- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
- Érkezik a Now Bar a Galaxy órákra is
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 10 000 mAh-t szuszakolt a Realme egy átlagos vastagságú telefonba
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
Első mobilom egy Ericcson T10 volt, aztán jött egy csomó feature-phone.
Az első érintőképernyős mobilom egy Samsung Corby volt. Ezt leváltottam egy Nokia X6-ra, de egy hét után bedöglött, és nem érte meg megjavíttatni. Szóval visszamentem a Corbyra, de nem sokkal később lett egy Samsung Galaxy S Advance-om, az első Androidos mobilom. Utána pedig ez a sorrend következett: Pocket Neo -> Grand Prime. (Samsungok) Meguntam őket, és sok gáz volt velük, szóval Huaweis lettem. P8 Liteom lett, szerettem nagyon, így ezt egy Y7 Prime 2018 követte, ez a mostani mobilom is. -
-
punky10
addikt
Ha már mindenki noszralgiázik...
1997 karácsonya,egy Nokia 2010,még nem tudott magyarul,de mivel csak telefonálni és SMS-ezni tudott,így boldogultam vele.Utána Alcatel One Touch Club,ebben már volt ébresztő is.Majd Ylcatel One Touch Easy,Nokia 3210,Nokia 3310,Sony Ericsson T310(máig az ebből kimásolt midi-dallamra kelek...)a csatlakoztatható kamerájával és a több mint 4000 színt megjelenítő kijelzővel,Majd Sony Ericsson k508(F500 telekomos verziója),Sony Ericsson D750(k750 telekomos verzió)ezt már tuningolzuk walkman mobilnak,majd jött az okostelefon-korszakom eleje,egy Sony Ericsson P910-es személyében.Az eddigi legvagányabb telefonom volt.Követte egy P990-es,mellette egy Nokia 5630(s60 és UiQ összehasinlítás...)majd a már említett droidok...
S hogy ezek közzül mrlyik a kedvencem?Szinte mind... -
*Mukeey*
addikt
válasz
TheBikerider #158 üzenetére
1996,Westel900,Ericsson gh 197
😆 -
Aryon87
félisten
válasz
TheBikerider #157 üzenetére
Sebaj, elfer itt
-
nyisziati
veterán
2011 május: Gigabyte Rola (Speedshop).
160 ezerrel a zsebemben indultam útnak, hogy vegyek egy iPhone-t, de megtapogatva nem győzött meg. Egy HTC Sensation is izgalmasabb és szebb volt nála, de azt a 120-at is sajnáltam, így lett az 50 ezres Gigabyte (dual-simes!) a befutó. Többet azóta sem adtam telefonért. Plusz egy Sygic GPS.
2012 szeptember: Huawei 845, alias Vodafone Smart I. Nem szerettem, de nem volt másra lehetőségem. Bár rengeteg mindenre használtam.
2014 jan.: Huawei Y300. Ez már jobb volt, szénné tuningoltam. A GPS-e a mai napig etalon.
2015 jan.: THL T6 pro. Jó készülék, de a GPS-e nem működött, ezért külső vevőt kellett használnom. A kamerája viszont meglepően jó volt.
2016 júliustól mostanáig: Xiaomi Redmi Note 2. Szintén szénné tuningolva. A DAC-je fantasztikus, olyan basszusa van, hogy arrébb löki a fejed, pláne jó fülessel. Minden jó rajta amúgy, csak kicsit lassúcska. Mindenesetre a jó hang és a cserélhető aksi megtartja még egy darabig. Lehetséges utód az LG V20.
2018 augusztus: 3 hétig Huawei Mate 8. Gyors, szép, de a hangja nem jó. Visszaváltottam Xiaomira.
iPhone-okat próbáltam, de nekem frusztráló a zártságuk. Ráadásul az árukat sem érik meg szerintem. Majd talán 10 év múlva.
-
zseko
veterán
válasz
Viktor0610 #154 üzenetére
Jövőre biztos nem cserélek, a sorrendet tartva az S16 jön
-
tothmaxy182
őstag
Nem váltogatom gyakran a telefonjaimat. Az okostelefon érát egy Motorola Moto G-vel kezdtem még 2013-ban. Azt használtam kb 4 évig. Aztán most másfél éve használok egy Xiaomi Redmi Note 4-et.
Kb 4 hónapja kaptam a munkahelyemen céges telefonnak egy iPhone SE-t. Azóta még jobban megszerettem az Androidot!
-
De látom itt már az első mobilok jöttek szóba.
Nokia 1011!Pannon gsm!
Ezzel kezdtem...
Utána minden márka,típus megvolt. -
-
Johnie
tag
Első egy Sony x 8 (de jól lehetett mókolni), majd xperia Sola, majd Z1 compact, majd egy M4 aqua, végül egy Oukitel mix 2 jelenleg 😃
-
Stevee83
aktív tag
Én egy Lg Gt540el. A mai napig megvan és működik.
-
-
lillaanna
csendes tag
Zte blade volt az első nekem is. Boldog voltam mikor sikerült 512 MB memóriát megcsinálnom, kelzsoca leírása alapján.
Jó visszagondolni rá.. -
Solten
őstag
válasz
dilajoska1 #123 üzenetére
-
zseko
veterán
Nálam nem sok telefon fordult meg az elmúlt 18 év alatt, most hogy így visszagondolok.
Nokia 3210
Samsung C100
Samsung D500
Mio A501
Samsung Spica
Samsung Galaxy S2
Samsung Galaxy S4
Samsung Galaxy S8 -
dilajoska1
őstag
Én 2000-ben kezdtem a mobilozást és ezek fordultak meg nálam
Ericsson T10s
Alcatel 303
Siemens C30
Nokia 6110i
Ericsson R320s
Ericsson T28s
Trium Cosmo
Sony J7
Siemen A50
Motorola C350
Siemens ST55
Samsung X600
Nokia 7650
Nokia 3650
Nokia 6600
Nokia 6680
Nokia N70
Nokia 6120 classic
Nokia N82
Samsung Omnia i900
Zte Blade
SonyEricsson Xperia Mini
Zopo ZP800
Thl W100s
Sony Xperia Z1
Leeco Le max 2 -
scyllarus
veterán
Butafonok serege után egy ZTE Skate lett az első droidom. Aztán Samsungok (S Advance, Express). Rövid WP kitérő (532, 550) után most párhuzamosan Huawei droid és Iphone SE.
10 év... Még emlékszem az első tesztre -
rdt89
addikt
Akkor én is hozok pár különleges márkát:
Ericsson A2618
Siemens C60
Sony Ericsson K300i
Sony Ericsson W610i
HTC Polaris P3300
Sony Ericsson Xperia X1
Dell Streak 5
Sony Ericsson Live With Walkman
Zopo C3
K-Touch Nibiru One Mars H1
Lenovo Vibe Z2 Pro
LeEco Le Max 2
Sony Ericsson Xperia Ray
Lenovo Vibe X3 Lite
Motorola Atrix HD
HTC M9
LG G5
Huawei Mate 9 Pro (jelenlegi készülék) -
Simba86
senior tag
Siemens C35
Siemens MT50
Motorola E398
SE K750i
Nokia 6220 Classic
ZTE Blade
SE Xperia Mini Pro
Samsung Galaxy S Advance
Sony Xperia SP
Huawei P8 Lite
Xiaomi Redmi Note 4Volt jópár "néptelefonhoz" szerencsém
-
Goose-T
veterán
Commtiva Z71 volt az első!
CM7-tel és 600MHz-re felhúzott procival egész jó volt.
-
darvinya
titán
Ha már múlt és ki honnét kezdte.
Ez az enyém('97-től), s viszonylag hamar okosteloztam ≈2010-ben.Ericsson GA628
Nokia 3210
Sagem My v56
SonyEricsson k310i
SonyEricsson k660i
SonyEricsson Xperia™ X1
SonyEricsson Xperia™ Neo V
Sony Xperia™ P
Sony Xperia™ SP
Doogee Valencia 2 Pro
Xiaomi MI4c 2/16; 3/32
Vernee Mars 4/32
Xiaomi Mi A1 4/64 -
zseko
veterán
Én is a Spica-val kezdtem, neked még az 1.5 lehetett rajta, én már az 1.6-al kezdtem. Amennyire pofásan nézett ki, annyira bűn rossz volt, 27e-ért vettem, de jobban bántam mint az előtte lévő Mio A501 WinMo-t 80e-ért
Már a második héten rootolva lett, havonta egyszer garantáltan újra kellett tenni mert összeomlott, a 'névjegyzék' megnyomásától számítva 40-45 másodperc volt, mire rányomhattam a hívandó névre, és a 800MHz-es proci ellenére lassúbb volt mint a fent említett A501 a maga 200MHz-ével. Arról nem is szólva, hogy mennyire elmaradottak voltak az akkori programok mint tudásban mind kinézetben a WinMo-hoz képest (most se tartom jobbnak a legtöbbet).
Nyolc hónapig bírtam elviselni, aztán mikor már sokadjára omlott össze munkahelyen és ott voltam, hogy megtaposom, újrainstall után azonnal hívtam egy webboltot és megrendeltem egy független S2-t, az se érdekelt hogy mennyibe kerülAzóta boldogság és nyugalom van
én meg megfogadtam, soha többet olcsó mobil
De a mai napig megvan, kint járt velem tavaly Angliában mikor ott dolgoztam több hónapig, abban volt a magyar sim.
-
Aryon87
félisten
Azert eleg szep a lista amik megfordultak nalatok, en se vagyok szent ezen a teren
Elso mobil: Nokia 3310.
Aztan jottek: K300i, W300i, K580i, Samsung S5230, droidra meg itt leptem be: Xperia LwW (wt19i), Xperia SP, LG G4 es talan itt volt egy Galaxy Young is mint tartalek, LG G5 es Xiaomi Redmi Pro egyutt, Honor 8 es Xiaomi Mi5 egyutt, Huawei Mate9, LG K8 ideiglenesen, Samsung S7edge, Xiaomi Mi6, LG G6, HTC U11 es Honor 9 egyutt, Samsung Note8 es most egy Huawei Mate10Pro zarja a sort -
-
Én a droid vonalat Blackberry Key2 mobillal kezdtem. Sosem volt más droidon cuccom.
Ami érdekes: ezen is vannak gombok. -
atike
nagyúr
Belegondolva volt GT540-em nekem is, és Galaxy W-m is... De hogy volt-e másik Androidos a GT540 előtt... Meg nem mondom már...
Milyen jó kis telók voltak azok a maguk idejében....
-
janeszgol
félisten
válasz
SkyLine3000 #130 üzenetére
A Galaxy W-nek a maga idejében marha jó kamerája volt. Viszont a telefonnal volt baj, ette az akkut. Nem lemerülésig, hanem tönkretételig. Fél év per akku, utána kuka. Sajnos ez a későbbiekben is megismétlődött néhány szériánál (Note 4 F-verzió, S4, van még, de most nem jut az eszembe több).
-
janeszgol
félisten
2.1-től volt multi touch a Spicaban. Emlékszem mekkora flash volt anno ujjal belenagyítani a képekbe. (Előtte sose láttam olyat, mivel én az iPod Touch 1G-t későn vettem, 2010-ben és 2012-ben a 4G-t, köztesként meg a 2G-t és 3G-t. Viszonylag hamar lezavartam azt a szériát.)
-
SkyLine3000
addikt
Nekem az első droidops kütyüm egy 1,6-os Eken e-001 tablet volt kb 2010-ben. Borzasztó volt.
Telefonban a Samsung Galaxy W i8150 volt az első droidosom. Előtte w6.5-öt (is) használtam, de nem jött be. -
R a y
senior tag
válasz
collecting #117 üzenetére
iPhonenál is megvolt az hogy nappal szembe lilás bevillanás/fénycsík volt fotozásnál.
Azert az iPhoneok se valami csúcsok. Januárban cseréltettem iPhone SEt kattogó home gomb miatt, a kapott cserekészülék 4 nap után kattogott, majd a kijelző is. Aztán iPhone 6om meghajlott, majd kijelzője körbe besárgult és beszédhangszó elhalkult.
iPhone 5 lightning port fél év után kuka, meg ugye alapból a készülékház festés kopás.
iPhone 3g vagy 3gs széria műanyag burkolata repedt alul a 30 pines portnál.
Szóval nem kell úgy tekinteni az iPhonera mint a megtestesűlt megbízhatóság, és ezt úgy mondom hogy 10 évig csak iPhone felhasználó voltam, és most tértem át droidra. -
R a y
senior tag
HBD Droid!
Én 10 évig voltam iphone használó, aztán most augusztusban váltottam droidra. Eddig nagyon bejön, azért is váltottam mer már nagyon untam az iOSt és a zártságát. -
Az első okostelefonom egy HTC Touch Diamond 2 volt, még Windows Mobile-lal, azóta is megvan, ráerőszakolt Androiddal
Az első igazi robotos cuccom egy Samung Galaxy Ace volt, imádtam! Onnantól nem is volt más, csak Android és úgy érzem, hogy egy jó darabig marad is (Galaxy S2, Nexus 5, Galaxy S6, Oneplus 5 és még egy-egy tabletes kanyar, előbb egy első generációs Nexus 7, aztán a nagytesó 9-es
)
Kicsit hihetetlen is, hogy a 2000. környékén szervált első Ericsson A1018 óta hova fejlődtek ezek az eszközök
Volt még T10, valami Alcatel-szörny, T65, K300, K650, K750 (óriási kedvenc!), K850 (egy bughalmaz
), LG Viewty (első touchscreen cuccom), LG Arena (okosnak álcázott nagyon buta
), aztán beköszöntött a smart-korszak.
-
Integrale
veterán
válasz
kelly416 #115 üzenetére
Valami hasonló lista az enyém is.
Kb 8 hónapot van nálam egy telefon, és eladom mielőtt beesik az ára, 67 db-nál járok, az utóbbi időben kicsit visszavettem már.Motorola D160-nal kezdtem, aztán Nokia 5110, Nokia 3410i, Sagem MyX5m, Se K300i , ezt követte pár SE, K700, K750, K610, K660 (3 db), W300 (kettő) W910, C510, K550i, C702, W880i, K850i, K790i aztán K800i .
Nokia 6120C, SE M600i, SE G900i
LG Arena
Siemens ME75
Motorola V220
Aztán átpattantam WM vonatra, HTC Diamond (ebből kettő is volt), Diamond 2, Xperia X1, Omnia 2.WP vonalon Optimus 7 (kettő is volt), HTC Titan, L610, L920, L930 (3db), L625, L730.
Itt volt egy kis Apple kitérő.
Aztán vissza Androidra:
HTC: Hero, Legend, Wildfire S, Desire, One X, M7, i5, M7 újra, Desire Eye, M8, 10.
Sony E. X8, Neo V, Z1 Compact.
Samsung Galaxy Ace
Valami rettenet Lenovo és egy szintén felejthető Alcatel tartaléknak.
LG G2
Motorola: Defy, FlipOut, Atrix 2, X Style (odaadtam faternak), Motorola Z Play (ezt anyukámnak adtam).
Huawei P8 Lite.Meg még pár sallang, amik annyira jók voltak, hogy nem tudom felidézni sem őket...
Most pedig Z2 Play és valami kínai kacat.
-
törölt tag
válasz
dilajoska1 #123 üzenetére
Jól emlékszel, lásd Témaösszefoglaló: [link] Nagyon kedveltem az első Pengét.
-
LG -vel kezdtem a droidot
8 éve
De ma már inkább iOS -
Solten
őstag
ZTE Blade volt az elso droidos telom.
"Az előlap tetején a forgalmazó logója, azalatt pedig a 3,2 hüvelyk átlójú, 320 x 480 pixeles érintőkijelző található - igen, pont ekkora felbontása van az iPhone-nak is."
10 ev, emberek, 10 ev! Es hogy megmosolyugjuk ezt mar...
""Halhatatlan vagy, gyönyörű Android" - énekelte Kiss Tibor, igaz, valószínűleg kicsit más megfontolásból, mint amire e cikk alapján asszociálnánk. Nekem viszont akarva-akaratlanul ez a sor jut eszembe, ha a Google új mobiltelefonos operációs rendszerére, illetve annak jövőjére gondolok."
Bocha egy latnok...
Az Android jott, latott, gyozott.
-
balazs1022
őstag
Nekem az első Androidos telcsim egy Samsung Wave1 volt. Persze Androidot ugy kellett ra portolni... Mai napig megvan.(Ez a strandra jaros telefon.)
A 2. Egy Galaxy S3 volt. Ezzel nagyon mellevalasztottam. Hamar elavultá vált es kezdett szethullani is. Ezt hamar kovette egy Oppo Find7. Most tolti be a 4. évét, és nem is tervezem lecserélni.
Mindent tud amit a mostani telók. Kár volna itt minden evben valtani. Ugy gondolom 1x kell megtalalni a tokeletest, utana hosszu ideig ki lehet huzni.(Az Android korszak elott a legjobb telefonokat szerintem a Sony Ericsson gyartotta. K800i-ket gyűjtöttem is. Mára már csak 1db-om van.)
-
törölt tag
válasz
alkatraz3000 #116 üzenetére
Ilyen is van, ez természetes. Az a lényeg, hogy te is megtaláltad a hozzád jobban illő, neked jobb gyártót és rendszert.
-
alkatraz3000
senior tag
Galaxy Spica 2009. Húúú de gyűlöltem szerencsétlen mobilt, alkalmatlan volt kb mindenre. Aztán próbálkoztam mindenféle márkával, kategóriával, kínaitól kezdve bármi.... hát inkább maradt az apple.
-
kelly416
veterán
Hát... én sem most kezdtem sem a telefonos, sem a droidos múltamat.
Kezdetben volt Ericsson T20, Ericsson T20s, aztán jött a már kamerás Sony Ericsson T610i. De nagyon király volt az akkoriban. Amit már saját zsetonból vettem, az pedig a Sony Ericsson W300i volt, vagy 3-4 évig használtam és még ma is tökéletesen működik. Elkezdtem dolgozni, és jött a Samsung Omnia személyében az okos vonal. Nem hittem a népnek, mert láttam, hogy lefelé áldozik a win-nek, gondoltam a droid is így jár, ezért jött a Samsung Wave, mint a Bada hírnöke. Nem kezelte jól a memóriakártyát, amit többször is cseréltek gariban (állítólag, azóta kiderült, a kártya volt a hibás és a bolt a szélhámos, de ez már a mult, és) ezért váltam meg később a Wave-től. Közben beújítottam egy Samsung B2100-át, hogy legyen vészhelyzeti telefon, mai napig működik, és még vízbe is merném vinni. És elérkeztünk a droidhoz, beadtam a derekam, jött a Motorola Defy. Még egy ilyen fröccsenő vizet imitáló állványos tartót is kaptam akkor még telefonboltban dolgozó barátomtól hozzá. A tartó még meg van, a Defy már rég nincs. Volt egy HTC EVO 3d is nálam 5 napig, eddig az a minimum rekorder, de túl jó üzlet volt egy garimentes telefonért egy pár hetes Sony Xperia ION akkoriban. Később egy nagy vágyam vált valóra egy Motorola RAZR i személyében. Votl egy Sony Xperia Z is nálam pár hétig, de hibás, szétszedett, megvont garis telefon volt, szerencsére visszavette az eladó. Követte egy LG Optimus G, ami annyira egyben volt, hogy nem tudtam semmibe belekötni, azért adtam el, mert meguntam. Követte egy Asus Padfone 2, de nem tudtam mit kezdeni a tablet részével, és feleslegesen ült a polcon az a sok pénz az akkori meglátásom szerint. Átnyergeltem low-budget kategóriára, Motorola Moto G következett, de a kameráját nem tudtam megszokni, és lett helyette egy Sony Z1 Compact. Pozitív rekordot futott nálam, szerintem majd 2 évig nálam volt. Gariban cserélték egy Sony Z3 Compact-ra, de azt eleve már eladásra szántam, és ismét megpróbálkoztam egy kabátos Asus Padfone Infinity 2-vel. Továbbra sem nyert, így lett egy Samsung Galaxy A7 (az első, de nem tudom, az melyik évjárat), majd egy LG G Flex 2 helyette. Azt követte egy Lenovo Vibe Z2 pro, amit két másik telefonért cseréltem: Sony Z2 és LG G2. Később a Sony helyett lett LG G4 (a G2-t eladtam szinte azonnal, ahogy hozzám került). Majd jött egy Xiaomi Note4, ami szerintem mai napig az egyik legjobb Xiaomi ajánlat. Pár napig használtam egy Moto X4-et, de tovább adtam Faternak, vissza a Xiaomi Note4. Ahogy eladtam, feleségem céges Samsung A3 (2017) telója volt nálam, (a saját céges Samsung J3 (2016) telefonomat nem mertem egy napnál tovább használni, féltem a testi épségét) ameddig megérkezett a Xiaomi A2 lite telóm, viszont nem tudtam megszokni a vegytiszta droidot, így vettem tegnap egy A8-at. Hát röviden ennyi az én történetem az androiddal, bár így vissza tekintve szerintem mindent használtam, amit a Defy kiadása óta telefonra csináltak és nem főzött. Bár azokba is belekóstoltam, igen keményen csodálkozom, hogy egyes telefongyártók miért nem vesznek fel egy-egy főzött romot gyártó csapatot és vágják ki a saját programozóikat.
-
retroid
senior tag
B SZ!
Samsung Galaxy Spica -
.Szaki.
addikt
Az első droidos készülékem egy WayteQ xTab-70dci volt, nagyon szerettem és sokáig ki is húzta mellettem, remek kis tablet volt. Android 4.0.3 volt rajta.
-
MikeWazowski
veterán
Első androidos telefonom: Samsung Galaxy Y
-
Reaper
őstag
Még a HTC Desire (Bravo) volt az első droidom. Emlékszem milyen izgalommal vártam, hogy hívjanak a boltból, hogy megérkezik, az első szállítmányból kaptam valamelyik első darabot. Nagyon szerettem, azóta is megvan, akksi kivéve és szépen a dobozában pihen. A mostani S7 után kézbe fogva még mindig meglep, hogy mennyire jó volt a fogása, nem csak azért mert kompaktabb, de a jó gumi szerű hátlap miatt is.
Viszont emlékszem, hogy custom romok ide vagy oda, de a végén azért már nagyon belassult az eleinte "pörgős" rendszer, bármit is csináltam vele, az appok csak híztak és a végén a tárhely is folyton kevés lett. -
Integrale
veterán
válasz
collecting #106 üzenetére
Ket M7-em is volt, ha az gyenge minoseg, akkor egy i5 mi?
-
collecting
tag
Egyszer csábultam el iOS-ről Androidra (HTC One M7), nagyon nagy hibának éltem meg, alig vártam, hogy visszatérjek iPhone-ra. Nekem az az egy év volt a közös élményem a robotos rendszerrel, de sokat rontott az élményen a HTC nagyon gyenge minősége is.
-
Segal
veterán
Boldog szülinapot
-
atike
nagyúr
...már 10 éve... Telik az idő...
-
Galaxy Spica itt is. Multi touch még nem volt.
Egy K810-et váltott, majd egy SGS nyugdíjazta. -
wlandroid
tag
Eddig senki sem írta a Legendet, nekem az volt az első. Nagy kedvencem lett egy pillanat alatt, pedig voltak hibái. Rootolni kockázatos volt, minden második próbálkozó brickelte. A multitouch csak a pinch-to-zoom-ra volt jó, mert rosszul érzékelte az ujjakat (maximum kettőt!), de valahogy szoftveresen ennél az egy dolognál kitalálta, hogy mit is akarsz vele kezdeni. Viszont a HTC alap böngészőjének a tördelése olyan jól működött, hogy a mai napig hiányzik, pedig majdnem pont 8 éve vettem meg. Boldogat, Android!
-
Zirowe
nagyúr
Lássuk csak, 2009-tól kezdve német t-mobil g1, t-mobilos htc magic 32b (mytouch 3g), hero, desire, hd2, wildfire, desire hd, nexus one, wildfire s, sensation, sensation xe, onw x, one m7, one m8, leeco max2 x822, samsung s7 edge + nexus 7 2012, motorola xoom, nexus 7 2013, számtalan kínai androidos tablet, nexus n9.
Jó régóta kitartok már a rendszer mellett, cupcake-től kezdve minden verziót megjártam..
-
törölt tag
Viszonylag sokáig tartottam magam﹐Samsung Galaxy Ace volt az első droidom 2011-ben﹐nem szerettem﹐váltottam BlackBerry -re﹐majd később vissza a HTC -vel﹐az sem most volt
-
batai15
félisten
Én lg gt540 el kezdtem anno.
-
csongi
veterán
Boldog Szulinapot!
GT540. 1.6-al kezdtem. Majd kitero kovetkezett, mert kellett a dualsim. Es mire elerhetobb aron itthon kaphato lett a dualsim, mar 4.0-al jart. Azota csak droid, es marad is meg jo darabig.
-
ricsi0307
senior tag
Én is egy Galaxy Spicaval kezdtem a droidos pályafutásom, ha jól emlékszem abban még nem volt GPU így még az Angry Birds se futott rajta szinte sehogy, akármilyen romot rakott rá az ember. Aztán egy Xperia X8 amin már faszán mentek a játékok majd mikor rákaptam a robot ízére vettem egy Nexus S-t. Az egy igazi csúcs volt akkoriban, ívelt kijelző, bitang proci, gyári droid akkor tájt jött be a 3D-s Google Maps. Na meg az NFC. Volt egy olyan promó, hogy ha beregeltél a Google Wallet-be akkor kaptál 2 vagy 3000Ft-nyi dollárt amit levásárolhattál, természetesen mókolni kellett hozzá. Aztán mikor mentem a KFC-be mert még szinte csak ott volt paypass-os terminál és mondtam a kasszásnak hogy telefonnal fizetnék így érintéssel hát kb. én voltam a világ közepe úgy néztek rám az emberek, ritka nagy arcnak hittem magam
Az a telefon nagyon sokáig megvolt suliba annyit játszottam rajta, hogy vittem magammal 4 fullra töltött utángyártott akksit és mind lemerült nap végére. Azóta egy Galaxy S4 ráadásul rekord hosszú majdnem 3 évig volt meg szintén végig mókolt rommal utána az első Xiaomi egy Redmi Note 3 Pro majd most úgy néz ki, hogy kialakult az első márka hűségem a Oneplus 3T-vel annyira elégedett vagyok, hogy valószínűleg a következő telefonom a 6T lesz.
-
Simba86
senior tag
ZTE Blade-del kezdtem...
Akkoriban az 512 MB RAM (amiből szoftveresen le volt tiltva 256 az elején) és a WVGA még kuriózum volt! Nah meg az is megismételhetetlen volt, hogy custom ROM-mal instant kártyafüggetlen lett
4.4-es androidot is mókoltak rá, ami szintén nem volt kis teljesítmény! Ahogy előttem mások is írták, szénné lehetett romolni...Szép emlékek
2010.november 17.
-
moordavid
aktív tag
HTC Desire X-el kezdtem amin ha jól emlékszem még 4.2 lehetett. Aztán jött a xiaomi vonal, amiről átszáltam a samsung j vonatra.
-
Mateosz
aktív tag
Én egy Motorola Defy+-szal kezdtem, nagyon szerettem!
Az amúgy is remek üzemidőt még tovább ki lehetett tolni úgy, hogy lejjebb vettem a cpu feszültségét. -
Sokat és jót még!
Ej, mennyit változott és fejlődött azóta, visszagondolva például a Galaxy Spica kezdeti 1.5 rendszerére. -
Aryon87
félisten
Boldogat Android!
Első androidos csoda a háztartásban egy Huawei U8500 volt. Mai napig megvan, hogy működik-e azt nem tudom. Nekem egy Sony Ericcson Live With Walkman volt az első androidosom, fél éve kapott bootloopot, de elvileg még életképes.
9 év androinál most Huawei P9 és Mate10Pro van itthon -
Fitzgerald
veterán
2010. november, ZTE Blade.
Az első igazi Androidos néptelefon. Teljesítményben alig maradt el az akkori csúcskategóriától.
Még kártyásan is csak valami 37000 forint volt, és milliónyi rom készült rá. -
Martinitius
tag
Nekem középsuli utolsó évében(?) lett meg az első Androidom egy Galaxy S (1) személyében. Emlékszem mindenki kikívánta a kezemből a puszta tekintetével is. Hatalmas tepsinek számított akkor a 4"-os kijelző. És elképesztően jó hangminőséget produkált (fülessel) a benne muzsikáló hangchipnek köszönhetően.
Aztán rögtön a következő már egy Samsung Galaxy Nexus volt, amivel rabja is lettem a Nexusoknak. Azóta se sikerült váltani a Nexus vonalról, immáron egy 6P-vel élek együtt.
-
erer1000
őstag
2008ban én még SE W200i vel nyomultam bezzeg
2008 ban csak legmerészebb álmaimban fantáziáltam HTC Kaiser, vagy Blackberry 9000-ről plvégül 2011ben ezzel az Alcor epaddal léptem be droidba
ezt a csatlakozó kánaánt kevés helyen lehetett tabokon látni
-
Halogattam amíg lehetett, másfél éve használom.
-
törölt tag
Vodafone 845 volt sok más fórumtaghoz hasonlóan az első Droidos mobilom, valamikor 2011. márciusában. Nem igazán éreztem a rendszert sajátomnak, így mire hazaértem vele Pestről, már el is adtam a vonaton egy utastársnak...
Aztán pár hónappal később elcsábított egy HTC Hero, azon annyira megszoktam a kezelőfelületet, menüpontokat, hogy egy LG GT540-re is beruháztam, azóta álmomból felkeltve bármit, bármilyen Androidos mobilon megtalálok nettó 2 másodperc alatt. Imádom, létezni nem tudnék nélküle, iOS és WP nálam (szubjektív) mindig is elbújhatott mellette minden hibája ellenére. Mondom ezt mindenféle iPhone, WP és Windows Mobile eszköz kipróbálása után (talán még a Samsung Omnia II-t szerettem ennyire anno). Szépséges idők voltak...
-
Mr.Silkó
veterán
Nekem egy Sony Xperia X10 Mini Pro volt az első Androidos mobilom, az se ma volt már (2011. június).
-
D013
aktív tag
ZTE Skate volt nekem az első. 2011 november, 800 Mhz-s armv6-os proci, 512 Mb ram..szép idők! Fura mert arra nem is emlékszem hogy custom recovery-t teszek rà, de cserélgettem a romokat, volt rajta egyszer 4.1 Jelly Bean is, gyönyörű volt a fapados 2.3 utàn...végül Debrecenben a Nagyerdőn maradt egy igen húzós este utàn, sokàig kicsöngött még, de megtalàlni nem sikerült
-
Integrale
veterán
válasz
dilajoska1 #67 üzenetére
Csak a WinMo.
2 HTC Diamondot egy Xperia X1-et es egy Omnia kettot koptattam abban az idoben.
Symbianbol volt ket nokia, egy SE M600i es egy SE G900i (symbian +UIQ)
-
Cyberpunk
félisten
Ki hitte volna, hogy ezt is megéli. 😂
Én már a 2.1-el kapcsolódtam be, Motorola Milestone jó kis bugok. De megvolt vagy fél évig. Akkoriban az nagy szó volt nálam.
-
carl18
addikt
Xperia X8 volt az első androidos telom, ááhh hogy imádtam. Milyen előrelépés volt a 3 colos kijelző a nyomógombos telefon után
X8 után egy Nokia 5700 lett.
Aztán Xperia X10, Galaxy S2,Galaxy S4, és Galaxy S5 amit jelenleg is használok.Néha-néha játszom telefonon, és még bőven kiszolgál a Snapdragoon 801. Bár kicsit melegszik a 28 nanométer miatt, lehetséges valami 7 nanométeres utod kéne neki jövőre
-
dilajoska1
őstag
Én is előtte nagy Symbian fan voltam
. N82 volt az egyik kedvenc telefonom. A Xenon vakut még mindig vissza sírom
-
-
GALARDO
addikt
N95...de szerettem.
-
punky10
addikt
Hú de rég volt...
Xperia 10 minivel kezdtem,1.6-al,ami frissült Eclair-ra.Utána Xperia Active,Xperia Go jött,majd beindult a kínai vonal.ZTE Blade egy rövid ideig,majd Evolveo Q4,és Blackview Bv5000.Utána jött a Xiaomi Redmi 3S,a Redmi Note 4,majd most a Huawei P20...
Mindegyik telefonomat szerettem,igaz,vásárlás előtt mindnek utánanéztem,tisztába voltam a hiányosságaival.Az Android tetszik,testreszabható,számomra logikus rendszer,bár most mintha nem az userek kedvére fejlődne,de remélem visszafofdul az eredeti irányba... -
Halkow.
senior tag
Nekem az első Android telefonom egy Telenor néven futott Alcatel One Touch 990-volt, előtte nyomogómbos telefonjaim voltak és egy-kettő buta rezisztív érintősők.
Igazi fellendülés volt el se hittem, hogy 24ezer Ft-ért vettem akkor, sok-sok játék és alkamazás. 4 teljes évig használtam amíg tönkre nem ment az akkumlátor és totál lassú lett.
7 év android után ios-re tértem át de ez egy másik történet...
-
rdt89
addikt
Én egy Dell Streak 5 robosztus monstrummal kezdtem. Arra volt egy heggesztett rom ahol 1.5-szeresére lehetett húzni a procit, nem volt játék amivel kínlódott volna. De szép egy telefon volt és marha nagy dög is cserébe.
-
dilajoska1
őstag
Szintén Zte Blade
-
Crafter32
őstag
Sony ION volt az első nálam. Előtte hagyományos Nokia sora. Még mindig visszaváltanék ha lenne egy wifivel és Blackberry Hub szintű email kezeléssel egy Nokia 8800.
-
nálam egy ZTE Blade volt az első (még Logout bejegyzés is van róla. ez se ma volt)
imádtam, volt, hogy naponta másik ROM volt rajta, és ez óriási dolog volt az überzárt és akkor még sokmindenben funkciószegény iOS-hez képest.
persze sokszor a rendszer stabilitása a hidrogénplazmával volt összemérhető, de akkor is imádtam
ma is megvan, bár szerintem már nem tudnám bekapcsolnimeg vettem 7-8 éve valami 3000 Ft-ért egy HTC G1-et, csak hogy meglegyen a történelem egy darabkája.
-
a.sebi
őstag
Galaxy spica 😂 egy trauma volt iphone után 😋
-
Giovan!
addikt
Most egy kicsit megcsaptak az emlékek. Az első androidos telóm (egy Galaxy Gio) az öreg Nokiám után egy csillagrombolónak tűnt, pláne miután felraktam rá a CM-ot. De jó is volt
Amúgy grat a droidnak, ez már egy szép kor.
Xaels: Hát igen, az LG, a Sony Ericson, a HTC, a Motorola... Mind más volt, és mégis mindegyik király a maga módján.
-
Nekem egy Motorola Milestone volt az első, azóta is visszasirom a qwerty billentyűzetet, főleg a (S)NES es gameboy ematorok miatt 😁 sokat is romoltam vele, egyszer be is csokiztam, hogy brickeltem szegényt, de aztán nagy nehezen sikerült helyreállítani. Sajnos a beragadt bekapcsoló gombja miatt a fiók mélyére került, de a mai napig működik, töltőre rakva sikerült feléleszteni 😁
-
Th3Ac3
tag
HTC Desire volt az első androidos telefonom, hatalmas szerencsével jutottam hozzá amikor emberek 90%-a még csak nem is hallott az Androidról. Ismerősöm iPhone-ra váltott inkább és mélyen áron alul szereztem tőle. Nagyon szerettem
-
neoforce
aktív tag
Nekem Sony Ericsson X8 volt az első droidos tellom 1.6 os droidal. De legjobb droidos telefonom az az Xperia Arc volt az a telefon mindent megtesitett amit egy telefon nyújthat.
-
Fecy
tag
Nekem az első az a Samsung Galaxy Spica volt [link]
Android 1.5-el
-
berbatov2
senior tag
Optimus 3D-vel kezdtem 512 rammal, hú de karaj volt
-
PowerBuldog
veterán
hülyére mókoltam szegényt
-
Pete55555
addikt
Én SGS-el kezdtem az androidos pályafutásom. 30-ért vettem 5k/hó telenoros csomagban, annyiért ajándék volt
Azóta is megvan, most épp KODI távirányítóként használomJó kis időszak volt ez...Nem váltanék másra azóta sem (androidról) pedig sokszor gondolkoztam iPhone-on.
-
atikó
őstag
HTC Sensation volt az első, haveromnak a desire volt, de a HD2 mar volt android kis barkácsolás után, imadtam, mind a 2 HTC meg van, előtte Nokia E90 hasznaltam, tudom az nem droid de a mai napig azzal a telefonnal van a rekordom 2ev 8 honapig azt hazsnaltam, legrovidebb 4 nap.
-
moleculez
veterán
A mi kapcsolatunk az androiddal ilyen se-veled se nélküled... Galaxy Ace volt hű társa a feleségemnek (ezáltal ugye nekem is, de én maradtam Symbianon), de annyira nem jött be, igaz 2.3-ról beszélünk. Symbianról WP-re váltottam, majd W10M, aztán adtam neki még egy esélyt egy P9 személyében, még mindig nem volt az akit kerestem. iOS-en leltem meg a lelki békém végül.
-
kcsa
veterán
ZTE Blade. Annyira utáltam, hogy egy időre le is álltam Androiddal. Volt honnan fejlődni...
-
basaja
senior tag
Anno Vodafone 845-el kezdtem,és most tértem ismét vissza a Huawei-hez..volt közben Samsung,Lg,Sony,Motorola....HB2Y Android!
-
Lovey
csendes tag
Htc Kaiseren probaltam ki először, valami virtuáción keresztül. Nem minden működött, lassú is volt de mégis nagyon megtetszett.
-
Csatlakozom, ZTE volt nekem is az első, must have droid, és megfertőzött chinaphone rajongó lettem tőle.
Azóta sajnos idehaza nem volt ilyen népszerű ZTE készülék, pedig tényleg sok ROM volt rá, viszont kelzsocát személyesen is megismerhettem.
Volt Google Nexus One, hát az álom volt, annyira szerettem. Főleg a trackball miatt.
Utána volt egy tévedés egy Y300-as Huawei, és jött a Lenovo, majd a Xiaomi vonal.
-
rolee777
tag
Szintén ZTE Blade-del kezdtem. Utánna nagyon sok minden! Most Huawei Mate 9 Pro!
-
HuSzy1990
csendes tag
Nekem LG Flex 2 volt az első android
Előtte WP elötte Bada. Szerettem rossz lóra tenni
-
Sokáig húztam az omniával (win6) a gyerekem kezdte egy alcatel 995-tel nem sokal én is követtem egy huawei y300-al
Na azt szerettem nagyon
Sokáig tiltakoztam hogy nem kell nagy kijelző de aztán beindult a vezér hangya -
törölt tag
Galaxy S7 volt az első okostelefonom, szerencsére múlt időben. Pénteki modellt foghattam ki, a hócipőm tele volt már vele a végén. A droidot viszont megszerettem, maradtam is annál.
-
Galaxy S1 2010-ben és a romkitchenre, voodoosoundra, az első MIUI romokra galaxy S offtopicra mai napig nosztalgiával gondolok, amit később a HTC One m7 tudott csak űberelni nálam 2013-ban androidos vonaton.
-
janeszgol
félisten
Azok a régi szép idők. Nekem a 2012-2014 év a kedvencem teló ügyben.
-
A droidot egyből kínaival kezdtem
Samsung SGH E700-at hatezerért javították volna. Már majdnem rámondtam az igent, amikor láttam, hogy ennyiért már vehetnék másik telefont, ráadásul okosat. Így lett ZTE Blade, 2011 -
embe
nagyúr
Na és akkor egy klasszikus: ZTE Blade 1. Dominó kártyával, nagyon jó aron volt. Ahogy Kelzsoca fogalmazott egy másik topicban"..ez a telefon egy igazi közösség építő volt" .
-
akooos
veterán
válasz
enginev3.0 #6 üzenetére
Hihetetlen mennyi rendszert tudtak raheggeszteni. Én használtam wp7-el is, androiddal is, talán localban futott linux és win95 is rajta. Imádtam azt a telefont, még mindig megvan a fiókban nandroiddal
-
Boldog szülinapot, legjobb telórendszer evör!
Ja, igen.
Az első droidos telóm a Samsung Galaxy S volt. Az ára miatt döntöttem mellette a HTC Desire helyett. -
Somatom
veterán
A T-Mobile G1 csak a piacon volt az első. Valójában az első Androidos teló a Sooner volt. Ez azért érdekes, mert világosan látható rajta, hogy az Androidot eredetileg nem érintőképernyőhöz írták. Csak közbeszólt az iPhone, ami miatt viharos gyorsasággal átírták az Androidot.
-
tomboy0013
veterán
Én annyira nem szerettem az androidot régen, hogy nagyon sokáig nem is volt ilyen készülékem. Az elsőt 2015-ben vásároltam, az volt a Nexus 5X (pont a napokban került vissza hozzám és most ismét az lesz néhány napig a fő telóm). Rendesen rázott a hideg az 5-ös android előtt a dizájntól
A mostani minimal dizájn viszont kifejezetten tetszik.
-
Integrale
veterán
HTC Hero volt az elso Androidos telefonom, aztan WP, iPhone, WP, es ujra Android. Most jo, aztan majd meglatjuk.
-
lenzso
tag
Motorola Defyvel nyitottam (Eclair) 2010 novemberében. Végig jártam az összes verziót,szeretem a droidot
-
Wesder
titán
Vodafone 845 volt az első droidom.
-
Attic09
tag
Én az első galaxy ace-el kezdem 2.2 volt rajta
-
eddie17
addikt
Hogy telik az idő.
Én Samsung Galaxy Spica - val kezdtem, 2010-ben, amihez járt az iGo memóriakártyán és ha nem tévedek az első magyar nyelvű androidos telefon volt. Hogy mivel kezdett arra már nem emlékszem de 2.1 volt rajta a végén. -
SamiCsillag
senior tag
Sokáig nem adtam be a derekam, 2013-ig nem volt droidos telóm, ekkor vettem egy Sony xperia E dual-t, bűn rossz volt. Ez miatt nem vettem soha többet Sony-t.
-
ghiottone
nagyúr
2011 szeptemberében egy Alcatel One Tuch 990-essel kezdtem a droidos telefonokkal való ismerkedést. jó kis teló volt de qltsar fórumtársunk romjával még jobban "pörgött".
-
kbyte1024
veterán
LG G540
hát na nem ma volt
-
bedibazsa
senior tag
Nekem is egy X8 volt az első, akkoriban mennyire menő volt.
Azután a legundorítóbb Droidos telefonom egy Galaxy S Advance volt, annak minden baja volt.
-
Xaels
félisten
HTC Desire-rel kezdtem. Néha úgy hiányoznak azok az idők. Izgalmasak voltak mindig az újítások, a készülékek merészek voltak és minden gyártónak meg volt a saját arculata.
-
Murdock1981
tag
Szintén X8 volt az első. Majd y300,g620s és jelenleg P8. Nem tervezek platform váltást.
-
enginev3.0
félisten
HD2 volt az hiszem az első
Rá hegesztett androiddal -
istnag
addikt
Nekem volt HTC G1 Dream. Emlékszem mintha űrhajóval jártam volna.
-
törölt tag
Boldog Születésnapot!
Nekem egy Samsung Galaxy S Advance volt az első Androidos mobilom.Előtte Symbian-t használtam.
-
mg1992mg
őstag
BSZ Android...
Én anno egy Xperia X10 Mini-vel kezdtem meg az Android-os pályafutásom, és egy-két kitérővel mindig is jelen voltam.. -
Nigér
őstag
Boldog szülinapot!
Én egy ilyen masinával kezdtem anno a droidos "pályafutásomat":
Új hozzászólás Aktív témák
ma A T-Mobile G1-gyel útjára indított rendszer egészen különleges történetet tud maga mögött, mára már az okostelefonok 88%-án fut valamelyik verziója.
- PlayStation 5
- Opel topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Formula-1
- Mobil flották
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Kijelző felújításhoz gépek - alkatrészek
- Apple Gyári Dobozos Gyorstöltő 20W USB-C - LIGHTNING (Type-C) telefon töltő (adapter, töltőkábel)
- Egyedi telefonszám, szép szám, Vodafone +3670-791-9999, +3670-793-9999
- Ringke Xiaomi 14 edzett üveg képernyővédő.
- Google Pixel 8a telefonhoz eredeti bőrből készült SURAZO kártyatartós, kitámasztható tok eladó!
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost! 05.03
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest