- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
djculture #7133 üzenetére
Hát maguk a programok nem fognak gyorsabban tölteni indulni mert azok általában nem 1DB X ezer MBos fájlból állnak hanem X ezer pár kilobájtosból. Azon folyamatokon az SSD segít. Pl: a Windows indulása.
Hát ott elfogy a winyód sebessége azért akad az egered. 3 winyos Raid 0 és holnap már 4 winyos lesz ? Akkor majd backup, mert 4Xezed az esélyét hogy minden elveszítsél
Vagy 3 winyos RAID 5öd van ? -
Guszty81
tag
válasz
djculture #7053 üzenetére
Tehát bárhogy számolom, nálad közel duplájára nőtt a sebesség (ami logikus is).
Kipróbáltam egy Gigabyte MA790XT-UD4P alaplappal is, ott viszont az SB750-es déli hídra lettek kötve a vinyók... de ott is nagyjából ugyanazok lettek az eredmények... így szerintem nem az én vezérlőm a szűk keresztmetszet!
-
janos666
nagyúr
válasz
djculture #7044 üzenetére
Ez a progi nézi kis és nagy "fileok"-ra is és mind fura.
De mindjárt nézem nagyobb stripe-al. De nem véletlen volt ez 4k, tesztelgettem valamikor régen. (Igaz másik lappal, másik, kisebb winyókkal).Most a writeback cache-t kapcsolgatom, és lényegsen gyorsabb lett az új tömbön az írás és olvasás is ha kikapcsoltam. Bár fura, hogy most már itt is az írás a gyorsabb, mint az olvasás, de haladás.
A régi még így is lomha, de lehet hogy azért is, mert tele van adattal, így töredezhet a file, amit a tesztprogi csinál.
-
janos666
nagyúr
válasz
djculture #7041 üzenetére
Rajta van a képen, 4k.
Most én is erre gyanakszom. De mint mondtam, régen ez bevált a 4k-s allocation unit-al. És míg rendszerpartíció is volt a tömbön, a unit size amúgy sem mehetett fentebb, úgy meg kár a stripe-ért is.
Most hogy SSD-n a Windows, így végül is mehet fentebb amúgy is. -
brd
nagyúr
válasz
djculture #6988 üzenetére
A mai gépekkel (CPU/RAM sebességekkel) nem az erőforrásfoglalás a probléma, hanem a hanyag kivitelezés: nem megbízható a működés, nincs battery, nincs saját cache, nincsenek migrációs lehetőségek (RAID5 on-line bővítése pl., új háttértárak hozzáadásával) (van, ahol van valamelyik persze).
-
Formaster
addikt
válasz
djculture #6918 üzenetére
Miért nincs értelme. Menne a rendszer egy revo drive-ra. A mostani 500-as mellé meg betolnék mégegyet, csak hogy a programok gyorsabban induljanak, amiket ugye nem a revo-ra raknék.
Nekem elég a gépben ez a 120giga+500giga, ha meg nem akkor előveszem az USB-s 1.5 terásat.
-
bocsika
aktív tag
-
gti16v
őstag
válasz
djculture #6895 üzenetére
ez az ,hogy nem...valamit csak elrontottam?
,mert 160 gb látszik ....a 2 egyforma 160 gb-osok ból... tehát akkor a 320 -ból...
de én idáig abban a hitben voltam,hogy a raid ezzel járr...(de hozzá kell tenni,sosem foglalkoztam a témával,csak lett egy pár fölös hdd-m,gondoltam gyakorlok egy kicsit .-) -
ThePoweR
senior tag
válasz
djculture #5790 üzenetére
Gigabyte oldalán nem találtam preinstall drivert win7 64bithez. Meg ugye BIOS-ba bekapcsolom hogy Raid mód és utánna csináljak Raid-et? Tehát Ctrl+i és akkor ott Create Raid vagy mikor a win7 partícionálás van akkor? Mert próbáltam de nemtudok partíciókat csinálni. Vagyis tudok de csak 500gigából.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged