Új hozzászólás Aktív témák
-
Minstrel
senior tag
-
Minstrel
senior tag
válasz
ngabor2 #1658 üzenetére
Ha tervezel majd drónt is a későbbiekben akkor inkább egy komolyabb távirányítót vegyél amin több a csatorna, mert ott már lehet repülésmódot váltani amire jól jön a plusz csatorna. Ez pl. nem sokkal drágább [FlySky FS-i6]
-
Minstrel
senior tag
válasz
MineFox54 #1636 üzenetére
Én is erre gondoltam amit cerb említ, mert látom fpv cuccot nem rendeltél, tehát élőben nem látod a kamera képét, akkor meg teljesen felesleges exponálni a földről. Mielőtt felszállsz bekapcsolod és utána kiválogatod a Neked megfelelő képeket, én is videóból szoktam képet lementeni, fullhd felbontásnál bőven jó az is.
-
Minstrel
senior tag
válasz
MineFox54 #1634 üzenetére
Heló,
milyen kamera, milyen gép? Goprohoz létezik kábel amit be kell kötni a vevőbe és akkor egyik csatornával a fényképezést vezérelheted. Ha valami kis kínai géped van akkor ezt nem tudod megoldani, mert ott minden egy panelen van, esetleg ha olyan amin lehet led-eket kapcsolgatni akkor oda talán belehetne kötni.
-
Minstrel
senior tag
EU raktárból csak azt fizeted ami az ára, meg persze postaköltséget, 2-3000Ft körül szokott alakulni.
Gopro reptetés olcsón [link]
Amúgy a darabokból összeszereléssel se jönnél ki sokkal olcsóbban, mint a linkelt gép, de ehhez is kell még távirányító, töltő és akkumulátorok, ezekre még rákölthetsz 150-200 usd-t, de van távirányítós változatban is.
-
Minstrel
senior tag
válasz
sesshou #1328 üzenetére
Hát nem nagyon van. Nekem szerencsére eredeti jött BG-ről is, igaz már majdnem 1 éve. Talán itt tuti eredeti van buddyrc de a szállítás biztos nem olcsó.
Itt a fórumon azt írják, hogy goodlucbuy-tól is eredetit vettek [link] de ők most nem szállítanak Magyarországra valami megbízhatatlan userekre hivatkozva, viszont az ebay-ról szállítanak, esetleg ott is megpróbálhatod [link]
Ha meg megjön akkor csinálj videót a kicsomagolásról és ha nem leforrasztott zacskóban van akkor reklamálj, mert a fake legtöbbször csak ilyen visszazárhatósban van.
-
Minstrel
senior tag
válasz
ADAM1337 #1323 üzenetére
50 méter nem vészes ha nyílt terepen gondolod, falakon át már lehet nem lenne elég.
LCD: [link]
Adó: [link]
Vevő: [link]
Kamera: [link]
Ha rögzíteni is szeretnéd akkor mobius vagy sj4000 kamera, ezek drágábbak (kb. 18.000Ft), de van videokimenetük is, rákötheted az adóra és látod az élőképet.Ha nagyobb távolságot szeretnél akkor erősebb adó kell.
-
Minstrel
senior tag
válasz
sesshou #1311 üzenetére
A töltő jó, majd kell hozzá egy adapter még, 12V 5A minimum.
A 20C elég a 900kv motorokhoz, de szerintem inkább vegyél nagyobbat kapacitásút, most ezek jónak tűnnek [link] Könnyű is és nagy a kapacitása, van egy videó is HK youtube csatornáján, ott is elmondják, hogy 450-es quadokhoz normál repüléshez bőven elég a 10-20C.
-
Minstrel
senior tag
válasz
korcsillio #1293 üzenetére
Banggood, most van valamilyen kupon is, pár százalékot engednek.
-
Minstrel
senior tag
válasz
korcsillio #1284 üzenetére
Ezek kijönnek annyiból, de a kicsikkel is jól el lehet szórakozni, pl. a Wltoys V911.
-
Minstrel
senior tag
válasz
korcsillio #1282 üzenetére
Jól néz ki meg szép nagy, de ez csak egy 3ch koax ami jó nehéz is az erősítések miatt, nem túl izgalmas, tud menni előre-hátra, meg fordulni jobbra-balra. Inkább egy kisebb 4 csatornást nézz pl. MJX F45 vagy Wltoys v912, nézz meg pár videót róluk.
-
Minstrel
senior tag
Mit jelent Neked a megfizethető? Amit leírtál azt szerintem 2 millió forint alatt nem tudnád összehozni. A GPS pontok közötti repülést már az olcsóbb vezérlők is tudják, de ez az 5-10km és a 2kg teher szállítása már nem piskóta és akkor még ott van az engedélyek kérdése.
Futárkodni szeretnél vele, vagy mire kellene ekkora hatótáv?
-
Minstrel
senior tag
Basszus ezeknél a kínaiknál tényleg ellenőrizni kell a cuccokat. Vettem egy kis quadcopter-t aminek gázadásnál dadogtak a motorjai, és most fedeztük fel, hogy a távirányítóból hiányzik egy kis ellenállás
Szerencsére egy rossz távban volt ugyanolyan, kicseréltük és azonnal simán repül a gép
-
Minstrel
senior tag
válasz
enginev3.0 #1232 üzenetére
Brushless, kefe nélküli motor.
-
Minstrel
senior tag
válasz
enginev3.0 #1212 üzenetére
Ha van benne védelem akkor nem, de akkor nem tudom mi baja lehet, nem hiszem, hogy az a 2 tized volt ártott volna neki. Szedd szét, legalább meglátod miből jött ki a füst. Valószínű az egy mosfet-ből.
-
Minstrel
senior tag
válasz
enginev3.0 #1210 üzenetére
Polaritás helyes?
-
Minstrel
senior tag
válasz
sesshou #1190 üzenetére
Nagyon dicsérik, hogy milyen jó, én is ezért vettem, mert kíváncsi vagyok rá, meg ehhez már lehet gps-t is csatlakoztatni. Szerintem vedd nyugodtan a KK2-öt, az pont jó elsőre, tanulgathatod a dolgokat vele, LCD-n állítasz és azonnal felszállhatsz, látod melyik beállítás milyen hatással van a repülésre.
-
Minstrel
senior tag
válasz
sesshou #1182 üzenetére
Kábeleket meg csatlakozókat is rendeld kintről, itthon kétszeres áron vannak, csak azokat elfelejtettem linkelni. Végül is kell 10db szervókábel(apa-apa) és egy XT60 csatlakozó amire az akksit csatlakoztatod. Meg egy ilyen kis panel amire ráforrasztod a szabályzókat és az előbb linkelt XT60-ast. Nézz meg pár egyszerűbb quadcopter építési videót youtube-on.
Akksi sokféle van, kezdőknek ajánlott a Zippy vagy Turnigy [link]
Amiket leírtam ahhoz választhatsz 3 cellás (3S) akksit 2200mAh-tól kb. 5000-ig. A repülési idő a az ampertől függ, az én 1,3kg-os gépem 3000mAh Zippy akksival átlagosan 10 percig bírja, de ez csökkenhet ha manőverezel stb., lebegés néha megvan 12 perc is. Meg akkor már kell egy töltő is, legolcsóbb és jó az IMAX B6.
-
Minstrel
senior tag
válasz
sesshou #1179 üzenetére
Inkább for fun, bár a for fan is jó
Ha nem egyszerre rendeled a cuccokat akkor jobb lesz a banggood, majdnem ugyanolyan árak, mint hk, de nincs postaköltség és 25usd felett adnak követési számot is. Most éppen 8%-os kupon van a játékok is hobbi kategóriában, szóval mindenre ami Neked kell. Egyedül az akksikat kellene majd HK-ról, mert van holland raktáruk és onnan nem hajóznak az akksik 5 hétig, mint kínából.
Az se rossz amit linkeltél, de ha megtetszik akkor úgyis már kamerát akarsz rá tenni meg még kitudja mit, úgyhogy érdemes inkább erősebb és kicsit drágább dolgokat venni.
Váz: [link1] [link2]
Motorok: [link]
Szabályzó: [link 25A vagy 30A]
Vezérlő: Ez olcsóbb ebay-en [link]
Propeller: [link]Szabályzóbó és motorból jó ha van plusz egy darab, propellerből plusz egy garnitúra.
-
Minstrel
senior tag
Az első linkek nem működnek, biztos egy keresésből másoltad őket. A kamerát valami rezgéselnyelő cuccal érdemes rögzíteni, lehet venni sokfélét, de ezen a szinten drága is és még plusz súly is lenne, valami házi barkács megoldással megoldható olcsóbban, kötegelő stb.
Az már 'upgraded' fogaskerék, szóval biztos kevesebb gond lenne vele, talán kicsit hangosabb lenne tőle az autó, de az meg tök mindegy. Akksicsere autónál sem bonyolult, burkolatot lekapod amit pár pöcök tart ha olyan és egy tépőzárral szokták rögzíteni az akksit.
Töltő megint jó kérdés, ha komolyan gondolod a modellezést, akkor érdemes egy jó töltő már az elején, IMAX B6 pl. ezzel már tudsz tölteni mindenféle akksit és nem tölt túl, figyeli a cellákat. Persze ezekhez a WLtoys-okhoz kapsz töltőt is, inkább több akksit vegyél és ha mész repülni akkor viszel mondjuk 4-5-öt, az egyszerre elég.
Banggood csak 25usd felett ad követési számot, de ez alatti csomagokhoz is vehetsz 1.5usd körüli áron.
-
Minstrel
senior tag
Lehet jobban megéri kamera nélküli verziót venni és rábiggyeszteni egy ilyet [link] Drágább, de HD videót csinál és sok beállítási lehetősége van és máshol is használhatod, egyetlen hátrány, hogy ezt a távról nem tudnád bekapcsolni, csak felszállás előtt, de én is így csinálom, csak egy gombnyomás.
Autóm nekem sincs, de vannak olcsó WLtoys autók is banggood-on.
-
Minstrel
senior tag
Tényleg jobb választás lenne a WLtoys V959, kicsit nagyobb is, tovább is tud a levegőben maradni. Strapát bírják és olcsó az alkatrész Kínából, pár dolgot célszerű rendelni azonnal. [link]
Irányításnál arra kell figyelni, hogy ha pánikol az ember akkor ne húzza le a gázkart. Kezdőknél gyakori, hogy ha pl. a nem kívánt irányba halad a gép akkor egyszerűen lehúzza a kart és magasról leesik a gép. Ezek kb. félgázon lebegnek, célszerű alacsonyabb magasságon gyakorolni és úgy, hogy mindig a gép mögött állsz, ilyenkor az irányok egyértelműek, balra bal, jobbra jobb, aztán később már lehet gyakorolni a szembe repülést, fordulást. [Flite Test - How to Fly a Multirotor]
-
Minstrel
senior tag
-
Minstrel
senior tag
Én is v911-et javaslom, ez a nagy koax 3ch egy lomha elefánt, és jobb a 4ch irányítást megtanulni.
-
Minstrel
senior tag
válasz
MaTpr0F #1090 üzenetére
Gyakorolni szerintem egy ilyen jó lenne [link] Igaz nem aprópénz, de nem is törik annyira és ha mégis akkor nem "fáj" annyira, mint egy százezres gép törése. Vagy vannak szimulátorok is, Phoenix RC-ben van FPV mód és 4 féle multirotor.
Szerk.:
Most olvastam, hogy ezt már ajánlották kicsit lejjebb, bocs az ismétlésért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Adok-veszek tilos a fórum területén.
Használd Hardveraprót erre!
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged