- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Apple Watch
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Íme az új Android Auto!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisninja
őstag
Ez fontos volna.. A netem is lejár
Valaki legyen szives és bocsi az uppokért de fontos
mikor kéne akkor nincs segitség
-
kisninja
őstag
uppppppp
-
kisninja
őstag
up
-
kisninja
őstag
válasz
Szten Márs #35 üzenetére
Meg probálok még egy két cserét addig is irjon valaki ha van valami 5lete
-
kisninja
őstag
válasz
Szten Márs #33 üzenetére
igen ott külön külön 512
az egyik 1 rows 4bank
a másik 2 rows 4bank -
kisninja
őstag
Az aida látja mindkét rammot
de ö is 512 ir ki
[Szerkesztve] -
kisninja
őstag
válasz
Szten Márs #30 üzenetére
Most 01-1 igy remélem érted 1 ahol a ram van 0 ahol meg nincs
-
kisninja
őstag
Sziasztok volna egy kérdésem.
Most vettem ramot eddig volt 512-ön most elvileg 1024 de.... a gép csak 512-öt lát
Mi lehet a baj ?? igaz az egyik ram kétoldalas (régi) az uj egyoldalas
A konfig az adataimnál. -
Rommel6600
őstag
Hi all!
Ma voltam szervízben, először bevizsgának mindent, utánna történik bármi! A másik dolog amni feltűnt, hogy egy teszt szerint a ram alapfeszültsége 2,5V. Nálam a bios default-on 2,6-ot ad neki!(ez egészséges???
)
A másik dolog: csak 2 memória slot-om van, ezért inkább jobb volna ha nem lenne tele mind...
Egyik haveromak (2,4-es cerkával) olyan lapja van ami nem visz csak 1 memóriát 400-on, többet már csak 333-on... Az én lapom nem lehet ilyen???
Amúgy meg melyik jobb???
1Gb Infineon 400Mhz-en, vagy 2 kingmax 333-on??? -
fügike
senior tag
Ha nem tökéletes a BIOS, és/vagy a lap nem kezeli jól a memóriát, akkor tatláhatnak hibát attól függetlenül, hogy a RAM jó. Esetleg - bár ez szégyen-gyalázat volna egy komoly laptól - az alaplap nem komálja a memóriákat.
Régen a K7S5A volt ilyen háklis, bár az az olcsó kategóiába tartozott. -
t97eat
csendes tag
A memoriateszt programok nem fognak hibát találni, mert nem is rossz a ram. Ja, nekem egy MSI 865PE2 Neo6 alapom van, de szerintem ez nem mérvadó ebben az esetben; hiába lett tesztgyőztes, ezen is kijöttek ezek a gondok! A samsung ramrol meg csak annyit, van eredeti és utángyártott, ezek egyással nem mennek duálban! Jártam így én, a legelső ramjaimmal! Max akkor működik, ha megnezed a ramokat, és hajszál egyformák, kinézetre is!!!!!! Nem csak MHZ-re!!!
[Szerkesztve] -
t97eat
csendes tag
Ha nem tuningolod, akkor is gyorsabban olvas és ír a procid a Kingmax ramból ill. -ba, mint az infenionból ill. -ba!
-
t97eat
csendes tag
Mielött kicseréled, probáld meg azt, hogy adsz nagyobb feszültseget a ramoknak a biosban. Nekem ez bejött... Kingmax Hardcore ramom volt. Most Geil van, az is ugyanezt csinálta, de adtam neki kakaót, es már jó is... Pl adjál neki elöször 2.60 vagy 2.65 Voltot. Ha bejön a windows, de állandóan szabálytalan müveletet hajt végre, akkor emeld 0.05 Voltonként a feszt. Futtas WINAMP-ot(!!!!), majd 3DMarkot!! Ha gond van, akkor fél perc alatt kijön. Nekem pl 2.75Volton müködik jól 2-3-3-5 ös idözítésekkel 400Mhz-en. Ha nem oldódik meg,csak akkor cserélj, mert a Kingmax azért mérföldekkel jobb mint az Infenion!! Ja es közben teszteld a memoóriasebességet EVEREST-el!
-
t97eat
csendes tag
Szegasztok!
-
fügike
senior tag
válasz
Rommel6600 #21 üzenetére
Annyi lenne a különbség, hogy nem tudod kihasználni a dual channel-t. De mivel most sem tudod, nem fogsz észrevenni semmit, illetve hogy normálisan üzemel a rendszer.
-
Rommel6600
őstag
válasz
Szten Márs #20 üzenetére
a bolt honlapján az időzítés ugyan az! más vmi még számít hogy tuning nélkül gyorsabb memóriát kapjak (a kb ugyanannyi) pénzemért???
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Rommel6600 #19 üzenetére
persze, abszolút meg.
-
Rommel6600
őstag
hi
ez az egész kezd nem is ide hanem az x-aktákba illeni! beleuntam ebbe az egészbe, ki fogom cserélni 700Ft ráfizetésével a 2 kingmaxot egy 1Gb-os Infineon-ra! Az infi jó, nem???
havernak is olyan van, meg van vele elégedve
tuningolni egyiket se akarom/akartam (elvből, mert nincs rá szükség, sztem még elég jó a gépem) úgyhogy ilyen célra megfelel az infineon, nem? -
fügike
senior tag
Ugyan nem teljesen ilyen esetem volt, de azért beírom, hátha ér valamit.
Új NF7-S2 lapom naponta egyszer lefagyott az újonnan telepített WinXP alatt, és nem vitte dualban a szintén újonnan vett - bár nem párban - Samsung 400-asokat (512-esek.)
Addig csinálta, amíg meguntam, BIOS-t frissítettem rajta, aztán újraraktam a Win-t. Azóta csak szoftveres gondjaim voltak, ui. az új BIOS-nak javítva van a RAM-kompatibilitása, így viszi a dualt - igaz, csak 333-on, mivel a Barci 166-os.
Szóval ha minden kötél szakad, egy próbát megér egy BIOS-update. (Persze csak ha tudod, hogyan kell csinálni!) -
zso73
veterán
válasz
Rommel6600 #11 üzenetére
Csak jókat hallottam az Infenionról!
-
Rover623
félisten
válasz
Rommel6600 #10 üzenetére
Azért mert így állsz hozzá a dolgokhoz...
1. ez itt nem chat, ez fórum...lehet hogy aki tudna neked válaszolni, nem néz be naponta...
2. lehet hogy nem tudja senki a választ, és szerencsére nincs online egy olyan tag se, akinek fogalma sincs a témáról, de szeret mindenbe belepofázni...
3. valaki tudja a választ, de éppen nincs kedve értekezni (mert volt már róla szó, vagy ő írta le a választ ezerszer...vagy csak front van és tele van a töke), ezért kivár, hátha valaki megoldja helyette a problémát...
4. te mit tettél az ügy érdekében (azon kívül hogy itt háborogsz)...? Neten kerestél már bármilyen infot...? Vagy (szokás szerint) mi tegyük meg...? -
Rommel6600
őstag
Esetleg még ha van vkinek tapasztalata ossza meg!
Most használok (inkább használnék) két 512-es kingmaxot, de néhány száz forint ráfizetésével ne cseréljem ki inkább egy 1gb-os infineonra???
Mik a tapasztalatok az infineon-ról???
Mennyivel jobb a kingmax (ha jobb)??? -
WillChi
őstag
válasz
Rommel6600 #8 üzenetére
Szerintem itt tedd fel a kérdésedet: Bővebben: link
-
Rommel6600
őstag
Hello!
Abit nf8-as alaplapom van amit eddig egy 400MHz és egy 266MHz-es rammal használtam (értelem szerűen nind a kettő 266 on ment).
Viszont ma vettem 2db Kingmax 400MHz-es memóriát, és a gép 400on akarná vinni a két kingmaxot, de újraindul folyamatosan, méd be se tud bootolni szegény!
Viszont egy 400as Samsung és egy 400as kingmaxot auto-beállításon hagyva csak 333-on viszi, és működik
A kérdésem: Az ABIT NF8 nem tud csak egy ram modul esetén 400MHz-es sebességet, két 400as modult meg már csak 333-on kezel???(haver alaplapja például ilyen, de az teljesen más) Az alaplap kézikönyvében, a dobozon sehol erre utalás...
Aki tudja kérem segítsen! -
Loretto
veterán
válasz
várnarancs #5 üzenetére
-
Loretto
veterán
válasz
Rommel6600 #1 üzenetére
Kis kereső használata ajánlott.
Javaslom mindeképp nézz ba a nagy ramos topic II. részsébe. Memoria tesztre alkalmas progik a memtest86 ill. goldmemory. -
várnarancs
addikt
válasz
Rommel6600 #1 üzenetére
Nézd meg, hogy külön-külön mennek-e jól, ha nem, akkor vidd vissza a gariba
-
Andras6800
senior tag
Akkor használd őket külön!
-
Rommel6600
őstag
Hello!
Vásároltam ma 2db Kingmax 400MHz-es memóriát, és belekerült az Nf8-as alaplapomba, de a windows sokszor be se bír töltődi már azelőtt újraindul! Valszeg az egyik modul hibás
Kérdés: Tud vki vmi jó tesztprogit ami csumára letesztelné a memóriákat??? ( mert úgy tűnik külön-külön mennek, de együtt nem )
jelenleg vmi memtest nevű progim van, de ez nem vmi tuti
Ja, és esetleg: 333MHz-n úgy tűnik stabilak(együtt)! de nem azért vettem 400mhz-s ramokat hogy 333on nenjenek, meg lehet van ott más gixer is...
Előre is kösz a segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Apple asztali gépek
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Óvodások homokozója
- Synology NAS
- Spórolós topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS