- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Macrodroid
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Hatalmas teleppel futott be a Xiaomi Mix Flip 2
- Google Pixel topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
Új hozzászólás Aktív témák
-
code1005
senior tag
válasz
Interceptor #2511 üzenetére
Szerintem se használj raid0-át rendszernek. Nekem is az volt, de annyira nem jött be, a következő win installnál nem is raktam raid-et. Tényleg jobb egy raptor rendszernek. Adatnak jó lenne az a raid0, de csak ha nagy állományokkal dolgozol, kicsiknél sok a lemezművelet.
[Szerkesztve] -
tlac
nagyúr
válasz
Interceptor #2509 üzenetére
5k-s kártya is szoftveres
na, átszerkesztetted a szövegedet
win alatt könnyű belőni, linux alatt már sokkal problémásabb -
tlac
nagyúr
válasz
Interceptor #2506 üzenetére
úgy látom, hogy tud a lapod raid-et: [link]
tehát meggyőződhetsz magad a sebességéről
[Szerkesztve] -
lazydog
addikt
válasz
Interceptor #2492 üzenetére
Nincsen ingyenebéd, a minőségnek ára van.
Az ütős videokároly ára miatt is szívod a fogad, mégis kicsengeted érte a zsét. -
szacsee
nagyúr
válasz
Interceptor #2500 üzenetére
Figy, a tied nem raides déli híd, tehát csak a software-s raid jöhet szóba, ami rendszervinyónál nem megoldható, vagy csak nagyon nagy macera árán.
Tehát vagy vezérlő + 2HDD, vagy 1 Raptor pl 150-es. -
tlac
nagyúr
válasz
Interceptor #2500 üzenetére
jmicronos raid nincs? (bár az tényleg kicsit lassabb, mint az intel, vmivel több prociidőt használ)
szerintem nincs, de én nem szutykolnék ilyen kártyákkal -
tlac
nagyúr
válasz
Interceptor #2496 üzenetére
ilyen sima kis 2 vinyós raid0-ra szerintem bőven elég az alaplapi
ich8r-rel nyomtam (a háttérben ez is tényleg szoftveres, de nézd meg a cpu használatot, nem zabál az semmit) -
szacsee
nagyúr
válasz
Interceptor #2494 üzenetére
Szép meg jó a Vista, de ne felejtsd el hogy egy 6-8 hónapja nyúzott XP lassabb mint egy friss Vista (laikusoknál).
A másik 2Gb rammal idővel le fogsz szokni a játékokról vista alatt, de ha már megvetted tedd fel nyugodtan.
A soft raid annyira zabálja a rendszert, (főleg olyan volumenü gépnél mint a tied), mint amikor levegőt veszel és kimerülsz tőle (magyarul semennyire, legalábbis nem veszed észre)
[Szerkesztve] -
tlac
nagyúr
válasz
Interceptor #2492 üzenetére
''tesztben'' jól mutat a raid0: [link]
de csak egy kicsivel érzem (lehet semmivel) gyorsabbnak a rendszert (biztos nem építenék mégegyszer raid0-t)
[Szerkesztve] -
szacsee
nagyúr
válasz
Interceptor #2490 üzenetére
Raptorral jobban jársz!
2 HDD-t azért ajánlottam raidbe, mert nem tudtam mire fogod használni (raptor mellé).
Amúgy ez nem csak a rendszer komponensein múlik, hanem az Operációs rendszeren is.
Lehet űberbrutál géped, ha szarul van belőve a winfos, akkor lehet ugyanolyan gyors fileműveletekben, mint egy sulinetes dobozka (csak elnagyolt példa).
Ilyen trükköket pl a win XP-s topikban találsz.
Pl rendszermag beírása indításkor a memóriába.
Indexelés kikapcsolása.
NTFS filerendszer gyorsítása stb
2492: Ahol a véletlesnszerü elérés számít, ott ugyanolyan gyors, magyarul ugyanannyi idő alatt éri el az adatokat, de ha jól van beállítva, akkor olvasásnál és írásnál is űbereli a single HDD-t és nem kevéssel. De ésszel kell vele bánni, mivel ha szétesik a raid tömb, akkor gáz van és nem kicsi. Ezért jó, ha van egy tartaléknak, amire a fontos dolgokat mentegeted.
Idővel mondok gyakorlati példát, mivel szétszedtem a raid kötetet, de így lassabbnak érzem a gépet, pedig erősebb a procim is (X2 @ 2700 vs E2160 @ 3.0 Ghz), úgyhogy számít biztosan, de ma feldobok pár játékot és megmondom mennyire.
[Szerkesztve] -
tlac
nagyúr
válasz
Interceptor #2490 üzenetére
ha a raptorról megy, akkor igen (ezek csak sima sata-sok)
-
tlac
nagyúr
válasz
Interceptor #2487 üzenetére
nyílván a raptor nem gyorsítja fel a másik vinyót
(adatárolásra nem kell nagy sebesség, pl. film, zene) -
szacsee
nagyúr
válasz
Interceptor #2484 üzenetére
Hali!
Nekem 2db 250 YS volt Raid 0-ba kötve, úgyhogy nagyjábót tudom milyen gyors.
Szerintem a Raptoral és egy nagyobb kapacitáíú HDD-vel jobban jársz, de attól függ mire kell.
Pl. a Raptor elérési idejét soha nem fogja megközelíteni egy Raid 0 tömb, viszont ha videóvágással foglalkozol nagyobb méretben, akkor lehet szerencsésebb a Raid 0.
A helyedben vennék egy Raptort rendszervinyónak és kuporgatnék össze pénzt 2 YS-re, majd azt raid-be kötném.
Neked kell mérlegelni mennyit szánsz rá és mire használod, valamint, hogy kihasználod-e.
Gammákhoz, amúgy Raptor a jobb sztem. -
tlac
nagyúr
válasz
Interceptor #2484 üzenetére
jobban járnál 1 raptorral
-
code1005
senior tag
válasz
Interceptor #2481 üzenetére
Nagy dolgot nem. Elméletileg toleránsabb vele a vezérlő, tehát nem foga rögtön kidobni a tömbből. És talán folyamatosabb üzemre lett tervezve mint a desktop társaik.
Természetesen ugyan úgy (minimum) 2db wincsi kell belőle egy raid 0, ill. 1-hez.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Le Mans Ultimate
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- BestBuy topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- További aktív témák...
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Western Digital WD Red Pro 3.5 16TB 7200rpm SATA3 (WD161KFGX)
- Western Digital Purple 6TB HA510 - WD62PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- Samsung 860 Evo/ 850 Pro 1TB SSD-k állapottól függően 18-28k között
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest