- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
consono
nagyúr
válasz
sirarcheer #20412 üzenetére
Nekem menüben nem fagy le, de streamelés közben igen. Most pár hétig nem tapasztaltam, de a hétvégén viszonylag gyakran kellett rebootolnom emiatt. Először elmegy a hang, majd pár másodpercre rá merevre fagy az egész... Sajnos nem nagyon tudom belőni, hogy mi okozhatja, van, hogy hetekig semm, utána meg egy filmet nem lehet végignézni... Több fórumot is találtam ezzel kapcsolatosan, de megoldás nem volt sehol, csak a kérdés. Ja, nálam Pi Zero játssza ezt.
Itt van egy viszonylag hosszú fórum a témában, összefoglalóval az elején.
-
lord.lakli
őstag
válasz
sirarcheer #20412 üzenetére
Napi szinten használom a legfrissebb osmc-t, de eddig semmi ilyet nem tapasztaltam, mint te.
-
válasz
sirarcheer #19394 üzenetére
8.a. Az USER=debian-transmission értéket átírjuk erre:
Kód: USER=rootÉn ezt nem szoktam megcsinálni és megy...
-
truefx
aktív tag
válasz
sirarcheer #19387 üzenetére
Esetleg olyan torrent daemon létezik, ahol osztályozni lehet a torrenteket, és aszerint pakolja ki különböző directorykba a befejezetteket? Ez azért lenne hasznos, mert így a Kodi library update rögtön megtalálja, és be tudja frissítani az egyes médiatípusokat (pl. filmeknek külön dir, zenének külön dir, stb). Jelenleg a Deluge felületén mozgatom át a torrenteket manuálisan, egy nem RPi linux szerveren, de szeretnék az RPi-ra költözni a torrentezéssel, és a Delugét kicsit erőforrás éhesnek érzem.
-
Scooter
tag
válasz
A root nevében nem futtatnám a transmissiont.
-
Keef_Lee
senior tag
válasz
Szia!
Én ugyan nem torrentezek egyáltalán, de a külső usb hdd mountoláson gondolkodtam. Viszont felmountolja az magától is a media/ könyvtárba a hdd-t. (Filmek lejátszása, tárolása, ftp-n rámásolása... stb-re használva) osmc-n kodival működtetem. Van ennek valami hátránya az fstab-os megoldáshoz képest? -
havri1
félisten
válasz
Helló!
Köszi, nekifekszem!
-
Flowtation
őstag
válasz
sirarcheer #19351 üzenetére
Én pi1 b+-on használom az aenon nox-ot. Nagyon szépen fut, legalább úgy mint a confluence, azt hozzá kell tennem, hogy, hogy húzva van a málna, high módban megy. Most volt nálam egy htpc, azon meg transparency volt, az is jól néz ki, de ott mindenféle csillivilli mozgó hátterek meg ilyesmik voltak.
-
eastsider
nagyúr
válasz
sirarcheer #19351 üzenetére
pi2-n sem akad az aeon nox
-
Flowtation
őstag
válasz
sirarcheer #18654 üzenetére
Szia!
A pi2 más architektúra, szóval nem elég a kártya csere, ha jól tudom. Másik img fájlt kell letöltened, olyat ami a pi2 höz való. Azt kiirni a kártyára és igy lesz egy szűz rendszered, arra aztán mehet a többi kieg amit irtál.Itt a raspberry buildsnél meg van különböztetve, hogy melyik tipusod van és akkor ahhoz valót kell letölteni.
De javítsatok ki ha hülyeséget írtam.
-
válasz
sirarcheer #13222 üzenetére
Szia!
Buffersize növelés segíthet.
-
gorog67
aktív tag
válasz
sirarcheer #12644 üzenetére
1 és 3: A 2MB/sec-et nem az USB2 határolja be, az kb. 20-at tud, hanem a lassú proci. Ha van mit kezdened a régi pi-vel és rászánod a pénzt, a pi2 jobban fog működni torrent szerverként, mint a pi, és a nagyobb memória miatt valószínűleg több torrentet is tud kezelni egyszerre. Evvel együtt az USB2 és a 100Mbites ethernet miatt lassabb, mint egy minipc vagy egy gigabites NAS, ez főleg a fájlok elmásolásakor számít.
-
válasz
sirarcheer #12644 üzenetére
1. Teszteld le, de valószínűleg a kettő együtt lassabb, mint egyből a hdd-re.
2. Érdemes, most ez a támogatott, folyamatosan érkeznek hozzá a frissítések
3. B+ ra nem, inkább Raspberry Pi 2-re, ami már négymagos, de arra se feltétlenül, ha a régi még jól működik
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest