Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- CES 2026: Alig nagyobb egy AirPods Pro tokjánál a Baseus 45 wattos power bankja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
tvamos
nagyúr
válasz
kaposznyak
üzenetére
A töltőd nem tudja kisütni az aksit? Azért az NiMh-nál is van memória effektus, nem csak a NiCd-nél.
-
Necronom
senior tag
válasz
kaposznyak
üzenetére
Igen...praktikusabb jelenleg

-
Necronom
senior tag
válasz
kaposznyak
üzenetére
Egyatalan nem szukseges kisutni, ha jol mukodik a pakk
Ha meg baj van vele, akkor merisd le cca 4.8-5.0V-ra, azt probald ugy
De megegyeszer irom, hogy manapsag tokre felesleges Nixx pakkokkal vackolodni -
kaposznyak
aktív tag
válasz
kaposznyak
üzenetére
Kihajtottam őket, 5-5 percet bírtak.
Csontig nem tudom meríteni, mert a vége felé már nem kanyarodik, de egyenesen még megy...
Érdemes a kisütés funkciót használni minden töltés előtt? -
Necronom
senior tag
válasz
kaposznyak
üzenetére
de ha fel van toltve elobb autozzad ki...
arra figyelj, hogy a cellak 0.8V ala ne menjenek, az nagyajbol 4.8V pakk -
Necronom
senior tag
válasz
kaposznyak
üzenetére
Az NiMh-nak nem kell formazo toltes, anno az NiCd-nek kellett
-
Necronom
senior tag
válasz
kaposznyak
üzenetére
A leggyakoribb toltesmod az NiMh akkuknak a 0.5C
Ha sietsz akkor 1C
Ha brutalt akarsz - fentebb irtam, idoben nem birja addig mint a 0.5C, de addig nagyon megy - akkor 2-3Cps: 0.7A-ral toltes kb 10 orat venne igenybe..
nem amperban merjuk a toltest, hanem C-ben, erdemes megtanulni mit is takar ez a C ertek -
Necronom
senior tag
válasz
kaposznyak
üzenetére
Az NiMh akksik maskepp mukodnek mint a lipok
Annyival toltod amennyivel szeretned, viszont van egy nagy erdekesseg bennuk
Minel nagyobb arammal toltod, az akksi annal aktivabb lesz, cserebe persze hamarabb is lemerul, viszont az autod sokkal energikusaban fog menni
Ha pedig csak kicsi arammal toltod, akkor az akku lustabb lesz, viszont tovabb birja idoben ...Egyebekent meg erdemesebb mar lipora cserelni, ott viszont az 1C toltes van ervenyben, hacsak az akksin nincs mas felirat
Ha gondolod nezd meg ezt: https://www.youtube.com/watch?v=EbiWMvdzqFY
-
kaposznyak
aktív tag
válasz
kaposznyak
üzenetére
Sziasztok.
Imax B6 töltővel 4000 il. 8000 mAh NiMh akkukat 4 ill. 8 Amperrel tölthetem max?
Köszönöm! -
Necronom
senior tag
válasz
kaposznyak
üzenetére
Nos, ha az Amsima helyett az Absimara gondoltal, akkor kb ugyanaz, de ez utobbi jelentosen torekenyebb a tapasztalasok szerint.....Volt ido, amikor eppen az Absima volt a tipikus olcso auto es eleg sokak indultak nalunk versenyben veluk, de sosem tudtak befejezni a futamokat - anno ezek Ansmann neven valtak hirhedt autokka
A VRX-ek manapsag is mennek, nagyon sokan vannak, nagy paletta a kinalata, van alkatrace is hozza, amig az Absima mar elfeledett tipus lett szerencsere
Egyetlen a lenyeg: a VRX fejlodik es mar lassan 10 eve van a magyar piacon mindenfele autokkalVRX Buggy 2WD: https://www.youtube.com/watch?v=Y_LyXIeOWRI
VRX Buggy 4WD: https://www.youtube.com/watch?v=G0WxOE1xBqI
-
Necronom
senior tag
válasz
kaposznyak
üzenetére
Szia!
Itt van egy joval ismertebb tipus, hazai forgalmazotol
Gyerekmeret
https://jakomodell.hu/webaruhaz/rc-modellek/automodellek/elektromos-rc-automodellek/vrx-dart-mt-monster-truck-brushless-1-18-4wd-rtr-off-road-truck-2-4ghz-detailEz picit tobbe van, de strapa szempontjabol rendekkel tobbet bir es nagyon sokan hasznalnak ilyet az orszagban - ez mar akar palyara is alkalmas, nemcsak a kertbe

https://jakomodell.hu/webaruhaz/rc-modellek/automodellek/elektromos-rc-automodellek/vrx-sword-1-10-4wd-rtr-monster-truck-rc-automodell-2-4ghz-taviranyitoval-detailEz utobbihoz anno meg egy kis leirast is keszitettem, hogy mit erdemes atnezni rajta start elott
http://www.rcportal.hu/ismertetok/VRX_Sword.pdf -
Peaceliker
addikt
válasz
kaposznyak
üzenetére
...rcmodellforumon szinte kár is ilyesmit kérdezni, mert Necro egy troll...és kb ilyen stílusra telik csak tőle..
Szóval ahogy írtam, himoto vagy vrx.

-
bull84ghia
őstag
válasz
kaposznyak
üzenetére
Én Himotot vettem. Kezdésnek bőven jó szerintem. Ha a gyerek megy vele akkor távon vissza van véve a teljesítmény, ha apa jatszik vele akkor vissza állítva és lehet vele nyomatni nagyon. Alkatrész aliexpressen van fillérekért.
-
Peaceliker
addikt
válasz
kaposznyak
üzenetére
Szia!
Legtöbb (főleg olcsó) autó szerintem nem fogja szó nélkül viselni a ránehezkedést. Távirányító egyik sem a leejtést, autó is csak akkor, ha ügyesen van leejtve

Modell autó 20 nél azért gyorsabb, de szerintem legtöbb távon le lehet belőle venni. Tologatást még úgy gondolom elviselik, legalábbis motort nem érdekli, szervót sem talán.
Ami a legolcsóbb itthon és nem játék autó (azok nyilván még gyengébb minőségűek), azok a vrx modellek (most sztem nem kapni) és a himoto cuccok (managertoys.hu pl).
Ezekhez alkatrész is van, nem a leghitványabb minőségű cuccok...
Új hozzászólás Aktív témák
Adok-veszek tilos a fórum területén.
Használd Hardveraprót erre!
- Motoros topic
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Házimozi belépő szinten
- One mobilszolgáltatások
- Mini PC
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FEJhallgatók
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760M i7 14700K 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB Lian Li Lancool 207 Digital 750W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Honor 200 Pro 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Akció!!! Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 1000GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest