- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
phrenetiX
tag
válasz
Janos46 #48055 üzenetére
Kirpóbátam Firefoxban, bepirosodott, de miután kikapcsoltam a reklámblokkolót jó lett.
Qbittorrenttel én is szívtam anno, nem akartak elindulni a torrentek, azt hiszem az oldotta meg, hogy a Beálltások, Speciális beállítások, Hálózati csatoló fülnél a Bármely csatolót választottam ki és onnantól elindultak a torrentek.
De javaslom inkább rtorrentet használj parancssorban. Elsőre biztos furcsa lesz, de hamar meg lehet szokni. Én már jobban szeretem, mint bármelyik másik klienst.
-
phrenetiX
tag
válasz
wassermann #47894 üzenetére
Nagyon ritkán használom képernyővel, 99%-ban SSH-n kommunikálok vele.
-
phrenetiX
tag
Sziasztok!
Szerintetek ez mennyire jó hőfok egy kb. üresen ketyegő Raspberry 5-nek?
Adapter: ISA adapter
in1: 1.48 V
in2: 2.54 V
in3: 1.38 V
in4: 1.42 V
temp1: +55.5°C
cpu_thermal-virtual-0
Adapter: Virtual device
temp1: +65.5°Cpwmfan-isa-0000
Adapter: ISA adapter
fan1: 4106 RPM
Ami fut rajta: Plex Media Server, rtorrent (parancssoros) jelenleg 2 db torrenttel.Az uptime jelenleg: 16 days, 1 hour, 3 mins
Memória: 2965MiB / 8048MiBAzért kérdezem, mert én egy kicsit soknak érzem a 65 fokot. A gép egy kb. 25 fokos szobában van, ebben a gyári tokban, a tetejéről a fekete műanyagot le is szedtem, a tokhoz adtak egy kis hűtőbordát, amit rajta van a procin, illetve ahogy fentebb látható a ventilátor is megy.
-
phrenetiX
tag
Mikor megvettem a Pi5-t figyeltem a fogyasztását is, 5-7 W körül eszik, ha terhelem, akkor 10 W körül evett. Gondolom a Pi 2-3-4 ettől valamivel még kevesebbet is eszik. Az 5 nagyjából 1 kWh-t eszik meg egy hónap alatt, ha 0-24 megy.
-
phrenetiX
tag
Sziasztok! Raspberry 5-nél hogyan tudom beállítani azt, hogy külső HDD/SSD-ről bootoljon? (USB-n van csatlakoztatva)
-
phrenetiX
tag
-
phrenetiX
tag
Nem is figyeltem, hogy ehhez a gyári házhoz CPU hűtőborda is jár. 1,5 hete van meg a Pi5 és ma találtam rá bordára a dobozában..
Fel is dobtam rá, kíváncsi leszek hogyan változik majd a hőmérséklete. Eddig csak a ház ventije ment, hűtőborda nélkül. 50-60 °C között alakult eddig a hője. -
phrenetiX
tag
Sziasztok! Szeretném a külső hőmérsékletet mérni, monitorozni egy BME280-as érzékelővel és a raspberrym segítségével. Találtam nem is egy leírást ehhez, viszont az nem tiszta, hogy ezt az érzékelőt milyen módon tudnám kültéren elhelyezni. Aki csinált már ilyen projektet tudna segíteni ebben?
-
phrenetiX
tag
Kipróbáltam, illetve jelenleg is fut egy fullhd youtube videó a böngészőben + beléptem fb-ra is, képeket nyitok meg rajta, történeteket nézek stb. és nem tapasztalok vele semmi akadást, szépen vált a lapok között is. Amit megemlítenék, hogy ha a youtube videóra visszatérek egy másik lapról, akkor kb 1 mp, mire behozza az aktuális képet, de ezen kívül nem tudok több negatívumot elmondani.
screenshot -
phrenetiX
tag
válasz
Danny Ocean #47575 üzenetére
Köszi, időközben megtaláltam.
-
phrenetiX
tag
Sziasztok!
Raspberry Pi 5-öt használok tegnap óta. Egyelőre szinte csak üresjáratban megy ezzel az OS-el: Raspberry Pi OS with desktop, de most rárakom majd inkább ezt: Raspberry Pi OS with desktop and recommended software
Engedélyeztem rajta a VNC-t, hogy telefonról és PC-ről is elérhessem. HDMI-n rá van dugva a monitorra, bluetooth-os egérrel irányítom, a billentyűzetet meg a PC-ből dugom át, ha kell, de ma kap valami egyszerűbb billentyűzetet. Na már most, szépen tudom irányítani így, de egy idő után lock screen-re vált és ami addig futott esetleg rajta az megszakad. Hol tudom beállítani, hogy soha ne váltson lockscreenre?
-
phrenetiX
tag
válasz
wassermann #47555 üzenetére
Köszi az infót! Viszont akkor a lenti leírás szerint nem is fog működni rajta a Windows, mert kell egy külön táthely is neki az sd kártyán túl. Akkor inkább ubuntuval próbálom ki előbb.
-
phrenetiX
tag
Sziasztok! Raspberry Pi Imager-rel ráírtam egy 64 GB-os micro sd kártyára a Windows 11 ARM64 változatát. Az írás rendben lefutott, de most ha bedugom a windwos-os pc-be a kártyát, akkor nem ismeri fel, azt akarja, hogy formázzam. Ez így rendben van vagy pont most halt meg a kártya?
Raspberryben még nem tudom kipróbálni, mert holnap jön meg csak.
Csatlakoztatás után ezek fogadnak:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- EAFC 25
- Tőzsde és gazdaság
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Elektromos autók - motorok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- Gamer PC - R5 2600, RX 580 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged