Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Silent_Bob47

tag

Lehet elég, nem azt mondtam, hogy ne vedd, csak ilyenkor igyekszek rávilágítani mindig hogy bánjunk kellő óvatossággal a SAL "Hangfalépítő" füzetben és a haverok közt szájról szájra terjedő orbitális hazugságokat. A hazugság az, hogy olcsó és jobb.
    Megéri hogyha van hozzá ingyen fa, van szigetelőanyag már van jó sok szerszámom, be vagyok rá rendezkedve, stb. Még így is alaposan végig kell gondolni, hogy megéri e.

• Silent_Bob47

tag

Nem, nem az sajnos. Nekem is volt. A méretezés meg kamu adatokon alapszik, nem mérik be, ha be is mérnék, akkor is akkora a gyártási szóródás, hogy már a széria végén lévőnek köze nem lesz a széria elején lévőhöz.
    Lehet hogy a műanyag dobozos music center/HI-FI torony/egy dobozos házi-mozi néven forgalomba hozott cuccoknél különb, de nem ér annyit a kész projekt, amennyibe a végén kerül. A 3000 Ft -os mélysugárzóból készített hangsugárzó jó 30-40 E -nél fog megállni. Ha nem, akkor vagy sok mindent "okosba" szereztél, vagy elgagyiztad a munkát. Nem azt mondom hogy "szar, dobd ki, stb" csak hogy ár érték arányben nem fogod megtalálni a számításodat.
    Fog szólni, de nem erőltetném elnézve hogy a gyári kínálatból jól választva mit kapok
    1, jobban néz ki (Komoly felszerelés nélkül csak rondábbat tudsz csinálni)
    2 Uannyiért vagy ugyanúgy (Ha őrült szerencséd van) vagy jöbban szól a gyári.
    Van most egy elkészült építésem és akkora szerencsém volt hogy a hangváltó mérezezéssel és magasátvitellel kapcsolatos problémámmal beírtam egy fórumra és az egyik ott(gyártónál) dolgozó mérnök kisegített. A hangsugárzó szuper lett, de a költség jelentősen túllépte a várt szintet.
    Kapsz ugyan a SAL -tól olcsó hangsugárzót, de a hangváltó annyival többe fog kerülni, hogy kikorrigáld az átviteli hibáit.
    Nyilván megveszik és meg fogják venni, akik bömböltetni akarnak és kell nekik egy "30 -as mély" Azt felejtik el hogy kb egy rendes gyártótól származó 20 -as képességeit nem éri el.
    Nem mondom, hogy ne használd ha már megvan, de akkora bepelizás, mint a ház. 80 E -ből építesz kb olyan rendszert, amit megvehetsz 60-70 -ért. Megéri? Szerintem nem. Első projectnek, tanulni, ismerkedni jó, vagy ha van hozzá ez-az + ingyen faanyag, akkor is ér annyit. 0 -ról ne fogj SAL projectbe szerintem

• Silent_Bob47

tag

Tervben van (Ahogy a meló meg egyéb ügyeim mellett lesz időm), hogy beszerzek egy Raspberry PI -t, azt hiszem ez egy B+ modell lesz. NAS, illetve print szervert szeretnék rajta üzemeltetni. A mini ITX, meg egyéb megoldások több okból se játszanak(Bár működne az is). Javarászt 2 véle rendszer támogatja leginkább, az egyik a Debianból kreált Raspbian, a másik a Fedorából készült Pidora. Desktopon CentOS -t használok, mielőtt vincsit cseréltem OpenSUSE volt a gépemen. A legtöbb tapasztalatom emiatt az RPM disztrókkal van. Ismerem a Debian -t is, tehát ez nem okozna gondot, de napi kapcsolatban RPM alapú disztróval vagyok. Abban érdekelne a támát gyakorlatban ismerők tanácsa, hogy melyikkel mit tapasztalt. Túl kimerítő infóhalmazt nem látok róla, talán azárt mert irreleváns a kérdésem.

Raspbian előnyök: Ha tartja a Debian kiadási ciklusát, akkor jó sokáig támogatott, nem kell hozzányúlni
    Raspbian hátrányok: A konfig dolgai csaomagnevek eltérnak az általam használttól, de ez nem valódi gond, mert van a játszós vincsimen Debian, így ismerem + egy perc kinézni a doksiban, hogy hol van ez vagy az a konfigfájl

Pidora előnyei: Vele rokon disztrót használok napi szinten
    Pidora hátrányok:
    - A Fedorával fordultak elő kisebb gondok
    - A rapid frissítási ütem se szerencsés, mert ha frissen akarom tartani(Nem annyira égető, de ajánlott), másfél évente vagy reinstall, vagy a fedup -pal system upgrade.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés