Hirdetés
- iPhone topik
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
Új hozzászólás Aktív témák
-
gajdi79
csendes tag
Sziasztok!
Olyan segítséget kérnék, hogy van egy DELL7080TW pc, amely alaplapjára 2 db. nvme ssdt lehet csatlakoztatni (512 GB, 3200/3200 - írás olvasás), ezeket raid1 használnám rendszernek (alaplapi raid), 404 GB. van raid1ben, olvasási sebesség rendben, de az írási sebesség gyatra 1667 MB/s.
Külön használva az SSd.k tudják a 3000 feletti írási sebességet mindkettő slotban, mindkettő ssd.vel.Driverek telepítve szóval kicsit meg vagyok akadva ezzel.
Köszönöm a segítséget! -
gajdi79
csendes tag
Üdvözlet,
Segítséget kérnék h310eket használok dell optiplex mt 5040/5050 pc.kben (2 db. 500as samsung ssd raid1ben) viszont ahogy látom a raid kártya melegszik rendesen, esetleg Valaki próbálkozott már a bordára aktív hűtést rakni és igen itt a csatlakozókkal is gond van, mert ugye dell.
Köszönöm a segítséget. -
gajdi79
csendes tag
válasz
fudi2002
üzenetére
Köszi az infót, most szoftveres raid1.et tesztelek egy dell7070 MT.n, ott intel raid alaplapi beállítással rakok két nvme ssd.t raid1 tömbbe, (ezen van az adatbázis) valamint a rendszer is külön meghajtón van nvme ssd, ezek pcie slotban vannak, riser kártyában, passzív hűtéssel.
-
gajdi79
csendes tag
válasz
fudi2002
üzenetére
köszi, ez akkor mit jelent, a tömb ilyen sebességgel dolgozik? Nekem 2 SSD van RAID1-ben, de H310 alatt (rendszer->32 GB RAM), annál ugye nincs cache, viszont a "nyers" adatbázis !60GB! (dolgozom, hogy a cég optimalizálja az adatbázist, mert 2 év alatt megfőtt 2 SSD).
Viszont, ha a általad használt konfigot használnám, akkor a kártya adta 1 GB cache kevés lenne, mert az adatbázis ennek a többszöröse, vagy tévedek? -
gajdi79
csendes tag
válasz
HUfantom
üzenetére
Régi ügy most lett megoldva, ssd csere tömb újraépít, majd ugyanez a másik lemezzel és működik. Gondolom azért, mert a raid tömböt a hibás szektorok míatt átrendezte, mert a raid1 tömb 400 GB.os 500as lemezen. Szóval siker, most egy Dell7070ben próbálkozok egy nvme raiddel :-)
-
gajdi79
csendes tag
válasz
Marcelldzso
üzenetére
thx, ez volt a terv, egy 4x4es titan venti, de kell hozzá átalakító, mert természetesen a dell alaplapja venti csatolójával nem kompatibilis. Nem néztem rá csak a leírást olvastam, hogy van 3pines csatlakozó, de természetésen azt nem lehet csatlakoztatni rá, szóval folyamatban van a dolog.
-
gajdi79
csendes tag
Üdvözlet! Arra van ötlet, hogy lehetséges-e plusz hűtést rakni egy dell perc h310-re, mert nem szerverben van használva, hanem dell optiplex MT.ben? Köszönöm
-
gajdi79
csendes tag
Üdvözlet! Lenne egy dell optiplex7050 MT, "szoftveres" raid1el, két 870 evo 500as ssd, amiken egy 400 GBos raid1 tömböt használok. Lelasult a rendszer 1 év után az ssd 100%on tekert, hdd sentinel fel és az ssdk kondíciója 79/56-on és hibás szektor 120/310 körül. Cserélném a lemezeket, de mire készülhetek, tudja kezelni az újraépítés a hibás szektorokat, vagy készülhetek új telepítésre? Köszönöm a segítségeteket.
-
gajdi79
csendes tag
Üdvözlet!
Segítségre lenne szükségem, mert vettem egy Dell Optiplex 5040MT gépet és hozzá 2 db. 512-es SATA SSD (2,5) meghajtót, hogy majd ezeket RAID1-ben használjam.
Beszereltem látja az SSD.ket, de a RAID mód nem érhető el, ebben tud valaki segíteni - a biosban engedélyezve van a raid mód próbáltam már több sata vezérlőre rakni/kötni, de nem működik sajnos.
Üdv
andras
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Régi CPU újrakiadásával ünnepelné a Socket AM4 tizedik évfordulóját az AMD
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gitáros topic
- Feltörték a regisztrációmat vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vigneau interaktív lokálblogja
- TCL LCD és LED TV-k
- iPhone topik
- Mesterséges intelligencia topik
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Western Digital 2TB HDD-k (WD20EURS)
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 990 Pro Heatsink NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung PM9C1b 1TB M.2 PCIe Gen4 SSD! 7.100-6.700MB/s
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung 970 Evo 500GB (28-30k) / 1TB (43-45k) NVMe SSD - több db is - 99-100%-os kondíciók
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Z Fold 7 256GB Blue Shadow Újszerű állapot 12GB RAM 2029.03.10. garancia
- (TÖBB DARAB, KÉSZLETEN) (TÖBB DARAB, KÉSZLETEN) Samsung / SanDisk / Micron 256GB 2,5" SATA SSD
- 27% - Gamemax GAMER PC! 7500F / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB SSD /
- Dell Latitude 7410 Core i5-10310u, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest