Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovbandi82
őstag
válasz
azbest #31607 üzenetére
Sikerült felcsatolni vele, annyi, hogy a végére oda kellett írni, hogy:
,vers=1.0 0 0
Enélkül mountkor az alábbi hibát dobta:mount error(22): Invalid argument
Refer to the mount.cifs(8) manual page (e.g. man mount.cifs)A kernel logban ezt írta:
Oct 26 17:29:47 RaspberryPi_nagyszoba kernel: [206517.436026] No dialect specified on mount. Default has changed to a more secure dialect, SMB2.1 or later (e.g. SMB3), from CIFS (SMB1). To use the less secure SMB1 dialect to access old servers which do not support SMB3 (or SMB2.1) specify vers=1.0 on mount.
Oct 26 17:29:47 RaspberryPi_nagyszoba kernel: [206517.440859] CIFS VFS: cifs_mount failed w/return code = -22A samba "szerver" egy BananaPI M1 LEDE 17.0.4-el, ott lesz a gond tuti, majd kiderítem mi.
Bár nem tudom lenne-e előnye a 2.1-esSMB-nek.
Akkor most ha így csatolok fel minden meghajtót, akkor ha bootkor nem csatolja fel a megosztást, akkor próbálkozni fog később is?
Még egy dolog:
uid=pi,gid=pi
Így jó? A pi users nevében csatolom fel.
-
kovbandi82
őstag
válasz
its_grandpa #31597 üzenetére
Olvastam, néztem is a tunert, csak abból nem jött le, a saját előfizetésed hogy nézed, mint írtad. Ezért gondoltam a Koaxot kell rádugni.
#cigam:
Igen, hamarabb indul el. Amikor nem lite raspbian volt, a cronban lehetett rebootkor lefutó parancsot hozzáadni. Gondoltam itt is megoldható akkor.
-
kovbandi82
őstag
Olvasgattam erről a tvheadend dologról. Ha jól értelmeztem, akkor egy usb tuner kellene, amit kezel az rpi, és ezzel a szoftverrel lehetne TV-t nézni számítógépen/telefonon stb.
De gondolom ha a saját kábeltv-m koaxát dugnám rá, akkor elvben az ott fogható csatornákkal tudnám megtenni ezt?
Találtam egy ilyet:
https://www.rpibolt.hu/Raspberry-PI-TV-uHAT
Gondolom akkor saját koaxom is jó lenne hozzá?
USB ketyeréből mellyiket ajánljátok? -
kovbandi82
őstag
A következő gondom lenne. Áramszünet után - mivel gondolom a samba szerver eszköze lassabban bootol be mint a pi, vagy a megosztásokat a pi boot ideje után kezdi "szórni" - nem csatolódnak fel a hálózati meghajtók. A raspi-configban a Wait network after boot be van kapcsolva, síma pi reboot után nincs gond.
Nem tud valaki egy scriptet vagy servicet ami figyeli a megosztásokat, és ha nem csatolódnak fel akkor újrapróbálkozik?
A másik lehetőség, amire gondoltam, hogy boot után pl 2 perces késletetéssel a cronba időzítek egy sudo mount -a parancsot.
Ez utóbbi parancsa ha jól tudom ez lenne:
reboot sleep 120 && sudo mount -a ( a várakozási időt másodpercben kell megadni igaz?) -
kovbandi82
őstag
Én úgy tudom a Plexhez ha távolról akarod lejátszani pl egy telefonon a filmet kell prémium fiókot regelni. Legalábbis amikor próbáltam így volt.
-
kovbandi82
őstag
A következő kérdésem lenne. Szeretném monitorozni a Rpi Cpu/Gpu hőmérsékletét. Maga a módszer megvan, grafikonokon kirajzolja, de pár tized fok eltéréssel ugyanazt az adatot adja ki mindkét mérés. Ezért gondolom, fals infokat találtam a neten, igaz több helyen.
A CPU hőmérsékletet ezzel nyerem ki:
/sys/class/thermal/thermal_zone0/temp
A GPU-t ezzel:
/opt/vc/bin/vcgencmd measure_tempA neten ezeket a leírásokat találtam több helyen, hogy így kell, csak megszeretnék bizonyosodni.
-
kovbandi82
őstag
válasz
its_grandpa #31531 üzenetére
Erről van valami step by step leírás hogyan is kell? Akármelyik kábelszolgáltatóval megy?
-
kovbandi82
őstag
Rpi3-on futó Volumio rendszerhez van valakinek BT pluginja? Vagy valaki életre keltette már? Moodle-n van BT, de egyéb okok miatt a Volumio jobban tetszik.
-
kovbandi82
őstag
Én tápnak egy Blitzwolf 2 aljzatos 2.4 A / portos tápot használok a gyerekszobában, Bliztwolf 2.4 A-os kábellel, nincs villámjel. A másik szobában 2 Rpi van, egyik Volumioval a másik Kodival, ott Aukey tápom van, ugyancsak 2.4 A / port + Blitzwolf kábel, ott sincs gond.
Régebben 2A-es tápokat használtam, ott a kernel logban hiba volt.
Külön vinyó csak az egyikre van kötve, aktív hubbal csatlakoztattam, így tuti elég neki a nafta. -
kovbandi82
őstag
Raspberry PI3-on mennyi GPU memóriát lehet adni? 256 Mb van beállítva.
-
kovbandi82
őstag
A következő kérdésem lenne. Elmentek egy mappát pl. teszt.tar.gz néven. Ugye elmenti a teljes mappa elérési útját, pl. /var/www/html/teszt
Viszont ha visszaállítom, akkor a /home/pi mappába rakja, nem az eredeti helyére. (A gyökérmappából szeretnék menteni azt hozzátenném)
A tar -xvzf /media/backup/test.tar.gz parancsal szeretném kibontani. -
kovbandi82
őstag
A Plex tényleg fasza cucc, szép a felület, de kb ennyi. Fent volt Nekem, rpin ment is, igaz melegedett mint a disznó, távolról nem tudtam lejátszani mobilnettel egy rendes filmet, szval szívtam vele.
31499: Én ez alapján raktam fel a Kodit egy Strecht Lite-ra:
https://linuxsuperuser.com/install-latest-version-kodi-on-raspbian-stretch/
Simán indul autostartban.Más: a sudo apt-get dist-upgrade parancsal frissítek elvben az új imagera. Érdemes így frissíteni vagy újra kellene húzni a rendszereket?
-
kovbandi82
őstag
válasz
wassermann #31379 üzenetére
Köszi!
-
kovbandi82
őstag
válasz
MaCS_70 #31377 üzenetére
Arcal tisztában voltam, de a MHL-t ki kellett Googleznom.
A kisebbik TV dobozát előkerestem, azon 1366*768 áll. Csak akkor hogy tudhat 1920*1080 p-t? Lassan tényleg elveszek az információkbanJó lesz minkettőhöz az 1 és a 39-es érték a config.txt-ben?
A kisebbik TV-t is beállíthatom a KODIban 1080p-re a mostani 720 helyett? -
kovbandi82
őstag
válasz
wassermann #31375 üzenetére
Pedig a gyerekszobai elven csak HD, a dobozán is az állt.
Viszont akkor a confug.txt-ben melyik adatokat adjam meg?
A másik, hogy a LG-n megoróbáltam 180p50hz-e állítani a Kodit, de úgy széthúzta a képet hogy kalibrálni se tudtam, annyira nem lehetett eltolni, szval marad az 59.9 -
kovbandi82
őstag
Van mit megemésztenem, az tuti itt a felbontás/hdmi portok témban. Reggel megnézem, van-e olyan port, amire azt írja PC.
Egyelőre jók a felbontások restart után is, remélem így is maradnak. -
kovbandi82
őstag
SSH-n ha kiadom boot után a sudo mount -a parancsot akkor felcsatolja. Max crontabba megadnám, hogy boot után legyen egy sudo mount -a, és megoldaná a problémát, de ezzel max akkor foglalkozok, ha a Raspbian alatt a boot utáni felbontást nem tudom beállítani.
Jelenleg a Kodi settingsben adtam meg a felbontásokat mindkét TV-n, ugye az egyiken 1920x1080 a másikon az 1280x720-t, csináltam pár restartot, idáig visszaálltak a felbontások.
A Képfrissítési gyakoriság jelenleg 59.94-en van az egyiken, a másikon 60-on, akkor azokat érdemes lenne 50-re állítani?Akkor a gyerekszobai TV-n
hdmi_group=1 hdmi_mode=19-re kell állítani a config.txt-ben a felbontást ha gond lenne? Ez lenne a 720p50Hz? -
kovbandi82
őstag
Még annyi a kérdésem, a gyerekszobai TV sima HD, annak a HDMI_mode sornál mekkora értéket kell megadni?
Mellesleg megfigyeltem, a gyerekszobai TV amikor a Rpi bootol valami érdekes felbontást ír ki. Ugye HD az 1280x720, de ez valami 1366x768 körülit ír. Most a felbontást a rendszerben HD-re (1280*720) vagy a TV által kiírt felbontásra állítsam?Próbaképp felraktam egy másik SD-re az OSMC-t, gyorsabbnak tűnt mondjuk, persze nincs alatta még egy rendszer, viszont ott valamiért a /etc/fstab-ba beírt samba meghajtókat boot után nem csatolta fel. Persze ez csak hirtelen észlelt dolog, biztos a Google segítene.
Mindegy is ha így sikerülne megoldani a gondot, maradna a Raspbian -
kovbandi82
őstag
AA következő gondom lenne. Pi3 Raspbian Strecht Lite + Kodi a rendszer. Reboot után - most legutóbb áramszünetkor - a Kodi felbontása elállítódik, nem látni semmit, újra kell kalibrálni. Sokszor egy reboot ugyan segít, de például ma nem.
Ez orvosolható valahogy, vagy ilyen, el kell fogadni? Mert utóbbi esetben lehet inkább megpróbálkozok egy direkt erre optimalizált rendszerrel, OSMC vagy LE ugye. Ez a felbontás dolog nem is nekem a gond, hanem a családnak, ha nem vagyok itthon.
Igazából csak az a baj, hogy 2 Rpin is ezt tapasztalom, és mindegyiken a háttérben fut még egyéb dolog is, egyiken egy Webszerver a másikon egy Google Drive szinkron, ha átálnék valamelyik kimondottan Kodi distrora, akkor ezeket buknám, vehetnék még egy eszközt. -
kovbandi82
őstag
Szerintem nincs kodi user. Én is gondoltam rá:
chown: invalid user: ‘kodi’A /etc/fstab fileban ezzel a parancsal csatoltam fel a samba sharet:
//192.168.0.103/SMBshare /media/hdd3 cifs username=ftp,password=****,vers=1.0 0 0Maga a samba "szerveren" is megadtam az ftp usernek a jogot írásra a mappákra, sőt mint írtam is, a felírat fájlt elkészíti, csak üres marad.
Tud is írni a pi user minden meghajtóra/mappára. Legalábbis idáig mindenhová tudott, ahová kellett, csak ez a Kodi téma nem megy. -
kovbandi82
őstag
válasz
cinemazealot #31268 üzenetére
Megkérdezhetem pontosan milyen parancsal csatoltál?
-
kovbandi82
őstag
válasz
cinemazealot #31268 üzenetére
A raspbianra csatoltam fel a megosztásokat, onnan közvetlen tallóztam be a Kodiba. Akkor megpróbálom így csatolni közvetlen a Kodin. Köszi
-
kovbandi82
őstag
Raspberry Strecht Liten használok Kodit. Szerettem volna, ha Samba megosztásra -ext4 - szeretném menteni a felírat filet, de akárhogy próbálom, nem történik meg. Az írási jogot a fentebb írt módon megadtam, pl. mentést kiírja arra a meghajtóra, de a felíratot nem. A fájlt sokszor létrehozza, de üres. Lokális meghajtóra, pl pendrivera, viszont elmenti.
-
kovbandi82
őstag
válasz
Flowtation #31242 üzenetére
Sandisk Ultrát használok. Tökéletes. HA-n van egy úriember, aki egy webshopon keresztül árulja nagyon jó áron. Éppen nemrég rendeltem 2 db.-ot, 16 gigásak, adapterrel. Szállítással összesen alig volt több 5000 Ft-nál.
Mondjuk egyik Rpi-ben Kingston Class10-es van az is jól szuperál. -
kovbandi82
őstag
Sziasztok. RPi3-on Raspbian Strechtre telepítve használom a Kodit. Egyes kiegészítők - Retro TV, CartoonShark nem mennek, hibával lépnek ki. Az a kérdésem, hogy ez általános, vagy a rendszer miatt van? Az megoldaná, ha kimondottan csak erre használnám a PI-t? Gondolok itt LE-re vagy OSMC-re.
-
kovbandi82
őstag
A leírás tényleg jó, le is mentettem biztos ami biztos.
Nekem Raspbian Strecht lite-ra van rakva a Kodi, ez alapján telepítettem:
https://linuxsuperuser.com/install-latest-version-kodi-on-raspbian-stretch/
Boot után egyből elindul.
Zenelejátszónak a Volumio-t használom, igaz külön eszközön. A Moode telepíthető Raspbianra is, mondjuk nem tudom a Kodival együtt egy eszközön hogy viselkedne. -
kovbandi82
őstag
Motanában írja azt a Raspberry (Raspbian ,Strecht lite) hogy van minimális overvolt (1,2 helyett 1,29, 1,26 ) Ez jelenthet problémát
-
kovbandi82
őstag
Sziasztok. A következő problémám lenne. Adott egy Rpi3 + Volumio, a hang a jacken jön ki. Ha pár napig nem használom, elindítok valamit, legyen az rádió vagy zene, nem ad hangot ki magából a rendszer. Csak a reboot segít. Valaki tapasztalt már hasonlót?
-
kovbandi82
őstag
válasz
kovbandi82 #31103 üzenetére
Közben kipróbáltam, lokálisan csatlakoztatott meghajtón, ha kiadom a sudo chmod -R 777 /feliratmappa parancsot, de smb meghajtóra nem....
-
kovbandi82
őstag
Megpróbáltam közvetlen betallózva a mappát. Így se menti el..
-
kovbandi82
őstag
válasz
cinemazealot #31101 üzenetére
Nekem is így van, egy Banana PI a letöltő/samba stb felelős, a Rpire a DLNA kiszolgáló van hozzárendelve, viszont a letöltendő mappa /mnt/kodi/subtitles mappában betallózva van (A BananPI mnt meghajtója az Rpi mnt mappájába van csatolva)
-
kovbandi82
őstag
válasz
cinemazealot #31099 üzenetére
Most egy részhez leszedte és el is mentette a feliratot, de egy másikhoz megint nem
Az útvonalat közvetlen betallózom. Elvben a pi usernek adtam a mappához írási jogot. -
kovbandi82
őstag
Sziasztok. A következő problémám lenne. Raspbian lite + Kodi a rendszer. A feliratokat az istenért nem tudom letölteni. Egy samba megosztás van felcsatolva /mnt-be, oda menteném a felíratokat, de folyamatosan azt adja, a letöltés nem sikerült. Gondolom jogosultság gond lehet...Milyen parancsal tudnám megoldani?
Magát a felíratfájlt létrehozza, csak üres... -
kovbandi82
őstag
Én Rasobian Strecht Lite-ra raktam fel a Kodit 2 TV-nél is. Így tudok egyébb programokat is futtatni.
-
kovbandi82
őstag
válasz
z123456789 #31012 üzenetére
LE a Kodi
-
kovbandi82
őstag
válasz
Csicsóka #30995 üzenetére
Szomorúan olvastam, hogy a Volumio nem faszántos Pi-zeron. Kíváncsiságból felraktam Pi3-ra, és annyira megtetszett, hogy nem is szedem le. Nekem megfelel (Rádió + YT ) a jack csatiból kijövő hang. Gondoltam veszek egy Pi zerot pár ezerért, felrakom arra, de akkor úgy tűnik marad az Rpi3 a rádió
-
kovbandi82
őstag
válasz
kovbandi82 #30991 üzenetére
Most láttam telepíthető "rá" a kiegészítők közt KODI is.
-
kovbandi82
őstag
Kipróbáltam a Volumio-t. Nagyon jó cucc. Idáig routerról oldottam meg webes felületen a rádiózást. Viszont az itthon "felesleges" lévő RPI3-at azért túlzásnak tartom erre a célra
Rpi1-en is elmegy ez a cucc? Van tapasztalat? -
kovbandi82
őstag
Igazából nem érthetően írtam le, bocsánat. A HDMI jel nem jön, azt írja, nincs jel.
A netet feltúrva végül találtam egy olyat, hogy a config.txt-ben kell 2 sort módosítani:
hdmi_force_hotplug=1
config_hdmi_boost=4 (max9)Remélem megoldódik...
-
kovbandi82
őstag
A következő gondom lenne. Adott 2 db Rpi3, Raspbian strecht lite + kodi. Alkalmanként amikor a Kodira átváltok fekete képernyő fogad a tv-n, a sudo /etc/init.d/kodi status parancsra active-t ír, a kodi restart nem segít csak a teljes rendszer reboot. Akkor elindul rendesen. Van ötlete valakinek?
Más: Volumio-val rádiót is lehet hallgatni (persze neten keresztül, pl, streaming linkel) -
kovbandi82
őstag
Felraktam a Raspicastot a Rpire. Dzépen is megy, viszont mivel a Kodi is fut, ott van az is a háttérben, screencaston "átlátszódik". Valahogy ezt kitudom küszöbölni?
-
kovbandi82
őstag
Rpik között az SD kártyákat lehet cserélgetni? Teszem azt 2 Rpi3 modell B-n az SD felcserélhető rendszerestől, ugyanúgy elindul?
-
kovbandi82
őstag
válasz
wassermann #30937 üzenetére
Sikerült már, köszi
Ugyanez volt a baj
-
kovbandi82
őstag
Nem tudja valaki a képernyő kalibrálás opció miért nem jelenik meg? A másikon be tudtam kalibrálni a kis négyszögekkel a képet.
-
kovbandi82
őstag
Valószínű ez lesz az:
Még pár dolognak utánaolvasok, majd meg is rendelem. Nekem a telefonos Kodi remote is megfelelne, azt is használom, csak nem tudom a feleségem/gyerek mennyire tudná kezelni, bár utóbbi szerintem gond nélkül
Akkor felrakom az ittenire is a Kodit, köszi a segítséget.
Eme link alapján jó is lesz sztem, a Jessere is innen raktam fel:
[link] -
kovbandi82
őstag
Köszi a választ mindenkinek.
Másik kérdésem is lenne: feleségemnek megtetszett a gyerekszobai KODI, az online tartalmak miatt. A mi szobánkban is dolgozik egy Rpi3 modell B, jelenleg Strecht van telepítve rá, egy Pihole fut rajta ( a többi igazából nem mérvadó, google drive szinkron naponta kétszer, szóval nem energia zabálló dolgok). Ha erre még egy Kodit rátelepítek, elbírja a gép szerintetek? Alkalmanként lenne online pár mese/sorozat nézve róla. Igazából csak ezért nem akarnék még egy Rpit venni, így is sok a kütyü már. -
kovbandi82
őstag
Sziasztok. A következő kérdésem lenne.
Adott a gyerekszobában egy led tv, hdmi csati van rajta, de nem okos. Van egy Rpi3 Raspbian Jessevel, webszerver meg pár apróság fut rajta. Gondoltam, hogy veszek egy TV okosítót a gyerekeknek, DLNA kiszolgáló van a lakásban, viszont az is felötlött bennem, hogy magára a Jessere telepítek KODIT, DLNA forrásból tud lejátszani, és akkor nem kell vennem külön eszközt. Viszont nem tudom, hogy a kettőt egyszerre elbírná-e az RPI. Igazából elvben a DLNA nem emészt fel annyi erőforrást, mint a direkt lejátszás, pl Plex. Van valakinek tanácsa? -
kovbandi82
őstag
sziasztok. Az lenne a kérdésem, hogy cgi fájlokba hogyan lehet életet lehelni Raspbianon? Apache2 a webszerver. Lenne pár Openwrt/Lede alatt futtatott fájlom, amit szeretnék áthelyezni a Raspbianra.
-
kovbandi82
őstag
Olyan gondom lenne, hogy magyar lokalizációs beállítás mellett email küldésnél az ékezetes karaktereket (ő,ú,á stb) hogy tudnám megjeleníteni? Jelenleg pl. az ú betű helyett Ăş van
msmtp-t használok, Raspbian Jesse-vel. -
kovbandi82
őstag
Azok. Mondjuk éppen tervezek venni még egy Pi3 (vagy Pi2) masinát, a Radius csak Jesse-vel megy, a Pihole viszont Stretch-el, legalábbis egyiket se sikerült életre kelteni a másik rendszeren.
Néztem is HA-n 10-ben van új Pi3, annyiért nem rossz.
Sajna az új PI még mindig csak névleg gigabites, a Sata is elmaradt, nem beszélve hogy az usb portok és a lan osztozik az elérésen, így "NAS" gyanánt marad a Bpi M1, pedig jó lett volna ha minden eszköz egy alapra épülne -
kovbandi82
őstag
szerintem mindenkit érdekelne
-
kovbandi82
őstag
válasz
bacsomarton #30265 üzenetére
A leírás szerint nem sikerült telepíteni sajna, lehet megpróbálom az ISO-t kiírni, egy PIHOLE és egy gdrive ami igazán fontosabb dolog a jelenlegi rendszeren, max azokat újratelepítem.
-
kovbandi82
őstag
Freeradiust használ valaki Pi+Raspbian combon? Nem tudtok valahol egy rendes step by step leírást?
-
kovbandi82
őstag
Kernel logban találtam ilyen bejegyzéseket:
Apr 25 15:33:19 BaNDiii_RaspberryPI_Raspbian kernel: [300786.596186] Under-voltage detected! (0x00050005)
Apr 25 15:33:23 BaNDiii_RaspberryPI_Raspbian kernel: [300790.756188] Voltage normalised (0x00000000)
Egy 2A-es Samsung töltő a táp. Érdemes lenne tápot cserélni? Lehet így baja a PI-nek? -
kovbandi82
őstag
Freeradiust valaki használ? Semhol egy épkézláb leírást nem találok
-
kovbandi82
őstag
Megvan a megoldás, ha valaki így járna: a fstab-ban lévő cifs parancsba be kell rakni: vers=1.0
Tehát így nézzen ki a parancs:
//hostip/share /rpi_folder cifs username=***,password=***,vers=1.0 0 0 -
kovbandi82
őstag
Logban ez a bejegyzés van:
[ 13.854117] No dialect specified on mount. Default has changed to a more secure dialect, SMB2.1 or later (e.g. SMB3), from CIFS (SMB1). To use the less secure SMB1 dialect to access old servers which do not support SMB3 (or SMB2.1) specify vers=1.0 on mount.
-
kovbandi82
őstag
A parancs ez lenne:
sudo mount -t cifs -o username=*****,password=***** //-hostip-/SMBmnt /mntIdáig működött
-
kovbandi82
őstag
Sziasztok. A következő problémám lenne. Van egy Rpi3 Raspbian Strechel. Egy Bananan PI ( LEDE 17.0.4 ) SMB megosztása volt felcsatolva eddig neki. Azonban ma csatoláskor ezt a hibát dobja:
mount error(22): Invalid argument
Refer to the mount.cifs(8) manual page (e.g. man mount.cifs)Mi lehet a gond?
-
kovbandi82
őstag
válasz
vadkörte #29307 üzenetére
Elvben elégnek kellene lennie, ha a perifériák aktív HUb-on vannak. Nekem mondjuk 2.4A-t kap, egy vinyója van de az is aktív HUB-on.
A Bpit raktam át ma egy 2A-es tápra, SATA-n van egy vinyó, a többi HUB-on. Megmértem, terhelés alatt - szedtem le full sávszélességgel egy filmet -1,4A-t vett fel a Bpi, gondolom az Rpi is hasonlóan fogyaszt. -
kovbandi82
őstag
Nem akarok az Rpi NAS témában komolyabban beleszólni, de mivel van itthon BananaPI és Rpi is, van tapasztalatom.
Mindkét eszközön Openwrt-t használok, vinyók ext4-re formáza.
BananPI-re SATA portra kötött vinyóra olyan 30 mega körül másolok, Rpire 11 megával.
Kipróbáltam, torrent olyan 5 megabájtal jön az Rpire, DLNA-n az FHD filmeket szakadás nélkül streamingeli. Régebben "NAS" gyanánt egy TPlink WDR4300-at is használtam. Kompromisszumokkal símán használható mindegyik. Persze a versenyt nem veszik fel a 100k-s szuper nasokkal, vagy az épített cuccokkal, de otthoni használatra, ha tisztában vagyunk a korlátokkal, teljesen megfelelnek.
Mindenzek előtt NAS-nak egy Asrock ION330-at használtam, nem sírom vissza, nem adott annyi plusszt, hogy megérje a zúgást hallgatnom.
Az egész cuccot be lehet egy olyan TV álványba rakni, aminek van ajtaja, akkor nem látszódik semmi.
Házakat, aktív HUBokat, kábeleket Aliról rendeltem, kicsi pénzért jó minőségűeket, vinyókat HA-ról. -
kovbandi82
őstag
Sziasztok.
Raspberry PI3 - Raspbian Strech - a Pi Hole-t. Egyes https oldalak (pl totalcar ) nem jönnek be sajnos. Nem tudjátok minlehet a gond? Nem tudom használja-e valaki ezt a reklámszűrő megoldást, csak reménykedek hogy tudtok segíteni -
kovbandi82
őstag
válasz
toth_janika #28916 üzenetére
Nem sok. Plexet most szedtem le, 1080p-vel nem bírkózott meg rendesen, a távoli lejátszás akadozott....
-
kovbandi82
őstag
Sziasztok. Pi-holet használ valaki? Elvben egy hálózati szintű reklámblokkoló ha jól értelmezem.
-
kovbandi82
őstag
Nekem van egy Aukey 10 portos (portonként 2.4 A) töltőm, onnan kapja az áramot Aukey kábellel. Innen van még egy BananaPI és az Rpi hubja is megtáplálva (plussz nem ritkán 3 telefon és 2 Tab is töltődik), semmi gondom nincs
-
kovbandi82
őstag
Raspberry pi3 + Raspbian kombóra szeretnék dvb-t tunert beüzemelni. Van valahol valamilyen leírás, merre is induljak?
Milyen tunert vegyek? Alin az “első” ami szembejön velem megfelel? Pl ez:http://s.aliexpress.com/UFFnYJBj
-
kovbandi82
őstag
Sziasztok. Szeretnék egy crontabból indítható parancssori kóddal időközönként belépni pár oldalra, amit ritkán használok, de havonta elvárják a logint.
Ezzel próbálkoztam: curl -L --user usernév:jelszó https://abcd.abc/browse.php, de sajnos ez jön vissza:
bash: syntax error near unexpected token `newline'Van esetleg megoldás, vagy marad a manuális belépés?
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Építő/felújító topik
- Milyen autót vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Csökkentik a fogyasztást a Google AI-adatközpontok, hogy ne legyen áramszünet
- Kifelé is csukható a Z Flip7?
- További aktív témák...
- Eladó 2tb szerver hdd több db
- Intel NUC 11 mini PC i5 / 16GB RAM / 250GB SSD / Windows 11 Pro
- Mac Mini M2 8/256GB vagy akár +1Tb + trackpad ,magic mouse ,dock
- AKCIÓ! GAMER PC: RYZEN 5 5600X (6mag/12szál) +RTX 3070 Ti +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 70 FÉLE HÁZ!!!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RTX 3070Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3082
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest