- iPhone topik
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobil flották
- VoLTE/VoWiFi
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Fotók, videók mobillal
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kinghaxor
aktív tag
-
kinghaxor
aktív tag
Sziasztok. Érdeklődni szeretnék, hogy a linken szereplő módon telepített Plex szervert, hogyan tudnám eltávolítani a pi-ről? Előre is köszönöm a segítséget! link
-
kinghaxor
aktív tag
Nagyon szépen köszönöm a segítséget! Az volt a probléma, hogy a media és a pi mappához nem fért hozzá a qbittorrent. A meghajtó és a rajta lévő mappa jogosultságát beállítottam de a felette lévő két mappáét nem. Elég piti hiba de nem jutott eszembe. Így most már tökéletesen működik. Még egyszer köszönöm!
-
kinghaxor
aktív tag
Sziasztok. Szeretnék kérni egy kis segítséget. Van nekem egy 3B+om amin jelenleg nyomtató megosztás, duckdns, wireguard fut. Gondoltam ma csatlakoztatok hozzá egy külső USB-s merevlemezt és beüzemelem a qbittorrentet. Leformáztam az USB-s merevlemezt ext4-re ENCLOSURE néven és rá dugtam a pi-re. A lemezt automatikusan csatlakoztatta is, ezek után beállítottam az smb-t távoli eléréshez. Az is tökéletesen működik. Igaz az alap pi userrel csináltam, de megy. Elérem telefonról és Windows alól is. VPN alól is működik. A Qbittorrentet ez alapján link csináltam meg. Az is működik de amikor az USB-s lemezt adom meg letöltési útvonalnak, akkor nem indul el a letöltés csak azt írja, hogy error. Az alap letöltési útvonal viszont működik ha hagyom azon akkor elindul a letöltés. Persze ugye az nem a külső merevlemezen van. Ha a pi asztalon rá megyek a külső lemez ikonjára és megnézem a jogosultságokat akkor ott azt írja bárki hozzá férhet, megtekintheti és módosíthatja a lemezt és a rajta lévő mappát is. Ezt a mappát adtam meg elérési útnak a letöltéshez a qbittorrentben. Hogyan lehetne ezt megoldani? Mégis valami jogosultság probléma van? Előre is köszönöm a segítséget!
-
kinghaxor
aktív tag
Sziasztok. Érdeklődni szeretnék, hogy milyen megoldások vannak arra, hogy egy 3B+ pi-t be illetve ki tudjak kapcsolni távirányítóval és közben ezzel a távirányítóval vezérelni tudjam a kodit is? A cél egy média lejátszó lenne retropie alapokon. Tehát a cél egy média lejátszó ami full hd-ig lejátsza a filmeket kodival nasról és ha szeretnék akkor játszani is tudjak rajta. Jelenleg egy s912 boxom van kodival ami a játékon kívül mindent tud amit szeretnék. Van pár játék amit kodi alól működésre lehet bírni ezzel is de azért ez közel sem retropie szint és sajnos sok játék fagyasztja a boxot is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteDesk 705 G3 MT AMD PRO A10-8770/8GB RAM/120 GB SSD/250 GB HDD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest