- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A Pixel 10 minden színben és oldalról
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- 8000-es akksi került az IQOO Z10 Turbo+-ba
Hirdetés
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kinghaxor
aktív tag
-
kinghaxor
aktív tag
Sziasztok. Érdeklődni szeretnék, hogy a linken szereplő módon telepített Plex szervert, hogyan tudnám eltávolítani a pi-ről? Előre is köszönöm a segítséget! link
-
kinghaxor
aktív tag
Nagyon szépen köszönöm a segítséget! Az volt a probléma, hogy a media és a pi mappához nem fért hozzá a qbittorrent. A meghajtó és a rajta lévő mappa jogosultságát beállítottam de a felette lévő két mappáét nem. Elég piti hiba de nem jutott eszembe. Így most már tökéletesen működik. Még egyszer köszönöm!
-
kinghaxor
aktív tag
Sziasztok. Szeretnék kérni egy kis segítséget. Van nekem egy 3B+om amin jelenleg nyomtató megosztás, duckdns, wireguard fut. Gondoltam ma csatlakoztatok hozzá egy külső USB-s merevlemezt és beüzemelem a qbittorrentet. Leformáztam az USB-s merevlemezt ext4-re ENCLOSURE néven és rá dugtam a pi-re. A lemezt automatikusan csatlakoztatta is, ezek után beállítottam az smb-t távoli eléréshez. Az is tökéletesen működik. Igaz az alap pi userrel csináltam, de megy. Elérem telefonról és Windows alól is. VPN alól is működik. A Qbittorrentet ez alapján link csináltam meg. Az is működik de amikor az USB-s lemezt adom meg letöltési útvonalnak, akkor nem indul el a letöltés csak azt írja, hogy error. Az alap letöltési útvonal viszont működik ha hagyom azon akkor elindul a letöltés. Persze ugye az nem a külső merevlemezen van. Ha a pi asztalon rá megyek a külső lemez ikonjára és megnézem a jogosultságokat akkor ott azt írja bárki hozzá férhet, megtekintheti és módosíthatja a lemezt és a rajta lévő mappát is. Ezt a mappát adtam meg elérési útnak a letöltéshez a qbittorrentben. Hogyan lehetne ezt megoldani? Mégis valami jogosultság probléma van? Előre is köszönöm a segítséget!
-
kinghaxor
aktív tag
Sziasztok. Érdeklődni szeretnék, hogy milyen megoldások vannak arra, hogy egy 3B+ pi-t be illetve ki tudjak kapcsolni távirányítóval és közben ezzel a távirányítóval vezérelni tudjam a kodit is? A cél egy média lejátszó lenne retropie alapokon. Tehát a cél egy média lejátszó ami full hd-ig lejátsza a filmeket kodival nasról és ha szeretnék akkor játszani is tudjak rajta. Jelenleg egy s912 boxom van kodival ami a játékon kívül mindent tud amit szeretnék. Van pár játék amit kodi alól működésre lehet bírni ezzel is de azért ez közel sem retropie szint és sajnos sok játék fagyasztja a boxot is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mesterséges intelligencia topik
- Battlefield 6
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Motoros topic
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- További aktív témák...
- Mac Mini M4 Pro 14c/20c/48GB/512SSD/3X Thunderbolt 5 + Logitech MX Key S bill
- Lenovo Ideacentre AIO 5 24ALC6 PC Ryzen 7 5700U 6 Mag 16GB RAM 512GB NVME SSD Gar.
- GAMER PC : RYZEN 5 7500F /// 32 GB DDR5 /// RTX 3080 Ti 12 GB /// 512 GB + 1TB
- LENOVO ALL IN PC /// Monitor és számítógép egyben/// 27"/// i5 6400 /// 8GB DDR4 /// INTEL + GTX 950
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2051
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest