- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz petya220 #24111 üzenetére
úgy látom anno csináltak raspihez berry boot néven egy toolt ami bootmenüt és rendszerek telepítését tudja kezelni. De abból is csináltak klónt, ami más boardon megy. Ő nem az eredetit használja, hanem az övéhez valót. A pi topicban mondjuk lehet az eredeti pihez van a legtöbb tapasztalat.
Én az ilyen multibootot csak egyszer próbáltam, de nem volt szimpatikus, mert minden rendszernek külön config.txt-je van, magának a boot menünek is és így több helyen is szerkesztgetni kell a dolgokat, ha valami spéci beállítást használok. De megértem, hogy van aki felváltva használja többféle dologra. Nekem több sd kártya és több pi is van helyette
Most vettem elő egy régi legelső generációs pi1-et, a 256MB ramosat és épp a friss rendszert telepítem rá, meg egy kis usb tv tunert, hogy karácsonyra magammal vigyem vidékre. Egy nexx wifi router és usb winyó mellett gyorsan összerakom az itthoni rendszer mini és hordozható változatát. Samba megosztáson a winyó a routeren nas helyett, 1 tuneres tv szerver a pin, wifi hálózat
Kényelmetlen a laptopot otthagyni az antenna kábel mellett, így bárhol letehetem tévét nézni a gépet.
Ilyen az amikor az informatikus vidékre megy, mintha egy ipari projekt telepítése történne Kár, hogy későn olvastam a telenoros karácsonyi ingyen-korlátlan netről, mert vettem volna egy simet előtte gyorsan és akkor a nettel sem kéne szűkmarkúan bánni[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hardcore café
- Apple notebookok
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Autós topik
- Wuthering Waves
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- minigép/ i5 7500T (35W TDP)/ 16GB DDR4/ 256GB SSD/ wifi/ garancia/ ingyen foxpost
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest