Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• VS461

tag

Sziasztok!

Pár hete kérdeztem itt, hogy működne-e a Pi2-re telepített OSMC távvezérlése olyan módon, hogy a Pi wifi-adapterrel csatlakozik az iPhone által létrehozott hotspotra, majd az iPhone-ról, Kodi Remote app-pal távirányítom a lejátszást. Autóba akarok Pi-t telepíteni zenélésre, és így nem kellene külön tapiképernyőt beépíteni, valamint az iPhone is online marad. Kaptam is javaslatokat, köszi szépen!

Végre ki tudtam próbálni. Voltak problémák, nem csatlakozott semmilyen wifi-hálózatra a Pi, de most volt időm olvasgatni. Frissítettem az OSMC-t, most a 2015.06-1 változat van fenn, és ezzel simán működik a dolog, a kis adapter (Edimax EW-7811UnR2, 150 Mbps) látja az ad hoc hálót, csatlakozik is simán. A Kodi Remote-ban beállítottam a telefon által kiosztott IP-t, és kész.

Úgyhogy most örülök. Újraindításkor, ha be van jelölve a "Wait for network" a vezeték nélküli beállításoknál, akkor újra felcsatlakozik, valamint ezt mindig ismétli, ahányszor indítom a hotspotot a telefonon. Eddig mindig ugyanazt az IP-t kapta, úgyhogy a Kodi Remote is működik.

A továbbiakban autóba szerelve fogom tesztelni a koncepciót :) . Lehet, lesz belőle majd egy rövid cikk.

• VS461

tag

válasz kutga #13344 üzenetére

Most igen, tud wifit, de majd autóban akarom a zenét megoldani vele, lehetőleg érintőképernyő nélkül. Kéne tehát a Pi lejátszóját távirányítani, amire a teló tökéletes (hónapok óta frankón működik), de nyilván nincs router az autóban. De ha megy hotspotról, akkor minden oké, és netem is van a telón, lehet navigálni, fogadni iMessage-et stb.

MaCs_70: gondolom, a Kodi Remote ugyanazt tudja, mint az androidos távirányítók. Köszi a tippet, jó lenne, ha beválna. Majd berendelek egy pár dolláros adaptert az ebay-n.

• VS461

tag

Sziasztok!

Jelenleg egy Pi 2-t használok kis zeneszervernek OSMC-vel, és a helyi hálózaton keresztül távirányítom egy iPhone-ról, a Kodi Remote app-pal (nem kell monitor). A Pi Ethernet kábellel csatlakozik a routerhez. Kérdésem az lenne, hogy lehetne-e távirányítani továbbra is telefonról, de úgy, hogy a Pi wifi-adapterrel csatlakozik az iPhone által létrehozott hotspotra? Egy későbbi projekten gondolkodom, és ha nem, akkor nem kell vennem wifi-adaptert :), és agyalhatok egy B-terven.

Köszi előre is!

• VS461

tag

válasz vzoltan #10277 üzenetére

Köszi! A telónak épp az lenne az értelme, hogy nem kell a lapostévé sem, ergo nem kell ott lennem sem, meg eggyel kevesebb pártíz wattos fogyasztó. A teló vagy a tablet inkább nálam van mindig.

• VS461

tag

Sziasztok!

Régóta szemezek egy Raspberry Pi-vel, de lassan csak eljutnék egy vásárlásig. Mielőtt azonban így tennék, lenne egy-két kérdésem:

A cél, amelyre használnám, zenelejátszás külső merevlemezről vagy hálózatról. Elgondolkodtam ugyanis, hogy még a HTPC-m is túl sok a zenéléshez, amely pedig állandóan megy nálam. Rá lenne ugyan kötve a lapostévére, de inkább telefonról vezérelném - az XBMC Remote elvileg képes a RaspBMC-t is irányítani. Korábban meg találtam egy Raspyfi nevű oprendszert is (most Volumio), ami kifejezetten zenélni lett tervezve a Pi-hez, DAC-on keresztül is. Ehhez is van telefonos app.

Másrészt arra gondoltam, hogy az autóban használnám, a gyári rádió AUX bemenetére kötve, külső merevlemezzel etetve, s szintén telefonnal távirányítva, egy helyi wifi hálón.

Szóval, ezek lennének az elképzelések. Nem az audiofil hangzás a cél (a hangrendszeremnem is alkalmas rá), hanem a zökkenőmentes lejátszás. Másodlagosan szívesen eljátszanék egy olyan új dologgal, mint a Pi.

Mivel semmilyen tapasztalatom nincs a Pi-vel, benneteket kérdeznélek meg. A fent említett feladatokra mennyire tűnik alkalmasnak szerintetek? Miután kialakítottam a rendszert, mennyire alkalmas mindennapi használatra: boot idő, hálózatra csatlakozás, távirányítás telefonról, ilyesmi?

Köszönöm a segítséget előre is!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés