- Azonnali mobilos kérdések órája
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Apple Watch
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szőrös
veterán
Diginél is ugyan ennyi a feltöltés:
Retrieving information for the selected server...
Hosted by Digi Kft (Budapest) [0.74 km]: 5.604 ms
Testing download speed................................................................................
Download: 834.96 Mbit/s
Testing upload speed......................................................................................................
Upload: 4.12 Mbit/sValami turpisság lesz itt valahol.
szerk.: ok, a letöltési sebesség konzolos mérés alapján jó, a feltöltési meg a webes mérés alapján. De hogy ez miért van így?
-
Szőrös
veterán
válasz
Szőrös #37398 üzenetére
Hmm ez valami webes hülyeség lesz, konzolból speedtestel már ez van
speedtest
Retrieving speedtest.net configuration...
Testing from Magyar Telekom (*****)...
Retrieving speedtest.net server list...
Selecting best server based on ping...
Hosted by JZT Informatikai Kft (Budapest) [0.06 km]: 4.814 ms
Testing download speed................................................................................
Download: 817.27 Mbit/s
Testing upload speed......................................................................................................
Upload: 4.14 Mbit/sEz majdnem jó, az upload viszont nagyon kevés.
-
Szőrös
veterán
Köszi, próbáltam ezt is de sehogy se akarta. Feladtam közben ezt a Pi-s ubuntuzást, iszonyat lassú az egész. Sima browser page load meg tab váltás is baromi lassú, 1080p yt videó szaggat. Rasbpianon meg ezek simán mennek.
Viszont másik kérdés: Pi4-ben ugye gigabites eth port van de méréseknél ez nagyon nem jön ki, vagy 100mbit-et mérnek vagy annyit se pedig az látszik, h a port 1000 mbit full duplexen van. Ez most hogy?
-
Szőrös
veterán
Hali, Pi4-en használ valaki ubuntu-t? 20.04 felment, működik is ubuntu dekstoppal de a felbontást az istennek se tudom beállítani, 1280*720-as bármit is csinálok. Próbáltam xrandr-el mókolni terminálból de úgy se megy. Tipp mit kéne csinálnom?
-
Szőrös
veterán
Hali, sd kártya image mentéssel kapcsolatban kérdés: azt hogy lehet megcsinálni, h a kártyán lévő valós foglalt tárhely legyen lementve img fileba? Win32 disk imager ugye a teljes kártyát menti le. Van erre vmi más app esetleg?
-
Szőrös
veterán
Na a Pi3-on nem lehet normálisan böngészni témához: lehet azért, raspbian lite + x + mate +chromium ezen már majdnem olyan mint egy normál deskop gépen. Majdnem
Azért érezni néha egy kis akadást de bőven élvezhető, sőt yt-on 720p-s videó lejátszást is egész jól viszi.Na és ha már mate, van aki raspbianon használja? Elég karcsún ment fel, gyk alig van hozzá vmi applet alapból, még network/cpu monitoring sincs hozzá. Ezt vmi csomagban le lehet kapni?
-
Szőrös
veterán
Srácok raspbianra (Pi3) van valami normális browser? Chromium nálam egy katasztrófa, érzésre olyan mint a betárcsázós időszak (pedig gigás netem van
). Luakit-et próbáltam, az meg kicsit fapados.
-
Szőrös
veterán
Sziasztok, Pi 3-hoz tudtok esetleg ehhez hasonló passzív házat? Eddig nem nagyon találtam.
-
Szőrös
veterán
Sziasztok, van valahol olyan leírás ami alapján egy láma is viszonylag könnyen meg tud csinálni pi3-al meg usb-s vagy ip-s kamerával egy házitátkol biztonsági kamera rendszert?
A pi3 adott, usb-s kam szintén, már csak valami jó megoldás kéne. Próbáltam keresgélni, de gondoltam itt már van aki csinált ilyet, vagy tudja hogyan kéne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nintendo Switch 2
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- E-roller topik
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- 24 Hours of Le Mans
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- Apple M4 Mac Mini 256GG, 16GB Eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteDesk 705 G3 MT AMD PRO A10-8770/8GB RAM/120 GB SSD/250 GB HDD
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged