- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Közönségkedvenc tábla készül hazai startra
- Yettel topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Almás kagylót főznek Cupertinóban
Új hozzászólás Aktív témák
-
sinick
senior tag
Még nem tudom mennyire szállhat el a RAID0, csak most kezdtem nincs tapasztaltom.
12 éves pályafutásom alatt IDE nem szállt még el - pedig 2005-ig üzemeltettem 100 gépes hálózatokat kb 6 évig -, merevlemez nekem egy (fejhiba) szállt el, munkahelyeken meg talán három darab. Ebből a szempontból mindegy hogy egyhdd-s fejhiba van vagy raid0-ban lévő hw hiba, az adatoknak ígyis úgyis lőttek.
Eredetileg RAID1-et akartam, de arra azt írták a hozzáértők, hogy az olvasás nem lesz sokkal gyorsabb, viszont az írás annál lassabb. Igazából pedig mindennapos használatban gondolom az olvasás lényegesebb (ld. pl. ADSL, ahol figyelembe veszik, hogy 10szer annyit tölt az átlag user, mint amennyit feltölt)
Igazából HW hiba miatt (HDD vagy IDE hiba) ugyanúgy lehet adatvesztés, csak itt a HDD meghibásodási valószinűsége - elvileg - kétszer akkora. Gondolom IDE vezérlő illetve alaplapi RAID vezérlő meghibásodása csekély (csak az a lényeg, hogy ez ne okozzon adatvesztést a HDD-n).
Lehet hogy akkor beruházok még két vinyóra és megtükrözöm a RAID0-mat RAID01-re.
Ez lehetséges vagy ehhez előbb rombolni kell a RAID0-mat?
Új hozzászólás Aktív témák
- Napelem
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Elképesztő lemaradásban van az aktuális Loongson CPU-család
- Battlefield 6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Kolink Rocket Heavy 450W
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3240
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost/PostaPont!
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest