Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen robotporszívót vegyek karácsonyra? (2025)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Jövő héten mutatkozik be a OnePlus új szériája
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
brd
nagyúr
A RAID nem adatbiztonságra való, meg kellene már érteni (nem elsősorban neked írom
)! Egyik változata sem!
Hanem elsősorban arra jó, ezért lett kitalálva, hogy (megfelelő vezérlővel és az olcsóbbak sajnos nem tartoznak ide) a RAID-en lévő adatok elérése még 1 (vagy a RAID típusától függően több) HDD halála esetén is szünet nélkül biztosítva legyen (vagyis, hogy ne legyen üzemszünet). Aki mást állít, az nem szakértő. Mert mi van pl., ha memóriahiba miatt rossz adat kerül felírásra a tömbre? Vagy vírus kerül a rendszerbe, ami szándékosan tönkreteszi az adatokat? Ezeken nem segít a RAID...A RAID1-nél meg (pláne HW-es esetben) nem szabadna lassulnia az írásnak, legfeljebb 5, max. 10%-nyi értéket, ha ennél több, akkor szemétre a vezérlővel. Korábban asszem linkeltem már ide teszteket, a win-be épített (tehát software-s) RAID1 sebességéről, nézd vissza a topicot. A HW-es megoldásnak pedig annál jobbnak kell lennie...
-
KTTech
veterán
A HW hibába itt beletartozik a Bad sector is... ugyanis könnyen előfordul, hogy a TLER-el felvértezetlen HDD-k megpróbálják javítani magukat, ami hosszú időbe is telhet, viszont a RAID vezérlő szépen kivágja a nem válaszoló HDD-t a tömbből. Egyébként mázlista vagy... nálunk a cégnél szépen halnak a HDD-k, igaz nem mai darabok... de otthon is volt már BS-os HDD-m...
RAID0-nál a bevont HDD-k számától függ, mennyire nő meg a - bármilyen - HW hiba miatti adatvesztés, de jól látod: az eredmény ugyanaz, mintha csak 1 HDD lenne, és az állna be végleg.Elvileg a meglévő tömbödet közvetlenül tudja az Intel Storage Matrix migrálni RAID01-be, de próbálni nem próbáltam... a mentés mindig a legbiztosabb kiindulási pont

Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen TV-t vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- Bittorrent topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- VGA kibeszélő offtopik
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Újszerű Apple MacBook Air M1 13.3 - 8GB/256GB - Asztroszürke - 150 Ciklus - 92% akku - 1 év gari -
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3985, 100% Akkumulátor
- Xiaomi 15T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Keresünk dokkolókat
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
)! Egyik változata sem!
2x250GB WD Raid0-ba, és +most rendeltem egy 320Gb osat szinglibe.. A nagyon fontos cuccokat arra másolom.. Igy is lesz vagy 60 MB/sec arrola másolás Raidre.. Sztem böven elég a 2Raid0 +1 biztosnági...