- Yettel topik
- Mobil flották
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
TOM-202
senior tag
válasz
#65675776 #90 üzenetére
Én szerettem a Zalman-jaimat anno, meg voltam mindig a hűtési teljesítményeikkel elégedve. A 7000-es egy 2500+@3200+ Bartont vitt, a 7700 egy 3700+@2,9GHz S939A64-en lapult, míg a 9000-es egy 4400+@2,8GHz X2-t hűtött le elég hatékonyan és halkan. A 9000-es még most is megy az egyik gépben egy B50el. Viszont a TRUE már egy jelentősebb előrelépés volt hozzá képest, így azt használtam elég sokáig.
-
törölt tag
A CNPS7000 pl gyengébb és hangosabb volt 89W-os A64-eken, mint a gyárilag mellékelt Ajigo cooler. Pedig az egy sima aluborda volt. A CNPS7700 hozta kb azt a szintet. A 3800+-hoz már réztalpút mellékeltek, ami jobb volt a 7700-nál. Ráadásul a Zalman-okkal ellentétben nem szórták tele a házat elektromágneses zavarral.
A heatpipe-os coolerek meg ezt a két akármit nagyon csúnyán le is mosták.
-
Ric4m0nd
aktív tag
Silentpcreview: Thermalright HR-22 CPU Heatsink
-
TOM-202
senior tag
válasz
Silentfrog #69 üzenetére
A gyári hűtőt ha jók az emlékeim az AthlonXP-s idők óta nem is használtam. Kivettem, megnézegettem, megforgattam a tenyerembe majd ment mind vissza a CPU dobozába még "kézmelegen". A legtöbbjük azóta is ott porosodik, vagyis soha sem volt használva.
-
Lomha 8V
addikt
Kell! Valaki derítse ki az árát!
-
bteebi
veterán
Nice. Nem semmi, mekkora
. Nekem egy Scythe Ninjám van, az ehhez képest szinte apróság. Kíváncsi leszek az árára. Az volt már, hogy eltöri-e az alaplapot?
-
szab.tam
nagyúr
azért, mert már készítettek. kis méretben is, htpc-nek. elég sokat.
nagyban is. a zalman többet is. elég drágák, nem túl jók. tervezési hibák, illesztési nehézségek, stb.ismerek olyat, aki megvett egy ilyen zalman házat. majd az alaplapcserénél vehetett + csöveket, hajlítgathatta, hogy elérjen a prociig, és így kompatibilis legyen...
-
Vesa
veterán
nem tudom, mit vacakolnak ezekkel a belső hűtőkkel? Miért nem készít már valaki olyat, ami a ház testére vezeti ki a hőt? Egyrészt, bazi nagy felület és eleve alumíniumból vannak a jobb házak, másrészt, rögtön kiküldi a hőt a külvilágba...kevesebb venti kell ahhoz, hogy kipucolja házbelsőt
-
Vesa
veterán
Valójában semmi új nincs ezekben. Úgyanaz a hőcsöves rendszer, ugyanazok a ventik és a lemezelés, csak kicst más a design, de sokat már azon sem tudnak variáni...
-
kromatika
veterán
Machot kiváncsi leszek veri e?Bár a passzív hűtés Haswell esetében már elég meredek téma már i5 nél is ,tuning mentesen is.
-
imikee
tag
Kíváncsi vagyok mit tud a kicsike
bár a mugen2-öm sem kicsi
-
Silentfrog
veterán
"Jó lenne egy nagy passzív teszt... " De bizony az tényleg jó lenne !
De nem valami virsli 45 wattos tdp-s procira rakva,hanem "normális" procival lenne az igazi!
(#64) TOM-202 .: Igy van, elfoglalja az össze helyet a gépben egy ilyen hűtő,de nekem olyan furcsa,ha leveszem a hűtőt a prociról,és visszarakom a gyárit. Olyan üres a ház!
-
Potzee
addikt
válasz
Silentfrog #67 üzenetére
...hát, nagyon ráindultam a cuccra...CoolerMaster Z600, Ninja 3, NoFan, HR-02 Macho, Heligon HE02, Deepcool Lucifer...most pedig a HR-22...
Jó lenne egy nagy passzív teszt... -
Potzee
addikt
válasz
FatalEror #65 üzenetére
Összehasonlítva konkurencia adataival [link]
talán a lamellák közti távolság lehetne nagyobb, de még így is jobb, mint pl. egy Ninja 3...Fin Thickness = 0.5 mm
SilverStone Heligon HE02 - 0.52 mm
Thermalright HR-01 Plus - 0.45 mm
Thermalright HR-02 Macho - 0.34 mmFin Spacing = 2.8 mm
SilverStone Heligon HE02 - 3.30 mm
Thermalright HR-01 Plus - 3.15 mm
Thermalright HR-02 Macho - 3.12 mm
Scythe Ninja 3 - 2.64 mm
Noctua NH-D14 - 2.33 mm
Prolimatech Megahalems - 2.00 mm -
FatalEror
addikt
Lehet volt már a kérdés:
De,ez a hűtő 12cm széles!Azért valljuk be,relatív sűrű a lamellázása is,és a hőcsövekkel sem spóroltak.Egy halkabb venti képes lesz ezen átpasszírozni az összes meleg levegőt csendben? -
TOM-202
senior tag
válasz
Silentfrog #33 üzenetére
A 300 grammos keskeny hűtő valóban nem a tuning eszköze, de pl. én ennél a cégnél maradva előbb egy TRUE-t majd egy Venomous X-et használtam a mostani Corsair hűtőm előtt. Azok nemcsak hogy mind jó léghűtők, de tudok mellettük/leszerelésűk nélkül kábeleket rendezni, memóriákat cserélni, míg a hírben szereplő monstrum a legjobb esetben csupán kitölti a rendelkezésre álló teret, a legtöbb házban viszont el sem fér, vagy ha nem elég széles a ház az oldallapot nem lehet felrakni.
Tény ami tény,hogy passzív hűtőnek valószínűsíthetően jól teljesít, viszont az összes rendelkezésre álló helyet elfoglalja.
-
aswmaster
tag
kell rá tenni vmi csnedes 120/140-es ventit 400 rpm-el, aztán néma marad és nem kell aggódni nyáron sem. amúgy nekem rohadtul bejövős, de azért egy tesztet megnéznék, mit "tud". ez alapján talán az ára is elviselhető lehet a csúcshűtők között.
-
ViZion
félisten
Szééép. Lehetne réz, vagy legalább rész színű...
-
jedis
senior tag
Ezé má a mételepen is szép summát adnának !
-
BenHans
addikt
Bitang és nagy
Erre még egy izmos ventit... (de milyet?
)
-
vedini
őstag
azért azt se feledjük, ha bevágjuk egy egy passzív házba, venti nélküli táppal, eléggé megrekedhet a hő, szvsz ha 95w-ot elvisz az már brilliáns
ha meg már egy venti is van a házba akkor erre is lehet rakni egy halk 120-ast -
Potzee
addikt
Egy Silverstone Heligon HE02 beszerzésén gondolkodtam...eddig.
A HR-02 Macho után jöhet a HR-22!
Éljen az elmebeteg megalománia és a passzív hűtés! -
stewe2
aktív tag
Hát nem tudom, ez már optikailag is túlzásnak tűnik, meg ugye a Zintelek nagyon jól fogyasztanak, oda minek ekkora monstrum.
AMD 9xxx esetleg, de nyolcezresek elvannak 150w alatt enyhe tuninggal, arra meg elég 6 cső +2 venti, és még halk is lesz
-
Petyyyyy
addikt
D14 szinteket karcol ez a súly. Az eltolás jó ötletnek tűnik.
Pár unboxing kép -
oriic
HÁZIGAZDA
Wow, és én még azt hittem hogy az NH-D14 a benga állat.
-
proci985
MODERÁTOR
Zalmannak nagyon régen volt ilyen megvehetően is.
a linkelt Thermalright ház ahogy emlékszem megmaradt prototípusnak. HTPCk között egyébként vannak ilyen hőcsöves megoldások.
-
Ixion77
addikt
Eszébe juthatna már valamelyik gyártónak olyan asztali toronyházakat árulni, ami egyben hűtőborda is, tehát arra lenne rávezetve a prociról a hő. Jó nagy felület, csak a hőt kell odajuttani, pl. folyadékhűtéssel.
-
dgabor80
tag
Egy újabb házban (kábelcsatornák, rejtett elvezetések) szerintem nem okozhat gondot...
A csend egy hangosabb gép után hihetetlen felüdülés tud lenni! Szóval nekem is jól jönne egy ilyen...Ja és a 65 W-os új intel-es Core i3-ak 5-ök mellé szuper lesz...kivéve ha valami nagy csatakártyát teszel melléje..annak a hangja úgyis elnyomja a többi ventit rendesen meghajtva!
-
tibi72
aktív tag
Vas telepre,vagy levélnehezéknek!!
-
Normi™
őstag
Engem az érdekelne,hogy egy MicroAtx lapon szabad marad-e a proci felőli memória slot,ha van rajta egy ventilátor.Ha igen cserélek
-
törölt tag
Nem az, de kellően sűrűek a lamellák, főleg a HP-ok közelében, ami nem éppen optimális ha a cél a felmelegedett levegő minél gyorsabb eltávolítása, pláne passzívan. Emellett amit írtam, az fekvő kiépítésben értendő, ergo a lamellák között szépen meg is rekedt a levegő.
Tömegét tekintve egyébként kb pont ugyan annyi, mint a HR-02 (a 960g az Infinity esetén ventilátorral együtt értendő), de legalább csak 5 HP van beleépítve.
-
TOM-202
senior tag
Ez már talán a túlzás kategóriája. Értem hogy fejlődés meg jobb paramétek, viszont a legtöbb házba be sem fér, ahova meg befér ott kitölti az összes rendelkezésre álló teret és majdhogynem egy szál drótot sem lehet mellette elvezetni. A súlyáról persze nem is beszélve.
Egy másik fórumon valaki ETZ blokkhoz hasonlította, joggal.
-
proci985
MODERÁTOR
úgy emlékszem egy HAF volt a ház, ami ekkora bordánál kvázi direkt szellőzést jelent.
egyébként egyetértek, egyszerűbb a bordára rakni a ventit, full passzív sok szempontból macera.
300rpmen egy TY140nek/400rpmen egy SFlexnek nincs hangja, viszont hőfok tekintetében elég nagy a különbség.
65Wnál ennek jóval többet kéne bírnia, anno egy 1.008Vig alulfeszelt q6600at megbírt az IFX14em is ventik nélkül open benchen (tehát vízszintes helyzetben, minden szellőzés nélkül), pedig azt tényleg nem arra találták ki. ok, volt vagy 40fokos a deltaT, de a primenak úgy áltam neki, hogy egy 2000res UK azért kéznél volt, ha elszálltak volna a hőfokok
.
-
törölt tag
-
fi:zi'k
nagyúr
Takaros egy darab.
Kb mi lehet a felső határ amit képes passzívan kezelni egy átlag konfig és szellőzés esetén? -
mghltm
addikt
"AMD és Intel CPU-k foglalatra is felhelyezhető legyen, hanem az eltolt kialakítással a memóriafoglalatba helyezett méretes hűtővel ellátott modulok behelyezését sem fogja zavarni."
a kepen egy x58-as lap van, szepen hozza lehet ferni az osszes memoriahoz. ellenben x79-es lapoknal, ahol oldalankent 2/4 hely van, be kell aldozni valamelyik oldalt, mert teljesen eltakarja.
-
Silentfrog
veterán
Nah ez hűtő,kíváncsian várom,hogy mit mutat a tesztekben!
-
Speed®
titán
Megfelelő körülmények között semmi gond a húzott csúcsprocikkal sem..nálam is ventimentes az üzem, 70°Ct alulról szagolja terhelten a 2500K 4.4en..mögötte-felette 1-1 12es házventi 800rpmen, ~némán. Cserélni is max. a dizájn okán cserélnék..nem hinném, hogy a +2 cső effektíve több °C hozna..de ki tudja. Teszt után okosabbak leszünk..
proci985
Attól függ, mit értünk tartósság alatt..? Tény, a dizájn maradandóm, nem kopik a "fénye"..de egyéb szempontból semmi gondom nem volt sok-sok éves rezes cuccokkal sem..mitöbb, a HR-02m talpa is polírozva van..idővel mattul, de könnyen korrigálható. Egyébként elég baj az, hogy sok éves távlatokban tudunk gondolkodni hűtőkkel kapcsolatban és nincs semmi érdemi újdonság..még mindig a sok hőcső+nagy felület 1001 kombinációjával etetnek minket..valami radikális újítás jöhetne márTibor_560sec
Hypothermiát akartál írni..? -
Tibor_560sec
aktív tag
Ez alatt trombózist kap a proci ...
-
anytime
őstag
válasz
Translator #12 üzenetére
Varom a tesztet, bar a a mostani HR02-m is tobb, mint tokeletes a szamomra.
-
Translator
tag
tetőn létható kivágásokat
-
Reggie0
félisten
A kovetkezo gephazamban mar lesz futodaru
-
zolee5016
őstag
Olyan Macho-s......ez mellé (alá) épphogy befér egy videokari.....
Az az 1120gramm nem is sok..ahhoz képest amekkora....... -
Speed®
titán
Tesztet..aztán majd eldől, lecserélem-e a HR-02t..bár nincs rá panaszom
-
flakter
tag
Aztahétmeganyolcát!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Egyedi ékszerdobozka
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest