- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- iPhone topik
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomzi1
tag
válasz
pakriksz
üzenetére
Most tulajdonképpen mi is a probléma? Az, hogy a pi drága egy okostelefonhoz képest?
Mint mondtam a két eszköz nem hasonlítható össze. Egy terméket az ember nem azért vesz, mert "kell valami ami linux alapú", hanem azért amire használható. Mutass olyan okostelefont, amire külső hdd köthető. Ha ez megvan, akkor ezek közül egy olyat, ami tv-re köthető. Nyilván a pi-vel meg nem lehet telefonálni stb. (bár biztosan lehet venni hozzá usb-s gsm modult
)Rendben, akkor nézzük másik oldalról. Ezeknek a cuccoknak az ára nagyrészt nem az anyagköltségből áll. Egy jó nagy részt a fejlesztés, másik nagy részt a gyártással járó költségek jelentik. A gyártási költségek úgy csökkenthetőek, ha egyszerre gyártasz rengeteget, mondjuk 1 millió darabot. A pi esetében nyilván nem ez a helyzet, mert nem tudták előre, hogy mekkora lesz a kereslet.
Egyébként részben igaz, hogy gyengécske a raspi. Ez akkor jön elő ha grafikus felületet használja az ember, webböngészés elég gázos. Viszont ez változhat idővel, annyi híja van, hogy hardveres gyorsítást kapjon.
Mondok egy példát amiben viszont verhetetlen a pi. Éppen egy automata teafőző berendezést tervezek, ami internetről vezérelhető. Ilyen feladatokra arduino-t használnak általában. Nem nagyon vagyok benne a témában, de most rákeresve egy ethernet-es arduino 65 dollár. Ennyiből a pi is kijön. Na de! Ez a teafőző egyben torrent kliens is lesz
és amíg várok a teámra nézhetem a kedvenc sorozatomat 1080p-ben 
Szóval szerintem jó az ára.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- Autós topik
- Reklámblokkolók topikja
- Gurulunk, WAZE?!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Torrent meghívó kunyeráló
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Szupergyors Core i7 7700 FSC P757 TOWER SSD PC 4X4.0Ghz 16Gb DDR4 512Gb SSD DVD WIN11 1Év GARANCIA!
- Lenvoo M70q / M90q Micro - Mini PC - Core i5 10400T / 10500T- 16GB DDR4 256GB NVMe SSD - több db
- Dell Optiplex 3080 micro, i3-10105T (4 mag, 8 szál), 8GB RAM, 256GB SSD, Bővíthető
- Zotac Magnus One barebone számítógép Core i5 processzor, 32 GB memória és RTX 3060 VGA kártyával
- i5 9600K GEFORCE RTX 2060 6GB DDR6 16GB RAM Gamer PC
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3263, 100% Akkumulátor
- JBL Xtreme 4 új, bontatlan akciós áron eladó!
- Újszerű Acer Aspire A515 - 15.6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB SSD - Win11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3765, 100% Akku
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)
és amíg várok a teámra nézhetem a kedvenc sorozatomat 1080p-ben 
wassermann