- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Külföldi SIM-ek itthon
- Netfone
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megvan, milyen chipet használ a Pura 80 Ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen GPS-t vegyek?
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Xenophobermn #44795 üzenetére
Gyári kábelt nem tudom, olyan sose volt (ahogy gyári tápom se).
-
válasz
Xenophobermn #44793 üzenetére
Simán lehet az is, hogy a kábel nem enged át elegendő mennyiségű áramot. Nálam is ez volt
-
válasz
Xenophobermn #44791 üzenetére
Mi a cél?
-
0519
senior tag
válasz
Xenophobermn #44076 üzenetére
Egy másik linux rendszeren rsync-cel le lehet klónozni az SD-t SSD-re.
A boot beállításokat mindenképpen át kell nézni és beállítani. Ez nem nagy kunszt -
UberMutant
őstag
válasz
a legfrissebb legyen a firmware , akkor nem kell abban vacakolni.
egy sd kártyára írt rasperry os-szel frissítheted.
sudo rpi-eeprom-update -a -
wassermann
Topikgazda
válasz
Xenophobermn #44078 üzenetére
MikroSD-kártyából is van olcsó és drágább!
Régebben értekeztünk itt a fórumon arról, hogy az élettartam garanciás kártyák (pl. SANDISK) lehet, hogy belül jóval nagyobbak a megadott névleges méretüknél és a belső vezérlőjük új helyre pakolgatja át az adatokat, ha valahol gyengülést tapasztal. Persze kívülről a felhasználó ezt nem érzékeli.
-
wassermann
Topikgazda
válasz
Milyen problémák előtt, tudsz valamit? A leges legmélyén valószínűleg a mikroSD kártya is tök ugyanolyan, mint bármelyik SSD.
Nekem hosszú évek óta megy egy gyors Sandisk, már el is felejtettem, pedig a kártyavezérlő is húzva van :-) -
g.gergo
senior tag
válasz
Xenophobermn #43350 üzenetére
Üdv, én WD Red típusú HDD-t használok, LogiLink UAO115 HDD-házban. Erre azért esett az én választásom, mert ASMedia chip-es, és ott lehet módosítani a vezérlőt. Kikapcsoltam, h ne állítsa le a HDD-t tétlenség esetén.
-
válasz
Xenophobermn #43316 üzenetére
Érdekes írás arról, hogy a Pi4 HDMI kimenete zavar(hat)ja a Wifi-t. Van benne pár tipp, ill. a műanyag "lego" házat érdemes lecserélni egy fém házikóra.
-
válasz
Xenophobermn #43243 üzenetére
Ne az eszközök egyenkénti sebességében keresd a hibát, hanem összességében.
A htop parancs segítségével tudod monitorozni, hogy melyik folyamat mennyi memóriát eszik, mennyire terheli a CPU-t. Ha telepíted az usbtop programot, az USB eszközök terhelését is tudod monitorozni. Hasonlítsd össze "üresjáratban", és másolás közben. Így kiderülhet hol a szűk keresztmetszet.
Az segíthet, hogy a swap(vagy az egész rendszer)-t átteszed egy külső meghajtóra, pl USB3 proton, egy 120GB-os SSD már nem nagy pénz. -
wassermann
Topikgazda
válasz
A lap tetején az összefoglalóban van egy RPi-izzasztó teszt progi, ami direktben méri az elérési sebességeket.
Azt is le kéne futtatni, mert ha nagy a sebességben az eltérés, akkor vmi szoftver bug is lehet vagy felmegy a proci maghőmérséklet és azért lassul minden vissza... -
válasz
Direktbe arra a dokkolóra milyen gyors az írás? (pl. PC-re kötve) Azt se felejtsük el, hogy a hálózat osztozik az USB-kel a sávszélen
-
sztanozs
veterán
válasz
Xenophobermn #39846 üzenetére
Nekem pont ez van Pi4 4GB + OMV (QBT, OpenVPN, pi.hole)
-
_q
addikt
válasz
Xenophobermn #39846 üzenetére
Bírja, nekem 90%-ban hasonlóra 1 GB rammal elvan. Rasberry OS-re tettem fel az OMV5-öt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Formula-1
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple MacBook
- Konteó topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parkside szerszám kibeszélő
- További aktív témák...
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 256GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD / ASUS 1660 6GB
- Ryzen 7 9800x3d RTX 4070 ti
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Dell G15 5530
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged