- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Már be is futott a Galaxy A17 5G
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Egy óra, két rendszer
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
totya79
tag
Sziasztok.
PI2 B 1GB-os modellhez,amin 1 cirrus hangkártya van pluszba,milyen tápot ajánlanátok elfogadható áron?
4 ből 3 usb-t használok még,1 külső hdd,usb-s egér,és egy bill.
Köszi a választ. -
totya79
tag
Aki cirrus kártyát szeretné műkösésre birni,az írjon bátran,megpróbálok segíteni
Házam az egy általam csinált mestermű
Egyszer láttam ebay-en hozzá való házat,de akkor balga modon nem vettem meg,most meg nincs sehol. -
totya79
tag
válasz
berobi78 #15609 üzenetére
Hát aki azt tervezi hogy hangkártyát vegyen a pi-hez,akkor én a cirrust mindenképp ajánlom.
Elképesztő hogy milyen minőségben szól.Nemrégiben itt a forumon segitettem egy srácnak beüzemelni,és most engedelmével megosztom azt amit utána írt nekem.
"Nagyon szép hangja van. Bevittem a stúdióba (összeálltunk páran, amatőr stúdiót működtetünk) és mutattam az egyik kihangosító kollégának. Megtápláltuk nasról flac-okkal. Hanyatt estünk tőle :-) Ugyanolyan hang jön belőle mint a Mackie Onyx digitális stúdiókeverőből. Dynaudio stúdióhangfalakkal hallgattuk. És mindez összesen kerül egy-két tízezerbe. Miközben a stúdiószoftverek többezer eurósok, az eszközök néha több tízezer eurósok. Ez a málnapc egy kisebbfajta csoda."
-
-
totya79
tag
válasz
MaCS_70 #15284 üzenetére
Nekem van a pi2-hőz egy cirrus hangkártyám(igértem is annó hogy megírom hogy milyen vele)
Mivel rosszul állítottam be,így nem tudtam hogy mindenféle digitális jelet képes kiadni,és nem is akármilyen minőségbe...Szóval megérte a cirka 9500 magyar huf-ot bőven,mert állati jól szólUi:
Azért kerestem alternatívát,mert azt hittem koax kimeneten csak 2.0 tud. -
totya79
tag
Sziasztok.
Én is olcsó,és jó megoldást keresnék arra,hogy a pi2-met rá tudjam kötni a régi erősítőmre,amin nincs sajna hdmi bemenet.Olyan eszközre gondoltam,ami biztosan át tudja vini az ac3,ill a dts-t is,és persze a hdmi jelet is továbbitja.Az erősítömön optikai,és koax bemenet is van.Mit javasolnátok? -
totya79
tag
válasz
Mickey73 #14847 üzenetére
Szóval működik a cirrius hangkártya rendesen,mégpedig elég állatul
Tényleg jó minőségbe szól,és támogatja azokat a formátumokat,amiket a leírásban találunk.Coax kimeneten használom,ami ha jól tudom csak 2.0 kimenetet támogat,de mivel van egy igen jó Yamaha erősitöm,az megoldja az 5.1-re keverést.Ház egyenlőre még nincs,de találtam ebey-en.Amúgy biztos hogy csak 2.0 kimenetet tud az spdif,vagy esetleg szoftveresen lehet 5.1 is? -
totya79
tag
válasz
totya79 #14820 üzenetére
Találtam némi leírást a cirrus hangkártyával kapcsolatban,de sajna nem boldogulok vele.
A leírás:
[link]
Addig eljutok,hogy az update mappába bemásolom a letöltött fájlt,aztán restart,és szépen fel is telepul aminek kell,de nem változik semmi.Mit kéne még csinálnom.A legfrisebb kodi van fönnt,és pi2-m van. -
totya79
tag
Sziasztok
Vettem pi 2 hőz egy Cirrus Logic hangkártyát.Tudna valaki hogyan tudnám működésre birni kodi alatt? -
totya79
tag
Kodi elboldogul Dvd anyaggal?(vob)
-
totya79
tag
Nem tudja véletlen valaki,hogy a pi hűtőbordáját rá lehet e varázsolni a pi2 b-re?
Van értelme egyáltalán hütésnek? -
totya79
tag
Időközben magtaláltam a választ.
-
totya79
tag
Olyan kérdésem volna,hogy kodi fut a pi-in,és szeretnék hozzá kapcsolodni samban.vagy ssh-n.Mind2 szolgáltatást bekapcsoltam a kodiban,de nem tudom mit kéne tenni windowsban.Trnsmission settingshez szeretnék hozzá férni.
-
totya79
tag
-
totya79
tag
Sziasztok.Szeretnék torrentezni pi2 b-n,kodin.Esetleg egy szájbarágós tutorialt tudna valaki irni hogy tudnám ezt megvalósítani?
-
totya79
tag
Sziasztok
Töröm a fejem egy b+ vásárlásán,de mivel hagyományos erősítőm van,hdmi nincs,csak optikai,és koax hangbemenet.Fontos lenne a digitális hang nekem,így a kérdésem az lenne,hogyan tudnám megoldani hogy digitális hang jöjjön ki a pi-ből?Van esetleg valami kiegészitő,amivel meg lehet oldani?
Új hozzászólás Aktív témák
- Asztali PC , i7 10700 , RTX 3070 , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1.5 TB HDD
- Asztali PC , i5 8400 , 1080 Ti 11GB , 16GB DDR4 , 500GB SSD
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC , i9 9900 , RTX 3070 , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Asztali PC , R5 8400F , RX 5700 XT , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1TB HDD
- ASUS X540SA-XX004D Notebook - 4 napot használt
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2896, 100% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest