- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Netfone
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
GU-81M
tag
válasz
azbest #12297 üzenetére
Nem tudom, hogy mi történt, de most működik rendesen, gyors az ssh is és a vnc is. Hazajöttem kicseréltem a tápját (rendeltem 2 ampereset, eddig 850mA-es volt), de nem hinném, hogy ennek köze van ahhoz, hogy most megy minden... Az ip címek különbözőek, a router osztja ki és a mac címek is különbözőek, ezeket leellenőriztem. Ami változott az az, hogy az rpi arp táblájában már nem a pc ip címe szerepel, hanem a neve. ( pc-n nem változott az arp tábla)
Kicsit meglepett az ára... Most meg már megvan, nem filózok rajta többet...
(#12294) -=Jam=: Nem találtam ilyen beállítást és a forgalmi szabályok között sem volt hasonló. Nem gyári fw van a routeren, hanem suste@OpenWrt Barrier Breaker 14.07.
-
GU-81M
tag
válasz
GU-81M #12274 üzenetére
Erre valaki?
Megnéztem még, hogy megkapja-e a icmp csomagokat a rpi, és csak akkor kapja meg, ha folyamatosan pingelem a routerről. Attól tartok, hogy ez valami router probléma lesz..... Próbáltam hozzáadni a tűzfal forgalmi szabályaihoz is a rpi és a pc közti útvonalat, de nem hozott eredmény ez sem. A routerem egy tplink 1043nd v1.
Rendeltem az fdh-tól egy rpi2-t és meglepően drága volt, rpi3+sd kártya 16 volt, én kevesebbre számítottam... Igaz egy nap alatt kézbesítették...
-
GU-81M
tag
Sziasztok!
Érdekes problémába ütköztem, a következő a helyzet: a routerhez a respberryvel wifin keresztül csatlakozom, egy másik pc-vel egyetemben. Az ssh-val vannak problémák, nagyon belassul, szakadozik. Azt viszont megfigyeltem, hogyha a routerről elkezdtem pingelni a raspberry-t, akkor az ssh kapcsolat rendbe jön és minden megy normálisan. Az elején nagyon durva pingje van, de 4 ping után már csak 2-3 ms. Ennek mi lehet az oka? Ebben a formában nagyon körülményes az ssh....
Érdekes megfigyelés:
Pc-ről pingelem a raspberry-t: nem érkezik válasz.
Elkezdem pingelni eközben a routerről a raspberry-t: megérkezik a válasz a raspberrytől.
Ha abbahagyom a routerről való pingelést, akkor újra nem érkezik válasz.A pc és a raspberry is kilát a netre, a routeren nem látom, hogy leszakadna bármelyik is. Az arp táblákat nézve sem jutottam közelebb a megoldáshoz, nekem úgy tűnik, hogy minden rendesen van kitöltve.
-
GU-81M
tag
válasz
wassermann #6398 üzenetére
Igen, azt észrevettem.
A bootolás nekem kicsit lassúnak tűnik, majd ezen még alakítok, illetve ha megjön a doboz+borda az ebayről, akkor megemelem az órajelét is.
-
GU-81M
tag
Sziasztok!
Csatlakoztam a málnások táborához, tegnap beszereztem a B verziót és egy 8 gb-os sd kártyát (Raspbiant raktam rá), ma pedig egy WN725N wifi sticket. Perifériák nélkül használom, ssh-n keresztül. Este eljutottam addig, hogy a wifi is megy, így végre nem vagyok ethernet madzaggal a géphez kötve, de ne tudjátok meg, hogy mennyit tököltem vele, míg működésre bírtam.... Eddig úgy néz ki, hogy egy Sony 850 mA-es töltő elég lesz neki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Apple M4 Mac Mini 256GG, 16GB Eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest