Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• azbest

félisten

válasz Sanyi.mTs #42720 üzenetére

Annó a 256MB-os pi1-esen is futott a libreelec és ment vele videólejátszás. És a pi zeroval is. A h264 videót hardveresen játsza le. A pi1-en a proci erő a spécibb HD hang kodekekhez volt kevés, de a simákat az is vitte.

Valahol azt írták, hogy bordával 1.2GHz-re is felhúzható, ha teljesítmény kell. (a 3-asok 1.2 volt alapból). Nekem borda nélkül 60 fokot közelítette 1.0-en.

A zero2 lényegében egy pi3 modelA+ még tovább csökkentve, visszafogva. Anélkül, hogy próbáltam volna, simán vinnie kell libreelec-kel a h264 videókat akár hd hanggal is szerintem.
    Azt nem tudom, lehet -e hozzájuk venni hardveres mpeg2 és vc1 codec-et, mint a többi pi4 előtti fajtákhoz.

Viszont nem tudom a libreelec már támogatja-e a zero2-t. Lehet elindul régebbi os is, mert nem változott sokat a hardver. Csak lehet rossz órajelen futtatja és akkor instabil lehet.

Viszont érdekesség, hogy a zero2 termékazonosítója a pi400 előtti. És az alapítvány oldalán is áprilisinak írja a raspberry pi os-t, nem adtak ki új verziót. Szóval lehet már tavasz óta támogatott minden (a wifi lehet kérdéses, mert az másik ezen).

Új hozzászólás Aktív témák