Hirdetés

Samsung i5700 Spica - magyaros fűszerek

Hirdetés

Bevezető

Spica, i5700, Galaxy... ezek mind jelen tesztünk hősét takarják, ahány piac, annyiféleképpen nevezik, itthon a Spica lehet a telefon hívókódja, s elég sokat fogunk majd hallani róla. Mondjuk elsősorban azért, mert az i7500-tól eltérően ez a modell hivatalosan is forgalomba került hazánkban, olyannyira, hogy a Pannon is felvette a kínálatba.

Samsung Spica
[+]

A készülék fő jellegzetessége, hogy ez a Samsung második Android rendszerű készüléke, és a koreai gyártó sem felfelé bővítette a portfóliót, ugyanis a Spica olcsóbb lesz elődjénél. Ez funkcionális változásokat is jelent, gyengébb kijelző és kamera van a telefonban, viszont elvileg izmosabb a processzor.

Samsung Spica
[+]

Már az első Andriod rendszerű Samsungtól is azt vártuk, hogy az alapszoftvert a HTC-hez hasonlóan kissé megpiszkálják, de az i7500-ban ennek nem találtuk nyomát. Sajnos mostani tesztalanyunk sem jeleskedik ebből a szempontból, az 1.5-ös Android rendszerhez nem sokat tett hozzá a Samsung. Van viszont egy fontos változás: magyar nyelven kommunikál a készülék, ami azt is jelenti, hogy innentől fogva a magyarul tudó Android gépek száma gyors ütemben növekedhet. Nem mintha a gyártó csak úgy kölcsönadná a fordítást, de a piac diktál, a többieknek is fel kell nőniük a feladathoz.

Samsung Spica
[+]

A Samsung hazai képviseletétől érkezett fehér doboz tartalma kellemes. Egyrészt természetesen a töltőn és a telefonon kívül kapunk egy USB kábelt, illetve egy agybadugósan végződő, valóban minőségi sztereó fülest is. Külön meglepetés az átalakítóval érkező microSD, aztán lekonyul a száj, amikor kiderül, hogy kemény fél gigás a lapka kapacitása. A fórumunkból azonban kiderült, hogy csak mi kaptunk ilyen vékony kapacitást, a bolti csomagban 1 gigás egység lapul.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés