- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Netfone
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Honkydoo
őstag
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Egyre jobban tetszik ez a cubieboard.
Ahogy írtam azbest kollégának is, még várok a vétellel, hátha lesz gpu gyorsítás cubieboard-ra is. -
Honkydoo
őstag
Köszönöm mindkettőtöknek a választ, utána nézek a dolgoknak!
-
Honkydoo
őstag
válasz
Drótszamár #4754 üzenetére
Ha van időd meg tudnád nézni, hogy megy e a hardveres gyorsítás?
A sata miatt tetszik nagyon, egy tv tuner lenne rákötve. Igaz, hogy itt írnak róla hogy PI-vel is mükszik.Szerk.: nem azzal a tunerrel, amit linkeltem, hanem egy hasonlóval, ezt már nem kapni mo-n.
wassermann:
Nem tudom, hogy jól gondolom e, de ha TV-zni akarok akkor streamelnem kell az adást (akár magamnak is). -
Honkydoo
őstag
Van valakinek cubieboard-ja?
Létezik rá raspbian-hoz hasonló rendszer?Azért tetszik mert van rajta sata csatlakozó + 1GBram + erősebb proci mint a PI-n.
-
Honkydoo
őstag
Van aki valamilyen a boltokban is kapható hangkártyával használja a pi-t?
Soundblaster Live! External-t nehéz beszerezni, és amazonon elég drága is...Szerk.: 5.1 hangzás kellene
-
Honkydoo
őstag
válasz
McSzaby #4549 üzenetére
Háát, nem tudom hogy jó 5let e.
Igaz nekem nincs ilyenem, viszont egy atomos gépet használok asztali PC-nek, és ha jól be van lakva a rendszer, azért néha kell várakozni.Szerk.: Ubuntu az OS.
Egy kis segítség Ahogy nézem nagyon low end körülmények között használható asztali pc-nek. De nekem inkább az Arcade gép tetszik.
Ha lenne hely itthon biztos felújítanék egyet.
-
Honkydoo
őstag
válasz
wassermann #4544 üzenetére
5V és 2A az 10W-nyi teljesítmény. [link]
Nekem ez nem tűnik túl nagynak. Tekintve, hogy a tápokat sem érdemes 100%-ban kihajtani. -
Honkydoo
őstag
válasz
wassermann #4255 üzenetére
Ahha, erre nem gondoltam.
Akkor a dvd-írást hagyom későbbre.Majd ha meglesz a Pi, akkor jelentkezem újra, de addig is figyelemmel kísérem a topicot.
Easycap digitalizáló ha valakit érdekel még a téma.
-
Honkydoo
őstag
válasz
wassermann #4253 üzenetére
Ahogy olvastam a neten az xbmc tudja rögzíteni a támogatott tvtuner jelét.
Ebből gondoltam, hogy talán nem lehetetlen. -
Honkydoo
őstag
korcsi, wassermann:
Van egy set-top boxom, arról ki tudom vezetni a videojelet RCA-n, vagy talán scart-on is.
Léteznek usb-s video digitalizáló egységek, arról viszont nem találtam információt, hogy melyik működik jól linux alatt, mondjuk openelec-el? Vagy hogy egyáltalán bírja e a vas a digitalizálást?Esetleg ha a felvett anyagot kit tudnám írni dvd-re, az már maga lenne a mámor.
Üdv,
ÁdámSzerk.:
A kamera bemenetet elvetettem support híjján, TV-tnuert találtam, de nálunk kódolt a jel ezért szerintem felejtős, marad a digitalizáló egység. -
Honkydoo
őstag
válasz
wassermann #4241 üzenetére
Amúgyeg ezzel a tuner dologgal sok újat nem mondtál...
-
Honkydoo
őstag
válasz
wassermann #4241 üzenetére
Igen, így is meg lehet oldani, de reméltem, hogy van költséghatékonyabb megoldás.
-
Honkydoo
őstag
Sziasztok!
Én afféle videót akarok építeni a Pi-ből.
Azt akarom, hogy időzítve vegyen fel.
MIPI CSI-2-ről azt olvastam, hogy illeszthető rá kamera.
Nem lehet valahogy átalakítani ezt video bemenetté?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- Gamer PC - R5 2600, RX 580 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest