Új hozzászólás Aktív témák
-
tknof1871
őstag
A tárolóhelyeket automatikusan felcsatolja, ahogy írtad is.
Nem tudtam, csak szerettem volna ha így lenne. És így van. Ezt igen jól megcsinálta a Microsoft!Ezt viszont nem értem.
Vezérlőpult > Rendszer és biztonság > Tárolóhelyek
És itt az a figyelmeztetés hogy: Kis kapacitás
2 darab 3TB-os HDD alkotja a Tárolóhelyet, az a gyakorlatban 2,71TB tárolóhely. A Hard Disc Sentinel szerint is a tárolóhely 27%-a szabad. Hány százaléka legyen minimum szabad? -
törölt tag
"ezek storage spacesben vannak paritás módban, ami egy szoftveres raid5"
Nem. Valamiben hasonlít, de NEM az. Soft RAID5-öt a Windows 10 nem tud, ez a Windows Server privilégiuma. A Storage Spaces ettől sebességben jóval elmarad.
Amit írtál, azt sajnos ebben a formában nem tudja a Windows 10 Storage Spaces.
-
brd
nagyúr
Leginkább semennyire. Ha meghal a vezérlő, akkor új tömböt csinálsz másikkal, és a backupból visszamásolod a tartalmat. Persze el lehet játszani ilyen RAID Reconstructor-féle programokkal, de ha van backup (ha nincs: miért nincs?
), akkor azt használni sokkal egyszerűbb...
-
brd
nagyúr
A vezérlők META adatok rögzítésére vonatkozó viselkedése nem igazán állítható. Viszont a legtöbb RAID vezérlővel ez egyébként sem probléma, mert a RAID1 bármely tagját egy nem RAID vezérlőre kötve látszódni szokott a tartalma.
FeeLing_: Van másik vezérlő az alaplapon (más színű csatlakozók pl.), ahová a HDD-t tudnád kötni?
-
Nem én... 7600as rc-hez sem kellett (ugyan ehhez a hardverhez), gondolom/gondoltam ehhez sem. De első telepítéskor is látta, csak miután betöltött W7, akkor már nem. Második telepítéskor is láttam, csak a Win megint nem. Most már telepítés megkezdésekor sem látja a lemezkezelő. Éppen fésüli át a meghajtót a get data back, ha le tudom menteni az adatokat róla, akkor törlöm a raid tömböt. Úgyis újra akartam méretezni az egészet. Bár jó lenne, ha nem kellene megint telepítenem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Crucial 240GB SSD eladó
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest