan brutális belseje van, hogy ha ma vennék egy újat, még jóó pár évig a toppon lenne. Nem kéne lecserélni, mert belassul nem bír meghajtani normálisan egy programot. A mai középkategóriának nincs az a brutális hardvere, mint annak! Nem beszélve a többi extráról ami még benne lakozik, és a középkategóriába nem is rakják bele. -
zozzo72
aktív tag
válasz
Quasi_modo #64 üzenetére
Őszintén remélem.
-
zozzo72
aktív tag
válasz
Quasi_modo #60 üzenetére
A mobilrészleg elnőke nyilatkozta.
Itt a lényeg a folyamatos jelenlét.
Ciki lenne kivonulni,majd 2020-ban
újra megjelenni. -
zozzo72
aktív tag
-
Dezső1980
újonc
Az Xperia Z2-m 2 évesen,köszöni szépen,jól van.Abszolút hasít,nem érzek késztetést hogy új készülékre cseréljem
-
Cattle_Decap
tag
Ez nem korrekt.
A Sonynak van csak komolyam vehető telefonja vízállósággal felvertezve.
Ergo nem érdekel mennyit fog kérni a következő Ultráért mert ha lesz úgyis megveszem mert olyan tulajdonságokkal rendelkezik amelyek számomra alapvetőek és másik telefon nem rendelkezik velük.
De remélem az nem mostanában lesz mert az első Ultra is tökéletes nekem, és most egy Razer ultrabookot néztem ki magamnak, nem akarom növelni a kiadásokat. :-D
-
Aron1988
tag
"Max lemorzsolódnak majd a sallangok"
Na ja, kezdődhetne a HTC-vel, meg a SONY-val. A piaci farkastörvények elmorzsolhatnák a két céget megbüntetve a horrorisztikus ár/érték arányú készülékeik miatt. Szerencsére 1-2 évre vagyunk ettől. De az LG is csak flagship-ben tud értékelhetőt alkotni. -
-
Ez tulajdonképpen jó hír,ha csökken a kereslet majd csökkenek az árak is, vagy bezár a bazár.
-
szupermacs
veterán
-
Crafter32
őstag
Azért kíváncsi lennék, hogy azok akik megveszik az aktuális top telefont mindig, hány százaléka él saját házban, rendezett körülmények között és mennyi ebből a bérlakásos 2 havi gázszámla elmaradású itt Magyarországon?
Szerintem is értelmetlen cserélgetni és újabb telefonra költeni, nem tudnak annyival többet amit átlagos ember ki tudna használni.
-
akosar
tag
Szerintem sem meglepo a dolog. En teljesen atlag user vagyok. Max kis gagyi jatekokkal jatszok netto heti 30 percet, es van kb 20 app a telefonomon. Szeretek jo minosegu kepeket kesziteni, (A "jo" ez esetben a sajat mercem szerint, mert biztos vannak jobb fotos telok.) gyorsan bongeszni, es emailezni. Egy Xiaomi 64 gigas mi3-mat nyustolok mar kozel egy eve. Elso telom, amivel nem akad semmi, mindig a rendelkezesemre all, 4-5 ora kijelzo idovel. Ha ez igy marad, ez nekem meg 2-3 ev mulva is tokeletes lesz. Max cserelem akksit, tokot ha kell.
-
HKorn
veterán
De hát 2008-ban szinte nem is volt még okostelefon piac...
-
RyanGiggs
őstag
"Telefonálni lehet még mindig egy Nokia 3210.el is"
Pontosan ezért nem akartam anno lecserélni a 6 éves K750mi-met.
Csak aztán rájöttem úgy 4-5 évvel ezelőtt (mikor lecseréltem, és vettem az első okosomat), hogy bizony jó találmány az! Szinte már azt se tudom hogy kell róla normál módon telefonálni!? Miért? Kizárólag voip-call és viber-t használok, néha egy kis skype-al megfűszerezve! Tehát nincs is szükségem mobil előfizetésre. Érdekes, soha nem is volt. Feltöltőkártyám van. Okosteló időszak előtt, azért elment havi kettő 3000-es feltöltőkártya. Most maximum egy! -
szupermacs
veterán
,,Én személy szerint nagyon várom, hogy mikor jön ki egy olyan akkumulátor amit nem kell naponta tölteni mert ez a legbosszantóbb hogy mikor merülök le."
Ha olvasod a Mobilarena tesztjeit, akkor hamar találsz is alternatívát. Már van, amit nem kell naponta tölteni. Tessék.
-
lettyke
tag
Ma már telefonnak nem nevezhető eszközöket használunk "személyes kommunikációs" eszköz a neve az hogy lehet vele telefonálni már jelentéktelen dolog hiszen abban semmi újítás nincs azt a gsm szolgáltatók végzik.Az hogy kevesebb fogy az még nem azt jelenti, hogy telítődött a piac csak az igények változnak és magyarországi viszonylatban az anyagiak számítanak szerintem, hogy ki mennyit áldoz a készülékért és mire akarja használni. Telefonálni lehet még mindig egy Nokia 3210.el is és vannak emberek akiket ez bőven ki is elégít akinek több kell az vesz magának egy okos készüléket amibe mindent beledarálnak és vagy beválik vagy nem hiszen nagy a konkurencia harc a gyártók között és muszáj fejleszteni nehogy lemaradjanak és ezért évente előrukkolnak újdonságokkal persze elégedetlenkedni lehet, hogy semmi új nincs de azért mindig vannak fejlődések csak nem olyan nagy dolgok esetleg mint pár évvel ezelőtt. Én személy szerint nagyon várom, hogy mikor jön ki egy olyan akkumulátor amit nem kell naponta tölteni mert ez a legbosszantóbb hogy mikor merülök le.
-
-
Quasi_modo
nagyúr
a Windowsé 2,8%-ról 1,1-re
Már meg sem lepődöm. -
janeszgol
félisten
válasz
szupermacs #30 üzenetére
Es meg jo ideig lesz olyan, aminek 4.0 lesz a minimalis kovetelmenye kompatibilitasi okok miatt.
Kivetel: MS, Samsung, Sony, Asus appok. (Ezek mar 5.0-t kernek a legfrissebb verzioikban.) -
szupermacs
veterán
Egyébként fentebb leírták: az alsó kategóriában mindenki cserélgeti a telefont. A felsőben meg azért, mert e-pénisz. Alsó kategória érthető is, mert gyenge hardvert vesznek, amik nem bírják már 1 év után majd az alkalmazások rendszerigényét és visszabutítani előző verziókra nem mindig a legjobb megoldás appoknál, ha kiesnek olyan funkciók a korábbi kiadásokban, amik miatt éppen használod. És erre a kategóriára jellemző, hogy már a megjelenéskor sem a legújabb OS verzió fut rajtuk, frissítés meg abban az árszegmensben felejtős.
Egyre kevesebb embernek nincs már okostelefonja, így kevesen váltanak butafónról már és aki eddig az elmúlt évek alatt kitapasztalta, hogy mire van szüksége és annak megfelelően választott, akkor nincs miért cserélnie. -
zozoo83
tag
2008-ban kicsit barátibb árakon voltak a telefonok. 2-300 ezrekért nem csodálom, hogy nem kapkodnak értük...
-
Gymnova81
tag
"Hat mondjuk oljek a penzt az oktatasba , hatha megjelennek majd az okos emberek. Szerintem."
Hát ez rohadt jó volt!De amúgy igaz......
Én azt gondolom, hogy most már tényleg elérte azt a szintet a mobiltelefon piac és technológia hogy ideje lenne lassítani a kiadott telefonok darabszámán és inkább össze kellene rakni igazán minőségi, finom dizájnú, normális szolgáltatásokkal teli telefont, normális OS-el. Nem tudnak telefonról telefonra olyan szintű változásokat hozni, hogy azt megérje megvenni. Ellenben ha évente lenne modellfrissítés, akkor az sokkal nagyobb szám lenne, mert az abban az évben összeszedett újításokat mind beletehetnék egy új flagshipbe, illetve jobban tudnának koncentrálni egy adott modellen futó OS finomítására.
-
RyanGiggs
őstag
Én soha nem tekintettem nagy jelentőséget a telefonokra.
Most van egy másfél éves Doogee DG800-am, eszméletlenül gyorsan működik rajta a viber, face, skype... Pont most rendeltem hozzá két új akksit az ali-ról, tehát még egy jó pár évig elleszek ezzel. Konkrétan addig amíg lehet hozzá venni 1500Ft-ért akksit vagy ha bedöglik... Az előző telóm Xperia Mini volt, az akad, belassult, szar volt. Ezen a gps is marha jól működik, tehát nem látom értelmét a leváltásának. K750i-emet csupán 6 évig használtam.Azt cseréltem le a 2.gen Mini-re, de akadt pl. a viber írás közben is.
-
Wesder
titán
Ezek után ne mondja nekem senki azt hogy nem túlárazott a telefonja.
-
eventus
veterán
Nem is volt olyan nagy fejlődés.
-
-
Shinnokina
tag
Ja, hitelre, meg csomagban részletre, esetleg céges telóként. De ez sem fog a végtelenségig menni, hidd el. Az Apple eladásai is lassulnak, persze rá lehet fogni a dollár árfolyamára, meg ilyenekre, de a piac egy idő után tényleg torkig lesz telefonokkal. Azok akik tényleg évente cserélnek iPhone-t nem a vásárlók többsége.
-
Aron1988
tag
válasz
Shinnokina #14 üzenetére
"Kinek van félévente-évente 300 ezer forintja új iphone-ra?"
Hát nem tudom, Budapesten a 25-40 éves, minimálisan rendezett és ápolt külsejű férfiak legalább felénél az aktuális, vagy tavalyi flagship telefont látom. Tőlünk nyugatabbra ez az arány meg még magasabb lehet. Úgy, hogy ezeken a telefonokon több mint 100ezer a tiszta nyereség, hidd el, hogy jó buli "ontani" a drága telefonokat a cégeknek.
-
(#14) Shinnokina: Az évente kiadott csúcskészülék szerintem rendben van.
Ami engem sokkal jobban irritál, hogy az alsó és középkategória brutálisan el van árasztva különböző telefonokkal (Samsung Galaxy Young, Pop Plus, Trend, Ace, Star Pro, J1, Gio, Core, Trend Plus, Core Prime, Win, Neo Plus, Fame ..........)
Ahelyett, hogy inkább gyártanának 2-3 fajtát, különböző, normális design-nal, lehetőleg azonos hardverrel, hogy az android ne legyen olyan töredezett mind jelenleg. -
Béééla
őstag
Az r=1 júzer azt látja, hogy nem fagy keresztbe a 2 éves teló egy böngésző megnyitásától. Anno a HTC Desire nagy szám volt, néhány év múlva komoly hekkelés árán maradt használható friss szoftverrel (a régi API-ra meg már fingósappok se érhetők el)
Alsóházban a hulladékság miatt megy a cserebere, felsőházban e-pénisz, közte meg köszönik szépen, de évekig megfelel. -
Shinnokina
tag
Talán eljött az ideje, hogy a gyártók abbahagyják a félévente új "csúcstelefon" kiadását. Semmi értelmes fejlesztést nem csinálnak, alig változik a telefon tudása is, mégis állandó hír, hogy "jön a Samsung Galaxy Sx" meg "ilyen lesz az iphone xS"... aztán nagyjából pont ugyanolyanok, mint a régebbiek, csak sokkal többe kerülnek. Kinek van félévente-évente 300 ezer forintja új iphone-ra? (Hát nem a fogyasztók többségének). A szolgáltatások fejlesztésére kellene fordítaniuk a figyelmet a gyártóknak. Lásd Xiaomi pl, ők nem a telefonjaikból élnek, hanem a kiegészítő szolgáltatásokból, és baromi jól megy nekik. És a jóval olcsóbb telefonjaik semmivel sem rosszabbak vagy kevesebb tudásúak, mint egy Samsung Galaxy vagy iPhone csúcsmodell. Rá kell ébredniük a gyártóknak, hogy nem lehet végtelenségig tömni a piacot telefonokkal, mert már nem lesz, aki megvegye.
-
Aron1988
tag
Én abban bízok, hogy a Sony Xperia Z6 annyi újítást fog hozni, hogy forradalmasítja az okostelefon piacot, újra beindítja a vérkeringést, plusz a cég telefonos részlegét is kihúzhatja a sűlyesztőből. Én már csak ebben az egy dologban látom a kitörési pontot. Ide tényleg a japán innováció kéne!
-
jacis
nagyúr
De szép ez a Nexus fehérben.
-
Csapoati
nagyúr
De izé, az Apple a legutóbbi jelentésében 74,8 millió eladott iPhone-ról beszél. Akkor mi itt ez a 71 millió?
A Windowsnak pedig szerintem reszeltek, hacsak nem éri meg nekik elvegetálgatni még pár évig 1% körüli részesedéssel.
-
Fejvadi
nagyúr
Nincs ebben semmi meglepő. Most jön el az ideje, hogy kik tudnak majd fennmaradni.
-
DithenS
senior tag
Hát ez van,minek vegyek mindig tényleg? Mindenki így van ezzel szerintem.Ameddig jó nem vesznek újat.Autót se veszünk 3 évente,max a cégek akik elhasználják.Bár autónál látok most valami újítást azért,ilyen olyaj fényszoró,ilyen motor olyan festés,jobb ülés stb...Telefonnál mi van? Évek óta egyforma a kamera,akku se bírja tovább,kicsit más a kinézet azt ennyi.
-
-Skylake-
addikt
Hat mondjuk oljek a penzt az oktatasba , hatha megjelennek majd az okos emberek. Szerintem.
#5 : igen , egyertelmuen attol lassul a piac , mert ul otthon a sok r=1 user ezt ezt mondja : haaat Margitkam , iden se veszek uj okostelefont vagy mi a csudat , mer hiaba jo az ajfon , meg a zold robotos valami se rossz a Jozsi szerint , dehat konyorgom , a57 ota semmi fejlodes , majd ha jon az a72 Margitkam , na majd akkor eladjuk a rotacioskapat. Tok real , else tudom kepzelni mi mas oka lehet , ha nem ez...
-
Teetuss
csendes tag
Egyáltalán nem csodálom. Az, hogy csak a Samsungnak sikerült épkézláb A57 magokat gyártania gyakorlatilag mindenki másnál azt hozta, hogy az új készülékek semmivel sem lettek erősebbek a korábbiaknál. Az új A72es magos procikkal viszont szerintem lesz idén fejlődés
-
Hát ha ennyire telített lett a piac, akkor itt az ideje egy olyan szintű újítással előállni, mint amilyen az okos telefonok megjelenése volt.
-
Mint a számítógépnél itt is eljött az az idő, hogy elértük az a szintet, hogy egy 2 évvel korábban kiadott top készülék még ma is megállja a helyét, így meg miért venne az átlag ember évente újat.
-
mtcob
senior tag
Valahogy nem lepődtem meg...eljutottunk arra a szintre, hogy nem éri meg évente cserélni a telefonokat, mellé pedig elenyésző számú új vásárló van.
Végtelenségig egy piac se fog nőni.
-
Aron1988
tag
Nem értem, nem kell a Corvinuson végezni, hogy lássák, hogy a piac telített lett. Mindenkinek van már telefonja, csak a kütyümániások, meg akiknek széthullott a telefonja vesznek csak új telefont. Ennyire egyszerű...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Veszített a lendületéből a szegmens 2015 utolsó negyedévében, 2008 óta nem volt alacsonyabb az eladási mutatók növekedésének üteme.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okos Otthon / Smart Home
- Mazda topik
- Milyen videókártyát?
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Beats Powerbeats Pro 2 - az Apple termék, ami jobb Androiddal
- Villanyszerelés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Thomson Streaming Box 270 Plus 4k UHD /// Új // Számla + Garancia
- JVC Autós Fejegység /// Újszerű // Számla + Garancia
- Focusrite Scarlett 2i2 Gen 4 /// Teljesen Új // Számla + Garancia
- Ryzen 8. gen , R5 8400F , RX 6800 16GB , 32GB DDR5 , 1TB SSD
- Samsung Galaxy A04S /// Újszerű // 27%-os ÁFÁS számla + 1 Év Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest