Hirdetés
- Google Pixel topik
- Méretes kamerasziget a Motorola Edge 70 Ultrán
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Karácsonyi telefonajánló 2025
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
anglergab
üzenetére
Af9015 és rtl2832u chipsetes már használtam vele, arch linux rendszerrel. Az af9015 alapból támogatott vele, csak a firmware fájlt kell felmásolni rá. Az rtl2832u esetén pedig fordítani kell drivert hozzá. Más chipsetekhez sajnos akkor nem sikerül feltenni a v4l driver frissítést.
A Pi-n tvheadendet futtattam és az streamelte az adást a hálózatra. Egyszerre két tunerrel is próbáltam, úgy is jól ment. Rtl2832u chipsetes tunerből sokféle kapható a boltokban is, ebay-en 20 dolcsi körül vannak. Az it9135 chipsetest lenne jó beüzemelni rajta, mert az is elterjedt és 8 dolcsiért beszerezhető.A streamelés még nem tökéletes, valami bug lehet a tvheadendben, ami a relatíve lassú Pi-n jobban kijön, mint az erősebb pécéken. Más progival nem próbáltam, de dvblast vagy mumudvb progi is elképzelhető, hogy menne rajta.
Ha kiforrottabb lesz az openelec, akkor elképzelhető, hogy az alá menüből telepíthetően is lesz ilyesmi, mert láttam, hogy más rendszereken most is támogat tunereket és tvheadendet.
Ja igen: természetesen aktív usb hub kell a tunerekhez, mert sok energiát fogyasztanak.
A tévé adását pedig úgy néztem vele, hogy egy pc-n futott a tvheadend és az openelec xbmc-je játszótta le a pi-n. Egészen jól ment.
Három problémát láttam vele:
- a zoom nem igazán működik, így nem lehet belenagyítani a letterboxos adásba
- deinterlace nem történik, így gyors mozgáskor fésűs hatást jelentkezik
- hangcsatorna váltáskor megakad az adás, újra ki kell választani.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ryzen5 5600X/ RTX 3060Ti/ 32GB DDR4 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- Lenovo ThinkCentre M700 SFF PC, I5-6500, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, garancia ( olvasd végi
- Lenovo ThinkCentre M910S SFF PC, I5-7500, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, Win 11, Számla, garancia
- Dell Optiplex 3040 SFF PC, I5-6500, 8GB DDR3, 256GB SSD, Win 11, Számla, garancia ( olvasd végig)
- Dell Optiplex 3050 SFF PC, I5-7500, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, Win 11, Számla, garancia ( olvasd vég
- Apple iPhone 8 64GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3133, 95% Akkumulátor
- Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Ryzen5 4650U/8GB RAM Refurbished - Garancia - Akció!
- Apple iPhone 14 Pro 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Workstation bazár - Lenovo, HP, Dell - számla, 6 hó garancia
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
wassermann