2018. január 21., vasárnap

Gyorskeresés

2008 óta nem bővült ilyen lassan az okostelefonos piac

 • (f)
 • (p)
Írta: | | Forrás: TechCrunch

Veszített a lendületéből a szegmens 2015 utolsó negyedévében, 2008 óta nem volt alacsonyabb az eladási mutatók növekedésének üteme.

Jellemző a technológiai újításokra és új termékkategóriákra, hogy először a legfejlettebb országokban terjednek el, majd a többi régió következik. Az okostelefonok nyugati térhódítása után többek között a Kínai Népköztársaságban, Indiában és Dél-Amerikában tört ki komolyabb vásárlási láz. Ám ahogy arrafelé is kezdenek az eladási mutatók lendületet veszíteni, úgy lassul a mobilpiac globális növekedése is, már ami az eladott okostelefonok számát illeti. Kínában ugyanis több pénzt költenek készülékenként, mint korábban.

A hátlapi ujjlenyomat-olvasó kényelmesen elérhető
Az Android platform és a Huawei is sikeres 2015-öt zárt [+]

A stagnálás és csökkenés még mindig messze van, azaz 2015 utolsó negyedévében is több okostelefont adtak el, mint egy évvel korábban, konkrétan 367,3 millió helyett 403,1 millió darabot, ám 2008 óta eddig minden évben nagyobb volt az előny az előző esztendőhöz viszonyítva, mint most. A Gartner felméréséből kiderül, hogy leginkább az iOS-es, windowsos és blackberrys eszközöket érintette a tavalyi év utolsó három hónapja kellemetlenül, hiszen amíg androidos mobilból a 2014-es 279 millió darabhoz képest 2015 végén 325,4 millió fogyott, addig iPhone-ból 74,8 millió helyett 71,5, Windows (Phone)-ból 10,4 millió helyett 4,4, Blackberryből pedig 1,3 millió helyett mindössze 900 ezer. Míg az Android tovább növelte piaci részesedését 76%-ról 80,7-re, addig az Applé 20,4%-ról 17,7-re, a Windowsé 2,8%-ról 1,1-re, a Blackberryé pedig 0,4%-ról 0,2-re csökkent. Az Apple-nek azért nem kell aggódnia, a szegmens nyereségének ugyanis a 91%-a Cupertino konyháján kötött ki.

Előzmények

 • BlackBerry Priv - magánjellegű probléma

  A kanadai gyártó elvileg mindent beleadott és megalkotta a világ legbiztonságosabb androidos okostelefonját. Viszont attól, hogy biztonságos, még nem lesz jó ajánlat.

 • Microsoft Lumia 950 XL - ablakcsere a tizediken

  Megérkezett a legütősebb Windows 10-es referenciakészülék, amely nem kevesebbet ígér, mint kiegészítővel zsebszámítógéppé alakítást. Ám készen áll-e a dolog a nagyközönségnek?

 • Google Nexus 6P - referencia fémcsomagolásban

  Az Android 6.0-t teljes csatafelszerelésben demonstráló Nexus phabletet ezúttal a Huawei szállította, és most tényleg ráfeküdtek a kamerákra.

 • Apple iPhone 6s - Nyomás utána!

  A cupertinóiak újdonsága külsőleg nem sokat változott elődjéhez képest, ám nyomásérzékeny kijelzőt, nagyobb felbontású kamerát és rendkívül erős hardvert kapott.

Gyártók, szolgáltatók

Hi​rdetés​

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.