- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Netfone
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ranger^41
aktív tag
Sziasztok! Két dologban kérném a segítségeteket, sajnos magamtól nem jutok előrébb.
Volt egy működő rendszerem sd kártyán, és a nagy kapkodásban nem volt annyi eszem, hogy a raspi-configban állítsam át a boot priorityt, és mivel nem volt itthon másik sd, ezért miután aomei backupperrel lementettem az sd tartalmát arra írtam ki a boot sorrendet váltó imaget. Ez sajnos hiba volt, mert a lementett backupot visszaállítva már nem bootol be a pi az sd kártyáról, fekete háttér, villogó kurzornál elakad. Új raspbiant írva az sd-re természetesen hibátlanul bootol, de az érdekelne, hogy van e remény a lementett rendszert valahogy életre kelteni? Hol kezdjem?
A másik: etcherrel, win32diskimagerrel vagy a raspi imagerrel lehetne raspbian imaget egyből ssdre írni? Mindhárommal megpróbáltam, lefut az írás de verifynál mindegyik hibát dob, attól tartok az ssdnek lehet valami baja, de egyelőre fingom sincs azt mivel tudnám kideríteni. Köszi a segítséget előre is! -
Ranger^41
aktív tag
Sziasztok, openelec-kel szeretném a Pi-t bluetooth "hangszóróként" használni. Odáig eljutottam, hogy openelec settingsben aktiváltam a bluetooth modult, párosítottam is a telefonommal, a telefon küldi is rá a zenét, de fogalmam sincs hol tudom megszólaltatni a kodin belül. Egyáltalán megoldható ez? Spotify miatt volna jó.
Köszi! -
Ranger^41
aktív tag
Sziasztok! Tv Headandet Pi-n (3) vagy Syno NASon (DS212) érdemesebb futtatni?
-
Ranger^41
aktív tag
-
Ranger^41
aktív tag
-
Ranger^41
aktív tag
válasz
azbest #20697 üzenetére
Ilyen a töltő: http://mhb.maxell.eu/hu/products/high-powered-usb-wall-charger-876.aspx
Kábel: http://de.isy-online.eu/products/kabel/usb-reiselader-3.html?col=7&cHash=7469c53ebad5d84b583be9d46aec8b7b
Töltőnek specifikáció alapján jónak kell lennie... -
Ranger^41
aktív tag
válasz
DrojDtroll #20686 üzenetére
most vettem. tudom tesztelni valahogy?
Ha villan a piros led, kialszik pár mp-re, az áramkimaradást jelent? -
Ranger^41
aktív tag
Sziasztok!
Mi a jelenlegi ajánlott táp és microsd PI3.hoz? nem ragaszkodom a gyári táphoz, olcsóbb alternatíva is jöhet
Köszi! -
Ranger^41
aktív tag
válasz
azbest #19501 üzenetére
Mygicara rakeresve láttam hogy mas forumon mar beszélgettél errol ott azt olvastam hogy dvb-c-n az sd adások mpeg2ben jönnek. Ezek szerint ha a telekomos kábelen jönne digitális adás akkor az mpeg2 tuneres tvmnek is kéne találnia csatornát? Eddig az analog adás "csak ugy jött" es azért kéne ct tuner, hogy megnézhessem hogy a digitális adás is csak úgy jön e rajta... Ha meg nem akkor a t résszel mindigtv lenne. De ha az, hogy a tv nem talal csatornat azt jelenti, hogy nincs digitalis adás, akkor bőven elég lenne egy kiciocco t tuner.
-
Ranger^41
aktív tag
Sziasztok! Ahogy latm dvb-t tunerbol elég sok kompatibilis létezik, de mi a helyzet a hibrid c/t tunerekkel? Van valami ajánlott olcsó ebay/ali forrásból beszerezhető? Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- AKCIÓ!! i9 9900 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest