-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VS461
tag
Sziasztok!
Pár hete kérdeztem itt, hogy működne-e a Pi2-re telepített OSMC távvezérlése olyan módon, hogy a Pi wifi-adapterrel csatlakozik az iPhone által létrehozott hotspotra, majd az iPhone-ról, Kodi Remote app-pal távirányítom a lejátszást. Autóba akarok Pi-t telepíteni zenélésre, és így nem kellene külön tapiképernyőt beépíteni, valamint az iPhone is online marad. Kaptam is javaslatokat, köszi szépen!
Végre ki tudtam próbálni. Voltak problémák, nem csatlakozott semmilyen wifi-hálózatra a Pi, de most volt időm olvasgatni. Frissítettem az OSMC-t, most a 2015.06-1 változat van fenn, és ezzel simán működik a dolog, a kis adapter (Edimax EW-7811UnR2, 150 Mbps) látja az ad hoc hálót, csatlakozik is simán. A Kodi Remote-ban beállítottam a telefon által kiosztott IP-t, és kész.
Úgyhogy most örülök. Újraindításkor, ha be van jelölve a "Wait for network" a vezeték nélküli beállításoknál, akkor újra felcsatlakozik, valamint ezt mindig ismétli, ahányszor indítom a hotspotot a telefonon. Eddig mindig ugyanazt az IP-t kapta, úgyhogy a Kodi Remote is működik.
A továbbiakban autóba szerelve fogom tesztelni a koncepciót
. Lehet, lesz belőle majd egy rövid cikk.
-
VS461
tag
Most igen, tud wifit, de majd autóban akarom a zenét megoldani vele, lehetőleg érintőképernyő nélkül. Kéne tehát a Pi lejátszóját távirányítani, amire a teló tökéletes (hónapok óta frankón működik), de nyilván nincs router az autóban. De ha megy hotspotról, akkor minden oké, és netem is van a telón, lehet navigálni, fogadni iMessage-et stb.
MaCs_70: gondolom, a Kodi Remote ugyanazt tudja, mint az androidos távirányítók. Köszi a tippet, jó lenne, ha beválna. Majd berendelek egy pár dolláros adaptert az ebay-n.
-
VS461
tag
Sziasztok!
Jelenleg egy Pi 2-t használok kis zeneszervernek OSMC-vel, és a helyi hálózaton keresztül távirányítom egy iPhone-ról, a Kodi Remote app-pal (nem kell monitor). A Pi Ethernet kábellel csatlakozik a routerhez. Kérdésem az lenne, hogy lehetne-e távirányítani továbbra is telefonról, de úgy, hogy a Pi wifi-adapterrel csatlakozik az iPhone által létrehozott hotspotra? Egy későbbi projekten gondolkodom, és ha nem, akkor nem kell vennem wifi-adaptert
, és agyalhatok egy B-terven.
Köszi előre is!
-
VS461
tag
Sziasztok!
Régóta szemezek egy Raspberry Pi-vel, de lassan csak eljutnék egy vásárlásig. Mielőtt azonban így tennék, lenne egy-két kérdésem:
A cél, amelyre használnám, zenelejátszás külső merevlemezről vagy hálózatról. Elgondolkodtam ugyanis, hogy még a HTPC-m is túl sok a zenéléshez, amely pedig állandóan megy nálam. Rá lenne ugyan kötve a lapostévére, de inkább telefonról vezérelném - az XBMC Remote elvileg képes a RaspBMC-t is irányítani. Korábban meg találtam egy Raspyfi nevű oprendszert is (most Volumio), ami kifejezetten zenélni lett tervezve a Pi-hez, DAC-on keresztül is. Ehhez is van telefonos app.
Másrészt arra gondoltam, hogy az autóban használnám, a gyári rádió AUX bemenetére kötve, külső merevlemezzel etetve, s szintén telefonnal távirányítva, egy helyi wifi hálón.
Szóval, ezek lennének az elképzelések. Nem az audiofil hangzás a cél (a hangrendszeremnem is alkalmas rá), hanem a zökkenőmentes lejátszás. Másodlagosan szívesen eljátszanék egy olyan új dologgal, mint a Pi.
Mivel semmilyen tapasztalatom nincs a Pi-vel, benneteket kérdeznélek meg. A fent említett feladatokra mennyire tűnik alkalmasnak szerintetek? Miután kialakítottam a rendszert, mennyire alkalmas mindennapi használatra: boot idő, hálózatra csatlakozás, távirányítás telefonról, ilyesmi?
Köszönöm a segítséget előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- AKCIÓ!! i9 9900 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- GAMER PC - RTX 4070 Ti - Ryzen 7 5700x - 32GB DDR4 - 1TB Nvme SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest