Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 17 - alap
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 17 - még mindig tart
Új hozzászólás Aktív témák
-
Freddy TNT
őstag
Én 2*160-at használok RAID0-ban. Mivel nekem van olyan cuccom amiért kár lenne, ezért van még egy 200-as és két 20 Gb-s vincsi biztonságinak.
Nekem ESETT MÁR SZÉT RAID 0-m. (egy boot során a vezérlő valahogy megfeledkezett RAID0-ba tenni őket <Sil 0680>)
Szerencsére ez még közvetlen a rendszer telepítése után jött elő.
Az SATA-ról pedig: egy rakás szar! Már megbántam, hogy plussz pénzt dobtam ki érte..
lassabb, több vele a gond mint az IDE-vel. Ráadásul kizárólag az átviteli rendszer változott (na jó van hot swap,meg NCQ..stb) egyébként a mechanika maradt a ''régi''
Mondjuk én nem értek egyet Liksoft-al abban, hogy 300% az esély. Én olyan 70-80%-ra tenném, hogy a két vinyó életében adatvesztés áll fenn. (persze a szóló vincsiről jóval könnyebb adatot menteni ha süllyed a hajó)
Mindenesetre szerintem sem szerencsés, hogy ennyire híreszteled a RAID0 halhatatlanságát.
-
Krix
őstag
Figyi! Semmi gond nincs a Raid 0-val, használd nyugodtan. Nagyobb az elromlás kockázata és nehezebb v. szinte lehetetlen az adatmentés: ennyi, cserébe viszont gyorsabb. Nekem nincs 400 G felesleges adatom
, ezért nem csinálok ekkora Raid 0 tömböt, sőt nálam raid 1-ben van 2 db 200 G-s vinyó. Régebben én is használtam raid 0-s tömböt. Átmeneti tárolónak tömöríteni, videót vágni otthonra tökéletes, de semmi olyat nem raktam rá amit nem szeretnék elveszteni. Modjuk erre elég 2 db 80 G-s vinyó is. -
liksoft
nagyúr
Csak egy megjegyzésem lenne. És ez a stílusodhoz kötődik.
Lehet, hogy Te tudod és ismered a RAID0 veszélyeit. Pont ezért nem jó, ha elbagatelizálod. Ezt a fórumot ''titkárnők'' is olvassák (kifejezetten a számítógép hardware-es ismeret miatt használtam a megnevezést minden bántó szándék nélkül), így Nekik mást jelent a Te írásod mint szakmabelinek. Azt hiszem, ''láttam már karón varjút'' (adatmentésből élek). Így nyugodtan mondhatom, hogy a meghibásodás NEM a duplája, hanem a HÁROMSZOROSA a szimpla drive-hoz képest. De ezt részletezni itt és most lényegtelen. A fontos, hogy a feladathoz kell választani a rendszert. Ez viszont tartalmazza a felépítést, üzemeltetést és az archíválási rendszert is. Ha nem rendszerben gondolkodik valaki, akkor az a saját adatainak potenciális gyilkosa. Lehet, hogy erős a megfogalmazás, de a gyakorlatban látom, hogy igaz. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hitachi Travelstar 500 GB SATA II 2,5 Notebook HDD
- BESZÁMÍTÁS! 4TB WD RED WD40EFAX HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Szinte új! - Intel SSD D3-S4510 Series 240GB 100% 0 - 2 nap közötti futásidő (5db)
- Micron 5200 ECO 480 gb 100/100 (2db) - Professzionális SSD akár otthonra is
- 2TB HDD 100/100 - Több darab!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z270 i5 7600K 16GB DDR4 256GB SSD GTX 1060 3GB Zalman Z1 CHIEFTEC 500W
- Új állapotban! Lenovo ThinkPad T14 Gen 3 i5-1245/16gb ram/256 ssd FHD+ garancia
- Honor Magic7 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Lenovo ThinkStation P330 Gen 2 Tower i7 / Xeon workstation /számla- garancia
- iPhone 17 Pro Max Silver - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
lassabb, több vele a gond mint az IDE-vel. Ráadásul kizárólag az átviteli rendszer változott (na jó van hot swap,meg NCQ..stb) egyébként a mechanika maradt a ''régi''
, ezért nem csinálok ekkora Raid 0 tömböt, sőt nálam raid 1-ben van 2 db 200 G-s vinyó. Régebben én is használtam raid 0-s tömböt. Átmeneti tárolónak tömöríteni, videót vágni otthonra tökéletes, de semmi olyat nem raktam rá amit nem szeretnék elveszteni. Modjuk erre elég 2 db 80 G-s vinyó is.