Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Geller72

veterán

válasz Teréz Atya #4439 üzenetére

Az a poén, hogy azt a topicot én hoztam létre, 1-es hsz-ben is látszik. És már "gazdája van". :(. A Dji topicot is én kreáltam, lassan oda is lesz tulaj. :/. A blogodat olvasom, de van amit nem raksz ki oda. Cikkeket igen, de ott nem megy a vita, kevesebb a hsz, kérdés. Megértem, hogy átmentél oda, sokkal gyorsabb a kommunikáció. Az az érdekes a fake regben, hogy annak ellenére hogy fake, mégis feldobálja a régi ismiket, ugye milyen érdekes? :D. És még hogy nem menti el a dolgaid. Az itteni ph-s légkör nekem is kezd fárasztó lenni, de nem látok normális alternatívát. :(.

Szóval ki segít nekem?

• Geller72

veterán

válasz Teréz Atya #4437 üzenetére

Az gáz, mert tudod, hogy az nekem már rég nincs. :(. Téged sem nagyon tudlak szemezgetni, bár elég sok minden public. Az rcmodell.hu-nak is eléggé "jön a szaga". (. A regem napok óta pendingen van.

• Geller72

veterán

Üdv mindenkinek!
    :)

Az a helyzet, hogy bűnbe estem. :D.

4-5 éve foglalkozom drónokkal, azon belül is quadkopterekkel. Vannak komoly és kevésbé komoly gépeim is, a brushedtől a brushelessig, racertől a P4 Phantomig. Sokat repültem LOS-ban is, de mostanra minden gépem, még a legkisebb brushed is FPV rendszerű. És így is repülök.

A bűnbe esés tárgya a repülő. Egyre jobban tetszenek ezek a gépek. Felvázolnám (nem röviden :D) hogy én mire gondoltam, és ha van időtök, kedvetek, segíthetnétek abban, hogy jó irányba megyek e.

Amit elsőre relatíve könnyebben kivitelezhetőnek és megtanulhatónak tartok, azok a motoros vitorlázó gépek.
    És ha majd ez menni fog és tetszik a következő szint, akkor lépnék tovább a merev-szárnyú vonal irányába.

Több gépet kinéztem magamnak. Kínából rendelném, mint bármi mást. van, ami m-r úton van, azt is be fogom linkelni.

Kezdeném pont ezzel.
    -Ez egy "nagyon olcsó" kezdő szett lenne, eleve ugye brusheless vonalon, és ami külön öröm, hogy yrészben szinte teljesen racer vonalon azonos alkatrészekkel, így számomra nem lesz annyira idegen.

-Szóval ez egy Eachine Micro Skyhunter 780mm Wingspan EPO FPV RC Airplane PNP verzióban, ráadásul EU-s raktárból jön, akcióban éppen 57 euró, amit kuponokkal 50-ig le is nyomtam szállítási költséggel együtt.

Azért esett a választásom erre, mert ha valami folytán a kémia nem működne, nem olyan sok pénzt dobtam ki az ablakon, és ezen az áron el is tudom adni.
    Ahogy a nevében is benne van, ez egy PNP verzió, ami azt jelenti, hogy csak vevő, akku és FPV cucc kell rá. Távom van, FPV cuccom is racer vonalról, és vevőm is, akku szintén, tehét ha összelegózom és beállítom, elvileg repképes a verda.

Nekem azért is jó, valamint egyben fontos is, hogy nem kell sokat melózni vele, ragasztgatni, egyebek, amiben még eléggé newbie vagyok, hanem eléggé kezdő szintű a dolog. Teljesítméányben nem annyira már, mert ahogy említettem is, racer moci van benne, 2-4s-en repül (annak ellenére, hogy a katalógusadatok 2-3s-et említenek, ez téves infó)
    20A-s ESC, Xt60-as csati, 2204 2300KV-s motor, ami cirka fél kilót emel. Ezt ugye olyanra cserélem, amilyenre akarom a későbbiekben, de szerintem nem fogom, mert pontosoan tudom, hogy ez a motor mit tud és valszeg bőven elég lesz. ;).

A 6"-os, kette sprop helyett megy rá a racer vonalról (és ehhez a motorhoz karakterisztikában megfelelő) 5x4.5x3-as prop. Ha esetleg túl sokat zabálna, rakok majd rá egy Emax AVAN Long Range 6 Inch 6038 6X3.8X2 Propellert

Eléggé dicsérik a gépet, cefetül megy is, no majd meglátjuk. :)
    Amivel még nem találkoztam, az a szervó, így ez most nekem új lesz. Ha majd elakadok, jövök kérdezni. :D.
    Ha ez a test bejön, lehet, hogy egy nagyobb tesót vennék, egy Sonicmodellt, ami nagyobb fesztávval lenne, itt még a mini is 1238mm-es fesztávval van. :D.

A másik gép - úgy is mondhatnám, hogy második már egy kicsit nehezebb dolog. Sokat olvastam utána, néztem összerakós, repülős, FPV-s videókat is róluk. Nagyjából van elképzelésem, de szívesen vennék tanácsokat ezen a téren, hogy mégis melyiket vegyem majd meg. (Szerintem ebből tavasznál előbb nem nagyon lesz reptetés, bár ki tudja.)

Szóval ez egy Sky Surfer X8 vagy X9 (klón?) lenne. Ebből is PNP verziót néztem, az X8 60, az X9 69 euró körül van. Ami negatívum, hogy Andrew Newton összerakós videójában az X8-nak a mocitartója gyárilag egy szar, és plusz mókolással, fabetét berakásával lehet csak jól megoldani.
    Az X9-et még nem néztem, de valahogy összeszedettebbnek gondolom.

Az X8 sem megy rosszul, ha már össze van rakva, egy alapvetően erős motort raktak alá, nagyon jól emelkedik és stabil, ami nekem még nagyon fontos.

X8 -
    Description:
    Item Name: Sky Surfer X8
    Material: EPO
    Color: Blue, Red (optional)
    Wingspan: 1480mm
    Length: 992mm
    Flying Weight: 690g
    Wing Area: Approx. 24dm²
    Wing Load: Approx. 28.8g/dm²
    CG: On the main wing carbon fiber rod,position is 30% of the wing
    Motor: XXD 2212 2450KV motor
    ESC: 30A
    Servo: JX Servo 9g *4
    Propeller: 5050

X9 V2 -
    Description:
    Item number: Sky Surfer X9 V2
    Length: 960 mm
    Wingspan: 1420mm
    Takeoff weight: 690g
    Motor: D2622 KV1950 (motor outer diameter 26MM, height 22MM)
    ESC: HTRC 20A
    Servo: PZ Servo 4x9g
    Propeller: 5X5E

Az X9-ben egy (karbon??) rúd fut hosszában, ami szerintem sokat dobna a dolgon.

Ami egy kicsit jobban tetszik az X8-ban, az a motor fajtája. Ez a 2212-es motor verzió nem rossz, éppen most van akcióban Emax XA2212 820KV 980KV 1400KV Brushless Motor 8 eurós (!!!) áron, amiből az 1400-as kellően nyomatékos lenne, viszont fogyasztásban egy óriási előrelépés.
    Ezek nagyon jó minőségű motorok. 11"-ig kezel propot, 3S-en az 1400-as 940-et emel. (8x6-os proppal) :D.

Ez a két gép lenne a Sky Surfer. A következő gép egy kicsit már komolyabb kategória lenne, de nagyon tetszik a kialakítása miatt, mert rengeteg FPV felfogatási/elhelyezési lehetőséget ad, valamint ahogy látom, lényegesen jobb minőséget. Igaz, már árszegmensben.

Ezt a három gépet csak belinkelem, nem akarok már túl sokat írni, mert lehet, hogy senki nem olvassa el. :D.

Volantex Ranger 757-4 7574 FPV 1380mm Wingspan EPO RC Airplane PNP

EU raktár 71 Euró. :Y .
    Na ebben pont egy olyan motor van (teljesítményre, mint a fenti linkelt Emax. :).

Description:
    Brand Name: Volantex
    Item Name: Ranger 757-4 Airplane
    Wingspan: 1380mm
    Overall Length: 940mm
    Flying Weight(without battery): 950g
    Prop Size: 8040 Propeller
    Motor Size: 2212/1400KV out runner brushless motor
    ESC: Easy-Plug 30A brushless ESC
    Servo 9-gram Servo * 4pcs included
    Recommended Battery: 11.1V 1800mAh Li-Po
    Charger: Not included
    Flaps: No
    Aileron: Yes
    Retracts: No
    Recommended Radio: 2.4Ghz 6-Channels
    Minimum Age Recommendation: 14 years
    Experience Level: Beginners ~ Expert
    Recommended Environment: Outdoor
    Assembly Time: Less than 20min
    Is Assembly Required: Yes
    Requires: PNP requires Radio System, Battery and Charger

Elég jól pakolható, akkuból is batár mehet bele.

Dynam Hawk Sky V2 4CH 1370mm 53 Inch Wingspan RC Airplane Glider PNP

Nagyon dicsérik, motor felfogatás tetszik. 77 euró eu-s raktárból.

Description:
    Brand:Dynam
    Item:Hawk Sky V2 PNP
    Wingspan:1370mm/53.9in
    Length:950mm/37.4in
    Flying Weight:600g / 21.16oz
    Wing Area:24.7d㎡  
    Wing Loding:31.2G/d㎡
    Weight:770G
    CG (Center of Gravity) 58-62mm from the leading edge of the wing at the root  
    ESC:30A  
    Motor:BM2810mm KV1900  
    Servos:9G*4pcs
    Landing Gear Fixed  
    Battery:11.1v2200mah 25c (not included) Click Here   
    Required Radio:4 Channel 2.4Ghz (not included) Click Here or you can use your own 2.4GHz more than 4CH radio system
    Recommended Charger: SKYRC E6 Click Here
    RC Func:AIL, ELE, MOTOR, RUD
    Requires: PNP requires Radio System, Battery and Charge

Az összeállítás legkomolyabb gépe ez:
    Volantex Ranger 1600 V757-7 1600mm Wingspan EPO FPV Aircraft RC Airplane PNP

Ez 103 euró és nincs is eu-s raktárban, de van eu shipping vám nélkül 20 euró plusszért. Vámos verzió plusz 50 lenne free shippinggel.

Gyönyörű 1600-as Glider. :)
    Description:
    Brand: Volantex
    Item Name: Ranger 1600
    Item NO.: V757-7
    Wingspan: 1600mm
    Fuselage Length: 1100mm
    Fuselage Material: EPO material
    Propeller Size: 8040
    Color: White
    Brushless Motor: 2212 1400KV
    Brushless ESC: 30A ESC
    Servo: 9g servo x 4

Moci ugyanúgy a 2212-es 1400-as. ;).

A gép(ek)en tervezek GPS modult, és FC stabilizert is, ezt néztem ki elsőre.

Utóbbiakban szerintem majd mindenképpen segítséget szeretnék kérni.
    Így elsőre ennyi lenne, várom a tippeket.
    Köszi.
    Geller
    :R

Még valami. Jelen pillanatban "sima" vevőn és VTX-en fog menni, de mindenképpen átállok majd Long Range cuccokra, amik meg is jöttek már, csupán vevő oldalról nincs meg a távomhoz a 900-as modul még. De VTX már LR lesz, TBS cuccokból. (Vevő is onnan jön). Kamerából lesz FPV és külön akciókamera is, vagy Mobius, vagy másik, azt még nem döntöttem el. Majd a súlypont megmondja. :)

Új hozzászólás Aktív témák