- Yettel topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Mobil flották
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iGO Primo
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Magisk
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabee jr
tag
Nekem már van egy Androidos mindenesem a TV-re kötve, ő az.
Media lejátszó, internet böngésző, online steamer, torrent kliens stb. Gyakorlatilag egy nagyra nőtt mobil a falon.
A kis fehér pointeres vezérlővel néha vannak gondok, meg alapból csak a régi szakmunkás (Android 2.3) duruzsol benne, de ezeket leszámítva nem tudok rá rosszat mondani. -
gabee jr
tag
válasz
Alien83 #2048 üzenetére
Lan csati valóan nincs, van N-es WiFi.
Meg van sok minden más is, ami miatt (nekem) vonzóbb alternatíva a micro pc kategórában, mint a Raspberry. Alapból a Linuxxal nem vagyok kibékülve. (Debian pl.)Nekem anno a DOS 6.11-ről a Windows 3.1-re áttérni maga volt a megváltás. 20 év után nem akarok visszatérni ismét a parancssoros OS vezérléshez bármennyire is nagy ász a Linux. Persze van grafikus felülete akár a Debiannak is, de azt köszönöm, inkább nem.
Goosberry-n elvileg lesz Ubuntu, meg ugye alapból Androidos májkrémszendviccsel (ICS 4.01) jön ki. Előbbivel semmi bajom, iszonyat mit fejlődött pár év alatt. Utóbbi pedig alapból egy jól sikerült Google OS.
Na majd kiderül mi lesz a nóta vége. Lehet átb*szás az egész az egész Gooseberry project, és nem kapok a végén semmit.
-
gabee jr
tag
Thenksz fo-di kolléga, megoldódott a dolog.
Nem remeg a kép, tökéletes a képarány, a frissítés, egyszóval minden.
Itt a config.exe, hátha valakinek segít, akinek hasonló problémája adódik:sdtv_mode=2
hdmi_safe=1
hdmi_drive=1
hdmi_group=2
hdmi_mode=82
disable_overscan=1
overscan_left=20
overscan_right=12
overscan_top=10
overscan_bottom=10Most kezdem el "belakni" a kis kütyüt. Okos dolog, kíváncsian várom mi sül még ki belőle, sok ötletet olvastam már, meglátjuk mi valósul meg belőle.
-
gabee jr
tag
Kész a config.txt az SD FAT32-re másolva, de semmi nem változott:
sdtv_mode=2
sdtv_aspect=3
hdmi_drive=2
hdmi_group=1
hdmi_mode=16
overscan_left=20
overscan_right=12
overscan_top=10
overscan_bottom=10Továbbra is villog, mint a stroboszkóp, ráadásul 3-5mp-ként, el sem tudom olvasni a terminal parancssorát. Lehet rosszul írtam be az értékeket, talán HDMI gropup 2 és így a HDMI mód sem jó. 1920x1080 60Hz-et használok.
-
gabee jr
tag
balco kolléga múltkori hibajelenségéhez hasonlóval találkoztam az ebay-ről frissen vásárolt raspberry pimnél. A moncsi, és HDMI kábel hibája kizárható, de a Pi sem villog a TV-ként használt 19" Samu moncsin ellenben a 27" Acer monitoromon (S273HL) élvezhetetlen.
Az SD kártyán az utolsó Debian squeeze. (debian6 - 19-04-2012)Van valakinek valami tippje?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fujitsu Esprimo D738 Megbízható asztali számítógép irodai és otthoni felhasználásra
- Lenovo ThinkCentre M700 - i5-6400-3.3GHz, 8GB DDR3, SSD 250GB, HDD 200GB eladó!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 5070 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- GAMER PC : RYZEN 7 9700X /// 32 GB DDR5 /// RTX 5070 Ti 16GB /// 1TB NVME
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged