Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
SunMount3r #17477 üzenetére
Azt írtam, hogy nem kell forrasztani. Ha a kolléga mondjuk egy olyan diy kit kapcsán hiányolná a gyárilag összeszerelt cucc hiányát, amikor a nyákot és az összes chipet, alkaltrészt tennék egy zacsiba, ott együttérzőbb lettem volna. De így nem bírtam magammal és némi csesztetős felhangot szőttem a válaszba
Egyébként vannak olyan kiegészítő kütyük, amit készre szerelve nem árulnak. Pl a gertvga-666
-
cinemazealot
addikt
válasz
SunMount3r #17477 üzenetére
Én a malnapc.hu-tól vettem a Suli Kitet, ami tartalmazta a Pi-t, tokkal, táppal, előtelepített memóriakártyával, de nem tartalmazott hűtőbordát. Azt külön vettem hozzá. Van ugyan hűtőbordás kitjük is (Cool Kit), de azt már a masszívabb (átlátszó?) tokkal adják, és míg a korábbi kitekhez odaírták, hogy a bordát ők felragasztják, a mostani, Pi2B kiteknél ezt már nem láttam. Ezért a bordát már én ragasztottam fel (nem bonyolult: két bordáról van szó, amiket kétoldalas matricával és minimális kézügyességgel kell feltenni két chip-re, ennek mikéntjéről részletesen írnak a honlapjukon), így a Cool Kithez képest kőkemény 500 Ft-ot spóroltam.
Viszont az általuk előtelepített kártyán valami megzakkant, erről írtam is korábban, így végül egy saját telepítést (OpenELEC + Kodi) készítettem, ami gyönyörűen megy.
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- Háztartási gépek
- Yettel topik
- Philips LCD és LED TV-k
- Vírusirtó topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Netfone
- Gyorsan cáfolta az Xbox hardverek lelövéséről szóló pletykákat a Microsoft
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- További aktív témák...
- Új Ninkear M7 mini PC miniPC Ryzen 5 7430U 16GB RAM 512 GB SSD Radeon 610M
- Asztali PC , i7 6700 , GTX 1080 , 16GB RAM , 480GB SSD
- ÚJ! GAMER PC I5-14600KF RX 9060XT 16GB RTX 5060Ti 16GB RTX 5070Ti 16GB RTX 5080 32/64GB DDR5 számlás
- Gamer Gép - GIGABYTE B760M, i5 14400F, 32GB DDR4, RTX 3070, 1TB M.2 SSD, 750W
- Középszintű gamer PC
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Samsung Galaxy S21+ / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest