- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magisk
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- De mennyi az annyi?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi 12 - az izmos 12
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nekem laptopban ment tönkre akku, vagyis 7-8 év után nem tartja 20 percnél tovább, egy másik 4 év után 1-2 percig ment. Telefonban még nem ment meg max gyengült. Van egy Huawei P smart-om napi használatban semmi baja pedig mindig 100% töltöttem amióta meg van. De láttam másnak felpuffadt akkut 1-2 évest még a telefon hátát is lelökte. 🤷♂️🤷♀️
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.]
-
guni
tag
válasz Luck Dragon #20 üzenetére
Másik hogy mire az akkumulátor olyan mélységben degradálódik hogy ez észrevehető legyen az átlagban 2-3 évre mondható .
Ment már tönkre több telefonomban is bő egy év alatt az akku, köztük olyanban is, amiben nagyon nem úgy működik hogy csak besétálsz egy szervizbe és kérsz egy másik akkut. (Pixel) Meg őszintén szólva egyszerűen szeretek vigyázni a dolgaimra és minek tegyem tönkre idő előtt az akkut, ha néhány egyszerű szabály betartásával megtöbbszörözhetem az élettartamát.
Amúgy ami a legjobban “kedvelek” az a fentebb említett 85%-ig (töltesd csak para). De miért ? Mi ennek a logikája , nem tudom elképzelni egyszerűen hogy valaki ott ül és folyamatosan azt nézi mikor lesz meg az adót százaléka és juj gyorsan le kell vennem... nem hiszem hogy ez annyit megér .Nyilván nem ülök ott, van egy app amit be lehet állítani, hogy küldjön egy értesítést ha elért egy beállított szintet a töltöttség. Semmilyen plusz erőfeszítést nem igényel.
Szerinte erre az adott gyártó nem gondolta már rég ki az erre vonatkozó töltési metódust.Átgondolta és belőtte úgy a szélső értékeket, hogy a lehető legnagyobb kapacitást lehessen ráírni az adatlapra úgy, hogy a szokásos 1-2 évet azért kihúzza az akku.
[ Szerkesztve ]
-
válasz 7Heads Drago #23 üzenetére
Lehet nálad ez bevált dolog, de nem vagyunk egyformák , készülődés terén sem .
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
7Heads Drago
veterán
válasz Luck Dragon #10 üzenetére
30-40 wattnál is elég az ha reggel kellsz rádugod a töltőre és induláskor meg zsebre vágod. Reggel 30-40 perc alatt készülök el, annyi nekem bőven elég egész napra. Nem rakom rá éjszakára. Felesleges.
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
-
janeszgol
félisten
válasz Luck Dragon #20 üzenetére
Hát igen. Kicsit olyan, mintha senki se tudná, hogyan kell tölteni, miközben a Lítium-ion akku sok-sok éve velünk van már, mint használati eszköz. Több cikket is elolvastam a témában, és úgy döntöttem, hogy úgy töltöm a továbbiakban a készülékeimet, ahogy eddig.
Bevált, nekem megfelel.Ezt a tartsuk 30% (+-5%) és 85% (+-5%) között alapból hülyeségnek tartom.
-
válasz janeszgol #19 üzenetére
Amúgy imadom olvasni sok topicban hogy kell tölteni , nem lehet igy, nem lehet úgy , csak eddig lehet rajta , vagy csak 85%-ig szabad .. és még sok más ami még nem jutott eszembe.
De ha ennyire nagy a parája egy “ használati eszköznél” akkor a fentebb linkelt töltő időzitő egy nagyon jó alternatíva lehet számára .
Csak egyszer kell beállítani és kész .
Másik hogy mire az akkumulátor olyan mélységben degradálódik hogy ez észrevehető legyen az átlagban 2-3 évre mondható . Addigra a felhasználók túlnyomó többsége készüléket cserél , maradékuk pedig élhet annak lehetőségével hogy aksit cserél.Amúgy ami a legjobban “kedvelek” az a fentebb említett 85%-ig (töltesd csak para). De miért ? Mi ennek a logikája , nem tudom elképzelni egyszerűen hogy valaki ott ül és folyamatosan azt nézi mikor lesz meg az adót százaléka és juj gyorsan le kell vennem... nem hiszem hogy ez annyit megér .
Szerinte erre az adott gyártó nem gondolta már rég ki az erre vonatkozó töltési metódustA káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
adamklark
senior tag
én este töltöm alvás előtt, nem hagynám egész éjjel a töltőn..
-
-
Nekem valahogy a power bankok nem váltak be, lehet mert viszonylag ritkán használtam őket, maj 1 -2 év mulva maguktol kimultak.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.]
-
Noukoum
veterán
Ez a gyorstöltés nem kíméletes kb. akkora városi legenda minthogy egy fotó attól lesz jobb mert több megapixel. Ellenben a 100%-ra való töltéssel ártasz az aksinak, hiába lassan csepegteted.
„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
-
Nyilván vannak ilyen helyzetek , akkor tényleg jól jöhet , de! Vagy menet közben töltöd hordozható külső akkumulátorral ami még mindig kíméletesebb döntés lenne. Vagy autóban levő USB-ről. Persze itt megint jönne a dolog hogy nincs Powerbank , vagy le van merülve , meg nem olyan ruhában vagy, nincs hova tenni stb-stb . Ez egy végtelenített történet lenne , de a lényeg átjött .
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
k-adi
nagyúr
az lenne a jó ha lehetne szabályozni hogy este felrakod tölteni de igazából csak hajnal 4kor vagy 5kor kezdi el tölteni csak, így reggel mikor felkelsz 7-8kor akkor max 3-4órát volt töltve
-
Aryon87
félisten
Azért adódhat olyan helyzet, mikor van 10 perced elkészülni és a telódban van még 20%, mert még minek tedd fel, hisz lefekvéskor majd ráér. De valami közbejön, menni kell, és nem a sarki éjjel-nappaliba ugrasz le.. Na akkor ez a 100w a 10 perc alatt megeteti legalább 60%-al a telefont..
P40Pro-m 10 perc alatt kb 30%-ot bekajál ennyi idő alatt, vagy még többet is (nem figyeltem még meg, de baromi gyorsan tölt, pedig csak 40w-al pumpál).Tudom hülye példa, de sosem tudni.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Nem azt mondom hogy ez már felesleges , mert ugye a technológiának fejlődnie és haladnia kell. Ellenben magamból ki indulva éjszaka töltöm a telefonokat és szerintem sokan vannak így .
Ezért is használom a gyári öt wattos töltő fejet , van ideje tele” csepegtetni “ az akkumulátort energiával reggelig.
Száz wattos adapter na és egy hozzá tartozó kompatibilis telefonnal is így csinálnám , már mint az öt wattos töltést , mert nem lennék vele előrébb ha hamarabb feltöltené.
Tudom nem életszerű a fenti állítás sem , mert vannak akik nap közben is töltik , de úgy gondolom hogy jelenleg az átlag tíz-húsz wattos adapterekkel is gyorsan és kíméletesebben is fel lehet tölteni az átlagosnak szintén nevezhető négy-ötezeres akkumulátorokat .
Jelenleg nem hinném hogy az akkumulátor technológia olyan lépcsőben van ami huzamosabb ideig bírná ezt .
De az is lehet hogy én vagyok elmaradva.A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
dave987
aktív tag
Engem inkább az érdekelne hogy, ha veszek egy 30-40wattos töltőfejet pl valamelyik telefongyártótól akkor azt másik gyártónál mennyire tudom kihasználni... Valaki tud erről valamit? Vagy van esetleg ilyen topic?
-
y@g4n
tag
-
rigoberto
őstag
Hát igen, telefont gyorsabban cserélünk a legtöbben, mintsem az aksija tönkremegy miatt kellene aggódni.
A gyártó biztos nem teszi. -
k-adi
nagyúr
usereknek csak jó ha áthozzák a huwi tudást és minőséget a honorba..
ha megkapja a gms-t, 100w töltővel és jó kamerával + okos olcsó aláárazással még akár tarolhatna is.. (de persze az aktuális samu lesz a menő továbbra is, meg xiaomi is már versenytárs nekik)
itt a kérdés az, hogy kap-e gms és utána mennyi idő lesz átszoktatni a huwi usereket honorra
[ Szerkesztve ]
-
jacis
nagyúr
"elvileg független"
iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
y@g4n
tag
Mennyire rövidíti meg az akksik élettartamát ekkora teljesítményfelvétel ilyen rövid idő alatt? Nem vágom a mobil akkumulátortechnológiákat jelenleg.
हरि बोल | हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे हरे राम हरे राम राम राम हरे ह रे
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Iphone 13Pro 128Gb Graphite független Eladó!
- iPhone 15 128GB green 6 hónapos német ALZA vásárlás! Akku 100%! 2025 június 18-ig Apple garancia!
- Iphone 13 128GB Blue 84% Akku
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest